Ut på åkrene.

I morges oppdaget jeg at jeg hadde fått ca 150 kvadrat større tomt. Det blåste såpass i natt at tomta strakk seg i den nordøstlige delen. Jeg har nå vært i kontakt med kommunen for å sjekke mulighetene for å sette opp et gammelt stabbur jeg fant på nettet, det vil passe ypperlig der borte i det nye området av tomta. Eller jeg kan ha hesten der, den som kommer før eller siden. Men, hvis jeg setter opp ei hytte der kan jeg lei ut til tyskere og få en ekstra inntekt? Og det er det best å holde kjeften om til kommunen, så vi kaller det redskapsbu. Forresten, det har jeg ikke bruk for. Ekstra inntekt mener jeg. Og hva skal jeg med euro? Må jo veksle de inn, og da får Johannes greie på det, han jobber i banken og kan aldri holde kjeft – og onkelen styrer den forbannete griske kommunekassen som bare har en åpning og den står det «INN» på.

Litt lokale nyheter:

Det er utrygt å være Jærkråke for tiden etter at det ble innført skuddpremie på de flaksende søppelsankere. Problemet er bare at skuddpremien er satt til kr 15,- pr gråtass og en haglpatron koster rundt kr 20,- Men jærbuen er aldri rådløs, og skuddpremien har ingen vilkår om at nådestøtet må skje med kuler og krutt. Dermed vet vi nå årsaken til at jærpensjonistene har raidet alle butikkene og tømt de for syltestrikker, netting og fiskegarn. Så neste gang du møter bestemor Klara snikende rundt i Kådeskogen med et gammelt rugbrød, muggent ripssyltetøy og sprettert, vet du årsaken – hun er altså ikke på jakt etter ungdomstidens opplevelser.

Den veletablerte organisasjonen «Jærkjerringane» har som alltid mange brød i ovnene. På listen over oppgaver for 2011 finner en både lokale tiltak og landsomfattende. Av større saker kan nevnes «drengane tebage i sengane», «stoppa boikåttå av våre døtre» og «støtt ein østlending». Lederen i organisasjonen, Barmfrida på Horpest, forklarer litt i deres medlemsblad:

Bak «drengane tebage i sengane» ligger tanken om å få tilbake litt jordnært liv og røre på gårdstunet. Drenger er en utdøende art og mange drengestuer står tomme. Derfor ønsker de å slå et slag for drengeyrket og har planlagt en aksjon i juni på torget i Stavanger hvor de skal markere seg og livet på gårdene ved å opptre så jordnære som de er i deres dagligliv. Aksjonsgruppen har derfor bestemt at de skal komme kjørende i sine traktorer og iført deres tradisjonsrike jærske kjøkkenbunad (for uinvidde består den av en kort lys beige blondemamelukk, kremfargete nylonstrømper med blonder som slutter midt på låret og holdes oppe av sølvbeslåtte strømpeholdere i burgunder samt en lys beige løstsittende korsett med burgunderrøde fristesnorer som snøring – fottøyet er de kjente jærske burgunderrøde kjøkkenstilletter). Det vil bli servert jærske kjøkkenattributter.

Aksjonen «stoppa boikåttå av våre døtre» er landsomfattende, og har som mål å få alle modellbyråer til å slutte å boikotte deres døtre. Modellbyråene våger ikke bruke jærske bondetupper av frykt for reaksjonene fra tuppene fra resten av landet. Modellmammaene sier at dersom de begynner å bruke jenter fra Jæren vil de andre jentene stå uten oppdrag. Men Barmfrida godtar ikke boikotting grunnet genetiske årsaker – og «Jærkjerringane» truer med å starte eget modellbyrå dersom bransjen ikke aksepterer likebehandling, noe som har fått grunnvollene i modellnorge til å skjelve av frykt.

Men hva i alle dager står «støtt ein østlending» for? Jo, «Jærkjerringane» synes synd på østlendingene som må feriere utenlands av frykt for å bevege seg lenger utenfor Oslo enn Gardermoen. Derfor er de nå i ferd med å skape en fadderordning hvor hver jærkjerring tar en østlending i sin favn og blir en tett støttekontakt – hvis man klarer å lokke østlendingen til å våge en reise til Jæren, det gjenstår å se hvor mange som våger for hittil har man kun fått en, og da med et skjelvende «kanskje».

Vi får se, jeg må ut på åkrene og lete etter flaggstangen, og hører at helikopteret har landet på den nye tomteforøkelsen.

Ha en humørfull fredag..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: