Endelig..

Etpar måneder senere enn normalt er hagen dekket av hele fargesirkelen. Etter noen varme dager nærmest eksploderte alt på en gang. Fuktig jord med varme gjør at man nesten kan se gress og blader vokse.

Det gjenstår å se hvor mye som er dødt, noen blåbærbusker ser ut til å ha tatt kvelden og staudene er et stort spørsmålstegn. 2 kjempetujaer er og døde og må erstattes. Men noe underlig har skjedd som er positivt, jeg har nå fått min egen blomstereng, i den nedre hagen er plenen nesten dekket av ville blomster i mange farger. Hvorfor er vanskelig å vite, men jeg ser det samme i noen bed og, der det var heller sparsomt med blomster tidligere har disse nå blitt så mange at de dekker hele bed.

Jeg har minst 2 piggsvin i hagen i år, de kommer frem i skumringen som regel for å lete etter mat. Under er et par, en hunn og en hann, de grynter og herjer på utenfor soverommet hver natt og hannen løper i ring rundt hunnen som et rituale før paringen skjer – morsomt å se på, men de bråker såpass mange ganger at man våkner. Piggsvin er koselig å ha i hagen, noe jeg er vant med fra jeg var liten av. Hannen er den bak og jeg knipset de i solnedgangen.

Tulipaner i mange farger og former skinner som små lysekroner med fargekupler. Synd tulipanene ikke står hele sommeren. Jeg hadde fugler som hekket i flere av kassene, men nå er alle ungene fløyet ut. Dog var det første året det ikke var hekking i stærkassen, det har vært en jevn nedgang i bestanden over flere år nå og man ser ikke så mange lenger som før i tiden.

Men nå står heia for tur – en måned forsinket minst. Været på heia er ofte ikke det samme som her nede i lavlandet så jeg må som regel sjekke værkartet der oppe før jeg bestemmer meg, det nytter ikke å kikke ut på været her. Og om det har vært noen varme dager er det fremdeles mange dager med motsatt enda, å få stabilt varmt vær ser ut til å være vanskelig foreløpig. Det er og mye å ta igjen i hagen, våronna er 2 måneder forsinket.

6 kommentar to “Endelig..”

 1. Eldbjørg Fagerhaug Says:

  Hei Tor … tanta her : ))
  Leser du skal opp i heia.
  Nå passer du deg for å hive av deg for mye.
  Det var da elendigheta starta vettu.
  Jeg følger med, og nå får jeg deg rett inn på nettbrettet.
  Noen moderne dingser er fine : ))
  Så koselig besøk du har i hagen. Hadde sånne hjemme på Lambertseter, men ingen her på hytta.
  Godt det nærmer seg sommer og varmere dager. Er temmelig lei detta skiftene været.

  Snakkes …
  Tante Bø.

  Masse klemmer : ))

 2. Tor Vidle Says:

  Hei Tante🙂
  Jeg tror jeg har lært der tante, en lærepenge jeg skulle vært foruten. I tillegg fant jeg og ut at det er bedre å gå tidlig til legen enn å trosse med stahet og tro på at alt ordner seg selv. Men håper det blir tur over helga hvis langtidsvarslet stemmer, noe en ikke helt kan stole på for tiden.

  Har du fått deg nettbrett? Jeg tror nettbrett er snart det eneste jeg ikke har av den arten dingser. Jeg har sagt før at jeg heller vil bruke laptop, men jeg kan jo forandre mening der like kjapt som været, så man vet aldri – jeg tar noen raid av og til og handler dingser på sparket, hehe. Kjøpte meg nettopp trådløst digitalt tegnebrett, nytt (rådyrt) avansert fotostativ (foreløpig står det i et hjørne sammen med andre støvsamlere) og en svært avansert digital fjernlukker til kamerane med radiosender som når 100m – den kan alt mulig, men jeg har ikke hatt tid til å lese den lange bruksanvisningen enda. Egentlig skulle jeg bare kjøpe meg et nytt batteri til det ene kameraet. Det er mye som er kjekt å ha, og enda mer som er kjekt å handle, hehe.

  Er ikke skikkelig sommer uten piggsvinene som rusler rundt i hagen om kvelden – du får importere etpar til hytta, de spiser mye snegler. Litt rart at det ikke er noen der, de burde trives på en slik plass?

  Er redd denne sommeren blir kort, våren kom aldri slik jeg er vant med så egentlig er løpet kjørt for min del, en sommer uten skikkelig vår og forsommer blir ikke fullverdig. Vi her på Jæren pleier å si at så lenge det blåser blir det ikke stabilt vær, og dette året har det blåst nesten hver dag, og det fortsetter enda med trekk og hastige skyer, et urolig vær.

  Koselig at du følger med, tror de fleste andre har (forståelig nok) gitt opp etterhvert, så jeg får se hvor lenge jeg holder på.

  Håper du får noen varme fine dager fremover🙂

  Legger ved en bunt Jærklemmer.

  Tor

 3. mirapisani Says:

  Som livet.🙂 Takk for bilder som svaler sjelen.
  Klemmer Tor en god helg.🙂

 4. Eldbjørg Fagerhaug Says:

  Sender masse klemmer og en veldig forsinket bursdagshilsen : ))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: