Not always what you understand..

Ligger avslappet med øynene lukket i en pastellfarget hengekøye og nyter stillheten. Den magiske stillheten hvor ingen menneskelyder ødelegger. Krøller tærene i fryd og smiler. Mot stranden nynner små døsige bølger for å glede meg. En og annen sjøfugl opptrer som havets sopraner. Bak i buskene som danner rammen rundt stranden synger fargerike fugler frihetens sanger. Dovent strekkes en arm ned og fingrene leker med finmalt solvarm sand mens havet svalne bris kjæler med håret.

Her vil jeg sovne og bli til evig tid..

Men det ble aldri som ønsket.

Hvorfor ikke? Tankene vandrer bakover for å finne svarene. Rastløshetens mange ansikter? Husker jeg ønsket det samme på vidda og. Og mange andre hjertesteder – og i hennes fang.. Men det ble aldri. Videre.. jeg gikk alltid videre. Til neste ønskested..

Alltid videre, alltid på let..

Kjærligheten til livet har mange former, uendelig mange..

Og drømmer.

Hverdagens tomme kjør og blanke smil er bare lange mellomspill, pliktløp for å få lov til å ønske og drømme – eksistere til neste gang..

Til neste leie og livsønske..

Å ligge i en hengekøye og ønske seg evig her mens underbevisstheten søker seg mot fjerne vidder og moseseng.. Å ligge på moseseng i paradis mens underbevisstheten seiler mot hengekøya under palmene.. Å vandre alene fritt i verdens ønskesteder mens underbevisstheten drømmer seg til varmen i fanget.. Å ligge i fanget mens underbevissheten svever mot den ensomme seteren..

Vent litt – det siste stemmer det? Nei.. men jeg vandret videre den gangen og? Hvorfor? Kjærligheten til livet.. Men eier ikke fanget en del av det helheten? Jo.. Men hvorfor? Fordi jeg forstår mer av livet nå enn den gangen? Kjærligheten til livet. Jo det må være svaret..

Å vite det du forstår
Å forstå det du vet
Å bli når du forstår
Å forstå seg selv..

Å forstå det tapte barnet, det ingen ville ha. Jeg møtte henne igjen da hun var voksen og på rømmen – på rømmen fra en tapt fortid hun ikke ville gråte flere tårer over.. Jeg prøvde, men tapte. Prøvde å få henne til å forstå at hun ikke kunne rømme hele livet. Da vi var barn var det ikke lett å forstå hva helvete hun levde i. Men da vi møttes tilfeldig en dag når vi var voksne forstod jeg. Og å forstå gjorde vondt og øynene mine bli fuktige. Men hun smilte alltid når vi var sammen vi to som barn. Når jeg ble voksen kunne jeg se bak smilene. Hun var et tappert menneske jeg skulle ønske jeg kunne fått til å smile hele livet. Selv når hun var alene. Nå vet jeg ikke hvor hun er, hun måtte rømme videre.. En skjebne..

Kjærligheten til livet. Vern om den. Enten du rømmer eller drømmer – eller er rastløs som meg..

Menneskelivet, født på en sky med en virvelstorm under. En virvel som vil fange deg før eller siden og la deg reise i økende spiralfart før du som alle andre blir kastet ut i det tomme intet til slutt. Vår felles skjebne..

Men, hva hvis jeg tar med meg hengekøya og stranden og legger meg på et fang oppi hengekøya over moseteppet ved den øde seteren – og samler alle de andre delene underbevisstheten drar? Da kunne jeg lagt der til evig tid med evig ro og smil..

Å forstå hele seg selv, er det mulig?

Han hadde et hav av drømmer, men sakte tappet hun de alle ut. Han ble årelatet til siste drøm, måtte han nå sveve lykkelig i hans drømmeverden. En nær venn som fikk alle livsgnistene slukket for noen år siden. Men hun kommer aldri til å forstå hvorfor han hang seg og skylder på at han var et svakt menneske. I det minste kunne vi mennesker fått utdelt samme forståelse om hverandre, men det er ikke slik dessverre. Så jeg forbanner henne ikke, hun har bare ikke evnene til å forstå – så jeg snur meg heller og går når hun danser på hans grav..

Å bli lykkelig.
Første steget er å elske seg selv.
Å elske seg selv er ikke alltid like enkelt.
Å føle naturlig lykke er derfor ikke like selvsagt for alle.

Aldri glem det..

«I de metaforiske universer finnes drømmenes hjem», sier noen. Men de forstår ikke at drømmedelene i oss må deles i to, og den ene delen er like jordfast som epletreet i Edens Hage. Dagdrømmene, de du beveger deg inn i når sansene er våkne. Noen drømmer om Lottogevinsten og hva den skal gjøre for de – andre drømmer om sjelens lykkested. Fikk jeg valget ville jeg med kjærlighet brent lottokupongen og heller favnet lykkestedet..

Det er flere ordtak som på deres vis fastslår at et menneskes røtter er uflyttbare – men selv store oldtrær kan flyttes med røttene og trives nær sagt hvor som helst. Ordtak er for meg ofte menneskers fåfengte forsøk på å temme og få oss alle inn i samme bås. Samfunnets evigt gnagende hemsko..

Hva du føler og ser er nødvendigvis ikke den sannheten du er lært til å forstå. Den sannheten du tror du har svaret på er nødvendigvis ikke den sannheten som jeg kjenner – eller en annens. Men det er en felle vi alle går i fordi vi er bare mennesker. Og dømmer du andre for å ikke vite sannheten din, dømmer du og deg selv..


Another world: «Beyond earthly imagination»

«What you see is maybe what you get, but not always what you understand – sometimes your mind are in the wrong world»

***

 (Musikk: Enigma’s Rivers of Belief)

2 kommentar to “Not always what you understand..”

 1. lisel Says:

  Tor…. jeg tar drømmesenga jeg… eller solsenga som noen sier😛 så beholder du hengekøya. 🙂
  Jeg har så dårlig erfaring med hengekøya, den «vipper» meg ut, like så fort jeg får lagt meg opp.😆
  Men jeg kan følge deg på din tankevandring…føler jeg er med.. Hvor får du det fra? Du skriver så «rammende».. noe som berører oss alle på en eller annen måte..tingene er så velkjente.
  Du er god til å få ordene ned på papiret på den riktige måte..det gjør at jeg mange ganger leser dine innlegg flere ganger.. Ikke fordi jeg er dårlig til å oppfatte.. men noen ganger får man liksom det «hele» med andre ganga. Dine ord gir oss noe, som gjør at vi også tenker tilbake… på gode og mindre gode ting, men ting som har gjort inntrykk på oss.

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Beklager sent svar Lise, det blir helst et kjapt sjeldent innlegg og så ut igjen like raskt, men må visst ta meg sammen og følge opp bedre.

   Faller du ut av hengekøya? Men du må ha rette typen, dvs luksusutgaven som er mer stabil, hehe.

   Mange takk for ordene🙂 men det er nok ikke alltid like enkelt å lese mine ord og får med seg alt første gangen, særlig ikke når det blir så mye på en gang som her.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: