Den norske møydommens skjebne..

Fredag 22. juli 2011 sprakk den norske uskyldsmøydommen på en grusom og brå måte. En landsvoldtekt nesten uten historisk sidestykke, man må tilbake til vikingetiden for å finne dens blodige og rå like. Selv verdens ledere stirrer vantro mot landet der nord – de hadde forventet at islams bødler nok en gang hadde slått til mot uskyldige mennesker. Men opp av blodbadet dukker en blond høy person, nesten som om en krigersk viking var stått opp fra graven. Ufattelig tragisk, men dessverre virkelig..

Det er vanskelig å finne ord, vanskelig fordi det føles uvirkelig. Og vanskelig fordi her er mange pårørende som lever i et helvete akkurat nå. Allikevel må vi som ikke er direkte berørt prøve å leve normalt, det oppfordres vi til og av myndighetene – men hvordan gjør vi det? Blir Norge det samme igjen? Nei, det er ikke mulig etter den blodige fredagen. Uskyldslandet hvor den onde delen av verden er – eller var, alltid et annet sted på kartet. Her var det jo så trygt og lyseblått. Men det var før den blodige fredagen.

Samtidig er det som har skjedd og en oppvåkning for mange lands mydigheter, ekstremister kan være svært farlige uansett hårfarge og tilhørighet. I frihetens og demokratiets navn skal folk fritt få ha sine meninger – også om de er sterke og i minoritet – uten fungerer ikke et demokrati. I fremtiden må det ikke bli slik at stemmer knebles pga en persons ekstreme handlinger. Å kneble sår bare større frø i mennesker med ekstremistiske legninger.

For vi mennesker med normale følelser og empatiske evner er det totalt uforståelig at noen med med kaldt blod kan begå slike bestialske handlinger, men dessverre er det noe som skjer i verden i mange former nesten daglig, og denne verden er Norge og blitt en del av nå..

Men vi må som mennesker prøve å leve normalt, selv etter slike vonde og grusomme handlinger.

Tanker går til de pårørende som lider umenneskelig i deres sorg og fortvilelse.

4 kommentar to “Den norske møydommens skjebne..”

 1. hagefrelst Says:

  Tor.
  Ja dette er uvirkelig….stakkars folk.
  dette er umulig å ikke bli påvirket av for alle personer. Ikke få ganger man sitter med tårer i øynene. Dette jeg skriver her blir bare teit å skrive… finner ikke ord….
  Mine tanker går til de….alle.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg slet litt med å skrive noe som helst, for hva og hvordan? Men følte jeg burde gi et uttrykk i en eller annen form. I grunnen har jeg vært/er rammet av bloggtørke en stund, men og hadde tenkt å skrive et innlegg igjen nå, men så skjedde dette og det andre innlegget som var forberedt ble plustelig dødt i totalmening. Men som nevnt må vi vel (og for vår egen del) før eller siden prøve å leve normalt, også her i bloggen.

   Tor

 2. hagefrelst Says:

  Ja enig tor. Jeg skulle også skrive noe om «hage» ,men det går bare ikke og alt blir feil. ….
  Samtidig er det godt å få ut litt…det er fortsatt …trist…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: