Blog Awards?

Åja – når får jeg premien som Råeste Gubbe? Beste Treklatrende Skald? Ikke det nei? Nei, er vel for tøff for den pudderjuryen. Vixen Blog Awards – aldri hørt om greia før. Men de har visst kåret Norges beste bloggere. Og de er stort sett å finne i den rosa bloggverden. Og selv om jeg  kan være både nyrosa og gammelrosa så er det ikke rette rosa farge. Lurer på om jeg skal sende de en mail og be de forklare hvorfor mine kvad er mindre verd enn Rachel Nordtømme’s knekkebrød med agurk på. Hvem er forresten Rachel Nordtømme? (Leser for å oppdatere vitedelen) Ahh.. kjæresten til Petter Northug, det forklarer vel litt ja..

Jeg pleier ikke spy i hytt og pine, men kjendisverden og media hånd i hånd er til å spy av mange ganger. Mediaverden skaper og lager nye kjendiser på samlebånd. Kjenner man en kjendis er man straks en aktuell kandidat til å bli en kjendis selv. Mulig jeg burde sende inn en liste over hvilke kjendiser jeg har hatt med å gjøre i livet? Niks. Jeg selger meg ikke til glanspressen. Hvorfor må vi ha så mange kjendiser, og slike som egentlig kun er skapt av media? Før var det ekte kjendiser og oss andre. Nå drukner vi i nye kjendiser som man aldri har hørt om eller som kan vise til noe som på selvstendig grunnlag har laget sin sti og berømmelse.

Men «Blog Awards» – hva gyldighet skal man gi noe slikt? Og hvordan kan de som står bak den saken sette seg som dommere over bloggnorge? Ser man på listen er det stort sett kvinner (jenter) og mye de samme man finner i rosagjengen. Skal Blog Awards virkelig få sette seg fast som et kårende organ (eller hva det er) for bloggnorge? I såfall får de jaggu lette på øynene og utvide den snevre horisonten som råder i det huset pr i dag. Og se andre farger enn blonderosa. I bloggnorge finnes det hundrevis, ja sikkert tusenvis som skriver rosabloggerne i senk. Slik sett er det rett og slett frekt som fanden av Vixen å hevde at de kårer Norges beste bloggere. I det minste får de omformulere seg til å si at de kårer Norges beste rosabloggere og ikke ta hele Norges bloggmangfold med i teksten.

Hvorfor kan ikke den pokkers kjendissyke mediadelen av Norge i det minste holde seg unna Norges bloggverden? De leter i hver en krok for å finne nye emner de kan skape om til kjendiser som så skal fremstilles som perfekte idoler som de kan selge til den yngre garde. Og paringen mellom media, rosabloggerne og fashionhaiene er som en trekant hvor inhabiliteten er limet for hjerneinnavlen de deler i synet på mennesker og hvordan bruke (og kaste) mennesker til deres misjon som ikke særlig ukjent er å tjene penger. Det er legitimt å tjene penger, men hvordan man når det målet kan diskuteres. Media har pga sin posisjon et stort ansvar, f.eks i hva signaler de sender.

Så nei takk til at Vixen (eller deres likesinnete) skal få overta synet (og styringen) på hva verdier som finnes i bloggnorge.

Piss off  Norges bloggverden Vixen! Bloggnorge skal ikke forpestes med en liste av «The Best» – i bloggverden stiller alle likt og skal behandles likt (samme beskjed går til media og fashionsleipingene som lusker bak unge bloggere for å få billig reklame). Rosabloggerne har sin plass de og, men da uten snikreklamen de driver med.

http://vixenmagazine.no/vixen-blog-awards/

http://www.seher.no/862547/nordtomme-stjal-oppmerksomheten

20 kommentar to “Blog Awards?”

 1. luxcat Says:

  Vær glad for at du ikke er nominert! Da måtte du levd opp til det og vært strømlinjeformet (om du ikke var det i utgangspunktet, så hadde media tvunget deg dit) og konform😉

  • Tor Vidle Says:

   Høh! de kunne bare prøvd å nominere meg, da hadde det blitt varmt rundt ansiktskremene. En ekte skald er umulig å hanskes med på visse områder:mrgreen:

   Tor

   • luxcat Says:

    Med mindre du ble så smigret at du ikke klarte å stå i mot😉

    • Tor Vidle Says:

     Neppe mulig, kan kun smigres mot egen vilje av ekte budeier – og deres søstre :mrgreen:

     Tor

     • luxcat Says:

      Selv lurer jeg på å få rævet meg inn på den lista av nominasjoner neste år. Få spredt mine dype tanker, og tjent litt penger på samme tid😉 De 15 minuttene med berømmelse, skal jeg selvsagt bruke på å fronte en god sak😉
      Må jo bort fra SOL da, men her er det snart bare gravølet igjen uansett😦

      Godt å se deg aktiv igjen, Tor!

      • Tor Vidle Says:

       Vi er nok for gamle (og har for mye livserfaring) til å være interessante for bakmennene til den greia.

       Jeg vet ikke hva som skjer her siden Sol ikke klarer å vekke mer interesse for bloggen deres, synd – for jeg hadde håpet det skulle skje nå med et moderne bloggverktøy.

       Aktiv, er nok enda av og på her, skal inn igjen å ta prøver i neste uke så fremtiden er fremdeles usikker.

       Tor

 2. virre509 Says:

  Enig, mye mye rart i mediakjendisverden:))

  • Tor Vidle Says:

   Ja er mye, og mye er nesten hjernedødt. Men ser man helheten fra sidelinjen så forstår man opplegget og ser hva som er den virkelige agendaen – og det gjør meg forbannet.

   Tor

 3. virre509 Says:

  Jeg har også tenkt meg inn på den listen:)) Greit med litt penger :))og berømelse:))

 4. ferdinanda Says:

  Hadde nesten vært moro å laget noe helt fjollete noe, om sprelske antrekk og utprøving av forskjellige ansiktsmasker o.l!😉 Lage det rosa og glitrende og plastikk-aktig!
  Ingen tjener noe på å være samfunnskritisk, vet dere!😉 Ikke blir det noen priser av det, heller…
  Men når alt kommer til alt: Betyr det egentlig noe? 🙂

  • Tor Vidle Says:

   Blogg er vel ikke i hovedtanken ment som en fordekt reklamegreie, men som et sted alle kan ytre seg enten med meninger om ditt eller datt, eller mer personlige tanker.

   Skattemyndighetene er og fremme med lupen i rosabloggene, og forbrukermyndighetene har flere ganger advart bakmennene/firmaene som utnytter fjortisene. Flere av de kan risikere en skikkelig smell fra skattevesenet fordi de ikke forstår at de må skatte av inntektene.

   Det som gjør meg forbannet i denne saken er at Vixen nå skal liksom sette malen for blogging, dvs en mal unge tror er blogging. Og at firmaer og bakmenn over lang tid har utnyttet naive oppmerksomhetsøkende fjortiser.

   Tor

 5. skien_m Says:

  Årets Mann 🙂

 6. eljos Says:

  Det finnes faktisk veldig mange «kreftblogger» også! Jeg har en av dem, og jeg er faktisk veldig gammel, 63 år. Bloggverktøyet er et supert middel å bruke, både for skriveren og mottakeren. Jeg synes det er direkte tragisk å lese på disse såkalte kjendisbloggene. Er det slik vi vil ha våre fremtidige mødre og bestemødre? Hvordan i all verden kan media fremelske slike tanker og meninger som vi finner der, og til og med lage priser som deles ut? Og stakkars den fjortenåringen som ikke når opp her i kropp, klær og sminke. Det er jo titusener av dem som leser disse bloggen hver eneste dag.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg synes det er flott at unge mennesker har interesse av å skrive blogg, men endel av de har kommet litt skjevt ut pga smitteeffekten andre har skapt. Og det blir ikke bedre når media og reklamebransjen så utnytter forholdet.

   Tor

 7. rufsetufsa Says:

  Jeg vet ikke hva som er verst av disse bloggerne: kjendisblogger eller rosablogger av tenåringsjenter som Voe.

 8. nut Says:

  Så enig i alt du skriver her.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: