Månenattens magi.

Ser på månen, den leker med nattegrønne blader – og tankene mine.
Månenetter i fargesprakende crescendo, men og i tankefarger.
Hvorfor opplever jeg de alene?
Kanskje er det bare jeg som ser helheten og ikke bare en måne..

Jeg ønsker ofte at jeg var et annet sted.
Men hvor?
Et annet sted, en annen verden.
En verden hvor livet er bare kjærlighet.

Månenattens eventyr lar meg reise.
Det er godt å kunne reise uten sekken med plikter og annen jordisk forbannelse.
Formelle faenskap legges igjen.
I månenattens eventyr blir alle vakre – også jeg..

Ekte kjærlighet fryder seg i månenetter, men også når du våkner.
Noen er heldige og fryder seg selv uten månenetter.
Men hvor mye, og hvor ekte vet de bare selv.
Noen lar seg resignere inn i kjærlighet – måtte de få oppleve månenattens magi og endelig høre sjelens rop.

Jeg forstår godt at noen spør om livet – hvorfor.
Hvem ønsket opprinnelig å bli en robot?
Det finnes mange gleder – men hvor dypt sitter de egentlig?
Hvor ærlige er vi med oss selv?

Hva er nytten med en bag gull når sjelen lever i en steinrøys?
I månenetter betyr ikke gullet noe.
Nei, månenetter er sjelens vandring i paradis, dens håp..
Men vedmodigheten har og våknet – igjen..

Det vakre i verden er ikke menneskeskapt.
Månenetter er ikke kunstig formet, månenetter er nakne i all sin prakt. Og ekte.
Lengsler blir gyldige i månenetter.
Ønsker om et liv evig rus – kjærlighetsrus..

«Felles kåtskap er ingen garanti for evig kjærlighet» sa noen.
Hvem husker jeg ikke – kanskje var det månenatten som hvisket?
Mangt av livets sannheter kan oppdages i en månenatt.
Kanskje er det da man burde se seg i speilet. I en månenatt..

Smiler, en flaggermus vingler forbi i månenatten.
Flaggermusen er våken i månenettene, som jeg.
Men jeg ønsker meg vinger, som flaggermusen.
Jeg trenger vinger for å dra inn i månenattens eventyr.

I månetter er jeg bare meg selv.
Månenettene får ingen ta fra meg – ingen.
Jeg bygger et skjold dekket med månenattens magi.
Hvem jeg er vet ingen, de bare tror. La de tro – jeg vet hvem jeg er, hva jeg er – hvor jeg lengter..

.
.

7 kommentar to “Månenattens magi.”

 1. Annaps Says:

  Dette var helt nydelig-:) Ønsker deg en fin sommer med fløyelsmyke kvelder som dufter av blomster,varm jord og gress..og ikke minst svarttrostens sang-:)

 2. Tor Vidle Says:

  Mange takk Annaps🙂
  Håper du får en fin sommer med mange gleder i.

  Tor

 3. mirapisani Says:

  Og der forsvant jeg inn i månenatten. Midt på lyse dagen.😀

 4. m-l Says:

  Jeg er syk av kreft. Behandling har pågått en stund nå, så får tiden vise…
  Håper alt er bra med deg.

  • Tor Vidle Says:

   Nei og nei, hva sier du ml? Uff, stakkars deg – jeg vet ikke helt hva jeg skal si, dette kom som en bombe på meg. Kreft er noe forbannete greier som det nå burde vært funnet en løsning på en gang for alle, alt for mange får kreft, flere jeg kjenner har eller har hatt faenskapet. Men samtidig er det flere kreftformer som i dag med rett behandling får en lykkelig utgang. Jeg håper inderlig at du er i gode hender og får den beste behandlingen og støtten som finnes. Jeg håper du gir en lyd av og til hvis du er opplagt nok for å fortelle hvordan det går, jeg sender deg gode tanker og et stort håp og ønske om at det går bra til slutt. Det skal gå bra, basta!

   Her er det opp og ned som det har vært en god stund, men jeg er en seig stabukk og har vel fått et til tider fandenivolds skråblikk på alle «herlighetene» man skal utsettes for i livet. På samme tid har jeg nok blitt en tanke mer hulemenneske, og uten at jeg føler jeg lider noe av den grunn, snarere tvert om. Jeg har aldri vært et hypersosialt menneske. Greit som eremittkrepsen hvor man kan stikke ut klørne i tide og utide – kanskje bare for å forlyste seg litt ved å irritere noen, for så når man kjeder seg av den allmenne og trivielle støyen enkelt kan trekke seg tilbake og sysle med sitt i fred fra egojammerdalen verden vår til tider føles som.

   Beklager veldig at det har tatt tid å få svar herfra, bloggen har nærmest lagt i ødeland en stund og mine besøk har sikkert vært like sjeldne som andres i denne tiden. Planen er å prøve å få en ny gnist tent nå når høsten er kommet.

   Sender med et stort bedringsønske til og en varm klem..

   Tor

  • Tor Vidle Says:

   Hvordan går det med deg ml?

   Tor

 5. Tor Vidle Says:

  Jeg vet ikke hvordan det er med deg ml, eller om du leser her mer. Men jeg sender deg et varmt ønske om en god og bekymringsfri jul.

  Og en varm klem..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: