Du.. Johanne?

Ja det va eg
-meg du fekk smile av.
Eg så hasta forbi i kveldingå
-då solå farga verdå og meg raud.

Du ser det eg hadde gløymt någe
-og då måtte eg dra ner frå heiå atte.
Ja, den kjerrå under rognetrenå va min
-og det va der eg måtte henta det eg gløymde.

Så når du trefte meg va eg på veg attende
-ja opp te heiå igjen, der eg kom frå.
Joda, eg sa jo hei ja, du og
-så smila me begge.

Men du, koffor snudde du deg og kikka itte meg?
Jo, eg gjorde og det, itte dei hundre metrane.
Så der stod me hundre metre i frå og kikka begge.
Koffor ropte du ikkje før eg va trihundre metre unna?
Eg høyrde deg ikkje då ser du.. Nei, eg lyg jo
-eg høyrde deg, og eg huska allereie itte dei hundre..

Men du vett eg e blyge Johanne
– du huskar nok det ja.
Jodå, eg e då framleis vidle
-men du forstår ka eg meinar Johanne.

Du vett det Johanne atte eg kan vera någe trege
-ja, te å huska ansiktar vett du.
Godt tredve år e lenge Johanne
-eg syns eg va flinke så kjende deg atte Johanne.

Kossen eg kjende deg atte?
-underleppå Johanne, eg huska brått kor den høyrde te.
Det tog berre hundre metre det Johanne
-då huska eg kem eigaren va – og smagen.

Eg hadde det skrekkelig travelt Johanne
-ellers ville eg kjend augene dine då eg sa hei.
Ja, du ser det Johanne at eg hadde langt å gå
-opp te telte på heiå før det mørkna, meiner eg.

Ville bare fortelja koffor eg ikkje kom tebage
-forstår du Johanne? Når du ropa, meinte eg.
Det va deg Johanne, ikkje sant?
Med den leppå må det ha våre det ja..

Ja! Eg e sikker! Må ha vært deg.
-trur eg..?
Hvis det ikkje va deg, kem va du då Johanne?
-koffor ropa du Tor itte meg så høgt?

Hvis du les Johanne, kan du svara?
Jo, det e noge lenge ittepå, men..
Kan du svara om det va deg
-eller kem du va elles Johanne?

Gud gjorde någe feil
-og særs vanskeleg for meg.
Eg syns han kunne la ansiktå vera
-eg meiner vera lige heila tiå.

Eller e det berre meg så surrar og går i tankar heile tiå?

Men neste gong Johanne, eller kem du va den gongen Johanne,
kan du ikkje berre huka tag i meg, du veit eg bide ikkje,
sjølve om du ligte å småbida meg øyra, Johanne.
Eller kem du va, leppå kjenne eg igjen – garantera,
same kem du va Johanne..

Ikkje grett nei, ansiktar e vanskelig itte årå
-eg gløymar å legga til årå på rett måte.
Men eg e då flinke te någe om ikkje anna
-å huska kysså..

Ja, og augane huskar eg alltids
-men ikkje når eg går i trav i raud eigen verden og ikkje ser dei.

Og det lange håret så strøyk midjå
-kor hadde du gjort av det då Johanne?

Men eg e sikker på at det va deg Johanne
-same kem du va Johanne..

.

8 kommentar to “Du.. Johanne?”

 1. lisel Says:

  Smiler… der var din gamle stil tilbake….. koselig… (kan ikke få lagt til smileys her…)
  Måtte bare kommentere her.

  Ønsker deg en god natt.. sove godt.
  Sender med en nattaklem..

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Takk Lise🙂 Det er noe jeg har skrevet for lenge siden, også ment som en slags mild parodi på mine evner i det å kjenner igjen noen etter mange år, og som en ser er de egenskapene ikke noe å skryte særlig av, hehe (det har en undertittel: «brev uten kjent adresse»)

   Klem tilbake og ha en fin dag.

   Tor

 2. lisel Says:

  Kjenner den fornemmelse så godt Tor. Man møter noen, smiler, hilser, men hvem er det nå det er? De sier.. jammen, kan du ikke kjenne meg Lise?.. Jo.. jeg ser det kjente, vet jeg kjenner de, men vanskelig å sette på plass , særlig hvis vedkommende kun var ansatt få mnd.. og forventer jeg husker de. Men finner alltid ut av det, så ler vi, gir en klem, ogalt ok. Jo, merker det også på hjemmelige trakter.. ser det er noe kjent…og en god gjettelek starter..😆
  Om det kan være en trøst, så er du ikke alene om det fenomen.. Men dine ord var fine…. likte dem.🙂

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg føler at noen ganger, eller oftere, går jeg i min egen verden og følger ikke med. Skjønt jeg følger med og, en del av meg følger alltid med. Selv om jeg får av og til høre at jeg ikke fulgte med, hehe. Jeg kjenner mennesker som med letthet kjenner igjen nesten alle de har snakket med i livet, og med en gang. De har en slag evne i å lagre ansikter som er imponerende. Og klarer til og med å koble inn delen som tilhører forandringene alderen tilfører.

   Selv har jeg den teorien omkring mine elendige evner på det området at det er slik fordi innerst inne bryr jeg meg oppriktig lite om menneskers utseende – utseende er kun en fasade og ikke mennesket som bor inni kroppen. Er likt med navn og, de sier jo heller ingenting egentlig. Jeg mener navnet alene.

   Men noen ganger kan det føles pinlig, f.eks når man møter et menneske som straks kjenner en igjen og innlater en samtale som er av en karakter som om vi skulle være tette venner som snakket sist sammen dagen før – mens det gjerne var 10 år eller lenger siden forrige gang.

   Tor

 3. Hu innante Says:

  Tiå Tor,
  den tiå som bare tar tak i en.
  Dreg en videre i kvardagen mens
  ein prøver huska..
  og glømma..
  men mest huska.

  Kroppen eldes, men augene
  – dei skine like sterkt.
  Der er sjelen seies det,
  men kva skal en vel med
  sjelen i augene når
  ein gløymer å sjå i dei?

  Kanskje det har seg så
  at sjølv om ein gløymer å sjå,
  så kan ein alltid sjå seg tebake..
  håpar det, håpar det..

  • Tor Vidle Says:

   Kommentar i verseform, den var sjelden, men noe jeg satt pris på🙂

   Det er flere tankekors og sannheter i de ordene dine.

   Jo eldre vi blir jo flere inntrykk og bilder blir lagret, kanskje ikke så merkelig at det kan ta noe lengre tid å hente frem eller sortere? Jeg legger som regel merke til øynene, dog uten at jeg ser målaktig eller direkte «stirrer». Et kjapt naturlig glimt er som regel nok.

   Men noen ganger går jeg i min egen verden og selv om jeg både sa hei og la merke til en person så er jeg såpass langt inne i tankeverden at det tar litt lengre tid før hjernen registrerer og reagerer. Og ikke minst drar meg ut av den verden jeg gikk i.

   Akkurat denne episoden over er virkelig, og jeg lurer enda på om hvem det var, og hvorfor jeg mente det var «Johanne» – selv om jeg og var usikker så mente jeg at det måtte ha vært Johanne. Et eller annet i meg var hundre prosent sikker, men hva og hvorfor vet jeg ikke. Selvfølgelig burde jeg gått tilbake, særlig da hun ropte når jeg var langt unna. Hvorfor hun ikke ropte før vet jeg ikke, hadde hun sagt «Tor» da vi stod hundre meter fra hverandre og kikket på hverandre så hadde jeg gått tilbake.

   Sett på rette måten er den episoden, og som jeg svarte Lise, en slags parodi på meg selv og typisk når jeg er usikker og på samme tid sikker, men usikkerheten vinner ved at jeg ikke «buser av gårde og er skråsikker». Men jeg burde gått ned igjen når hun ropte navnet mitt, da sviktet jeg. Hvorfor aner jeg ikke, for jeg er ikke feig eller «redd» mennesker, og ihvertfall ikke «Johanne».

   Takk for kloke vers🙂

   Tor

 4. Hu innante Says:

  Takk Tor,
  gleda er mi den.
  Ein fin leseropplevelse
  gav du meg,
  så eg måtte jo kommentera og
  hilsa på deg.

  Åg ikje minst takk for svaret ditt,
  eg sitt her åg nikkar åg smiler
  mens eg les dine ord.

  • Tor Vidle Says:

   Takk selv, gleden er min og med å få så gode ord tilbake🙂

   (Dog er jeg litt usikker på hvem «Hu innante» er, men tror jeg er innom svaret i surrehodet mitt, hehe)

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: