Litt blondinevitenskap?

Lofoten fiskesaus er god og passer over håndplukkete torskebiffer. Jeg sletta siste innlegget mitt – er lei av å se slike innlegg i min egen blogg – såkalte «seriøse samfunnskritiske innlegg». Jeg må skjerpe meg og heller holde meg til meg selv. Jeg er flink til å lage Lofoten fiskesaus, og å koke potetene akkurat til det kritiske stadiet. Og ikke minst: Salte torskebiffene akkurat perfekt.

Men det forrige innlegget mitt, det før det jeg slettet, var egentlig en test. Jeg skrev et innlegg jeg visste Solredaksjonen ville gripe straks de så agnet. Testen gikk på hva som var forskjellen på å være usynlig og på å være synlig. Før redaksjonen luktet åtet lå innlegget der øde og fredelig, null kommentarer. Straks de bet på kroken og slengte det ut i fri luft, dvs på fremsiden så haglet det inn både med kommentarer og «stjerner». Husker ikke hvor mange kommentarer – jeg forlot innlegget rimelig kjapt, går lei av å svare på kommentarer fra ukjente i den typen innlegg. Men jeg har aldri fått så mange «stjerner» siden da jeg ble født og alle stjernene lyste i mor og sykesøstrenes øyne.

Testen ga imidlertid det ønskete (og antatte) svaret: Bloggen i seg selv er usynlig for verden. Kun vi som har visst om den «alltid» vet at den eksisterer. Dette er noe jeg har påpekt for Solredaksjonen før, nemlig at nr. 1 i viktighet er at bloggen er synlig for verden, ellers går det bare en vei til slutt. Hva og hvordan får bli deres tankevridninger, men noe må gjøres for å synliggjøre hele bloggen, og ikke som nå hvor folk kun ser et og annet innlegg – dvs de få Sol fronter. Det er synd at verden ikke får sett alle de andre blogginnleggene her og den store variasjonen. Og jeg tror at det er av mangfoldet interessen for å starte egen blogg dannes, og ikke i de mer eller mindre «krangleinnleggene» Solredaksjonen stort sett fronter. Men nok om det, jeg har som sagt nevnt dette før og de er nok klar over forholdet.

Men, det var den nevnte «blondinevitenskapen»:

Og vennligst ikke ta det ille opp kjære blondiner, dere er så uendelig elsket av alle at det er derfor dere stadig er på trykk og lepper. Vi er stolte av blondinene, men som fryktelig dessverre er en på sikt utdøende art. I grunnen burde man skrive en anmodning til regjeringen om å få rødlistet blondinene, få de varig vernet.

I de fleste bygder har man en som «Anders» – en original, men helt tam og ufarlig. Her er mange «Anders’er» – men nå gjelder det en av de, nemlig «Bil-Anders». Anders er i sent trettiårene, og har falt litt utenfor samfunnets normer for hvordan vi skal oppføre oss og leve. F.eks har han aldri forstått hvorfor han må gå på jobb alle dager når han ikke har lyst alle dager. Ikke forstår han heller at det kan synes noe underlig at en voksen mann kan stå hele dagen ved veien og vinke til alle bilene, eller sitte på en stol ved veien og notere. Men Anders er ingen bygdetulling, nei Anders er på grensen til overintelligent – f.eks fikk han 7 i matte på skolen, selv om han bare var der de gangene han hadde lyst. Ja, jeg vet 6 er topp, men Anders fikk en ekstra, og nettopp fordi han er Anders – og ikke Per eller Vibekke.

Anders er som sagt en ener i matte – og statistikk er hans store lidenskap. Og da særlig «bilstatistikk». Det er derfor han sitter ved veiene, eller ved et eller annet kjøpesenter og noterer. Er det noe man lurer på omkring mennesker relatert til bil er det bare å spørre Anders. Han vet alt enten det er hvilke bileiere (altså med hvilken biltype) som handler flest poser i matbutikken om gangen, eller f.eks hvilket bilmerke flest har problemer med å parkere på Ikea, Anders vet garantert svaret. Sist jeg snakket med han hadde han nå blant annet funnet et mønster hos blondiner. Jeg husker ikke alt, men noe:

1. De 2 bilmerkene som har flest blondinesjåfører er Audi og BMW.

2. Det er flere blondinesjåfører i mørke biler enn noen annen farge (mørke her var svart og mørkeblå).

3. Blondinesjåfører velger helst mørke menn (dette var visst sett i sammenheng med punkt 1 og da at av mannlige sjåfører som kjørte Audi og BMW var flertallet mørkhåret)

4. Blondiner er overrepresenter i biler av cab-type.

5. Blondinesjåfører handler i snitt færre matposer pr gang enn damer med andre hårfarger.

6. Blondinesjåfører treffer oftere parkeringsbåsen, men har problemer med å stoppe innenfor i lengderetningen.

7. Blondinesjåfører sjekker i snitt oftere utseende i speilet før de går ut av bilen enn damer med andre hårfarger.

8. Blondiner er i snitt raskest på å feste barn i barnestolen (hm.. der får de svar de som mener blondiner er «enklere»).

9. I snitt er blondiner og kjappest gjennom rundkjøringer (men han tilføyde at det i hovedsak kommer av at de sjeldnere stopper før en rundkjøring, altså de bare trør på. Bra! Etter min smak..)

Mer husker jeg ikke i farten, men det var mye mye mer.

Angående punkt 1, Audi og BMW og mannlige sjåfører så hadde han funnet ut at som nevnt før flertallet var mørkhåret, men flertallet av disse igjen var av typen «selger». Jeg spurte hva han mente med det, altså «selger». Jo, pen nyfrisert mann i pene klær og i alderen 30-40. Morsomt, hehe. At BMW alltid har vært litt status er jo kjent, selv har jeg bare hatt en BMW, men flere Audi. Det er først de siste 10 år at Audi er blitt likestilt med BMW angående status.

Han hadde og noen morsomme saker angående Mercedes og dets bedrøvelige nedoverhistorie over tid – og faktisk er han innom vesentlige deler som ligger bak den reelle og konkrete årsaken til merkets noe fallerte tilstand pr i dag.

Utrolig hva man kan få ut av å studere mennesker og deres bilbruk.

2 kommentar to “Litt blondinevitenskap?”

 1. Bamse Says:

  Fikk en aha-opplevelse her inne jeg også…… Jeg har en teller på bloggen min, og den bruker å øke med ca 100 lesere per innlegg jeg har her inne…… For 3-4 uker siden hadde jeg et innlegg om bensinpriser her inne som havnet på forsiden. I løpet av de 2 døgnene innlegget lå på forsiden, registrerte telleren over 2000 besøk på siden…….

  • Tor Vidle Says:

   Ja, det er en dramatisk forskjell. Og forskjellene er mye større enn før i tiden. Ser man kommentarer generelt over hele bloggen finnes det knapt anonyme kommentarer i noen av bloggene, bortsett i de som er frontet av Sol. Før var det anonyme kommentarer i de fleste bloggene, enten de var frontet eller ikke. Antall anonyme kommentarer sier noe om hvor mange utenfor de få faste som leser/oppdager bloggene, og så lenge man får kommentarer straks et innlegg synliggjøres så er det lett å dra konklusjoner som at Solbloggen er nærmest usynlig – hvorfor det er blitt slik er usikkert, men botemiddelet må bli å få den synliggjort.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: