Åpent brev: Kjære Solredaksjonen.

Dette brevet er en protest som i første omgang er mild, men fortsetter overtrampene, vil skaldens blyant bli spisset – og i verste fall kan redaksjonen risikere personlig fremmøte fra skalden enten det er tilbud på flyreiser fra Skaldeland til Hovedstaden for resten av Norge eller ikke. Allerede har halve bygdas befolkning ringt og bedt skalden deres ta affære mot byfantene – og flere har satt seg på listen for å være med skalden og ta redaksjonen i grundig lære. Ja selv Johan Kjibe er på lista og med beskjed om at han denne gangen vil dekke inntil den uhørte sum av kr 10,00 av utgiftene forflytningen vil koste.

Jeg har, kjære Solredaksjonen, prøvd å roe gemyttene og unnskyldt dere med noe høyt nivå av pubertetsrus (det er kjent at nivået behøver lenger tid for å stabilisere seg i urbane strøk) og lite utviklet sans for finkultur – samt heller slette kunnskaper om ekte Norgesverdier. Men bygda er virkelig oppskaket og en småarg odør svever over det maleriske landskapet. Ordføreren har og innkalt til hastemøte hvor eneste post er om kommunen skal boikotte Sol’s nettsted og montere et antisolfilter på bygdas hypermoderne nettlinje (nettet er selvsagt gratis for alle innbyggerne i Skaldeland).

Over til saken som har satt sinnene i kok hos selv presten vår Helgeir Signefred. Det gjelder den nye budeia som bygda har oppdaget og oppnevnt seg som beskytter av, og som man også vil søke Kongen om å ta i sin favn, Kongen er jo kjent for sin store forståelse på området. Men hva ser man når en åpner dagen og skal lese news og annet sukk:

Skrekk og gru! Solredaksjonen har omgjort bygdas nyoppdagete budeie til et par simple pupper! Budeia hele bygda vil trykke varmt og lenge til sitt bryst. Jeg vet at redaksjonen har et noe overdrevent behov for puppefokus, men dette er å gå for langt, ja lengre enn til hengemyra bak utedassen til Tallak i Sumpå. Formidlende omstendigheter for den enorme tabben letes etter, men foreløpig kan jeg ikke finne andre enn at Sols sider besøkes av i hovedsak kvinner, og slike er som vi vet noe vel mye opptatt av pupper (og tenker man den trenden, burde man i det minste skrevet «nordkvinner»).  At menn klikket (helt eller delvis) synes derfor noe malplassert (og mulig mange kvinner klikket helt eller mer etter å ha sett budeia, men de bør tenke på at ikke alle er naturlig født som budeie, en art som er nesten utdødd i dag)

Jeg vil hermed råde ledelsen i redaksjonen til å sende sine ansatte på kurs i norsk kultur og forståelse av budeienes kvaliteter og nasjonal verdi – om ønskelig kan undertegnede ta i mot redaksjonen og kurse med fordypninger i emnet «budeier» inklusive studier av en ekte levende utgave. Budeier er undertegnede ekspert på, og flere ganger internasjonalt medaljert for denne viten og arbeide for bevaring av arten. Innlosjering kan gjøres billig i Skaldelands eget tistjerners luksushotell, dessverre er det kun innbyggerne i Skaldeland som har gratis opphold på hotellet, men kommunen kan muligens subsidiere Solredaksjonen dersom de skriver under på en kontrakt om å ikke fremvise bilder fra bygda eller skrive noe som helst fordelaktig om alle våre hemmelige herligheter. Vi vil ikke forpestes av et renn av turister og allslags stress.

Jeg, og hele bygda håper Solredaksjonen tar til vett når de fra før av kjenner til Skaldepennen, og lar vår Bøkslebudeie aldri mer bli så simpelt fremstillet (jo, vi er enige i kvalitetene som stiger frem, men slike er naturlig forekommende hos ekte budeier).

Vennlig (denne gangen) hilsen

for hele Skaldelandsbygda

Tor Vidle

2 kommentar to “Åpent brev: Kjære Solredaksjonen.”

  1. mirapisani Says:

    Dette forsto jeg jeg ikke en døyt av. Haha, kommer vel ikke som et sjokk at jeg ikke får med meg detaljer. 😆


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: