Hva nå?

Bloggen synes å være som et timeglass hvor egget snart er ferdig – og noen slår av strømmen. Kun 2 innlegg til nå i dag og ser man nedover er det lite å rope hurra for. Sol-redaksjonens egen blogg døde med nyttårsforsettene. Hvorfor bruker ikke Sol-redaksjonen bloggen slik de gjør med debattsystemet, der skriver de innlegg daglig. Jeg ser ingen bakdeler med å veksle mellom debatt og blogg når de skriver innlegg som så frontes. Og frontes – det er vel en evighet siden et blogginnlegg ble lagt på forsiden?

At vi få «gamlinger» er i perioder litt av og på her burde ikke bety så mye, hovedproblemet er nå som før: Hvorfor kommer det nesten ingen nye her som blir værende?

Jeg leste en sak som stod på forsiden til Sol i dag om «Fotballfruen»  http://fotballfrue.no  Hun har visst 80.000 lesere og skal være en av norges mest populære bloggere. Joda, hun er en av rosabloggerne, men det kan ikke forklare alt vel? Jeg kikket litt på hva hun skrev om, lette etter hvor magneten var – den som trakk lesere. Men jeg fant ingen, egentlig en helt ordinær hverdagsblogg som kunne vært hvem som helst sin pludreblogg. Den åpenbare største forskjellen fra Sol Blogg er all reklamen som enten har ordinært format eller er i form av snikreklame. Selve innleggene har etter min mening hverken i innhold eller ordkvaliteter noen unikhet, noe som kunne forklare mengden lesere. Enkelt sagt en helt vanlig hverdagsbloggutgave med mye fokus på reklame – og en reklame som flere av rosabloggerne lever av.

Men, her har vi ingen reklamemuligheter. Jeg er usikker på om Sol egentlig ville tapt noe om reklame var tillatt i bloggene, antagelig ville de ikke fått den reklamen selv uansett. Men Sol tjener på antall besøkende, også til bloggen. Nå skaper ikke reklame i seg selv flere lesere, den kan man heller se på som et slags lokkemiddel for å beholde og få nye bloggere. Det jeg her prøver på er kun å analysere de åpne forskjellene mellom Solbloggen og de mest populære bloggene (som er stort sett rosabloggere), altså det man legger merke til som leser.

Dette er forsåvidt et gammelt tema, men aldri har det vært så magert her som nå. Og med den interessen Sol tilsynelatende viser for bloggen for tiden, får meg til å tenke på om vi er nær en beskjed om at bloggen legges ned. Men det kunne vært interessant å dra i gang en diskusjon med Sol om mulighetene, hva de kan bidra med ikke minst. Dvs dersom de ikke har nære planer om å legge ned bloggen.

Eller er det bare å innse at timeglasset er snart tomt og flytte som andre har gjort? Selv kan jeg se for meg å fortsette med både fotoblogg og ordblogg, men i grunnen kan jeg antageligvis like greit starte opp et eller annet fristillet som jeg kontrollerer alt ved selv, særlig dersom man ser på antallet lesere, responsen – neppe kan man få særlig færre enn det er her nå. Grunnen til at jeg er her enda er i hovedsak at jeg har vært her så lenge at det føles vemodig å flytte, gi opp. Jeg har hele tiden håpet at interessen for Solbloggen skulle ta seg opp, men må muligens innse at det ikke vil skje – noe som er svært beklagelig.

Jeg får studere alternativene og se om noe kan være fristende.

 

 

23 kommentar to “Hva nå?”

 1. bramaputra Says:

  jeg syntes sol skal ha ros for at de er så vaksinert for komers løsning på volum på bloggen-
  rett og slett-
  men om de driver den ca uten driftsutgifter så er det slik-
  fordi de har råd til det.
  er ikke solbogg et flott sted for hvem som helst å begynne å skrive da?
  våger ikke?

  sol blogg er helt bitteliten-
  men døren står åpen- jeg har tro på at sol blogg kan bli en sucsess-
  jeg gjør regning med at alt jeg har av innlegg er lagret?
  min søster holdt på å daue av lungebetendelse nettop.
  jeg har aldri hatt det.

  • Tor Vidle Says:

   Når det gjelder reklame i bloggene har jeg ingen behov for å ha noen sterke meninger, jeg leter kun etter hva som er forskjellene, og om noe kan gjøre Solbloggen mer attraktiv for nye bloggere, kanskje særlig unge bloggere. Men rene firma/butikkblogger som kun bruker bloggen til reklame er jeg ikke særlig tilhenger av.

   Solbloggen har helst gått fra liten til mikro, noe som bekymrer meg når man tenker fremover.

   Lungebetennelse kan være skumle greier, det finnes mange varianter og noen er vanskelige å behandle selv med våre moderne typer antibiotika.

   Tor

 2. lisel Says:

  Tor….. forsvinner du også… du som har holdt liv i bloggen.. ordnet opp.. liksom vært «kjærnen » i det hele her… da tror jeg bloggen er færdig.. Mange flytter.. ja… men mange bloggsteder så er det bare få som leser.. man aner ikke de er der.. er det bedre?. Noen flyttet på facebook.. men det var kun for de inkluderte sa de… Ikke vet jeg.. men jeg har ikke funnet noe som er bedre..men flytter ere alle så håper jeg at noen kan fortelle meg hvordan jeg får tatt vare på bloggen min, jeg vil ikke slette mine innlegg og kommentarer.. men det er egentlig mitt problem.
  Jeg skrev så mange innlegg her en overgang, at jeg følte jeg spammet… Men.. vi er jo noen tilbake.. hvorfor ikke stå på? Om flere av oss blogger.. lager innlegg.. kan det trekke flere til…
  Sorry hvis jeg «bjeffer» etter deg.. men føler en vis avmakt….

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg har ikke bestemt meg for noe Lise, men jeg er bekymret for utviklingen her. Sol synes og å være totalt fraværende, og det får meg til å lure på om de har bestemt seg for å la bloggen seile sin egen kurs mot selvutslettelse, og nedlegging.

   Det er nok slik at Facebook stjeler store deler av manges nett-tid, den tiden de har tilgjengelig for bruk på nettet. Nå snakkes det vel om at mange hopper av Facebook og enda flere reduserer sin tidsbruk der. Man er nok vippet over en topp angående Facebook i Norge. Samtidig er mange bloggsamfunn/blogger like oppegående nå som før Facebook kom, men ikke Solbloggen. Det får meg til å lure på hva som er årsakene – og om det finnes muligheter for å reversere den negative utviklingen.

   Om noe annet er bedre eller ikke er vanskelig å si, dvs hvis man velger å flytte. Men neppe kan man få færre lesere ved å flytte enn hva man har her nå for tiden. Jeg finner det og stadig vanskeligere å bli motivert for å lage/skrive innlegg her når man nesten føler seg usynlig. Ofte bruker jeg mye tid på innleggene, særlig når det er mye bilder med.

   Det er enkelt å ta en kopi av bloggen din som du så kan laste inn igjen i en annen wordpressblogg hvor som helst og få alt med deg i den nye bloggen. Du går inn i kontrollpanelet, velger «Verktøy» og «Eksporter». Merk av på «All content» og klikker på «Last ned eksportfilen». Dermed får du en kopi av hele bloggen din i en fil på pc’en. Når du så skal kopiere den over til en annen wordpressblogg velger du «Importer» i den nye bloggen og viser til filen på pc’en din som inneholder en kopi av bloggen her og så går det hele automatisk.

   Nei slapp av, jeg føler slettes ikke at du «bjeffer etter meg» – du sier bare dine meninger og det er jo helt normalt🙂

   Men vi får se, jeg har som nevnt ikke bestemt meg for noe enda.

   Tor

 3. lillesøster/norlenningen Says:

  For meg hadde det vært deilig om bloggen las ned. Jeg har skrevet så forferdelig mye pinlig privat her at jeg… kunne tenke meg å flytte til et annet sted i verden og skifte navn – og begynne å bruke solbriller, farge håret o.l. Men, jeg er likevel takknemlig for at det finnes gratisblogger. Hadde jeg bare skjønt at navnet mitt ville vises for alle dengang jeg registrerte meg… Trode man måtte oppgi det til SOL for å få bloggen, for det stod jo om anonymitet… Akkurat slik som jeg lese en gang omtrent i 2006 at Google eller noen ikke ville la kristenbloggens innlegg og kommentarer vises for offentligheten. De hadde sine «preferenser», vet du. Selv om de ikke vil innrømme det. Derfor trodde jeg det var bare de kristne der inne som så hva jeg skrev. Jeg var temmelig grønn i 2006. Men jeg stemmer ikke Senterpartiet eller andre grønne partier, selv om de sikkert har sine bra saker iblant. De er vel mot EU.

  • Tor Vidle Says:

   Men, du kan jo slette hva du selv vil lillesøster, også hele bloggen hvis du føler det er rett for deg. Hva som er «pinlig» eller ikke blir jo subjektivt følt, selv har jeg nok og skrevet mye rart som jeg kanskje ikke ville skrevet i dag, men hva så? Det er biter av meg uansett så jeg bryr meg ikke.

   Tor

   • norlenningen Says:

    Nei, for jeg har skrevet masse kommentarer hos andre og de får jeg ikke slettet. Jeg får ikke engang slettet «lillesøster», enda jeg logget meg inn og overførte det til min egen søppelkasse, for SOL-ledelsen klarer ikke å få det slettet. De fant meg ikke, for det er bak «den gamle lukkede døra», men «who cares». Om hundre år er alt glemt. «Kor e hammaran, Edvard…»

 4. Navn Says:

  Og du spør om hvorfor ? Et av svarene er utrolig dårlig bidragsytere for å være ærlig. Ser noen mener dem skriver for å holde liv i bloggen – men ærlig talt så er mye av innleggene så dårlig at de knapt er leselig. Ser at d er sjeldent jeg er innom i d hele tatt, SÅ kjedelig og dårlig er den. Går ikke å skylde på sol her – d er feil og litt patetisk faktisk.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg ventet på noe i denne duren fra en eller annen «anonym» men for å svare litt:

   Når jeg leste igjennom endel innlegg fra de som skal være toppbloggerne i Norge var det for meg uforståelig at de er så mye lest. Mange solbloggere kunne skrevet skjorta av disse toppbloggerne, så noe annet er årsaken til deres suksess og ikke kvaliteten på innholdet.

   Men etter din mening kan man visst like godt flytte med en gang – eller kanskje helst slutte å blogge siden innleggene ikke er lesbare.

   Håper du får noe vårsol på deg i dag så sinnet lysner litt..

   Tor

 5. norlenningen Says:

  La bare han eller henne få yte sine bedre innlegg i fred der de trives best. «Hotell» i særklasse trenger vi.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg tviler på at hun (ja det er en «hun») vil forstå poenget ditt med «Fawlty Towers».

   Tor

   • Navn Says:

    Hva skal jeg si – hvor syrlig og sur er ikke den kommentaren. Når du lurer på hvorfor folk ikke blogger her så gir svarene du selv gir en forklaring som en del av en større helhet. Samklangen i innlegg og enkelte av de etablerte viser hvordan klikkmentaliteten fungerer i praksis. Du stiller et spørmål, men får ikke det svaret du vil ha åpenbart. Jeg tør foreslå at du like greit stenger for kommentarer da du synes å ville diktere disse. Når jeg våger å si at kvaliteten på en del av bloggens innhold er dårlig så er det en ærlig sak å få lov å mene, siden du tar opp tema. Når du mener d er relevant å opplyse at det skal være «en hun» så tolker jeg deg som om du prøver å brekke av og over på noen som ligner på hersketeknikk. Hva jeg mener om den ufine «taklingen» skal jeg la være å kommentere.

    • Tor Vidle Says:

     Hva du skal si? Nei, den kommentaren var lite smidig, men ble skrevet med en dose irritasjonskrydder – tror du tåler det.

     Jeg tror du misforstår poengene i mine tilsvar til deg: Du har en selvsagt rett til å mene at innleggene i bloggen ikke holder mål etter dine kriterier. Men det er måten du sier dette på som gir returkommentarene et visst format.

     Hva mener du med «samklangen i innlegg»?

     Hvilken «klikkmentalitet»? Det er knapt nok mennesker her til å kunne danne 1 stk klikk etter min norm for den slags aktiviteter. Og nok en gang kommer du med påstander uten å konkretisere.

     Hersketeknikk? Jeg kan godt beklage at jeg opplyste om at du var en kvinne.

     Tor

 6. Navn Says:

  Når du spør så antas d at du også venter på noe svar – men om svaret ikke er sånn du helst vil ha så tildeles personen et mørkt sinn ? Det du da sier er at meningers mangfold er uønska av deg. Har ikke sagt noe om at noen bør flytte eller slutte så d ble i så fall dine sure ord som reaksjon på d du ikke tålte å høre av mening.

  • Tor Vidle Says:

   Hva forventer du når din sarkasme gjennomsyrte ordene dine? Andre hadde kanskje slettet kommentaren din som «useriøs», noe jeg ville forstått. Selv sletter jeg nesten aldri noe, men av og til må avsender da takle noe medisinering.

   Det er slik du ordlegger deg, både direkte og indirekte tolkninger i ordene som er i nær like stor klartekst, men mulig du ikke ser det selv.

   Tor

 7. Navn Says:

  *hovedproblemet er nå som før: Hvorfor kommer det nesten ingen nye her som blir værende?*

  Miljøet på solbloggen tiltrekker ikke nye bloggere – så enkelt.

  • Tor Vidle Says:

   Det er så enkelt å bruke den typen påstander uten å utdype hva man mener. Hva er bedre med miljøet i andre bloggsamfunn? Såvidt jeg har fått med meg sloss og krangler de der minst like mye, eller heller betydelig verre enn her i perioder på de mest leste bloggstedene (og særlig der det er mange kvinner).

   Tor

 8. Tante Farmor ( Tidl. Tante Label) Says:

  Jeg tror det at mange glemmer at det viktigste med blogging er å være aktiv å kommentere. Hvis man skriver blogg og tror at man får mange lesere med å sitte å vente på dem.., så tar man grundig feil. Man må besøke og kommentere andre sine blogger og på den måten «bli kjent» og få en bekjentskapskrets som vokser av seg selv.
  Hvis man ikke svarer på kommentarer i sin egen blogg og heller ikke setter spor etter seg hos andre, så dør bloggen ut av seg selv.
  Majoriteten i befolkningen skal bare HA, og de vil ikke yte noe, det er liksom alle andre sin jobb.
  ( det vet vel alle som har prøvd å dra i gang en dugnad…😛 )
  Det er vel kanskje derfor Facebook er blitt så populært. Der trenger man ikke «bruke hodet» for å bidra med noe. Veldig passiviserende og omtrent som et lite «kaffeslabberas». Det du ikke vet fra før…får du i alle fall vite der…😛
  Jeg har vært innom flere forskjellige bloggportaler og det er det samme over alt. Det er først og fremst en selv som avgjør hvor mye trafikk en får på sin egen blogg. Det handler i bunn og grunn om hvor mye tid du har til overs til å besøke andre blogger og gjøre de interessert i å besøke din egen. Så enkelt, men samtidig så vanskelig…
  Det er som på alle andre måter her i livet…»en må yte noe, for å få noe igjen». Jeg kan gjerne kommentere en blogg flere ganger, men hvis eieren av bloggen aldri gidder å svare, så gidder ikke jeg å kaste bort tid på å kommentere heller….( selv om de skriver aldri så bra…) En bør ihvertfall vise at en setter pris på sine lesere- det bør være et minstekrav til en blogger. Hva er ellers vitsen med å blogge?

  Jeg kunne skrevet mye mer, men nå må jeg stikke! Ønsker villmannen en flott helg! *Klem*

  • Tor Vidle Says:

   Ah, jeg burde tatt den før Tante L, dvs at du er Tante Farmor. Mulig jeg begynner å bli treg i oppfattelsen, hehe.

   Det er veldig mye sant i det du sier om å kommentere og dermed lese andres blogger, være aktiv (noe jeg har tatt opp tidligere i andre innlegg). Og det verste er de som aldri svarer på andres kommentarer, noe som i lengden blir til et selvskudd.

   I dette jeg tar opp her nå ligger mer en total, altså en bekymring for bloggen totalt sett og ikke nødvendigvis noe som gjelder bare meg konkret eller andre enkeltblogger. Solbloggen samlet.

   Jeg husker før så fikk Solbloggen i det minste doser av kommentarer fra folk fra utsiden, nå er det mer eller mindre kun de få som blogger her som kommenterer hverandre. Dermed er det nærliggende å komme med tanken om at bloggen må være rimelig usynlig for brukere av Solportalen. Debattdelen som Sol selv bruker ivrig og fronter like ivrig har ofte mange kommentarer. Så synlighet må og ha en viss betydning i dette.

   Ha en flott og vårvarm helg, og klem tilbake..

   Tor

 9. Tante Sofie Says:

  Lenge siden jeg har vært innom her, og nå ser jeg at bloggen skal legges ned. Egentlig forventet, men likevel vemodig.
  Synd å skulle «miste» de eldste og koselige bloggerne ut i eteren et sted. Er det noe sted jeg kan finne dere igjen der ute? Jeg vil fortsatt så gjerne ha muligheten til å se flotte fotografier og kloke refleksjoner fra Jærskalden, hyggelige innlegg fra diverse «tanter», Rotehues viderverdigheter osv.
  Hvis jeg aldri finner dere igjen, så ha tusen takk for mange fine stunder på denne bloggen gjennom mange år!
  Klemmer fra Tante Sofie

  • Tor Vidle Says:

   Hei tante Sofie🙂 Ja det blir vemodig, men på samme tid måtte nok Sol ta noen beslutninger nå, det å enten satse bedre på bloggen eller å legge den ned, så valgte de det siste. Muligens er det nye koster som bestemmer der nå, lyden og interessen har i hvertfall vært en annen fra Sol de siste månedene enn tidligere.

   Hvis du ser etter så har jeg nå lagt ut et innlegg hvor jeg håper vi kan samle sammen endel info om hvor hver og en av oss går når bloggen stenges. Så antagelig kan du finne noen av oss igjen på andre steder senere.

   I mens må jeg bare få si at jeg alltid har satt stor pris på dine kommentarer og håper dette ikke blir den siste🙂

   Klemmer legges ved..

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: