Gule tider.

Det er gule tider, særlig i butikkene. Bransjen digger 2 farger, rødt og gult – det røde er vi såvidt ferdig med så nå er det gult som er kult, og man får nær sagt det meste i denne fargen for tiden. Og blomsterbutikkene er en vandring i gule varianter sammen med friske grønne blader som løfter det gule et ekstra hakk opp. Men problemet er at gule blomster stort sett har et kort liv før de brunes og henger med nebbet.  Ute i hagen synger gult på siste vers og nå blomstrer tulipaner i forskjellige farger og størrelser i tillegg til diverse andre vårblomster. Men hvorfor er påsken blitt gul og ikke grønn som burde være den naturlige fargen for årstiden? At nissen er rød er forståelig, men gul påske?

«Den må jeg ha!» Og jeg grabbet den forvokste kyllingen ned fra toppen av hylleberget. Man kan da ikke gå forbi et slikt yndig vesen uten å ta det med hjem? Og den er såpass stor at jeg regner med at den snart begynner å verpe spraglete egg med sjokobiter og marsipankuler inni.

Hjemme fikk den posere i et fat med en våroppsats jeg hadde kjøpt dagen før, jeg liker blomsteroppsatser, det er noe med de som frisker opp på en egen måte. Vel, det har ikke kommet noe egg i skrivende stund, så vi får se – det er heldigvis ikke grilltider enda så den lever foreløpig trygt – korrigert: Det var inntil den lille krølla oppdaget fjærkreet, nå ligner den mer på en ribbet høne..

Våren fikk en liten retur i går da jeg våknet til 4 mm puddersnø, men den var heldigvis gone etter 4. kaffikoppen – i dag er det sol og 10 grader mer. Foreløpig skal man ikke klage på våren, dog ønsker jeg nordavinden pokker i vold. Den har bitt seg fast siden helga og nekter å jages.

Jeg var en tur i butikken nettopp, hyttefolket skiller seg ut med i snitt to toppete traller mat pr familie og småstressa ville blikk. Hvorfor stresser de? Hytta går ingen steder. Selv ungene blir stressa, det smitter over på de små. Jeg var innom jernvaren og for å kjøpe en ny dings, da jeg kom ut og satte meg inn i bilen med ro i sjela og glede over det nye leketøyet, fikk jeg nesten en SUVkjerring inn i siden.

Bremsesporene hennes vil stå til neste reasfaltering og hylene fra dekkene ljomer enda rundt på Jæren, hun klarte å stoppe 1 mm fra bildøren hvor jeg satt. Rød i ansiktet med katastrofeblikk kom hun ut og bort til meg. Jeg trykket på en knapp for å rulle ned glasset og kikket på fremtoningen – hun skyldte på ungene som satt bak. Ok, men man kjører vel bilen fra førersetet? Så klaget hun på gubben, det var han som ville ha den altfor store kjerra. Altså, det var selvsagt ikke hennes skyld at jeg var nær å bli pannekake av en grim BMW-SUV – hadde det nå enda vært et mer stilig kjøretøy..

Tidligere i år leide jeg inn en anleggsgartner som svettejobbet i etpar dager med å beskjære trærene etter min anvisning. Av og til må en ta et skippertak, og siden formen min ikke var 100% da det burde foregå, tok jeg heller en telefon og fikk tak i en utmerket fyr som visste hva han gjorde.

En litt uvant situasjon siden jeg alltid har gjort det selv, som kjent elsker jeg å være apekatt, også som klatrende utgave. Det største plusset var at han til slutt kom slepende med en megautgave av en kvern, den hadde til og med dieselmotor. Og inn for greiner og stubber i alle dimensjoner og ble blåst ut som fyrstikker oppå en lastebil. Så når han var ferdig var han skikkelig ferdig, alle greiner var borte og jeg slapp den jobben, hurra! Og dermed blir det enda mer tid til andre saker som er mer interessante, som f.eks å fiske og dagdrømme..

God påske til de som behøver et slikt ønske!

20 kommentar to “Gule tider.”

 1. tante Bø ikke pålogga Says:

  God påske ønskes deg Tor.
  Endelig leser jeg noe med litt fornuft i. Satte bort jobben med beskjæring av trærne : ))
  Håper det ga mersmak : )) hehe

  Masse klemmer til Villmannen : ))

  • Tor Vidle Says:

   Det var litt underlig, en blandet følelse. Jeg har alltid klart alt selv, men fornuften vant over lystene. Men om ikke annet så var jeg en bestemt sjef for operasjonen – og fikk også nyte litt eksos fra div maskiner og sagrusk i hår og øyer, hehe.

   Mersmaken får vi komme tilbake til ved neste omgang, dvs om den er tilstede fremdeles.

   Legger ved en passe dose klemmer til tante🙂

 2. bramaputra Says:

  jeg skal ut av gult, som jeg har brukt i en lang tid,nå blir det kvitere-
  jeg maler kjøkker bad stue,soverom entre-legger litt gulv og-
  det begynte med noen skapdører, og så så jeg at alt annet og trenger en rengjøring/pussing-
  rydding- nå skal jeg gjøre et grundig grunnarbeide på mitt bad som er 54 år gammelt ,og ikke
  på noen måte fuktskadd- det er ikke verst!
  det er en drittjobb, men pussing med sandpapir er nødvendig-
  det skal se supert ut,-
  reiser på fjellet i påsken,- skal stå på ski!
  det er lenge siden sist.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg liker generelt ikke gult på vegger, eller gule hus for den saks skyld. Høres ut som om du får en travel tid fremover, og særlig bad tar mye tid.

   Håper du fikk noen fine skiturer i påsken brama.

   Tor

 3. lisel Says:

  Ønsker en god påske.

  Lise L.

 4. Tante Farmor Says:

  Hei! Jeg ser at Sol-bloggen skal nedlegges!
  Håper du legger igjen spor etter deg om hvor du går!
  Du må overføre bloggen din til et annet «hjem» før det er for sent!

  *Klem*

  • Tor Vidle Says:

   Jeg har ikke fått tid til å fordøye den brå nedleggelsen enda, og må nå sette fortgang i hva jeg skal gjøre videre fremover, men skal gi beskjed når jeg vet.

   Klem medfølger.

   Tor

 5. tante Bø ikke pålogga Says:

  Vær snill Tor å la’n «Lars» få seg en konto på facebook … eller noe sånt.
  Liker ikke tanken på å miste kontakten.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg må i tenkeboksen raskere enn jeg hadde trodd tante. Jeg mener fremdeles facebook ikke er noe for meg, men muligens må jeg nå sette meg mer inn i forholdene angående dette og se på hva muligheter som finnes. Men i utgangspunktet er jo facebook ment for «ekte» personer og ikke «alias»?

   Tor

   • Tante Bø Says:

    Ja detta kom brått på … hvis de ikke har visst det lenge der inne da og ikke sagt no. Ingenting forundrer meg når det gjelder redaksjonen lenger.
    Ang. facebook, så trenger du ikke være der under rett navn. Du kan vel teste.
    «Halve kloden» er jo der. Kan vel ikke være sååå farlig : ))

    • Tor Vidle Says:

     I regelverket til facebook står det at man må bruke «ekte navn og personopplysninger» (firmaer er det nok narurligvis) unntak for). Det er og mye av regelverket til facebook jeg er svært lite begeistret for, f.eks gir man de rettigheter til bilder man legger ut, noe som er i strid med normale rettighetsprinsipper.

     Jeg er opptatt av at det jeg velger blir en varig løsning jeg kan leve godt med, jeg ønsker ikke en Sol-reprise.

     Tor

     • Tante Bø Says:

      Det er mange rare navn som brukes. Navn ingen er døpt hvertfall : ))
      Alina legger ut masse bilder, men hu har «vannmerke» på dem (web-linn)
      Det er jo ikke så mye som legges ut der da. Blir jo ikke som en blogg, men sånn hverdagspjatt : )) no ala morrarabbelet : ))

      • Tor Vidle Says:

       Det kan se ut som om jeg kan registrere Tor Vidle som f.eks «litterær person» under valget «Opprett en side for en kjendis, et band eller en virksomhet» – men hva som legges i en slik registrering er jeg usikker på, poenget må være at den er lovlig rent registreringsmessig slik at jeg ikke risikerer at et eller annet gjør at kontoen plutselig blir slettet.

       Men jeg får se på valgene, egentlig hadde jeg håpet å kunne dra med meg en kopi av bloggen her og så importert den til et eller annet nytt sted. Men da er man avhenging av at wordpress er platformen.

       Tor

       • Tante Bø Says:

        Det går sikkert, så får du sett hva det er hvertfall før du legger ut mengder.
        det er jo fler som har bloggen sin kobla til facebook. mulig det bare er med en link.
        Knut-Einar gjør det hvertfall og Alina har åsså en sånn ordning.

        • Tor Vidle Says:

         Jeg skal vurdere alle sider ved dette, så får jeg ta en beslutning når alle alternativer er vektet med pluss og minus. Det som imidlertid kan bli vanskelig for meg er å bruke tid på mer enn en sak/greie, altså blir det vanskelig å klare f.eks både blogg og facebook på samme tid. Bildeoppleggene/galleriene mine tar og mye tid så jeg prøver å ikke ta på meg mer enn jeg klarer å følge opp.

         Tor

 6. lisel Says:

  Tor…. behøver din hjelp…… har sendt en mail……..

  Lise L.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s