I’m still here..

I’m still here, men er noe småsjuk for tiden og dermed kommer ordene ikke like lett, tror jeg. Vers i moll og tide og utide blir det lite av. Skjønt det rører seg i tankeverden – så helt dødt er det ikke. Hvorfor, det store «hvorfor» blir det aldri svar på imidlertid. Jeg venter på våren – jeg venter alltid på våren, dvs når jeg ikke er midt i den. Noe godt er det alltid bra å vente på, noe som aldri svikter. Noe å se frem mot. «Verden er blitt så rar i det siste» sa en, tja, jo – mulig det, men ikke bli en fremmed i verden, svarte jeg.

Men det er ikke bare grått, nei – her er sol og fint vær, og kaldt. Vinterens svarte fingre har fått farger i bakgrunnen. Leter man ute finnes kanskje og noen vårtegn allerede. Det beste med vinteren er lange skygger og lav skarp sol som strekker seg over jærlandskapet uten hindringer. Hav og land går i ett når ettermiddagssola senker seg og strålene samler seg i en felles vei mot land. Bare om vinteren får en oppleve så lange solspeil i havet. Utsynet til evigheten har nå fått en belyst sti man kan følge med øynene.

Neste måned er første vårmåneden på Jæren – jeg gleder meg som et barn. Da blir det slutt på å fyre en sekk ved hver dag, som gjøres nå. Men det er kos å fyre med hvitbarket velduftende bjørkeved. Det sies at norsk bjørk har den reneste hvitfargen i hele verden – jeg vet ikke siden jeg ikke har vært i hele verden. Vedverden har forresten skiftet drakt de siste årene, tidligere kjøpte jeg et lass favner som ble tømt i gården og jeg lødde veden med andakt opp i vedbua. Nå kommer vedgubben med et lass pakket i sekker, så spør han hvor jeg vil ha de – og dermed stabler han sekkene etter min pekefinger. Luksus, og noe rart, men jeg klager ikke. Ikke han heller siden jeg er en god årelang kunde.

Noen kjent fløy sørover, det fristet men jeg sa nei. Hvorfor? Spurte de – jo jeg venter jo på våren jeg da. Da de kom hjem klaget de, det var visst kaldere enn forventet og de frøys i kalde sydenleiligheter uten vedovn og norsk bjørk. Så jeg tror jeg gjorde det bedre med å vente på våren.

Men som sagt, I’m still here, det var bare det jeg skulle skrive..

15 kommentar to “I’m still here..”

 1. Tante Farmor Says:

  Godt at du er tilbake!
  Jeg er for tiden «helt borte vekke», ettersom jeg er litt lei av internett… ( trodde aldri jeg skulle si det, men…)
  Jeg henger da rundt i kulissene når jeg har litt tid til overs.😛

  *Go klem* og god bedring!

  • Tor Vidle Says:

   Hei Tante Farmor, lurte på hvor du var blitt av, men ikke før var tanken der så dukket du opp🙂

   Lei av internett, jeg kan forstå at man i perioder går lei. For egen del er det nok heller at formen er noe ustabil og dermed går det ut over skrivingen her. Jeg tror heller at faren for min del å bli lei av internett ble stor hvis jeg og skulle vært på Facebook. Foreløpig har jeg klart å holde meg unna den saken – jeg er redd det ville tatt for mye tid å følge opp der.

   Men kjekt å se deg igjen, og takk for bedringsønsket, og en god klem følger med🙂

 2. Trultemor Says:

  Heisann:)
  Kjekt å sjå livstegn frå deg igjen:) Godt nytt år, villmann!
  Hutrande kalde dagar no, men nydelig lyst og flott!!
  Einaste eg savnar e ein stor dam med is på så eg kunne ha henta fram hockeyskøytene;)
  God bedring

  Klem

  • Tor Vidle Says:

   Hei Trultemor, og godt nytt år🙂 Koselig å se at du er innom igjen.
   Kaldt, men strålende vær, skal ikke klage, det har vært nok gråvær i vinter. Går du på skøyter? Jeg var skolemester i sin tid, både kort-og langdistanse, men vet ikke om det frister akkurat nå å prøve stålet igjen, hehe.

   Takk for bedringsønsket og en klem er vedlagt.

   Tor

   • Trultemors smårabbel Says:

    Heihei:) Innom og henter klemmen😉 Sløv fridag idag, trur kulden stjeler kreftene mine…eller nåke. Eg flaksar (ustøtt) rundt på skøyter om eg bare får sjansen:) Det er kjempegøy!! (Allergisk mot ski, trur eg…)
    Jau, e no på facebook eg då. På den måten er det mykje lettare å holde kontakt med slekta som ein ellers sjelden ser. Har kontakt med nåken av gamle sol-gjengen, og det er kjempekoselig! (Du veit…Tante Bø, Først&sist, Teia, Trultus…) Facebook har faktisk fått meg meir ut blant folk…og det er ikkje værst for ei som trivest best heime i eiga stove. Så det blir litt kva ein gjer det til.

    Ha ein superfin dag og helg!!

    ..ein klem te:)

    • Tor Vidle Says:

     Takker for en klem til Trultemor🙂, og beklager at takken kom sent (det bare blir sånn i perioder dessverre).

     Jeg forstår at mange kan ha nytte av facebook – holde kontakten, og ser at flere behov kan dekkes der, vi har forskjellige behov vi mennesker. Men som du ser så klarer jeg dessverre knapt å følge opp kommentarer og svar her for tiden, og jeg tror min facebookside ville blitt rimelig tam og uinteressant å følge. Jeg har i grunnen nok med bloggen og fotogalleriet på nåværende tidspunkt, dog vurderer jeg å i tillegg starte en ren fotoblogg senere. Men jeg har ikke avgjort noe enda.

     Ha en fin tid fremover nå som våren er i sikte, og vedlegger en klem til🙂

     Tor

 3. m-l Says:

  Sprengkalde vinterdager er ikke det jeg trives best med, selv om årstiden også har sin skjønnhet. Kaldvær betyr koselige innetid, og hvor man ikke trenger å gjøre noe ute ‘hele tiden’. All veden jeg kløvde ligger tørt og kjekt i vedkjelleren så jeg trenger ikke fryse engang for å hente opp mer. Syden i januar er oppskrytt, det er gambling, enten får man noenlunde greit vær og litt sol, eller uhellet kan trå til og man går bare og hutrer der også. Ingen reise denne vinteren med politisk uro som skaper utrygghet, ja, da er det bedre å la være. Formen er ikke på topp, men det er liksom ikke noe som snakkes om. Jeg håper dog på noen runder i slalåmløypene med en lang og flagrende flette, i år også, hehe.. Det er dog med litt optimisme at jeg vet at det går mot vår og lysere tiden. Facebook er ikke noe som jeg heller ser poeng i. Da er det bedre å snakke med folkene på en ordentlig måte fremfor å skrive og leve livet gjennom den digitale fjesboken. Ærlig talt, jeg har ikke skjønt hva som er så ‘svært’ med de greiene der. Men, det er nå min mening da..
  Håper at du har det sånn relativt godt og greit da..🙂

  • Tor Vidle Says:

   Tipper det er betydelig kaldere hos deg ml, her er det 5-8 kuldegrader om dagene, litt mer om natta. Ja, kan være koselig med noe innetid i vintertiden, skjønt jeg er noe rastløs fordi jeg for tiden helst må passe meg litt for kulden og derfor ikke får gå ut så mye som ønsket, dog gir jeg i kjent stil litt f… av og til, det får være grenser for puddingtilværelse, hehe.

   Har du enda mer igjen av veden du kløyvde? Jøss, må ha vært en skikkelig haug – godt jobbet der. Her har jeg stabler med vedsekker både under halvtak utenfor døra, i vedhuset og til og med i garasjen. Veldig greit med sekk nå når jeg er blitt vant med det.

   Er enig at syden på denne tiden er oppskrytt og gambling, særlig det siste. Jeg sa jeg kunne kanskje vurdere Australia, men det ble visst for langt, hehe. Måtte nok hatt 2-3 måneder der for å få med seg nok. Thailand har aldri fristet meg – de har så mye merkelig mat og, hehe. Er rimelig utrygt i visse områder i øst som du nevner, og spørs om det blir bedre med det første.

   Er du ikke helt i form? Huffda, det var ikke bra, håper du vet å ta vare på deg selv. Sender et ønske om god bedring🙂

   Slalomflette? hehe. Må bli utrygt i bakkene når det flagrer fletter rundt postene, skummelt, hehe. Men frisk gjort – jeg tror jeg står over slalom for tiden og holder meg heller på flatlandet og langskiene med kvikklunsj og mandariner med kakao. Forresten er det ikke snø her, så da slipper jeg unna de skiene og, hehe.

   Våren er alltid noe å se frem mot, og jeg merker det lysner mer hver dag nå. Sitter og ser på solnedgangen i havet som litt og litt trekker seg mer og mer mot nordvest ettersom dagene blir lengre. Soloppgangen er og fantastisk her nå når den farger hele landskapet med morgenrøde stråler som glitrer i iskrystaller.

   Jeg har som sagt holdt meg unna Facebook, jeg tror det har lett for å kunne ta overhånd, kanskje ikke for alle, men for mange. Jeg synes det er greiere med blogg – dessuten trives jeg best med å være anonym så langt som praktisk mulig, og da blir Facebook uansett feil arena.

   Vel, det går opp og ned, akkurat nå er det ikke helt på topp, men jeg ønsker å ikke la det bli et sugende fokus og prøver å finne positive ting heller. Samtidig er det klart at hva som er virkelige verdier kommer tydeligere frem, det er vel mye overfladiskhet i vår del av verden synes jeg.

   Tor

 4. tantebe Says:

  Hm…Jeg lengter også etter våren..Og her kommer den nok ikke før i mars.
  Men. jeg kan vente. har ventet før. enter hvert år.
  Nå venter vi sammen på en måte.
  På våren

  • Tor Vidle Says:

   Den er på vei her ser jeg tantebe, til tross for noe nyfrost spirer det både her og der. Fuglene har og blitt våryre, ikke vanskelig å merke det. Det er nok mange som venter på våren nå🙂

   Jeg håper bare den blir lys og varm, og ikke grå og vasskald.

   Håper våren kommer til deg snart..

   Tor

 5. Mormor Says:

  Her kommer ikke våren riktig så tidlig som på Jæren, men jeg skal «tjuvstarte» litt i sommerheimen, tror jeg🙂
  Vakkert fotografi. Det er noe med den lange solstripen som er litt, vemodig?
  Ha en fin ventetid og det forsvinner en sekk bjerk her også, i gapet på ovnen, hver dag🙂
  En klem skal du få, den varmer kanskje litt den også og god bedring🙂

  • Tor Vidle Says:

   Vanligvis har vi svært tidlig vår Mormor, og lang – men de siste årene har vært unormale rent værmessig. Jeg elsker våren, det er min favorittårstid.

   Takk:) jo det kan nok føles vemod med langlyset i solnedgangen, tanketid på en måte. Undringens time.

   Jeg måtte nettopp få et nytt lass fordi det kom noe frost igjen, men det er enkelt, bare en telefon så er det på plass og lødd neste dag. Jeg har varmekabler i alle gulv så jeg kunne nok brukt bare de, men jeg trives med å vedfyre – er vokst opp med det. Så varmekablene står svakt på for å skape lunk i gulvet, det er godt å slippe kalde vintergulv.

   Takk for klemmen, og sender en i retur🙂

   Tor

   • Mormor Says:

    Kjekt med varme vintergulv, men det finnes ikke bedre varme enn den man får av å fyre med ved .
    Våren er livets tid, det nye livet, bare jeg kunne hoppe over siste halvpart av april var alt fryd og gammen🙂
    Vakker dag og en klem sendes herfra🙂

 6. Lise L Says:

  Du snakker alltid om våren du Tor.. du har vel alltid gjort det mener jeg å huske.. Ja.. venter på den jeg også..med lengsel.. Her er det bitende kaldt..var en tur utenfor byen i kveld.. da frøs det – 14.. noe som er sjeldent.. snø har vi også..
  Føler det fryser helt inn til mine knogler… om det går an.. Høres ikke bra ut med deg… men ønsker deg hvertfall god bedring. Ta vare på deg…
  Gode hilsner fra Lise L.
  Sender en klem oppover…men den hjelper vel lite…

  • Tor Vidle Says:

   Ja, våren er min tid Lise🙂 Har alltid vært det – helt fra jeg var liten av har jeg ventet på våren og blomstret sammen med den. Sommeren er og ok, særlig forsommeren, men den gir ikke det samme som våren for meg.

   -14 må være sjeldent hos deg, det høres bitende kaldt ut. Her har det vel vippet minus 10 noen få dager. Men aldri lenge om gangen. Jeg tror det føles kaldere for oss som ikke har mange minus som standard om vinteren enn for de som er vant med mange kuldegrader. Jeg husker når vi var på hytta på fjellet om vinteren så kunne det rett som det var være langt over tjue minus, men det føltes ikke så kaldt som minus 10 her hjemme.

   Takk:) det er gode dager og mindre gode, men jeg prøver å ikke la det ta overhånd og finner enda lyset når jeg ønsker det.

   Takk for klemmen, sender en nedover i retur🙂

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: