Tilstede..


En ørn padler dovent inn i solnedgangen der ute i havet, jeg følger den med øynene mens jeg skriver her og nå. Usigelig vakkert og fredelig. Jeg blir varm innvendig, men samtidig kommer lengsler og dragning mot horisonten. Det har alltid vært slik – jeg er en evig drømmer som lar sjelen og tankene få vandre fritt. Friheten til tankene og sjelen er livsnødvendig for meg – de samler og gir meg godhet og varme, frihet – slik livet burde være.

Men det er dessverre ikke samsvar – virkeligheten, ansvar og plikter lar aldri tankene og sjelen få vinne. Tilsynelatende når de frem av og til, men aldri fullt og helt uten barbering. Hvorfor har jeg vel mer eller mindre sluttet å spørre om. Men håpene får aldri virkeligheten eiendomsrett til. Samtidig har jeg aldri slutten å spørre meg om hva som egentlig er virkelighetens sanne maske..

Løfter et sommerslitt blad forsiktig – hva skjuler det? Bak er mer spennende enn foran, hva som skjules. Livets gåter er ikke åpenbare. Oktober lokker, snart kan jeg plukke porselensblader – skjøre og vakre med rimrand. Livet er noe godt av og til, men og en forbannelse noen ganger. Mennesker er som oktoberbladene, skjøre – selv om noen iherdig velger en stålrustning. En usynlig rustning.

Det mørkner ute, men i havet ligger enda en palett av varme farger. Kikker utover – jeg kikker alltid utover, selv når du ikke ser det så er jeg på vandring. Nyhetsbilder flimrer forbi som noe uvirkelig – jeg er jo på vandring, evig. Rastløs, både på godt og vondt, lengsler – men du ser det ikke. Jeg ser det når jeg nå kikker i vinduet og ser meg selv, men jeg vet hva øynene forteller, ingen andre. Jeg er ikke her, jeg er der – der ute. Der hvor jeg lengter, der hvor evig glede bor..

En liten by, en lang gate med yrende liv, mennesker i tripp trapp formasjon. Kikker rundt mens jeg rusler rolig mot nord. Noen smiler, noen har ikke tid, noen undrer seg. Jeg smiler tilbake, som alltid, men smilet er på auto – for jeg er jo ikke her. Smilet er her, men ikke jeg. En dame snakker til meg – hvor bakeren er. Men jeg er ikke kjent så jeg beklager. Hun prater videre om hva hun gjør her som gjest – jeg lytter og smiler, er tilstede – men jeg er ikke her. Jeg er langt, langt borte. Men jeg er her og. Tror hun. Går videre, i mellom maurene, menneskene. Nesen får impulser, noen dufter såpe, noen parfyme – og der lukter det brød. Bakeren. Går inn og kjøper noe godt, setter meg på en benk utenfor og nyter og smiler mot alle himmelretninger, men jeg er ikke her..

Ryggsekken gnager, det er varmt. Gjøken er her og følger i bakgrunnen. Lerkene jubler i sky, en vandrefalk haster forbi mot reiret, det vaker i tjernet. Øyenstikkere møter meg over siste lyngmarken og sommerbrisen smyger seg rundt sammen med bjelleklang fra sauene i lia, og nede i Bjørkelia kaller Mari trallende på kyrene – endelig fremme! Jeg er her – ja nå er jeg tilstede med hele meg..

33 kommentar to “Tilstede..”

 1. Annaps Says:

  Du uttrykker deg så godt at en lever med i det du forteller, samtidig som jeg kjenner meg så godt igjen . Nydelig bilde forresten.🙂

 2. mirapisani Says:

  …sommerslitt blad. Vakkert Tor.🙂
  Men nå er det ikke hverken september eller oktober. Det er November! Og jeg blir helt konkav i hodet når jeg ikke ser spor av deg over lengre tid. Jeg håper for all del at du ikke er syk igjen.😥

  Må le litt innimellom bokstavene dine. Jeg er ikke her… Det er Nasha sitt favoritt uttrykk når hun gjør noe galt. Som f.eks. fly rundt på nettet å si sin hjertens mening mens jeg sover.😆
  Ønsker deg en riktig god helg Tor.😉

  • Tor Vidle Says:

   Hei mira, hyggelig å få noen ord fra deg🙂
   Jeg kommer liksom ikke igang igjen her og vet ikke helt hva jeg skal gjøre med bloggen, det virker rimelig tomt for besøkende og. Høsten har i tillegg vært rimelig travel med mye – lille krølla og mammaen har endelig fått seg egen bolig så jeg er frem og tilbake der og for å fikse ditt og datt. Mor har hatt jubileum med det som følger med der av arrangering. Helsa er opp og ned som en ridetur på en kamel, men jeg er en stabukk og seig så jeg banner litt og går på med krum rygg og fandenivolds holdning. Men av og til er ikke det nok.

   Som nevnt vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med bloggen så foreløpig er den på pause, men plutselig glimter den kanskje til igjen, jeg får seg – å tvangsskrive funker ikke for meg.

   Håper alt står bra til med deg.

   Tor

   • mirapisani Says:

    Tvang skriving er forbudt! Det blir lesing med skuldrene under øra. Anstrengt og vondt i hjertet.😆 Lille krølla…😆 Nå så jeg for meg tegnefilmen Brave. Kjente meg så igjen i det lille krøllete stabeistet. Godt at du banner, er krum og fandenivoldsk i holdningen. For noen er det just det som skal til for ikke å bukke under. Men som du sier; noen ganger er det ikke nok.
    Vet ikke hva for ambisjoner du har hatt for denne bloggen, men jeg håper du sier ifra hvis du flytter på deg, eller sletter den. Det er så godt å komme hit å se på bilder og lese ordsvinger man ikke møter noe annet sted.

    Forresten: Rimelig tomt for besøkende…😀 Du ser jo i en kommentar her at det er folk som leiter seg ihjel etter deg. Og nå var det ei som fant deg. Endelig, haha! Det er flere som leiter Tor.
    Jeg unnlater å kommentere om jeg står bra. Til eller fra.😆

    Stormklemmer deg og krysser tanke over tanke i natten.😉

    • Tor Vidle Says:

     Hver gang tar fatt og knoter ned noen tanker skjer det et eller annet som gjør at jeg kommer ut av det igjen mira. Jeg må ha rette stemningen og freden for funke med ordene, la sjela skrive.

     Foreløpig lar jeg bloggen være som den er, jeg har det ikke travelt med å finne på noe annet. Jeg tror heller ikke at noe nytt nødvendigvis gir mer gnist til å skrive mer. I grunnen er hele min nettaktivitet på et lavmål for tiden, også bildene, jeg har en haug bilder jeg enda ikke har mekket ferdig og som da heller ikke er lagt ut i galleriet. Bildene er litt det samme for meg som skrivingen – jeg må ha rette feelingen og roen for å jobbe med de og.

     Alltid hyggelig når noen kommer innom og hilser på, særlig de man ikke har hørt fra på lenge. Få besøkende har nok også noe med meg selv å gjøre tror jeg, hvis jeg ikke skriver noe på lang tid så daler nok interessen.

     Jeg ble usikker på hva du mener med å ikke kommentere omkring hvordan du har det, men håper det ikke er å tolke som negativt?

     Sender med en skikkelig gubbeklem – med skaldetanker bak (hva nå det betyr, haha!)

     Tor

 3. skien Says:

  nydelig bilde🙂

 4. Åshild Hellebust Johnsbråten Says:

  Ahhhh der fant jeg deg. Sittet og lest dine vakre betraktninger, og ikke minst nytt dine nydelige bilder.
  Ønsker deg en fin uke.
  Hilsen fra medistankespinn på wordpress, men mest på facebook som:
  Åshild Hellebust Johnsbråten

  • Tor Vidle Says:

   Hei Åshild:) eller burde jeg si medi? Hyggelig med besøk fra deg🙂 og takker for fine ord. Jeg må visst innom her oftere igjen nå når det plutselig dukket opp flere besøkende. Håper det står bra til med deg.

   Tor

 5. Alveprinsessen Says:

  Hei, gamle ørn!
  Savner deg og ordene dine..
  Tenker på deg titt og stundom.🙂
  Håper du har det bra!?
  *alveklem*

  • Tor Vidle Says:

   Nei se, der var sannelig den vakre og ordtryllende strileprinsessen, det var koselig:)

   Jeg er gått litt i hi angående bloggen, men muligens bør jeg ta meg i skjegget og tusle frem noen ord igjen snart. Men dermed er jeg og svært lite rundt og leser andres blogger – vi er dessuten rimelig spredt etterhvert og jeg føler at mange i hovedsak er på facebook nå for tiden, noe jeg ikke er. Jeg savner nok og deg og det som var da vi alle var samlet på gamle Sol. Men det er mange gode minner å ta vare på derfra så jeg ville ikke vært den tiden foruten.

   Her går det i rykk og napp, men det er vel slik livet er for de fleste. Håper du har der bra der oppe og at du har en sol i sjela som varmer deg.

   Sender med en skaldeklem fra Jæren🙂

   Tor

   • Alveprinsessen Says:

    Ville gjerne holdt kontakten med deg, min venn!
    Hva med mail?

    • Tor Vidle Says:

     Hyggelig det, men for tiden har jeg såpass mange jern i sving på en gang (holder og på med å renovere deler av kåken) så jeg får lite tid til nettet og dermed blir det en dårlig oppfølging (som du og ser her på bloggen). Så jeg tror jeg får dessverre takke nei foreløpig når jeg vet at jeg neppe får tid til å følge opp en kontakt godt nok.

     Håper du forstår problematikken.

     Tor

 6. Trultemors smårabbel Says:

  Heisann:)
  E ikkje så veldig mykje aktivitet på bloggen din heller… både tider og livet endrar seg. Eg skreiv for 3dg sidan, men bloggen har ellers vært i dvale siden februar.
  Håpar det går bra med eg!!
  Ville bare innom for å vise et livstegn og ønske deg ei riktig God Jul🙂
  *klem*

  • Tor Vidle Says:

   Hei Trultemor🙂
   Tidene og livet forandrer seg konstant, det stemmer ja – men jeg håper på å holde liv i bloggen og komme i normalt gjenge igjen før eller siden. Det må føles naturlig og ikke med tvang, ellers funker det ikke for meg. Denne høsten har det skjedd mye her og travelt så det påvirker og selvfølgelig. Men du er kanskje på facebook? Jeg føler vel at mange tidligere bloggere er gått over der i stedenfor.

   Ja nå er det sannelig jul igjen (og den blir og rimelig travel). Men hyggelig å se deg innom, så får du ha en god og varm jul du og🙂

   Klemmer tilbake.

   Tor

   • Trultemors smårabbel Says:

    Jada, eg e på fjesboka…og har kontakt med Tanta og andre fra gamle sol-gjengen. Veldig koselig:)
    Du må slutte å «ha det så travelt»😉 Ikkje bra for magesåret det vettu!!
    No går snart turen ut te mamsen og heile familien samlast til komla. Kjempekos:🙂
    Fortsatt god jul!

 7. Eldbjørg Fagerhaug Says:

  Hei Tor😀
  Skulle titta innom for lenge siden. Du skreiv jo så langt svar til meg sist. Jeg har tenkt at jeg burde vært innom å takket deg for det.
  Jøsses så vanskelig det er å få seg til å skrive no mer enn fjaset og småskrivinga på facebook, men der skrives det litt hver dag. Mest bare «Morn» , åsså blir det litt rabling da rundt morrakaffen😀
  Du får dikte deg ett navn og opprette en facebook konto. (Mas, mas, mas over hele linja … osv.) hehe
  Det er ikke så skummelt som du trur det der😀
  I alle fall … Ønsker deg en Riktig God Jul.
  Masse klemmer og smasker fra Tanta😀
  Eldbjørg
  Tante Bø.

  • Tor Vidle Says:

   Hei Tante🙂
   Nå, ikke tenk på det, jeg kan dessverre være treg til å svare selv og. Jeg skulle nok klart å skrive litt av hvert, men det ville ikke blitt helt som jeg selv ville, det må føles rett for min del. Men hvem vet, plutselig forandrer det seg fra en dag til neste.

   Facebook er nok ikke min greie, jeg tviler og på at jeg hadde dukket opp der oftere enn jeg gjør her for tiden, og dermed ville jeg ikke klart å følge opp. Av prinsipp er jeg heller ikke særlig positiv til facebooks elendige personvern og mange av deres ellers tvilsomme regler som jeg føler bare blir verre og verre.

   Håper du får en riktig god jul du og tante🙂

   Klemmer sendes med..

   Tor

 8. Mormor Says:

  Godt nytt år
  Håper du og ordene dine finner hverandre igjen.
  Mormorklem🙂

  • Tor Vidle Says:

   Beklager veldig mye sent svar mormor,
   Hvis jeg bare finner roen igjen kommer nok ordene av seg selv, men for tiden er det helst med turboen påkoblet dagen lang.

   Klem til mormor🙂

 9. m-l Says:

  Jeg titter innom og ser/leser at her er litt liv i bloggen tidvis.
  Er nå nesten ferdigbehandlet for kreft, og det ser bra ut er meldingen fra legene.
  Håper at det er bra med deg og dine.
  Beste hilsen
  m-l

  • Tor Vidle Says:

   Jeg må som til de andre bare beklage mye for veldig sent svar ml (men jeg har lest kommentaren din tidligere).
   Det var en stor lettelse å lese at det ser ut til å gå bra med deg🙂 Håper den gode utviklingen fortsetter fremover.

   Her er det helst full fres hele dagen, vi har hatt et kjempevær hele våren og forsommeren og det ser ut til å fortsette (kan nesten ikke huske sist det ikke var sol eller regnet). Det er og mye etterslep fra fjorårets elendige sommer og jeg har i lengre tid holdt på med å skrape og male kåken (2 strøk den gangen, noe som er et forbannet ork). Har som mål å få malt sør og vestsiden samt 3 bryst og en haug vinduer, nord og øst sidene er ikke så aller verst fremdeles. I tillegg er det endel bord jeg må skifte ut og jeg har planer om å legge ny papp på garasjebeistet før høsten setter inn. Pluss mye annet som stadig dukker opp, det tar visst aldri slutt.

   Bloggen er på pause inntil jeg finner roen (eller får et innfall eller tre) – det er liten tid igjen om dagene til annet dessverre.

   Håper det fortsatt går bra med deg og at du får nyte sommeren🙂

   Tor

  • Alveprinsessen Says:

   M-l… hvordan er det med deg? Savner deg!
   *alveprinsessen*

 10. nasha Says:

  Lilla Nasha får ikke låft å ta noe som stjelt uten å si ifra først. Men nå har vi gjort det. Tatt hele bloggen og putta den rett inn i den nye siden der Nasha har fått låft å være almennistrator så lenge oppførelsen holder sin stand. Vi ble litt skjelven under snuta når vi leste og å på fina bildene som kan snakke med mange menneskepjusker. Åsså sa den ene tåren til den andre at vi bare skulle gjøre fårbutt å stjele hele bloggen til Ordstabling i lys av livet og sannheten om løgna.
  Så nå har Nasha sagt ifra, men vi sier ingenting til Villa. Det tør ikke en liten Nullvamp på en mandag.
  Kooose Tor under hatten.🙂

  • Tor Vidle Says:

   Beklager veldig sent svar Mira/Nasha,
   Jeg er litt usikker på hva du mener? Kanskje jeg er litt tregere enn vanlig i dag, så muligens du bør forklare, hehe.

   Håper det står bra til og at sommeren er varm og god der du er🙂

   Tor

 11. Annaps Says:

  Hvor har du blitt av Tor? Det er jo på denne tiden du kommer med dine vakre vårbilder og koselige betraktninger om alt som lever og gror. Må si jeg savner dette. Klem fra Annaps:-)

  • Tor Vidle Says:

   Hei Annaps🙂
   Beklager veldig at svaret kommer sent – om det ser tomt ut er jeg innom av og til for å se (og jeg burde selvsagt svart da, men som sagt så beklager jeg veldig og skal ta meg sammen der).
   Som jeg skrev til tante har jeg en pause og det er i tillegg travle tider så jeg får ikke samlet tankene lenge nok til å skrive noe særlig, men jeg kommer nok tilbake igjen når jeg er klar.

   Håper det står bra til med deg og at du nyter sommeren, sender med en klem🙂

   Tor

 12. Eldbjørg Fagerhaug Says:

  Ei urolig tante er innom å titter åsså. Hvor er du ??

  • Tor Vidle Says:

   Hei Tante🙂
   Jeg er her – eller egentlig sjeldent, har en liten pause fra bloggen. Det er i tillegg mye å styre på med for tiden, jeg bruker det nesten evige finværet vi har hatt i vår og sommer til å male kåken (noe jeg hater, men men..) og diverse fiks her og der samt i leiligheten til lille krølla og mammaen hvor der er nok å gjøre. Slik sett har jeg knapt tid til noe for meg selv i denne tiden, men prøver å få ferdig noen bilder av og til om kveldene.

   Men regner med å være tilbake her før eller senere når jeg bare finner roen igjen.

   Håper alt står bra til med tante og at du har en fin sommer🙂

   Tor

 13. Eldbjørg Fagerhaug Says:

  Tooor … Hvor er du ?? Er alt bra med deg ??
  Tanta savner deg🙂

 14. Annaps Says:

  Hei Tor.!!!
  Nå lurer eg og på hå du har blitt av..? Kjerringan her savna deg vettu.:-) Send ein liten helsing da,so me veit at du lever og har det bra…Klem på deg Tor:-))

 15. Lise L Says:

  Her kommer et sent kommentar..nyter bildet,men husker ikke hvor jeg finner resten. Du har fortalt det…men kansje er jeg ved å bli tussete.. Håper alt vel, men hører fra deg. Klemmer og greier.. Lise L.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: