Ola med Vede.

Noen vi helst kalle han «Ola med heila vede» – jeg kaller han bare Ola Vede. Ola er makeløs i sin viten, og har svar og løsninger på alt både på jorden og i universet. Ola Vede har den ultimate fasiten, den eneste menneskeheten behøver. Og Ola Vede har alltid rett – sitter det 5 bladlus og spiller poker på et roseblad er det korrekte svaret 5, selv om alle andre bare ser 4. Påpeker en til Ola Vede at han og har lært matte og kan telle både kroner og bladlus, blir svaret så langt og komplisert fra Ola Vede at vi andre som kjenner han gidder aldri nevne at vi og har kuleramme. Helt fra Ola Vede lærte seg å snakke har han aldri tatt feil, selv moren ga han opp – og det før han var avvendt med smokken.

Når sant skal sies så kan ingen nekte for at han er en over gjennomsnittet allviter – for vi er jo allvitere alle hvis vi er ærlige? Mest av alt elsker Ola Vede å diskutere politikk, skjønt ingen har enda funnet ut hvilket partilandskap han tilhører, så vi kaller det Ola Partiet og Olapolitikken. Et problem med Ola Vede er at kjeften aldri har ferie. En gang vi satt og fisket en stille kveld og Ola Vede var med, skravlet han i vei om en dypere utredning som gikk på Jærsamenes forplantningsmysterier, de døde jo ut plutselig – når det er sagt så er det bare Ola Vede i hele verden som vet om at det var samer på Jæren før i tiden. Jone frå Bagmusland var og med, Jone er stikk motsatt og man må slite hvert ord ut av han, ellers sitter han stille vaglet i ytterkanten og ruger hardt på ordene som nekter å klekkes. Men til slutt fikk Jone nok av Ola Vede: «Hald kjepten på deg, du skrem fisken med masasleivå di!» For første gang ble det taust fra Ola Vede, men akk, bare inntil han 2 minutter etterpå oppdaget en flaggermus. Da kom en forelesning som selv Darwin ville nikket til – han kunne jo ikke norsk.

Men, så kom internett – og en eventyrverden ble åpenbart for Ola Vede. Nettet er jo druknet av porno og debatter (Jone mener de to tingene er samme styggedommen). Så i flere år nå har Ola Vede rast rundt med orgasmiske øyne og fingre i allverdens diskusjoner – man må jo absolutt mene noe om alt er mottoet til Ola Vede. Og selvfølgelig vinne alle diskusjonene, noe annet er utenkbart. Jeg forstår ikke at han (og likesinnete) gidder. Hvorfor må man mene noe om alt? Og hvis man ikke mener noe om alt, hva så? Som nevnt er Ola Vede ivrig, eller rimelig overivrig angående politikk, der slår han til straks han kommer over den arten (krangel)diskusjoner. Samme hva det gjelder, han spretter inn i diskusjonen – for man må jo ha en mening om den saken og? Han får rent abstinenser hvis han ikke får diskutert politikk en dag.

Jeg spurte han en gang om hvorfor han gidder mene noe sterkt om alt, og særlig politikk – for etter min mening er det dønn kjedelig i lengden. Jeg kan ha meninger hvis det er noe bestemt og konkret, eller saker jeg er selv opptatt av, men politikk generelt er like kjedelig som å måtte luke hele hagen med pinsett året rundt. Svaret fra Ola Vede ble en lang utredning (som vanlig), men siden jeg denne gangen lyttet til hva han la ut om så var det ikke vanskelig å oppfatte at han var på viddene med tresko uten traktorsåler. Det merkelige var at han tilsynelatende selv trodde på sitt eget svar. På en måte ble det som om det var hans bidrag til verden, og et bidrag verden ikke kunne klare seg uten – så jeg forstår moren godt.

Men på dette området er nok nettet et mekka og et paradis for mange, for det finnes nok flere av kaliberet Ola Vede på nettet. Men at de gidder krangle om noe som er dødfødt..

2 kommentar to “Ola med Vede.”

 1. luxcat Says:

  Men noen av oss MÅ ikke ha en mening om alt, vi HAR det bare. Hjernen gjør rett og slett dette på egen hånd😉
  Dessuten, for meg, finnes det ting som er verre: Nemlig å ikke ha en mening om noe særlig, annet enn naboene og det som står i Se & Hør.

  • Tor Vidle Says:

   Det var og en (unna)vri luxcat:mrgreen: Men selvsagt har jeg og meninger om det meste (som de fleste), men det er forskjell på det og mene så sterkt om alt at man kaster seg inn i alle debattbål – og med samme mål alltid: Å vinne, uansett tidsbruk (og idiotien i spørsmålet).

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: