Frihet.

Selv en måke bør få ha sin naturlige frihet. Om vi aldri så mye forbanner måkene når de skiter på vårt jordiske gods eller spiser andre fuglers unger så er de en del av naturen, og friheten. Om måken ikke synger vakre arier og heller skriker som den onde selv, så tror jeg vi føler det best når de hvite vingene svever fritt under himmelvelvet, det gjør godt for sjelen å se deres frihet. Selv kan jeg bare kikke ut vinduet nesten når som helst og se de svever der oppe – og det er slik jeg vil ha det, hvite vinger over Skaldelandet.

Var en tur forleden kveld – pusterom fra vondskapens inntrykk som ruller nonstop over tvskjermer og aviser. Skyene hadde blitt enige om å åpne knappene og solstrålene stripet ned i åpningene. Det er rent magisk når strålene er synlige og speiler seg i havet.

.

 


Men før det, i en liten havn, flakset en gråmåke på en uvanlig måte, jeg så at noe var galt på lang avstand. Da jeg kom nærmere var det tydelig at den hang fast i noe med den ene vingen. Jeg hadde kun med meg en normalzoom og klarte ikke helt se hva den hang fast i fra motsatt brygge og gikk rundt og opp på båtens akterdekk.
.

I mellom lanternemastene var det en tynn tråd som den på en eller annen måte hadde fått surret ytterste vingefjær fast i. Når jeg halte i tråden for å få fatt i vingen for å løsne knuten, flakset den vilt rundt og bet meg i hånden så blodet sildret frem. Dermed jeg måtte på land igjen og legge fra meg kameraet for å klare å holde fuglens hode unna mens jeg løsnet den med den andre hånden. Knuten var strammet så mye at jeg måtte ryke tråden for å få løsnet den. Etter å ha sjekket at ikke vingen var brukket så slapp jeg den løs og den fløy 10 meter ut på havet før den la seg ned, den var rimelig utslitt av all kavingen – antagelig hadde den hengt der lenge for havna var helt tom for folk.

Det gjorde godt å se den ligge der fri igjen – alle skal dø en gang, også måker, men ikke på den måten vil jeg se de dø. Ruslet videre og lot alle sansene få føle friheten og den lune sommerkvelden som duftet hav og liv..

9 kommentar to “Frihet.”

 1. virre509 Says:

  Vakkre bilder,,som vanlig fra deg:)))

  • Tor Vidle Says:

   Takk virre, det er litt vanskelig å komme i gang igjen med «normal» blogging etter det som har skjedd, men som noen sa så bør vi prøve «å ta tilbake hverdagen» – for vår alles skyld.

   Tor

 2. hagefrelst Says:

  Fantastiske bilder!:)
  Har du veldig profft og dyrt utstyr? Skulle gjerne hatt meg nytt kamera skjønner du:)

  • Tor Vidle Says:

   Takk🙂

   Jo, i grunnen har jeg nok rimelig dyrt og delvis proff-type utstyr, men du behøver slettes ikke det for å ta gode bilder. Dagens nye speilrefleks i «entrylevelklassen» leverer fantastiske resultater – så det er heller fotografen som er avgjørende for resultatet og ikke kameraet.

   Men er du på jakt etter et nytt kamera så kan jeg selvfølgelig gi deg noen generelle råd basert på hva du skal bruke det til (type fotografering) og prisnivå. Det finnes og flere meget bra kompaktkamera så det behøver ikke nødvendigvis være at speilrefleks ville være det mest fornuftigste alltid.

   Tor

 3. nattsvermer Says:

  Åh Tor, gode venn.. nydelige bilder.
  Jeg liker spesielt godt lyset på det siste bildet🙂
  Godt skriver du som alltid.

  Kanskje jeg får bedre tid til å ta mer bilder når hösten kommer.
  Og til å skrive på bloggen. Dataen min har tatt kvelden også, så..
  Jeg håper du har det bra, vennen.

  *budeieklem*

  • Tor Vidle Says:

   Hei min gode venn, og takk🙂

   Jeg må innrømme at det er litt vanskelig å skrive noe mer «hverdagslig» etter det vonde som nettopp har skjedd, jeg vil jo ikke være respektløs, men livet må gå videre. Selv kjenner jeg og til noen som er direkte berørte, så tankene er enda betydelig preget av det som skjedde.

   Jeg har ikke tatt så mange bilder som «vanlig» denne sommeren, årsakene er flere, men og praktiske pga regn annenhver dag. Høsten er kanskje min favoritt-tid til å fotografere pga de sterke kontrastene i lyset den årstiden har.

   Har blitt lite skriving her fra min side av i det siste, tok en liten pause fra hele nettet – og akkurat når jeg hadde begynt å komme ut av ordtørken så skjedde det grusomme og jeg måtte legge til side innlegg som var begynt å forme seg.

   Håper du har det bra du og..

   Klem sendes oppover.

   Tor

 4. nattsvermer Says:

  Ja, vi er mange som er direkte berörte.. jeg har det rett rundt neste sving.
  Folk som jeg vokste opp med og flyttet og folk fra bygdene. Det var mange liv som ble revet bort, og ringvirkningene store.
  Jeg har hatt ordtörke selv også, har hatt det for vondt til å skrive.. men ikke som kan måle seg med det som skjedde nå.

  Ta vare på deg selv, gode venn.. og husk jeg er glad i deg!

  Klem


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: