Vennligst bruk fornuft.

Vennligst slutt med antydninger om ditt og datt som i sum bare ødelegger bloggsamfunnet. Ganske utrolig at det aldri skal bli fred her for påstander og mistanker som kastes ut nesten daglig i perioder. Vi er da voksne mennesker som bør kunne ha litt toleranse og forståelse. Man må og tåle å være uenige med andre uten at man skal ty til lavmål og oppførsel som en ellers forbinder med fjortiser. Hva man vil oppnå er alltid et spørsmål, men det man ihvertfall oppnår er å forsure bloggmiljøet og gjøre det utrivelig. Glem aldri at man er ikke alene her, noe enkelte kanskje bør minne seg selv på litt oftere.

Som en av de som har vært her lengst har jeg opplevet slike utspill og tendenser i flere år – hvorfor tar det aldri slutt? Og om noen har flere blogger, eller har byttet bloggnick, hva så? Blir man automatisk suspekt om en har flere blogger eller bytter nick? Jeg har f.eks en fotoblogg i tillegg, og har byttet nick en gang for lenge siden – gjør det meg til en suspekt person som har en eller annen agenda? Nei. Om noen har 10 blogger, hva så? Ingen har noe med det, punktum! Selv ikke Sol har noe med det, tvert om har de tidligere vist til den muligheten man har i å ha flere blogger. Å sutre til Sol om slike saker er rimelig barnslig, men og en urett å blande seg inn i hva andre gjør på dette området.

Så lenge en person oppfører seg korrekt og viser normal respekt for andre så har ingen av oss noe med om vedkommende skulle ha flere blogger eller byttet nick. Det kan være helt forståelige årsaker for at enkelte velger å bytte nick og starte fra nytt av, forstår man ikke dette er det en selv som er på viddene og ikke vedkommende som byttet nick, eller åpnet en ny blogg. For meg er alle likeverdige enten de har byttet nick eller har flere blogger. Hvem har gitt meg rett til å dømme andre på slike grunnlag? Eller gitt andre den retten. Og enkelte bør kanskje kikke i egne skap før de trør ned andre. Man kan være rimelig safe på at Sol selv vil ta affære dersom det er noen som bryter lover og regler.

Trivselen her bygges av oss alle i felleskap, men den er og sårbar og skjør – noe vi alle må ha i minnet. Og det er ikke lett for nye å etablere seg her når det stadig meles på gamle kaker og spøkelser som noen mener aldri forsvinner. La «spøkelsene» være i fred, dvs dersom noen mener slike finnes. Jeg ser ingen. Men jeg ser mennesker, en brokete forsamling som må få lov å fortsette å være seg selv. Andre er ikke deg, husk det..

La oss slippe flere mistanker og syting som kastes ut og forpester bloggsamfunnet, det er vårt felles ansvar ovenfor hverandre. Og hvis noen ikke trives her så er det lov å la være å lese her, eller la være å lese bloggere man ikke «liker». Å måtte ha «siste ord» er tåpelig og barnslig – og ingen vinner noe her, bortsett fra det å få respekt for sin oppførsel og forståelse man gir andre.

Det er nok nå, mer enn nok..

.

 

(jeg skulle egentlig inn her for å svare på kommentarer, men følte jeg heller burde bruke den tiden til å si at nok er nok nå)

16 kommentar to “Vennligst bruk fornuft.”

 1. Tante Label Says:

  Det syns jeg også! Sånne påstander fører bare til spekualsjoner som er helt unødvendige.
  Hvorfor skal vi gå rundt å mistanke våre medbloggere for å ha flere personligheter? Selv har jeg to blogger her inne, men jeg heter da Tante Label på begge 2…hva er problemet liksom? Det er jo lagt opp sånn at vi kan ha flere blogger, så hvorfor ikke?

  Godt at du tar tak i det! Jeg har også fått nok…😈

 2. Tante Bø Says:

  Ja det er trøttsomt at det mases og kjases om det der nok en gang. Hvem bryr seg.
  Det er bare å lese de man føler for. Dessverre har vi ikke valget å velge bort kommentarene vi ikke vil lese. De får vi midt i fleisen om vi vil eller ikke. De skulle vært fjerna.

 3. lisel Says:

  Hvem som har to nick eller flere, hvem som blogger hvor, det er vel den enkeltes sak. Men som du sier .. en pen oppførsel, respekt for andre skulle være en selvfølge, dette er voksne folk.
  For meg ser det ut som det er enkelte som bare liker å lage kvalme for andre, være ubehagelig, des verre des bedre liksom. Mener Sol skulle utelukke slike, men for at SOL skal kunne gjøre det skal det vel klages på dem.. men hvem klager..Gir deg rett i at nå er det nok..bloggen her skulle helst bevares som et koselig sted å være.
  Takk for at du bruker tid og krefter på dette, du er god til å sette tingene på plass.

  Lise L.

 4. AndapåStranda Says:

  Er det for noe nå da ? Ser ikke noe uroligheter her og skjønner ikke hva du snakker om ? Virker mer som om det er DU som nå ‘inviterer’ til bråk `? Merkelig

 5. veversken Says:

  Jeg er så enig med Lisel i at du Tor er god til å sette tingene på plass.
  Jeg er faktisk en av de som har byttet nick, og har ikke hatt noe problem med det.
  Man forandrer da ikke peronlighet om man bytter nick, og det kan være forskjellige grunner til
  at en gjør det.
  som du sier er vi voksne mennesker og skittkasting bør vi holde oss for god til.

 6. medi Says:

  høyr …høyr… eller hirr hirr? … hear hear?… nei ville bare slutte meg til i enighet.

 7. bramaputra Says:

  JA Det er slutt for lenge siden med rabalderet fordi noen fant ut at det var best å gjøre andre ting-
  det syntes jeg er fornuftig gjort- All Ære For det!!!
  som alltid har du rett Tor.
  de absolutt allerfleste har ingenting med å grafse i gammel elendighet som er lagt død.
  dersom man kaller en spade en spade så – må man finne seg i det-

 8. Først og sist Says:

  Fornuft, Tor..fornuft, så enkelt😉

 9. luxcat Says:

  Hva er det å bry seg om? Om noen tror at alle som har vært her en stund er den samme, javel da😀

 10. bramaputra Says:

  jeg syntes de angjeldene, har vært flinke-
  Pax soloxus

 11. AndapåStranda Says:

  Hvaforno er det nåda?? Ser ikke noe ukoslig her jeg da – og nå vil jeg si at det er DU som lager uro med å piske opp ? Hva er liksom poenget her ?

 12. Tor Vidle Says:

  Jeg følte bare for å si noe, synes det er unødvendig å stadig komme med samme misforståtte ord i gamle klagesanger. Og hvem som er hvem eller hva er ikke noe tema hvis man forstår mennesker.

  Jeg lar kommentarene deres få stå i fred som deres egne meninger og håper vi kan slippe mer av disse sakene som egentlig ikke bygger bloggen videre fremover.

  Tor

 13. mirapisani Says:

  Forstår ingenting jeg… Jeg er mer enn mirapisani, men det er jo ingen hemmelighet. Hva er det som har skjedd nå da? :nerd:

 14. ninja Says:

  tante bø: Vel.. så ikke les kommentarer som du ser er skrevet fra spes nick da. Ikke vanskeligere enn det.🙂 Og nå har jo de fleste bilde her inne. Ser du bilde til en blogger du ikke tåler trynet på, så kan du bare overse kommentarene til vedkommende. Gjelder for alle.🙂

  Veldig bra blogg Jærskalden.🙂

 15. qvinde Says:

  Enig med Ninja.🙂

 16. mirapisani Says:

  Ser jeg bildet ditt ninja..???!!
  Du kan gjerne komme med enkle løsninger, og litt til.
  Men det hjelper ikke en dritt.

  Litt av en følsomhet hadde hjulpet.
  Før du svinger deg i denne «dansen», så bør du tenke deg om.
  Meget rett til helvete hilsen fra mirapisani.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: