Uverdighetens ryttere.

Jeg synes pressen nå begynner å bli seg selv lik igjen, dvs kvalmende. De jakter ned hvert eneste individ som har det minste støv som kan males frem i svære bokstaver i deres rå jakt på sensasjoner. Allerede publisert stoff ruller i tillegg i evig repetisjon om og om igjen. Forhelligestadiet er og inntatt, selvros stinker som alltid. Når skal pressens apostler få banket inn i hodet at det er noe som heter «verdighet»? Verdighet og respekt for enkeltmennesker og samfunnet.

Den stakkars faren til gjerningsmannen ble beleiret av sensasjonsfanatiske pressefolk og måtte rømme til Spania, gå i skjul. Som om stakkaren ikke hadde det jævlig nok fra før når hans sønn ble massemorder. Her hjemme jakter pressen ned ethvert individ som har kjent gjerningsmannen helt ned i bleiestadiet og alle som har kjørt forbi Utøya en eller annen gang er og snart på lista. Og som om det ikke er nok så er det vel antydet at pressen kan ha satt enkelte av ungdommene på øya i fare når de i deres hungerjakt etter sensasjoner har ringt og ringt ungdommenes mobiler mens de prøvde å skjule seg.

Pressen skryter av andres verdiget og vår verdighet, men hva med deres verdighet? Hva med deres respekt for de som er rammet?

Og nå som troll i esker dukker støvete professorer, halvkjendiser, allvitere og andre duster frem fra skapene og skal analysere og dra mynt på situasjonen. Jeg blir kvalm av disse menneskene, kan de ikke bare rett og slett holde kjeft og la folket og pårørende få sin tid til å sørge i fred. En felles tråd som går gjennom disse idiotene som nå bare må uttale seg og mene noe er at de stort sett er Ap-vennlige sosialister i sin sjel, og ønsker å fremheve sitt politiske landskap og nedsable det motsatte – et slag som er langt under verdig beltested i den nåværende situasjonen.

Når hverdagen atter vender tilbake til landet og det politiske landskapet er ikke noe reelt forandret, alle partiene har samme politikken som før denne grusomme handlingen skjedde. Like mange nordmenn vil være for eller mot innvandring – for det er ikke det dette egentlig handler om når folket samler seg til et stort fellesskap. Motstandere og tilhengere går hånd i hånd når alle behøver hverandre. Det man nå ser antydninger til fra pressen og alle disse idiotene som dukker opp, er forsøk på å skape om motstandere til syndebukker og tilhengere til helgener, noe som er kvalmende og et rått spill. På mange måter representerer de nå i denne vanskelige situasjonen AP’s kjente arroganse, en arroganse som har over tid redusert AP fra å ha flertall i folket til å bli et sekundært parti. AP lærer aldri å høre virkelig etter hva folket mener, AP har alltid rett og er ikke folket enig skal folket tvinges inn i deres former over tid – for AP-pampene har jo alltid rett uansett.

Allerede er pressen ute med diverse meningsmålinger om hvem som har vært flinkest osv, noe som er patetisk og uverdig. Selvfølgelig skal Jens ha skryt for sin håndtering av situasjonen, men burde man ikke kunne forvente at en statsminister med lang erfaring skulle kunne takle best en vanskelig situasjon for landet? Og man skulle liksom ikke gjøre situasjonen om til politiske mynter og heller glemme politikken og stå samlet som folk, som mennesker. Men pressen og alle disse idiotene som nå dukker opp gjør akkurat det motsatte. Og bak maskene er de stort sett AP-folk alle sammen i den gjengen. Hvorfor kan de ikke bare holde kjeft?

Jeg er skuffet over hvor lite verdighet pressen og disse allvitende idiotene nå fremviser, men egentlig er jeg lite overrasket over at de ikke eier normal folkeskikk og respekt. De er seg selv like alltid..

4 kommentar to “Uverdighetens ryttere.”

 1. Tante Sofie Says:

  Som alltid setter du ord på det mange tenker, kjære Jærskalden.
  Klem fra Tante Sofie

 2. trultemor Says:

  Godt det er nåken som har orda og tør sei det, sjølv no…

 3. Ronja Says:

  Godt skrevet og du har mange gode poeng her.
  Når nær familie til gjerningsmannen får «trøkka» en mikrofon opp i ansiktet, og blir spurt : «hva tenker du . . . hva føler du . .»? Ja da blir det både flaut og direkte vondt, både å se og å høre på – og reportere og tv-kanaler som lager og sender slike innslag burde skamme seg noe så inderlig. Den respekten og omtanken der snakker så fint om bør vel også gjelde gjerningsmannens familie.

  Den som hittil har imponert meg mest var pårørendes bistandsadvokat etter fengslingsmøtet. Hun avfeide overivrige reportere gang etter gang med at hun ikke ønsket å bruke hverken tid eller energi på å kommentere siktede.

  Og dine tanker om de støvete professorer, allvitere og denslags duster er jeg helt enig i. Tenk om de bare kunne fått geleidet disse tilbake til sine kott og kroker så støvet kunne få lagt seg til ro på dem igjen . .

 4. Tor Vidle Says:

  Det er stadig flere som nå ber pressen vise respekt og hensyn, holde seg selv i nakkeskinnet http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4184547.ece Kunne lagt til flere som og omhandler familie og hans tidligere barndomsvenner mm som nå må gå i skjul i hovedsak pga pressens råkjør.

  Flere er og sterkt kritiske til pressens bruk av hans bilder (med eller uten uniform) som de mener er et hån mot pårørende og offere. Det samme gjelder stadige referater til hans skriverier osv. Typisk nok, etter min oppfatning, er det verstingene som nå og hevder seg igjen: Dagbladet, VG og TV2. Dagbladet svarer på kritikken at «de ikke kan ha noen restriksjoner (les: kan/vil ikke ta noen hensyn) i denne saken».

  Selv mener jeg og at politiet kunne ventet med å offentliggjøre navnene til alle var identifiserte, dette av flere grunner og av flere hensyn. Men også for å stagge pressen som nå får daglig nye navn de kan grafse i.

  At pressen kan gå over lik kan dessverre faktisk bli en del av virkeligheten i denne saken til slutt hvis de ikke snarest mulig legger om deres oppførsel. Skulle det verste skje så håper jeg at de ansvarlige i redaksjonene blir påtalt og straffet for sine metoder. Et sted går grensen også for pressen.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: