April..

Sliter fremdeles med ustabil nett-tilgang og samtidig har ikke formen vært helt 100% de siste dagene så det har ikke blitt mye nettaktiviteter for min del. Men det våres mer og mer dag for dag, og foruten blomster og trær viser og fuglenes adferd at vi nærmer oss vårens høydepunkter. Her er et yrende liv med fuglesang, kurtisering og reirbygging – et av naturens store undere, året fødes på nytt. Disse to under er et vakkert rørende syn – de har vært her i hagen hele vinteren og vårens påvirkningskraft blomstrer med all styrke.

Det er rent rørende å se på og gjør meg glad og lys i sinnet.

Svarttrosten synger våren inn heter det, og her smyger dens vakre toner seg inn gjennom åpne vinduer både kveld og morgen. Mens hannen er opptatt med serenader og å gjøre seg vakker i rødt kveldslys, er hans dame mer fokusert på det praktiske. Vi mennesker har det heller motsatt med hunnene som liker å være til stas og hannene som er opptatt med mer praktiske deler av tilværelsen.  Men her er den arbeidsomme og praktisk anlagte dame på jakt etter mose til reirbyggingen.

I forhold til hannen gjør hun heller lite av seg og noen mener hun og ser uanseelig ut målt mot hannens ibenholt fargete smoking, men jeg synes hun er vakker i sine brune sjatteringer.

Her en dag jeg kikket ut på nærmeste plommetre fikk jeg øye på en annen dame som kikket inn på meg bak stammen: en flaggspett hunn.

«Hei du» tenkte jeg, «hva gjør du her nå?» Hun burde nå i april heller være inne i de dype skoger og opptatt med å gjøre klar et reirhull? Jeg trodde at det nok bare var tilfeldig, men hun har vært her hver dag siden jeg oppdaget henne første gangen – kanskje føler stærene i den store fuglekassen seg noe utrygg med denne damen i nærheten?

En liten flokk grønnfinker har og slått seg ned her, mulig de vil nok en gang prøve å hekke i mine store tujaer? Jeg håper ikke det siden skjæra nok vil røve reiret som sist gang de prøvde seg. Den banditten holder seg fullt oppdatert hele tiden om hvor alt som spises kan er.

Men det er mye som kan oppdages i trærene, her er en luring.

Han for oppover treet straks han oppdaget noen meiser som satt i toppen, men nå ser det mer ut som om han ikke fatter hvorfor de dumme steikene nå sitter på marka mens han er i toppen av treet. Det har vært uvanlig mange katter her i det siste, og uvanlig mange som har klatret i trærene.

En dag jeg var ute i hagen ble det plutselig et svært lurveleven på sørsiden – en katt hadde klatret til topps i storbjørka og ble nå mobbet av to kråker. Det var en fornøyelig forestilling, de to gråtassene holdt på å drive katten til vanvidd – straks den ene fikk lurt katten til å krype ut på en grein foretok den andre seg et bakholdsangrep og bet katten halen. Katten bråsnudde rundt for å ta kjeltringen, men da mistet den nesten balansen og holdt på å falle ned. Dette gjentok seg mange ganger og helt til kråkene ble lei av leken, dessverre hadde jeg ikke kameraet med og fikk ikke foreviget den morsomme underholdningen.

Men det er som nevnt et yrende liv her for tiden, det flyr fugler over himmelen hele tiden og i busker og trær yrer det av liv. Man kan ikke se ut fem sekunder uten å ha sett minst 20 fugler.

Ellers holder jeg på i det små med å gjøre klar både nye og gamle bilder, det er tusenvis jeg enda ikke har fått tid til å gjøre ferdige. Her er et vinterbilde fra et typisk jærlandskap:

Det lave kveldslyset skaper fantastiske kontraster om vinteren her så nær havet og med det åpne terrenget som ikke stykker lyset opp blir det mange inntrykk å samle på.

Noe annet: Jeg lurer på om jeg skal kjøpe meg et nytt leketøy – et såkalt «hexacopter». Det ser utrolig gøy ut, bare se på denne videoen:

Denne karen kan tydeligvis sine saker, de er ikke så enkle å fly som man skulle tro. Synd man ikke kan få så store utgaver at man selv og kunne vært med oppi lufta, hehe. Ha på lyden, sangen passer meget bra til inntrykkene – og er forøvrig samme sang som jeg har valgt å bruke til en video jeg holder på med inni mellom.

Men jeg tror jeg begynner med videokameraet som er brukt – det kan brukes til så mye og er av samme type som mange tv-produsenter bruker når de skal ta actionbilder av denne typen. Det er veldig lite, veier ingenting og er vanntett. Det brukes og svært mye innen motorsport når det filmes f.eks inne fra bilen under løp eller montert på utsiden. For de som er interessert i GoPro HD Hero2 som det heter: http://spoton.as/main.aspx?page=article&artno=910045 og i tillegg er det nå kommet et nytt kamera som skal ta opp konkurransen: CamOne infinity og som faktisk er det som er brukt i videoen over: http://www.camonetec.com/

Men først må jeg få kommet meg avgårde og kjøpe meg et nytt tastatur, dette har fått adhd og gjør meg sprø!

13 kommentar to “April..”

 1. Mormor Says:

  Takk for vakre duebilder.
  Ikke rart man kaller elskende for turtelduer, men dette er vanlig skogsduer? Vel.
  Godt du la spor etter deg, eller hadde jeg ikke funnet deg igjen.
  Ha en vakker dag🙂

  • Tor Vidle Says:

   Hei mormor🙂
   Det er ringduer, de vanligste ville duene i Norge. Men ja, de viser en nesten menneskelig adferd med å kurtisere hverandre nå om våren.

   Nei, ikke lett å finne noen i denne store verdensomfattende bloggverden, men veldig koselig at du kom innom.

   Ha fine vårdager du og🙂

   Tor

 2. Tante Farmor Says:

  Gratulerer med nytt nett-hjem! Her var det koselig!
  Nå har jeg lagt deg til min faste lese-liste, så nå går jeg ikke glipp av noe!😉
  Kjempeglad for at du ikke er «forsvunnet» ut i det blå….
  *Klem*

  • Tor Vidle Says:

   Hei Tante Farmor🙂
   Jo takk, men nå er jeg og en dråpe i det store selvstendige blogghavet – noe som har både fordeler og bakdeler, og mye å finne ut av på nytt.

   Jeg må lage en leseliste selv og senere – og nok være mer aktiv rundt hos andre, men for tiden er det travelt og mye forskjellig som stjeler tiden min så det fortsettet jeg må ta noe senere, foreløpig må jeg først prøve å holde liv i bloggen som 1. prioritet.

   Men veldig kjekt å få besøk av deg🙂

   Klem..

   Tor

   • Tante Farmor Says:

    Ohooooiiiii….er du ute og flyr med helikopteret ditt? 😛
    Håper du kan legge ut et innlegg om hvilket kamera du bruker for jeg er på «kamerajakt» og ville gjerne høre litt om dine erfaringer… er litt usikker på om jeg skal kjøpe speilrefleks eller av den nye typen som er like bra, men som har ALT…. time will show…😉
    Ha en flott dag! Hvor du nå enn er…

    • Tor Vidle Says:

     Ikke helikopter enda Tante farmor, men kanskje senere – må først kjøpe meg et, hehe

     Jeg bruker Canon 5DII og Canon 7D som begge er speilrefleks. I tillegg kommer objektivene (og ekstern blits) som jeg har flere av. Som lommekamera har jeg et Canon S95. Spørsmålet blir hva du skal bruke kameraet til, hva som blir hovedbruksområdene – samt totalprisen du kan tenke deg å bruke.

     Det finnes et hav av kamera i dag, og hva som passer best den enkelte er det ikke alltid like lett å anbefale. Når du kjøper speilrefleks (eller speilløst systemkamera) er det viktig å huske på at objektiver kan fort bli noen tusen dersom du skal ha andre enn det som ofte følger med. Vanligvis følger det med (når du kjøper et kit) en såkalt «normalzoom» som dekker det meste av «vanlig» bruk. Men skal du ha mer tele eller mer vidvinkel må du i såfall kjøpe ekstra objektiver. Når det gjelder objektiver koster kvalitet mye og et kamera blir aldri bedre enn objektivet som brukes.

     Men f.eks Canon 600D m/kitobjektiv kan du få for rett under 5000,- Det er mye kamera for pengene og et av de mest solgte. Objektivet er et EF-S 18-55 IShvor IS står for bildestabilisator noe som er viktig å sjekke at man får. Jeg anbefaler alltid og å kjøpe et ekstra batteri. Vær klar over at minnekort må du kjøpe utenom, jeg bruker minnekort fra Sandisk som jeg anseer som blant de beste.

     Husk på at selv om speilrefleks kan filme i HD og gi super kvalitet er det etter min mening noe herk i forhold til et dedikert vidokamera, f.eks får du ikke autofokus og må fokusere manuelt.

     Når det gjelder speilløse systemkamera er det en sann jungel å finne ut av, den etter min mening eneste fordelen med disse kontra speilrefleks er at de er noe mindre i størrelse (og vekt). Men mange av disse har ikke innebygget søker og dermed må du ta bildet via skjermen bak som på et ordinært kompaktkamera. Noen finnes med søker, men da blir de noe større og dyrere, andre kan du kjøpe en løs søker som settes oppå blitsskoen, men denne koster ofte rundt 2000,- eller mer.

     Egentlig er det lite av betydning et speilløst systemkamera kan som ikke et speilrefleks kan, eller kan bedre. Og det er vel ingen av dagens speilløse systemkamera som gir bedre bildekvalitet enn et speilrefleks, noen nærmer seg, men ikke bedre. Men det mest utbygde systemet av de speilløse alternativene pr i dag er Olympus og Panasonic. Sony er og på farten, men de har etter min mening for dårlige og for store objektiver pr i dag.

     Har du ikke behov for å kunne skifte objektiver er kanskje Canon Povershot G1 X et godt valg, det er det beste «kompaktkameraet» på markedet i dag og levere omtrent samme bildekvalitet som f.eks 600D. Men det er ikke så kompakt at det går i lomma, så det er noe misvisende å kalle det kompaktkamera. Bakdelen med G1 X er at siden det fremdeles er rimelig nytt på markedet er prisen enda stiv og koster rundt 7000,-

     Skal du ha et godt lommekamera så er det kommet en arvtager til Canon S95 som heter S100. Det koster rundt 3000,- S95 og S100 er rimelig avanserte kamera og regnes som «proffe» lommekamera.

     Vær og klar over at for å få best mulig bilder fra digitale kamera bør bildene etterbehandles i egnet programvare.

     Men som nevnt først er bruksområdet ditt og pris viktige elementer for et fornuftig kameravalg.

     Tor

     • Tante Farmor Says:

      Tusen takk for utfyllende svar Tor! Jeg har lest mange kameratester og har falt for Canon 600D, men hybridkameraene frister litt også fordi jeg liker ikke å ha så mye å dra på….men jeg tar meg god tid, sånn at jeg kan slå til når det kommer et bra tilbud på enten det ene eller det andre….😉 Har en hel haug med kompaktkameraer, men er så lei av at de aldri reagerer raskt nok når jeg trykker på avtrekkeren….😛 Mobilen blir også flittig brukt og tar også ganske bra bilder, men jeg tar såpass mye bilder at jeg kunne tenkt meg et som tok skikkelig GODE bilder også…sånn som du gjør f.eks… men vi får se hva jeg ender opp med…. skal i barnedåp til barnebarn nr. 2 om et par uker og da hadde det vært supert å hatt et bra kamera!
      * Klem til villmannen*

 3. lisel1 Says:

  Nydelig Tor…. bildene taler for seg selv…. Håper du snart får nytt tastatur.. så vi kan lese nye innlegg… he-he. Dine bilder er fantastiske..

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Hei Lise🙂
   Mange takk, koselig at du likte bildene. Jeg fant et gammelt tastatur som får gjøre jobben til jeg får kommet meg avgårde og kjøpe et nytt – det forrige som ble for selvstendig og la vrangsiden til havnet i ovnen da jeg plutselig fikk nok, hehe.

   Tor

 4. skien Says:

  da har jeg vært å smygtitta på bloggen din også🙂
  skien_m

  • Tor Vidle Says:

   Hei skien_m🙂 Takk for det, men som du ser er det ikke så mye aktivitet enda, men det kommer vel etterhvert.

   Tor

   • skien Says:

    mista nesten håpet og tenkte for meg selv..erè for no med han vidda`s sønn..fant ikke veien hjem igjen etter en av turene eller var det så mange fine motiver at han campa ute i bushen for et par uker..hehe.

    • Tor Vidle Says:

     Jeg finner alltid veien, enten det er hjem eller borte, hehe. Bloggingen er på tomgang for tiden, men satser på å komme sterkt tilbake før eller senere. Hodet må være med 100% her for at bloggingen skal gi noe, dessuten skriver jeg best om høsten og vinteren.

     Men nå blir det en skikkelig latmannshelg, Le Mans 24 timers starter klokka 15.00, så da blir jeg «borte» til i morgen klokka 15.00, hehe. Men noen laster skal man vel ha..

     Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: