Jomfruposten.

Første innlegg i en ny bloggkåk. Etter flere år som Solblogger er følelsene noe blandet når jeg nå står alene på egne bein i verdens enorme blogglandskap. Men med i flyttelasset er og de fleste gamle skriverier som og blir minner fra en tid i et lite men for meg, vennlig bloggsamfunn. Skulle nostalgien komme på besøk kan jeg om ikke annet dykke ned i arkivet. Det heter og at det er først når man flytter at en oppdager hvor mye en besitter av diverse – i dette tilfellet mengden av ord som er skrevet. Men fremtiden får vise om jeg blir her eller ikke. Faren for å bli usynlig i havet er svært potent og det krever nok endel egeninnsats for å holde seg flytende på vannflaten om ikke annet.

Overgangen fra Sol’s utgave av WordPress til den rå utgaven er heldigvis ikke avskrekkende, dog har jeg slitt endel for å finne et tema som ikke ødelegger for mye av de gamle postene. Temaet jeg hadde tilpasset i Solbloggen følger dessverre ikke med ved flyttingen, hvorfor aner jeg ikke – men gidder ikke bruke tid på å finne et svar som jeg ikke kan ha nytte av uansett. De største problemene med WordPress sine standardtema kommer når man skal få disse til å passe med importerte innlegg. For min del var det viktig at bildene ikke ble betydelig forandret og at temaet justerte alt innhold, dvs ikke bare teksten, når det skulle tilpasses for lesing i forskjellige skjermstørrelser, noe som har vært et mareritt å finne ut av. I tillegg synes jeg at de fleste tema har for smalt lesefelt, noe som gjør leseopplevelsen noe hakkete når man må skifte linje etter få ord hele tiden.

Men jeg håper jeg kan leve med dette temaet som var minst nr 77 jeg prøvde. Jeg har ikke tenkt å holde på med justeringer hele tiden, det er ikke derfor jeg har blogg, skjønt det er svært lite man kan justere på i WordPress sine standard tema. Helst veldig lite, for lite etter min smak. Man kan selvsagt mekke sitt eget tema, men det gidder jeg ikke nå. Først må jeg finne ut om jeg blir boende her, kanskje blir det bare midlertidig. Jeg får se..

Hm… pokker – her mangler noen knapper! Nei, der fant jeg de..

Jeg valgte .com – liker ikke com, men ok – bedre enn å ha wordpress i mellom meg og .com i adressen. Det er ihvertfall lite stilig. Og det kostet ikke mer enn et standard marsipanbrød i året å få ha .com alene. Men som sagt er det meste her som det var i den gamle bloggen, skjønt jeg må nå finne saker og ting selv og mekke til, nytter ikke lenger å klage til Sol – stakkars Sol, vi klaget nok noe ofte av og til. Men noe må de vel ha å gjøre på de ansatte? Hehe..

Vel, over til noe testing, her er andre mål på bilder og video enn det jeg er vant med, så jeg får prøve litt:

Neste, en video i HD:

Nei, det gikk ikke helt etter oppskriften, men det er Youtube som er problemet her og ikke WordPress. Det går greit å legge inn videoen, men nå er det umulig å få den til starte i HD. Så nå må du velge HD selv. Klikk på «tannhjulet» til høyre på linja og velg 720p eller 1080p. Jeg anbefaler å absolutt velge HD fordi bildekvaliteten er bedre og videoene mine er laget i full HD 1080p. Årsaken er Youtube som nå (igjen) har byttet avspiller – og med denne nye har de luringen gjort det umulig å velge videoene til å spille HD automatisk når man legger de inn i f.eks en blogg som her. Antagelig skal de spare på linjebruken, dvs pengene. Så man kan nesten spørre seg om hvorfor de ønsker at folk laster opp HD video når man ikke får utnyttet kvaliteten ved normal bruk. Jeg skal senere prøve å legge inn video via fotogalleriet jeg har hos Smugmug – de samme videoene mine ligger der og, men jeg har foreløpig disablet mulighetene for embeding av videoer fra Days of Norway.

Litt underlig å se at avataren (bildet) man legger inn hos Gravatar følger en nesten hvor som helst når det finner en mailkobling. Dermed blir de overførte kommentarene fra Sol med avatar automatisk. Greit nok, så vet man i det minste at det er rett person  dvs dersom man tvilte, noe jeg normalt uansett ikke har problemer med enten avatar er der eller ikke.

Hva nå? Nei, si det. Blir nok mer utprøving etc – noe som forøvrig er noe slitsomt for tiden pga problemer med nettet her hvor man faller ut når som helst og vet ikke når en er inne igjen (forøvrig takk til WordPress for autolagringsfunksjonen). De bygger ut fiberlinjene her i distriktet, men ikke uten bivirkninger i anleggsperioden. Men det bedrer seg nok snart – sier de.

Ah pokker, nå ser jeg at bildene kan bli presset litt sammen, deler forsvinner når jeg minsker bredden på nettleservinduet. F….og! Jeg trodde dette temaet var fritt for den sykdommen. Jeg har 24″ skjerm og da ser alt ok ut, men så er det lett å glemme at mange har mindre skjermer. Pokker for noen hjernedøde typer som lager tema med resizing av bilder kun i bredden og ikke i høyden! Vel, jeg får se om jeg finner en eller annen løsning senere, nå gidder jeg ikke mer for denne gangen. Men skulle noen lese her (noe som er lite bankers at skjer, hehe, uff..) og har problemer med visningen av bildene eller annet, så vennligst gi beskjed, jeg setter stor pris på det.

5 kommentar to “Jomfruposten.”

 1. Alveprinsessen Says:

  AH! Lenge siden, vennen!
  Dette hadde jeg ikke fått med meg før jeg var innom Trulta og tittet på bloglisten hennes..🙂
  Håper du vil like deg her. Tror jammen meg at jeg skal legge deg til i listen min, så jeg kan følge med deg!🙂
  Fine bilder, og fine tekster. Du er som før – flink å skrive og ta bilder!

  *alveklem*

  • Tor Vidle Says:

   Hei Alveprinsessen🙂
   Takk for fine ord, men foreløpig er jeg litt ute av bloggmodus av forskjellige årsaker. Det kommer seg nok etterhvert, men nå er det forsommer og travelt i tillegg så tiden strekker ikke helt til alltid.

   Håper det går bra med deg🙂
   Takk for klem og en sendes herfra og oppover..

   Tor

 2. Nette Says:

  Er så og si ingen som sliter med ustabil netttilgang nå til dags. Kanskje på tide å bytte leverandør da ??

  • Tor Vidle Says:

   Det er uvanlig Nette, også her hvor vi har normalt et meget stabilt fibernett. Men av og til skjer det noe uforutsett som kan skape problemer.

   Men det funker bra nå..

   Tor

 3. mirapisani Says:

  Bli boende her..?😕 Har du flyttet igjen?
  Sukk, det er lenge siden jeg har sett noen bevegelser i ditt ringe nettbo. Blir bekymra av sånt Tor.
  Ha en fortsatt fin restsommer.😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: