Det naturlige.

Hvorfor er det vanskeligere for kvinner å godta en naturlig utvikling av kroppen? Jeg er ingen fan av Dorthe Skappel, ei heller ser på noen av de programmene hun gjør. Men etter stuntet hun visstnok gjorde på tv nettopp inngir hun mer respekt enn mange av sine medsøstre i underholdningsbransjen. Jeg viser her til dette jeg leste nå i morges:

http://www.seher.no/869555/slik-ser-dorthe-skappel-ut-under-kjolen

Og bildene viser en 48 årig Dorthe med bildekk på magen og hengepupper (jepp, de holdes nok bare oppe av bh’n). Enkelt sagt er hun i en naturlig aldersutvikling hvor man kan ane antydninger til at fremtiden vil vise en pæreformet Dorthe. Hun sier og at hun ikke vil gjøre noen inngrep for å prøve å fjerne alderstegnene.

Men – så er det er stort «men» her, hvorfor er dette er sak, egentlig? Hvor ofte leser man om menn som gjør det samme? Jeg mener, hvor ofte hører man om menn i samme alder som snakker om sin kropp på denne måten, og som media lager stor oppstandelse av? Neppe ofte, det er stort sett kvinner som stadig får oppmerksomhet pga et eller annet med deres kropper. Og uten tvil er de mer opptatt av kroppenes utseende enn menn generelt.

Dorthe har visst og uttalt følgende: «Det er tungt som tiden flyr. Det er over.» Hva er «over» Dorthe? Evig ungdomskropp finnes ikke, det er heller ingen naturlover som gjør at kvinner skal beholde en ungdommelig kropp lengre enn menn gjør. Hvorfor er dette så vanskelig for mange kvinner å innse? Jeg tviler på at menn er pådriveren som skaper slike forvrengte tanker, menn generelt har et rimelig sunt forhold til kroppsaldring. Svaret må nok heller ligge i kvinnepsyken.

Ser man på klesbransjen så reklamerer de for alle slags plagg så som f.eks «hold ups» eller hva det heter – målet er at plagget strammer inn og formgir kroppen slik at den ser ute som datterens, med klær på selvsagt. Men hvorfor? Menn vet hva som er hva hos en 48 årig kvinne som Dorthe, og lar seg ikke lure eller imponere av formplagg. Det blir litt som en sa: «Tar man av klærene på en middelaldrende kvinne så er det som om man tar av skinnet på pølsa og dermed flyter kjøttet utover». Så nei igjen, her kan ikke kvinner skylde på at menn er åsaken til deres noe desperate forsøk på å hindre at den naturlige utviklingen synes på en naturlig måte.

Så hvorfor er kvinnenaturen slik at den ikke like enkelt som mannsnaturen godtar den naturlige utviklingen? Jeg er klar over at det finnes mange unntak, men og mange som man ikke kan gi unntak for.

Det er forøvrig og en myte skapt av kvinner dette at middelaldrende menn generelt tiltrekkes av yngre kvinner. Neppe er det mange middelaldrende menn som seriøst kunne tenkt seg en partner som kunne vært deres datter – generasjonskløften ville blitt altfor slitsom i lengden. Og for de fleste middelaldrende menn velger man ikke en partner pga kroppen hennes.

 

68 kommentar to “Det naturlige.”

 1. skien_m Says:

  for et grusom syn det var :mrgreen: jatakk til lekre modeller og vakre kvinner i neste innslag :mrgreen:

 2. alias23 Says:

  Dorthe er stygg som et troll spør du meg. Det har jeg forøvrig alltid synes. Uansett er jeg stråleglad jeg fortsatt er ung, tenk å havne til sengs med ei kvinne som har en slik kropp. Da er det ikke snakk om tøm og røm, kun det siste.

  • Tor Vidle Says:

   Vel, om du enda er ung (og uvitende) så har du tydeligvis og mye å forstå og lære. Kropp er bare en kropp, men forventet ikke at du forstår det.

   Tor

   • alias23 Says:

    Neimen kjære deg da Tor Vilde, du mangler elementær forståelse for hvordan mennesker og dyr fungerer. Hjernen min er programert til å formere seg med best mulige gener utifra de forutsetninger jeg har, som miljø, tigjengelighet på kvinner osv. Ser jeg en kropp som forfaller er det naturlig at hjernen min ikke synes det er fint, nettopp fordi kvinnen ikke møter de forutsetninger som hjernen min er programert til å se etter, og Dorte ser etter min subjektive mening helt forjævlig ut. Store bryster, hofter, stram og fin hud, fine ansiktstrekk osv. er hva jeg er programmert til å se etter.

    Vi har sex fordi naturen har lagd oss slik, slik at arten våres kan få nye (og bedre) avkom og genene kan viderføres. Når man ser etter noen å viderføre genene sine med, så er det naturlig at man ser etter sunn kropp som kan bære barnet og gode gener man kan blande sine gener med.

    • Tor Vidle Says:

     Vel (foruten å synes det var noe platt pisspreik, sorry, men ja, du har lest for mye svada på nettet) så kan du se frem til en alderdom alene med det enkle sjelslivet.

     Tor

     • alias23 Says:

      Lest formye pisspreik på nettet? Si meg, har du aldri gått på skole? For du virker jo helt blottet for kunnskap om biologi, naturfag og historie. En 16-åring kan mer en deg innen disse feltene, er ikke det litt flaut?

      Hva kan jeg si til en som er så kunnskapsløs? Det er ikke lett å lære en gammel hund nye triks akkurat. La meg allikevel begynne med historien. Det hele startet med en fyr vi kaller Charles Darwin på 1800-tallet, som innførte en teori om naturlig seleksjon. Dette er en MEGET annerkjent teori blant forskere, som har betydelig større kunnskap på dette feltet, en hva du noensinne vil oppnå. Teorien hannes er såklart modifisert i nyere tid, og går under navnet darwinisme nå. Jeg anbefaler deg å lese litt om dette, og spesielt seksuell seleksjon som er inkludert i darwinsmen.
      Å kalle denne teorien for pisspreik er det samme som å gjøre deg selv til total latter. Søk litt på google, les etpar bøker, gå ut i naturen og studerer fenomenet selv eller slå på animal planet og se darwinismen i full utfoldelse.

      Pisspreik du liksom… må si jeg ler godt her jeg sitter.

      • Tor Vidle Says:

       Beklager, men du er på en helt annen planet – og ja, det er (dette du skriver her og nå) og var pisspreik i forhold til det som du tydeligvis ikke forstår med teksten i innlegget.

       (angående Darwin tror jeg at jeg garantert har lest hans verk og studier før du ble født – men dette har ingenting med innlegget å gjøre, noe du antagelig ikke begriper)

       Ikke noe er bedre om du ler av deg selv..

       Tor

       • alias23 Says:

        Dette er hva jeg har svart på Tor «Vel, om du enda er ung (og uvitende) så har du tydeligvis og mye å forstå og lære. Kropp er bare en kropp, men forventet ikke at du forstår det.». Ikke innlegget ditt, jeg følger diskusjonen hvor du hevder en kropp er bare en kropp. Har ikke lest mer en de første setningene i innlegget ditt.

        Nei Tor, en kropp er ikke bare en kropp. Kropper kommer i forskjellige former, farger, feil og mangler osv. En kropp er ikke bare en kropp, den betyr mye i henhold til suksess, tiltrekningskraft osv. og har alt med naturlig seleksjon å gjøre. Såklart er kvinner bekymret når de ser et av sine viktigste redskaper forfalle, og med god grunn. De blir stygge som bare f… og er ikke attraktive lenger. Det har alt med hva jeg skrev i min forrige kommentar å gjøre, så jeg fortsetter å le her jeg sitter, og bare så det ikke blir noen misforståelser: Det er deg jeg ler av Tor.

        • Penselsvingeren Says:

         Kunne ikke bare la være, dumt sikkert, men det blåser jeg i.
         Menn er ikke akkurat noe deilige helller når kroppen deres forfaller. Eller er du så dum at du tror at det ikke gjelder for menn også? Det kommer til deg også, enten du vil eller ei.:mrgreen:

         • alias23 Says:

          Hva er det egentlig jeg har argumentert med igjennom hele greia her? Øhhh, kan det være darwinismen? Det blir som en sitter å forklarer deg hvordan jorda går i bane sola, forså at du spør om sola går i bane rundt sola. Ja, så dumt er spørsmålet ditt.

          • Penselsvingeren Says:

           Svaret ditt var dummere, din dust.:mrgreen:

          • alias23 Says:

           Haha, se der var det en grov feil i svaret mitt ja, men jeg tror nok poenget kom frem uten de helt store misforståelsene ;P

        • Tor Vidle Says:

         For hvert svar du gir så minker troen på at du bare kødder – og jeg ser at du antagelig selv er av den oppfatningen du ordgir, noe annet kan jeg ikke tolke.

         Hva er en kropp? Hvis du klarer å tenke litt en annen retning så vil du finne at alle mennesker har samme kropp med kun noen formmessige forskjeller (og som er genetisk arvet fra foreldrene). Dette burde du og vite hvis du har lest Darwin som du selv har dratt inn i noe han nok ikke ville støttet deg i anno 2011.

         Klart det finnes mennesker som deler din oppfatning om at kroppen er det som er viktigst (noe annet kan jeg ikke tolke dine ord som at du mener). Så du er ikke alene om dette, men slike tanker og forståelser er ikke akkurat utviklende for menneskeheten. Men mulig du modnes med tiden og får en annen forståelse av livet og de virkelige verdiene.

         «De blir stygge som bare f… og er ikke attraktive lenger.»

         –>Det som alltid undrer meg når jeg leser/hører slike utsagn fra mennesker med din holdning er hvor lite de egentlig forstår – og hvordan deres (enkle) følelsesliv må fungere.

         Men vi er ulike, slik er det bare..

         Tor

         • alias23 Says:

          «Hva er en kropp? Hvis du klarer å tenke litt en annen retning så vil du finne at alle mennesker har samme kropp med kun noen formmessige forskjeller (og som er genetisk arvet fra foreldrene). Dette burde du og vite hvis du har lest Darwin som du selv har dratt inn i noe han nok ikke ville støttet deg i anno 2011.»

          Men herregud da mann, såklart har alle samme kropp, men kroppen har ting som tiltrekker alt etter hvordan de er formet. Ta en fugl: Enkelte fugler får ikke paret seg hvis de ikke har riktige farger på fjæra, eller sterke nok farger. Ta pupper, et krem eksempel på hvormye forskjellene utgjør. Kvinner med store, flotte bryster blir konstant beglodd av siklendes menn, som mer en gjerne kunne tenkt seg å knadd puppene. Kvinner med små bryster blir ikke det.

          «Klart det finnes mennesker som deler din oppfatning om at kroppen er det som er viktigst (noe annet kan jeg ikke tolke dine ord som at du mener). Så du er ikke alene om dette, men slike tanker og forståelser er ikke akkurat utviklende for menneskeheten. Men mulig du modnes med tiden og får en annen forståelse av livet og de virkelige verdiene.»

          Jeg sier ikke nødvendigvis at kroppen er viktigst, men den er så absolutt en stor del av pakka. Har du en flott kropp, har du også større suksess hos det motsatte kjønn og omvendt. Dette burde alene være nok til at du burde forstå at kropp har noe å si, og at en kropp er ikke en kropp. Det er forskjell på en kvinne med bryster hengenes ned til navlen og en kvinne med vakre bryster, formet som to store meloner.

          Allikevel er det mye annet som spiller inn, deriblant hormoner, samspill osv. Poenget mitt er at en kropp er ikke en kropp, den spiller en stor rolle i partnervalg.

          • Tor Vidle Says:

           Jeg viser til mine tidligere svar på dine kommentarer, ser ingen grunn til å repetere videre utenom følgende tillegg:

           Å dra direkte paralleller mellom mennesker og resten av dyreriket er rimelig misforstått i dette forholdet. Det er og rimelig lenge siden vi krøp ut av hulene og det har etter den tid foregått en betydelig psykisk evolusjon i innholdet i hodet (hjernen) på mennesket (så istedenfor å ofre til måneguden har vi nå besøkt sandkassen).

           Men det er og klart at det finnes både menn og kvinner som er kroppsfikserte angående det motsatte kjønn. Man kan der og undre seg med rette på hvordan slike mennesker har det/vil få det når tiden for naturlig aldring kommer og som ikke er reverserbar. Å være i et forhold hvor partneren naturlig eldres må muligens da bli svært problematisk dersom forholdet er basert på den unge kroppens former.

           Og enkelte av dine utsagn her (som og dine like i meninger kommer med) gir fortsatt grobunn for enkelte å mene at menn generelt tenker med det lille hodet, det uten hjerne. Men det gjelder i såfall kun for en liten andel av menn, dersom man forholder seg til de som er/bør være nådd videre fra pubertetstrinnet.

           En langt viktigere saker er at slike meninger/holdninger er med på å skape et psykisk kroppspress på særlig unge mennesker – og kan være endel av årsakssammennenhengene for at mange unge kvinner av i dag føler seg mislykkete og har lav selvtillit.

           Tor

 3. Penselsvingeren Says:

  Jeg er total uenig med Alias. Dorte er vakker og det vil hun alltid være. En kan ikke sammeligne henne med 20-åringer. Hun må sammenlignes med andre på hennes alder, og da tror jeg hun kommer veldig godt ut.
  PS: jeg ikke ikke fan av sladreprogrammene hennes

 4. skien_m Says:

  dorthe VAR ei ansiktspen jente en gang i tiden 🙂
  kroppen og utseende pr i dag er nok til å få en mann til å løpe :mrgreen:

  • Tor Vidle Says:

   Jeg regner med at du bare kødder..

   Tor

   • skien_m Says:

    nei,jeg gjør ikke det Tor og jeg er ikke enig med deg at kropp er bare kropp.
    tenk litt på den før du sier deg uenig 😉

    • Tor Vidle Says:

     Jeg trenger ikke tenke på det, jeg vet at kropp er bare kropp når man snakker om de ting som virkelig betyr noe mellom mennesker. Men jeg er klar over at for endel menn er utseende på kroppen til kvinnen deres viktig, men neppe så mange som kvinner tror.

     Tor

 5. lisel Says:

  Skien_m og alias…. vel, dere blir nok klokere en dag dere og…Men dere snakker om å være ansikspen, ha en flott kropp… er det eneste dere ser på? Hva med inteligensen, mennesket..? Men etter utalelsen så er det kansje kun for en natt så betyr det vel ikke så mye… kun ansikt og kropp. Snakker gjerne med dere om 20 år, da dere har tendensen til litt løs hud her og der… dere vet at etter de 45 så begynner alt å henge.. Øyelokka, under øynene, kinner, hakeparti, løs hud på hals.. bryster, mage, o.s.v.

  Men lykke til med jakten på den perfekte kropp… om den finnes.. 😆

  Lise L.

  • skien_m Says:

   er man ikke klok om man ikke er enig i en bråte klisje`r som er helt på trynet!!
   pst..jeg er ikke sau og går ikke i flokk og tør ha mine egne meninger og helt uten problemer å står jeg for de 🙂

  • alias23 Says:

   Jeg kopierer svaret mitt til Tor, samtidig som jeg legger ved en sluttnotis du burde lese

   «Neimen kjære deg da Tor Vilde, du mangler elementær forståelse for hvordan mennesker og dyr fungerer. Hjernen min er programert til å formere seg med best mulige gener utifra de forutsetninger jeg har, som miljø, tigjengelighet på kvinner osv. Ser jeg en kropp som forfaller er det naturlig at hjernen min ikke synes det er fint, nettopp fordi kvinnen ikke møter de forutsetninger som hjernen min er programert til å se etter, og Dorte ser etter min subjektive mening helt forjævlig ut. Store bryster, hofter, stram og fin hud, fine ansiktstrekk osv. er hva jeg er programmert til å se etter.

   Vi har sex fordi naturen har lagd oss slik, slik at arten våres kan få nye (og bedre) avkom og genene kan viderføres. Når man ser etter noen å viderføre genene sine med, så er det naturlig at man ser etter sunn kropp som kan bære barnet og gode gener man kan blande sine gener med.»

   Menn er ute etter sex, enkelt og greit. Om man kan leve og ha samtaler med kvinnfolket, så er det bare en bonus.

   • Tor Vidle Says:

    «Menn er ute etter sex, enkelt og greit.»

    For noe tullsnakk – skulle nesten tro du var en forsmådd kvinne, det er slike som har skapt den vrangforestillingen.

    Jeg er lite imponert av hva du produserer nå, du kan vel bedre enn dette regner jeg med(?).

    Tor

    • alias23 Says:

     …les svaret mitt til «diskusjonen» våres ovenfor, men jeg vil knapt kalle det en diskusjon. Å kalle seriøs vitenskap for pisspreik uten et vetig argument fremstiller deg ikke akkurat som en voksen person, noe jeg merker du liker å hevde du er.

     • Tor Vidle Says:

      Jeg tror det er bedre du leser (om du må lese mer på nettet) omkring psykologi – og ikke minst i mellommenneskelige relasjoner. Jeg kan ikke se med beste vilje at dine ord her skal kunne gripes med en tang kalt «seriøs vitenskap».

      Mennesker er ikke ensporete og ensartete roboter – og menn vokser faktisk ut av pubertetsstadiet – ikke alle kanskje, men det store flertallet.

      Tor

 6. lisel Says:

  Hei Tor. Unnskyld jeg brukte bloggen din til å provosere de «gutta» litt. Men ser at du fortsatt snakker om den «pæreform»..😆 , husker den fra en annen sammenheng.ler. Men hvorfor kvinner er så oppatatt av sin kropp, vil være evig ung, vet jeg ikke, alderen kan ingen løpe fra. Virkelig mange får endret litt her og der på sin kropp, men jeg tror ikke de blir lykkeligere av det. Jeg tror det er selvopptatte kvinner som vil bekreftes i at de er «perfekte», ikke bare av menn, men også av kvinner. Jeg mener det er mer viktig å akseptere seg selv og sin kropp som den er..»pæreformet» eller ei, og du utstråler mer glede og sikkerhet. Du er «vakker» som den du er…
  Men klart man skal vedlikeholde sin kropp, på samme måte som med bilen, men man skal ikke være hysterisk.
  Den rette mann vil se det vakkre i sin kvinne, uansett et par rynker og litt løs hud.
  Puh… nå fikk jeg luft…

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Nei det er ok Lise, det er mulig de bare provoserer de og.

   Pæreform? hehe – men vi kaller det pæreform her når naturen former etter en god tid.

   Som jeg skrev i innlegget er det egentlig ingen sak, men media lager en stor sak av det som bare er en naturlig utvikling. Du er inne på noe vesentlig i dette, nemlig at årsaken kan like gjerne ligge i at enkelte kvinner har en såpass innebygget konkurranseholdning at de ønsker å «overgå» andre kvinner, også i det å få mest mulig oppmerksomhet. Antagelig er det en større årsak enn tanken på å «imponere» menn.

   Generelt tror jeg meget bestemt at menn er mye bedre enn kvinner generelt på akseptere naturens gang, og naturens genetikk som stort sett styrer hvordan vår kropp ser ut og hvordan den eldes. Menn har generelt ett mye sunnere og avslappet forhold til dette enn nok mange kvinner forstår.

   Ja og selvfølgelig har du rett i det om det indre, det er ikke kroppen som styrer kjærligheten til syvende og sist.

   Tor

 7. virre509 Says:

  hun må begynne og trene, tvert…nifst,

 8. qvinde Says:

  Da jeg så Dorthes kropp, så ble jeg enda mer fornøyd med min egen.🙂 (Selvom jeg er noen få år yngre) Ble overrasket, for jeg trodde hun trente hver dag og hadde sin egen personlige trener.

  Lise: Du må ikke glemme at menn har noen fordeler. Uansett hvor gamle de er, så er det alltid noen unge, spreke jenter de har draget på. Hvertfall om de har mye penger.🙂

  • Tor Vidle Says:

   Akkurat kommentert om dette kvinne vs kvinne som svar til Lise, og du kom der med et skoleeksempel på hvordan kvinner ser på andre kvinner, og at det er viktigst for mange av dere. Og derfor er dere ofte betydelig ute på jordet..

   Tor

 9. lisel Says:

  quinde.. De mennesker som tar en annen for pengenes skyld..eller posisjon… vel, slikt tar jeg avstand fra, og tror det er få. Men det å ha draget.. går sikket begge veier tror jeg, uansett alder og kjønn,, forunderlige greier i grunn.
  Lise L.

 10. Forfengelig og tørr bak ørene Says:

  Stakkars disse unge dårer som hoverer over eget speilbilde og tror de vil se slik ut for bestandig… Den dagen dere blir tørre bak øra, vil dere oppdage at både Dorthe og en del andre 40-50 åringer (inkludert dere selv) ikke lengre er som 20 å se på! Forskjellen er kanhende at Dorthe er tøff nok til å vise det…
  Og PS: Om vi tar en opptelling på treningsstudioene, vil vi raskt finne ut at den mannlige forfengelighet ikke er særlig mindre enn den kvinnelige..🙂

  • Tor Vidle Says:

   Jeg tror ikke unge kvinner generelt ikke forstår at kroppene deres og vil eldres, men endel av de har såpass stort konkurranseinstinkt ovenfor andre kvinner at de mister hele forståelsen omkring livets realiteter.

   Vel til PS: Endel unge menn av i dag er nok mer forfengelige enn deres fedre var på samme alder, de er et produkt av tiden og stort sett ligger årsaken i påvirkningsfaktoren fra media som jo nå dyrker såkalte perfekte mennesker. Spørsmålet vil være hvordan disse unge menn blir når de når 40-50 årene – jeg er ikke så skråsikker på at de fremdeles er like kroppsfikserte.

   Tor

 11. j22 Says:

  herlighet… synes du stiller et helt latterlig spørsmål..
  svaret er enkelt:
  bare se på de svar du allerede har fått av menn, enten de er ment for å provosere eller IKKE!
  de støtter uansett oppunder den kommersielle stadige fokuset KVINNERS KROPP, og hvordan den skal se ut.
  hvor ofte ser man en veltrent muskuløs mann med sixpack, og lysebrun hud i en reklame for klær eller kroppsprodukter, for å ikke snakke om sko? – det er ikke hverdagskost, men derimot kvinner er det veldig utseendefokusert på overalt i media uansett hva de reklamerer for.

  jeg sier, er det rart kvinner blir opptatt av kroppen sin?

  alle blad, nettsider: slik får du den strammere, tynnere, oppløftende rumpe, pupper, lår, mage..ja alt!
  Bli kvitt cellulittene, mindre rynker, slik tenner du ham, slik vil menn ha kvinner, dette tenner menn på osv osv osv i det uendelige.
  sier ikke at menn også har krav fra media, for det har det, men ikke i nærheten av kravene som stilles til kvinner.

  Det er min mening! vi blir påvirket, enten vi vil det eller ikke, av hva vi hver dag ser rundt oss omkring i media.

  • skien_m Says:

   kom ikke her å si at ikke dere jenter/kvinner er opptatt av utseende osv når det kommer til gutter/menn..for da ler jeg meg ihjel :mrgreen:

 12. j22 Says:

  herlighet… synes du stiller et helt latterlig spørsmål..
  svaret er enkelt:
  bare se på de svar du allerede har fått av menn, enten de er ment for å provosere eller IKKE!
  de støtter uansett oppunder den kommersielle stadige fokuset KVINNERS KROPP, og hvordan den skal se ut.
  hvor ofte ser man en veltrent muskuløs mann med sixpack, og lysebrun hud i en reklame for klær eller kroppsprodukter, for å ikke snakke om sko? – det er ikke hverdagskost, men derimot kvinner er det veldig utseendefokusert på overalt i media uansett hva de reklamerer for.

  jeg sier, er det rart kvinner blir opptatt av kroppen sin?

  alle blad, nettsider: slik får du den strammere, tynnere, oppløftende rumpe, pupper, lår, mage..ja alt!
  Bli kvitt cellulittene, mindre rynker, slik tenner du ham, slik vil menn ha kvinner, dette tenner menn på osv osv osv i det uendelige.
  sier ikke at menn også har krav fra media, for det har det, men ikke i nærheten av kravene som stilles til kvinner.

  vi påvirkes, enten vi vil det eller ikke, av det vi blir fremvist hver dag i media.

  • Tor Vidle Says:

   Latterlig er det ikke, da forstår du ikke helheten – det er pure alvoret.

   De få svar jeg har fått her av menn regner jeg ikke med, de er enten for å gire opp kvinner, eller så forstår de ikke hvordan dette funker.

   Til det du sier: Hvorfor biter kvinner i så stort omfang på kroken til media? Jeg regner kvinner som like intelligente som menn. Nei, beklager men jeg tror bestemt at her er det noe som har pågått i lengre tid enn media har eksistert. Kvinner har generelt et sterkere konkurranseinnstinkt enn menn generelt, og det er nok der det ligger, nemlig i deres natur. Og da en konkurranse kvinner i mellom om å få mest mulig oppmerksomhet – enten den kommer fra kvinner eller menn. Målet er det samme: «Vinne» over en eller flere kvinnelige konkurrenter..

   Angående media så er nok de klar over mange kvinners svake punkt..

   Tor

 13. qvinde Says:

  Vil ikke si at Dorthe er unik akkurat. Ta en titt på strendene rundtomkring på sommeren, så ser man at det er mange kvinner i alle aldre som ikke er redde for å vise fram kroppen sin. Viktigste er at man er fornøyd med kropp og uts selv. Ikke viktig hva andre måtte mene da, og smaken er jo som baken etc.

  • Tor Vidle Says:

   «Ikke viktig hva andre måtte mene da»

   –> det er der du skriver noe du innerst ikke mener, hvis jeg ser på hva du har svart før. Så ja, du er en konkurransekvinne du og når alt kokes ned, hehe

   Tor

   • qvinde Says:

    Nei, er nok ikke det. Har nok verken bil, båt, hus eller hytte. Sminker meg ikke, går ikke i høye hæler, trener ikke, røyker ikke, har ikke fast jobb, og har mindre i inntekt enn en sosialklient. Så jeg bryr meg nok fint lite om hva folk måtte mene. Er fornøyd med kropp og uts og klarer meg helt fint uten å måtte konkurrere med andre.🙂

 14. skien_m Says:

  «De få svar jeg har fått her av menn regner jeg ikke med, de er enten for å gire opp kvinner, eller så forstår de ikke hvordan dette funker»

  uansett hvordan du vrir på tinga så vil utseende være viktig og det nytter lite å snakke om alle de indre verdiene og alle flotte egenskaper.
  jeg ser den at ei jente/dame kan bli vakker pga kjærlighet,men det er ikke det samme som at ikke utseende betyr noe som helst.
  det var noe som tiltrakk deg når du fant denne jenta ii begynnneslen og du stod neppe der og tenkte.. hu har joh så mange flotte verdier at jeg ble dritforelska ved første øyekast(også så ikke jenta/dama ut i måneskinn)

  hvorfor ikke bare innrømme at vi fra naturens side er skapt slik og that`s the way it is 🙂
  kan ærlig innrømme at om dama/jenta kun hadde flotte verdier og ikke noe utseende med seg,så styrte hvertfall jeg unna.

  • Tor Vidle Says:

   Vi er nok ulike der – jeg har helt siden jeg var ung sett kvinner som mennesker, og ikke vandrende former som de skal vurderes etter. Når det er sagt betyr ikke det at halvdelen var «takras» (som noen kaller enkelte kvinner) for de aller fleste kvinner er og vakre rent utseendemessig, sjarmerende – og de alle kan f.eks være sexy på sin egen unike måte sett med mine øyne, men så har jeg ingen mal jeg må følge. Å være sexy kommer oftere innenfra enn de fleste aner – også kvinner selv.

   Men helt klart kan man og se en kvinnekropp som noe estisk formgitt, noe kunstere i alle tid og har gjort, men det betyr ikke at alle kunstens kvinner var det noen kaller perfekte kroppslig, snarere tvert om. Og hvorfor er enkelt å forstå for min del, for det er sinnet bak det nakne kunstnere er opptatt av, personligheten.

   Og like selvsagt kan jeg og se kvinners former, og mene et eller annet der og da, men det betyr ikke at jeg hadde vektlagt dette som noe av betydning dersom man snakker om mennesket og følelser. Sjelslivet har ingen kropp, heldigvis..

   Tor

   • skien_m Says:

    har ingen mal jeg heller,men jeg vet at når jeg brekker meg..da er løpet kjørt og da spiller det faen ingen rolle å vakre de er innvendig 🙂

 15. skien_m Says:

  her har dere en kvinne dere ville falt for fordi dere er så voksne og det er mer enn utseende som betyr noe og alle vi som mener at utseende betyr noe må enten provosere eller kødde .
  hun har joh så mange flotte indre verdier :mrgreen: fy katta ..kos dere :mrgreen:

 16. qvinde Says:

  skien_m. Hehehe…:-)

 17. qvinde Says:

  Skien_m: Finnes noen der ute for alle og folk finner hverandre. Alltids noen som tenner på en og syns en er vakker og fantastisk. Håp for alle, og det er jo flott!🙂

 18. Tor Vidle Says:

  Vennligst ikke misbruk andre mennesker på den måten, jeg har slettet bildene og godtar ikke flere skien_m.

  Husk at de er mennesker som fortjener respekt enten de etter din mening har en vakker kropp eller ikke.

  Tor

  • skien_m Says:

   det hadde ingenting med misbruk å gjøre og kun ment for illustrasjon.
   noe som gjøres på tv,i magasiner og blader,på internet og overalt ellers i samfunnet.
   tror heller de 2 damene som er fra usa er innom sol blogg og nå sitter å føler seg støtt.

   men jeg skal ikke sende flere bilder 🙂 tror jeg fikk frem poenget mitt 😉

 19. nattsvermer Says:

  Kjære Tor

  Jeg gidder ikke blande meg i de overstående kommentarene..
  Jeg ville bare si at jeg er glad for at det finnes menn som deg her i verden.
  Vi har nok av grisete mannsskikkelser som gjemmer seg bak «unnskyldningen» om at det er slik mennesker er skapt til å være for
  å forplante seg. Lever de fremdeles i urbefolkningen?
  Jeg kan ikke si at utseende betyr så veldig mye for meg. Men såklart vil jeg føle meg vel.. Det har jo ingenting med kroppsfiksjonen til media å gjøre. Og det er media som har mye av «skylden» for kvinnesynet slik vi opplever det idag.
  Er det ikke tragisk at kvinner skal bli sett ned på dersom de ikke har sprettrumpe eller flat mage?

  Når det gjelder noe av det siste i innlegget ditt, så følte jeg at dette ikke helt stemte.
  Det er en god aldersforskjell på meg og min kjære, men det vil ikke si at han ble sammen med meg på grunn av kroppen n

  • Tor Vidle Says:

   Hei min venn🙂 og beklager sent svar, har knapt vært på nettet den siste uka.

   Nå er jeg langt i fra perfekt og har nok sikkert svake sider jeg og, men av og til gremmes jeg av å være mann når jeg ser og hører hva enkelte andre menn gjør og mener.

   Jo selvsagt, man skal føle seg vel, ha god selvtillit – men hva bygger selvtillit og hva bygger ned selvtilliten er det viktige i dette. Man kan nok med rimelig god grunn mene at media i sum nok ikke er byggere av (særlig kvinners) selvtillit. På samme tid føler nok ganske mange kvinner et konkurransepress fra sine medsøstre, noe som er sjeldent hos menn. Akkurat der har nok kvinnene selv noe å ta fatt i.

   Du har helt rett i at siste del var noe som kunne føles spisset og for generalisert. Jeg burde nok formulert meg bedre og ikke så konsekvent for det er urett av meg å gjøre der. Det finnes mange tilfeller av store aldersforskjeller i forhold som fungerer meget bra, det handler vel om man er, enkelt sagt: på samme sted i verden. Jeg prøvde en kort motpresisering omkring myten om at middelaldrende menn generelt føler seg tiltrukket av yngre kvinner pga deres unge kropp, noe som er kun en myte som nevnt.

   Tor

 20. nattsvermer Says:

  Forts: kroppen min. Ei heller merker vi noe tildenne generasjonskløften du nevner.
  Synes ikke det var helt rettferdig å dra alle unde en kam her.
  Kanskje ikke det alltid er alderen det kommer an på.. Jeg har møtt en del middelaldrende kvinner som oppfører seg som drittunger! Og da er jeg kanskje halvparten av deres alder. Tåpelig.
  Du kjenner meg etterhvert ganske godt, Tor, og du vet hva jeg står for. Jeg er enig i at dette mediaskapte, sexfikserte, bruk&kast- kvinnesynet bør gjøres noe med. Vi er alle mennesker, på tvers av alder. Det siste er jeg ikke helt enig i. . .

  Håper dagen din har vært fin, kjære venn.😉

  • Tor Vidle Says:

   Som nevnt i svaret til første kommentaren din så kom den delen i innlegget mitt noe feil ut, og ble for generaliserende.

   Nei, alder er ingen garanti/pekepinne for noe som helst hverken den ene eller den andre veien angående dette du er inne på. Individet, det enkelte mennesket er det som sier noe, og ikke alderen. Men selvfølgelig kan det være betydelige kløfter på endel områder mellom generasjonene av naturlige årsaker, men ikke alltid markante eller av særlig viktig betydning.

   Jo, jeg vet hva du står for – og tror du forstår at jeg formulerte meg noe for enkelt og klosset i forhold til hva jeg egentlig mener om det forholdet på slutten av innlegget.

   Håper du har fine maidager og smiler mye🙂

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: