Et sukk.

Et sukk går til Sol – forsiden deres er for tiden en kvalmende blanding av sex og vold. Hver dag – hvem har nå roret? Lysten til å klikke seg inn på Sol blir dessverre stadig mindre, det er få positive elementer å finne og med beklagelse å melde er at selv Sol ser ut til å henge seg på pressens rå orgie i detaljer om grusomhetene som har skjedd. Hva med en smule respekt for ofrene og deres pårørende? Det er og rimelig flaut og makabert å se en eller annen stupid kjendis sine sexstunt side ved side med detaljer om drapene. Og hvorfor må hvert eneste pust drapsmannen foretar seg ut til offentlig beskuelse og oppmerksomhet?

Det var en tid for å bruke de store bokstavene, men nå er det en tid for ro og ettertanke – og være med på å la verden gå litt videre. Personlig synes jeg at Solredaksjonen nå har lite å være stolte av.

Når det er sagt så bør vi bloggere og kanskje se videre fremover, ikke at jeg har noe med eller å mene noe konkret om hva folk skriver om, men hvor blir det av f.eks de morsomme innleggene eller i det hele tatt de positive hverdagsinnleggene? Og det var slettes ikke ment som om jeg selv er noe skoleeksempel til etterfølgelse (adressen er til alle, også meg selv), men jeg føler vi behøver mer «tanterabbel» igjen for å finne tilbake til grunnsteinene til Solbloggen.

Noe man kan smile av igjen, ja sågar er det fremdeles tillatt å le.. (den går til oss alle, også Solredaksjonen).

12 kommentar to “Et sukk.”

 1. lisel Says:

  Helt enig med deg her Tor. Bra du sette ord på det, og håper SOL leser det, og tar det til etterretning.

  Og mer liv på bloggen… ja.. jeg mangler det «tanterabbel», det var en frisk pust jeg skulle lese hver dag.. som så mange andre som er forsvunnet.
  Men.. jeg håper det kommer mer liv i bloggen igjen, og bra du er tilbake, du er god til å trekke andre med.
  Så du skrev noe før her, om at du så etter andre «veier».. men.. flytter også du på Face Book, så tror jeg at du med til å legge ned det her. På en måte er du drivkraften. Vet om en ny blogger som synes det er greit å være her..og slik skal det helst være.. og vi skal ha de gamle tilbake, og mange nye. men.. kansje man mangler litt mer fra SOL der.
  Ja..ja.. bare min mening Tor, men du blir her.. du hører til.

  En liten reprimande fra

  Lise L.

  God helg til deg.. her er klar himmel og SOL.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg synes Solredaksjonen kan vise en bedre forståelse for den etiketten de burde i denne situasjonen kle på seg. F.eks er det etter min mening direkte smakløst å fremheve at landets statsminister nå topper deres «kremtopp» når de fleste har fått med seg årsakene til at han får sympati i stundens alvor – og det er ikke akkurat noe man forbinder med en kjendiskremtopp.

   (akkurat nå er noe av kjendissexgreiene borte – om det har noe med at jeg skrev dette innlegget kan man kanskje selv dra sine tanker om, kanskje er det kun tilfeldig.)

   Bloggen har lenge lidd under mangel av «tanterabler»- og lignede positive hverdagsord. Folk må få skrive om hva de vil for min del, men vi alle burde muligens av og til om ikke annet, tenke på om vi (og for vår egen del) kunne skrive et eller annet positivt inni mellom. For egen del (og det er kun min personlige smak eller hva man vil kalle det) så er jeg litt mettet av innlegg om allverdens ondskap og politikk, det samme går for innlegg med 2 linjer som er kun en kopi av en overskrift i en avis. Jeg mener vi lesses ned av pressen og tv i tonnevis av den typen hver eneste dag, så for min del får jeg mer enn nok for tiden der. Noe politikk, pekefingre og nyheter er normalt ok i bloggen og synes jeg (jeg skriver jo av og til slike innlegg selv og), men i det siste har vi (ja alle mer eller mindre) kanskje glemt oss av litt?

   Tilbake er jeg antagelig bare delvis – føler bloggen er litt fremmed (og «dunkel») for min del slik den er nå, skjønt det kan og være min egen årsak, mulig jeg er gått ut på dato her.

   Hvis jeg flytter blir det nok ikke til Facebook, der tviler jeg sterkt på at jeg noen gang vil sette mine spor. Jeg tror heller ikke Facebook vil ha noe evig liv og tipper at om 5 år er den saken byttet ut med noe annet her i denne delen av verden. De sosiale delene av internett har historisk vist at gang på gang kommer og går fenomener ala Facebook. De eneste delene man kan si har overlevd over tid er blogg og debattforum (og chat, selv om den saken har mange former).

   Noterer «reprimanden» bak øret, hehe.

   God helg til deg og🙂

   Tor

 2. lillesøster Says:

  Jeg ber også om unnskyldning. Det er lenge siden jeg har blogget og har ikke tenkt å bli her inne, ikke det at dette er noe verre sted enn andre sted. Som de sier; «Church is what you make it», og en blogg er jo også det. For min egen del må jeg si at jeg bryr meg egentlig ikke så mye om pupper og sånt, men noen ganger synes jeg for eks. Nettavisen er kun om pupper og sex. «Sexy rumpe», «Vi menn»-stil over hele fjøla, Dagbladet, Vg, m.fl., men Aftenposten og NRK er litt mer behersket, om ikke mye mer.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg kan ikke se noen som helst grunn for at du skal be om «unnskyldning» lillesøster – snarere tvert om vil jeg si. Og du skriver ikke blogginnlegg (men du kunne jo startet igjen synes jeg) eller sitter i Solredaksjonen, så slapp av, du er alltid vennlig og hjertelig🙂

   Pupper, bakdeler (samt andre kroppsdeler) og sex er blitt endel av hverdagen, det selger, men jeg synes det er nesten kvalmende når den typen saker settes nær hånd i hånd med saker som omhandler den tragiske som har skjedd.

   Tor

   • lillesøster Says:

    Du er nå søt. Du, Mira, Bramaputra (som «putrer» litt iblant), til og med Paliaq var jo litt søt i dag (i det romantiske hjørne, igjen…) og jeg har til og med begynt å like han «sersjanten» eller hvilken grad han nå har på skuldrene der oppe i fjellom. Det er jo fler jeg liker her, Vekteren, ikke minst – hvor nå han er. Egentlig skulle jeg sende denne hilsenen til Bramaputra, men den får være til dere alle. Stor klem, og takk for dine varmende ord. Ønsker deg god bedring (hvis du fortsatt har helseproblemer).

    Ray Charles og Billy Joel – «Baby Grand» (Bassist?)

 3. lillesøster Says:

  «Steder» (at det går an å være så nordlending. Nordlendinger som jeg trenger også å beherske seg iblant) og være stille, som FrP-Siv snakket om. En tid for alt.

 4. medi Says:

  Er enig med deg her Tor.
  Selv om det er ferie burde ikke Sol så totalt *glemme bloggen*…
  Men hva gjør vi?
  Og sex vold selger vel mer enn *ukjente liksomfilosofer*
  En blanda blogg er bra, men ikke når det blir usmakelig.
  Kjekt det var du som skrev dette, for S-ol hører på deg…
  håper bare de er *ordets gjørere, og ikke bare dets hørere* som det står i skriften.

  • Tor Vidle Says:

   Angående glemme bloggen så tror jeg du er inne på litt der, f.eks har det i lengre tid nå vært et problem med serveren som gir feilmelding om databaseerror, og som gjør at man krysser fingrene når man skal legge inn en kommentar eller et innlegg. Hadde jeg ikke tatt kopi av mitt svar til Lise over her før jeg klikket på legg inn kommentaren, så ville jeg mistet den fordi serveren konket ut når jeg klikket. Og slike ting gjør meg irritert og oppgitt. Blir det for mye så går jeg bare.

   Akkurat nå er det helst blandingen med kjendissex og drapene jeg reagerer på. Det er direkte usmakelig etter min mening.

   Om de hører særlig på min mening er mer tvilsomt – begge «parter» er nok heller rimelig lei hverandre i perioder.

   Tor

 5. Tor Vidle Says:

  Edit: Sol har visst stengt deres blogg for kommentarer. Dermed får jeg heller ikke nappet de i øret og pekt på serveren som hakker og går på egne veier.

  Mulig de har samme ferielengde som skolen.

  Tor

 6. lillesøster Says:

  Når jeg la igjen musikkhilsenen så mente jeg den ikke som en flørt til noen av dere, kun som en fin melodi-hilsen. Man må ikke ta alt personlig, noe jeg vet du ikke gjør.🙂 Man kan jo ikke bli med hele gjengen hjem samtidig, dessuten er jeg allerede hjemme hos gubben.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: