Hevn?

Bør noe hevnes? Hvorfor? Senker man seg ikke da til samme nivå som den man ønsker å hevne seg på? Blir noe omgjort om man hevner seg? Neppe..

Ransaker meg selv, noe som ikke er lett alltid hvis man skal lete i de mørke krokene og. «Takk for sist» finner jeg noen av, men er det «hevn»? Og oftest der og da i et situasjonsbetinget forhold, og ikke som en planlagt retur i ettertid med hevnemotivasjon som mål. Jeg har hørt om folk som sier at «endelig fikk jeg hevn» – ja til og med etter at det var gått flere år siden det som skulle hevnes skjedde. Og nesten alltid frydet de seg etter hevnen hadde blitt utført.

Hva er hevn? Og når man snakker om «rettferdighet» – er man alltid uhildet i tankene om situasjonene man er en del av? Det er litt av en øvelse og balansegang å være menneske. Og det gjelder ikke bare meg, eller deg, eller du – nei stort sett alle. Tenker vi på det når vi skal liksom utføre rettferdighetsprinsippet, hva nå enn det er. Hvorfor? Jo – fordi det som føles rettferdig for deg behøver ikke føles likt hos naboen din, eller andre.

Hevn – jeg tenker ikke her på det åpenbare situasjonsbetingete som f.eks A skyter kjæresten til B som så i blindet affeksjon i neste sekund skyter A. Men all denne «småhevnen» som skjer, og ofte ordhevn.

Men hvis man blir forulempet såpass at det føles negraderende av selvbildet, hva da? Hvis man så ønsker og evner å hevne seg – på en eller annen måte, vokser selvbildet dermed tilbake til nivået før man ble forulempet? Neppe..

Tankene kom etter en telefonsamtale med en kjenning hvor tenåringsdatteren var blitt uthengt pga noe dustete (og barnslig) hun hadde sagt til ei annen, som så skulle hevne seg. Og hevnen var å henge henne ut offentlig med noe som var 10 ganger verre etter min vurdering. Ok, man kan si at tenåringer er tenåringer, men jeg har sett at godt voksne har gjort det samme, flere ganger. Hvorfor gjør de det? Eller bør jeg si «vi» – og inkludere meg selv og? Hvordan vet jeg at jeg ikke har foretatt meg noe som andre ville kalle/føle er «å hevne seg»? Hvordan vet du hvis du mener du ikke har hevnet deg noen gang? Hvordan vet jeg?

Hm.. dette ble vanskelig – jeg burde kanskje heller holde meg til bukkesprang og fløtemykt budeieskinn..

Jeg tror det jeg vil frem til er den bevisste hevnen og dens mange sammensatte ansikter. Hevn som planlegges. Hevn som fryder, og kanskje mest dersom fryden deles med halve verden – som om man forventet å bli adlet for å ha utført hevnakten. Jo – det må være det jeg tenkte på. Men det føles fremmed for min del, tror jeg, og rimelig bestemt.

Hevn på det overnevnte nivået, handler ikke det i hovedsak om selvbildet? Som den utløsende faktor mener jeg. Det er veldig forståelig at noen kan si et eller annet som kan ramme en annen persons selvbilde/selvfølelse, ja til og med at den som sier ordene ikke forstår eller bevisst ønsket å berøre noens selvbilde. Denne påstanden har bofeste i våre ulikheter som ofte slår ut på området som handler om å forstå andre mennesker. Det er umulig å tro at alle har samme evner der og at alle forstår «meg» nok til at noen aldri berører mitt selvbilde. Tror man noe annet er man rimelig naiv og forstår i grunnen lite selv av menneskenaturen.

At noen «krangler» der og da i en situasjon og i affeksjon, er noe annet enn å samle inn delene og lagre de for så å være hevnklar i fremtiden en eller annen gang. Enten fremtiden er i morgen eller om fem år. Eller er det ikke det? Dvs dersom man alltid skal sette vernet om andres selvbilde/følelse som nummer en, selv de man ikke kjenner nok til å vite grensene?

Men det må være noe som trigger enkelte siden noen kan hevne seg flere ganger, og mot flere personer over tid, mens andre (tilsynelatende) aldri bevisst eier hevntanker, ja selv ikke når andre mener de burde hevne seg.

Ja, dette ble komplisert, også for meg når en ikke kan forklare godt nok uten å skrive en tjukk bok om emnet..

Edit:

Etter å ha tenkt meg om pga min egen (sterke) rettferdighetssans, så har jeg muligens «hevnet» meg flere ganger selv og. Dvs i 99% av tilfellene er det snakk om å senke andre pga deres faenskap mot andre enkeltmennesker som ikke har ressurser/er sterke nok til å ta igjen selv. Altså «senke med ord» (jeg er nedarvet ikkevoldelig) – la de føle egen medisin, dog uten å proklamere «hevnen» (eller rettferdet?) etterpå for hele verden. For å forsvare meg (skjønt antatt ikke særlig holdbart) har de situasjonene vært av en karakter jeg vil kalle meget grove, altså trampingen på andre mennesker.

(Ser ikke bort fra at det kan komme flere «edit»)

54 kommentar to “Hevn?”

 1. luxcat Says:

  For meg er det så enkelt, simpelt?, at om man tror man skal klampe over meg eller mine, så får man tro om igjen. Verden er ikke rettferdig, det finnes ingen ballanse der, så man skaper sin egen rettferdighet. Og jeg har vært borti nok av folk som tror de er konge på haugen fordi de aldri har møtt noen som tar igjen.

  Jeg vil ikke at slike skal tro at de styrer verden.

  • Tor Vidle Says:

   Hva mener du med «klampe» som nivå – og hvordan vet du at det ikke bare er noe du føler og slettes ikke var vedkommendes intensjon?

   Skaper sin egen rettferdighet, men hvordan vet du at din rettferdighetssans er mer rettferdig enn andres, og for andre? Når vet du det, og hvorfor? (ja se hvem som snakker, men jeg føler mine svar, men ikke dine)

   Vel, konger (og dronninger) på haugen er det alltid noen eksemplarer av, men som regel er de bare av en art som småirriterer litt og som man tar på strake armen der og da og desarmerer, det er vel ingen «hevn»(?) Man løper liksom ikke tilbake etter fem år og leverer en hevnsalutt?

   (om de tror de styrer verden så betyr det alltid det motsatte i praksis, og da er det enkelt å se forbi, noe som ofte er effektivt nok alene..)

   Tor

   • luxcat Says:

    Hvorfor skulle jeg bry meg om vedkommendes intesnjoner? Er det alvorlig nok til at man fr hevntanker, så burde vedkommende tenkt seg mer om (og ser vekk fra rene idioter her). Ike bryr jeg meg om andres rettferdighet heller – det er så enkelt at man ikke tråkker på meg eller mitt. Er man i en posisjon hvor man kan det, så vet man også hva man gjør (jeg slipper ikke hvem som helst inn i den posisjonen).

    Og mulig du ikke har vært borti noen som har vært verdt å ta, selv etter fem år, men hva så da? Var du heldig? Jeg, uheldig?

    Og det er helt feil å si at de som tror de styrer verden ikke gjør det i praksis. Telle dikatatorene i verden og si at de ikke styrer sin verden/land.

    • Tor Vidle Says:

     (som du ser er det tilføyet en «edit». Det er et komplisert emne å gå inn i seg selv med)

     Men er ikke intensjonene en viktig brikke i dette? Selve grunnsteinen?

     De fem årene, betyr det at du har noen ganger hevnet deg etter flere år? Hvorfor? (ikke glem «nivået» for hevning her nå).

     Vel, nå har jeg ingen omgang med de virkelige diktatorene i verden, så jeg hoppet over de..

     Tor

     • luxcat Says:

      Nei, ikke for meg. Om mennesket det er verdt å hevne seg på ikke er for idiot å regne, så antar jeg at h*n har tatt implikasjonene med i beregningen.

      Og jada, jeg har hevner meg etter år! På han som banket moren min for eksempel – og vet du hva, det var en veldig tilfredsstillelse!

      • Tor Vidle Says:

       Ok, forstår deg litt på det du nevner med moren din, selv om det nærmer seg noe det nivået jeg prøvde å holde meg under her angående «hevn» (som jeg skisserte med A og B etc).

       Tor

       • luxcat Says:

        For meg så er det ikke verdt umaken å hevne seg for bagateller, men for de viktige tingene… Om man vinner noe? Nei, ikke annet enn å skape ballanse i regnskapet. Og i noen tilfeller: Få folk til å forstå at ting de gjør kan få konsekvenser.

 2. Ronja Says:

  Om det å si fra om urett er hevn, ja da burde langt flere i dagens samfunn hevne seg, mener jeg.

  Å si fra og å gjøre opprør mot urett, beskrives ofte i våre dager som negativt, og blir kaldt «selvskudd» av enkelte, som kansje selv har fordel av det . .

  Jeg mener NEI – jeg ser det som positivt i si fra.

  Jo mere vi tier om urett – jo mere råtten og korrupt blir vel vårt samfuinn ?

  Feighet kalles vel det ?

  • Ronja Says:

   Og hvor blev så Jærskalden av ? ?

   Når han møtte sterk motstand mot det han selv kaller hevn – og andre kaller retterdighet ? ?

   Blev han taus ?

  • Tor Vidle Says:

   Som du og nå vil se har jeg tilføyd ord om «rettferdighet», jeg burde ikke glemt det i første omgang siden det er noe som opptar meg – og som nevnt i tillegget noe jeg har da av og til reagert på, og muligens med noe som kan kalles «hevn».

   Men om det er rettferdighet å henge ut noen fordi ei sa til ei annen at buksa så blond ut, er etter min vurdering noe vel overdrevent.

   Tor

   • Ronja Says:

    Nå er du vel helt utenfor ditt eget tema ?

    Å si fra om urett er rettskaffent og ærlig – etter min mening.

    Jo mer vi tier, jo råtnere blir samfunnet, og jo mere urett vil der bli.

    Nei, syng ut folkens, selv om noen kaller det for hevn, og enkelte gjør det kansje fordi de selv har fordel av det ?

    Å tie skaper problemer for dem som har opplevd urett,
    å si fra lager problemer for dem som har begått urett, vel fortjent.

    • Tor Vidle Says:

     Vet ikke, jeg spør jo egentlig i innlegget om hva som kan defineres som «hevn», trodde jeg? Noen vil kanskje kalle det hevn i enkelte tilfeller når jeg har ordbarbert en eller annen fordi vedkommende la dørmatten sin over en svakere sjel.

     «Urett» kan i mange tilfeller sees på med flere øyne og flere sider, og dermed kan man ende opp med at flere føler seg urettferdig behandlet i en og samme sak, men kun fordi de alle følte at de alene ble behandlet urett. Hva gjør man da? Alle «hevner» seg mot alle? Hvem kan dømme korrekt når ingen kan kjenne på alles følelser?

     Tor

     • Ronja Says:

      Din selvrettferdighet, din evne til å alltid å snakke rundt grøten, og som besserwisser kler deg ikke !

      • Tor Vidle Says:

       Hva type grøt har du i tankene? Favoritten er nok den ærverdige risengrøten, og helst den som må koke lenge, ikke snabbutgaven som smaker litt svensk synes jeg..

       Tor

 3. Tante Label Says:

  Å bli hengt ut offentlig med navn og bilde må vel være den verste ydmykelse et menneske kan bli utsatt for. Jeg har opplevd det flere ganger på nett at personer som mener de har rett, går direkte på «personangrep» istedenfor å diskutere sak. Men ofte så er det fordi jeg (og andre) uten å vite det har truffet et ømt punkt hos akkurat denne personen… og i etterkant så forstår jeg reaksjonen fordi jeg ser uttalelsen fra vedkommendes ståsted. Vi kan ikke alltid vite hvem som leser det vi skriver, så hvis vi gir andre muligheten for å komme med et «hugg» og hvis vi da gir igjen med samme mynt, så blir det et fryktelig spetakkel….
  Noen kan faktisk bli så såret at de aldri klarer å tilgi…og noen føler at de MÅ hevne seg fordi de har «tapt ansikt». Hevnen blir da «Søt» fordi de føler at de fikk gitt igjen med «samme mynt»…( eller helst litt verre..)
  Jeg tror ikke «hevneren» føler seg så mye bedre etterpå, men han tror kanskje at h*n da har fått en oppreisning i andres øyne…
  For ungdommer så er det «hva andre syns» nesten det viktigste av alt…men når de er blitt så gamle som oss, så er ikke det så viktig lenger…😛

  • Tor Vidle Says:

   Ja, du er inne på et farlig område der, og på det feltet dras det og litt kollektivt i og med at vi som samfunn fremdeles lar pressen nesten ha frie hender.

   Den typiske diskusjonadsferden på nettet er dessverre slik du nevner i mange tilfeller (dersom det ikke finnes voksne nok moderatorer tilstede). Nå argumenter skrelles saklig av svarer mange med å gå over i personmodus som «motangrep». Muligens har det noe med at når enkelte føler at de «taper» en diskusjon så er det fornedrende, men har man det på den måten så burde en ikke gå inn i diskusjonsverden.

   Det utarter seg ofte ganske langt på viddene ja, min «teknikk» er da ofte å bli enda mer saklig, noe som kan nok føles mer «drepende» enn om jeg skulle la meg fanges i personfella og gjør det samme. Sak er sak og diskusjoner om saker bør absolutt forbli på det nivået.

   Noen glemmer nok aldri et «nederlag» som du skriver, hvorfor og hvor grensene går er for meg en gåte siden det forholdet inneholder alt fra knappenivå til en selvfyrt drages pust.

   Tor

 4. virre509 Says:

  Herregud….Og ta hevn, gir det en lykkefølelse? utvikles samfunnet? Er det noe stort med det?? Nei.

  • luxcat Says:

   Heldige virre!:D

  • Ronja Says:

   Hvorfor omtale det å gjøre opprør mot urett som hevn ?

   Jeg ser opp til dem som sier fra om urett, og tar vel selv støyten for det . .

   Det krever sikkert en del mot, og den støyten kan sikkert bli hardere enn noen aner . . .

   Og de som tar den belastningen trenger kansje mer til støtte enn til kritikk ? ?

  • Tor Vidle Says:

   Du er innom et tankekors der virre (hvis man holder seg under det «hevnenivået» jeg prøvde å skissere i innlegget).

   Tor

 5. virre509 Says:

  Men Kux,,hva er hevn? Det er da ikke hevn og få ting opp i dagen, så staten Norge kan ta over:))

 6. Ronja Says:

  Piss of – jeg ser du skriver om noe, du i beste fall ikke har peiling på. . .

  Og det er vel ikke helt sikkert du er den som vinner på det i lengda heller . . .

  • Tor Vidle Says:

   Hvem var det til Ronja?

   (vennligst prøv å holde det litt saklig, selv om temaet inneholder både følelser og direkte menneskeforhold)

   Tor

   • Ronja Says:

    Det var til deg, som du sikkert forsto.

    Gjentar – din rolle som besserwisser kler deg dårlig . .

    Du har svarene for hva DU mener er rett og galt, men ikke for alle andre . .

    Selvforherligelse – «jeg er bedre enn de fleste» – er kvalmende . .

    Sorry – men du ba vel om det . .

    • Tor Vidle Says:

     Du har lov å mene det, jeg kan ikke/ønsker ikke å styre eller påvirke dine meninger omkring meg selv.

     Men nå som du har fått frem din mening så kan du ihvertfall holde deg litt mer til innleggets tema dersom du ønsker å kommentere mer.

     Tor

 7. virre509 Says:

  Handler det om og vinne da?? Handler det om og alltid ha rett? Og si at nok er nok, er nødvendig og direkte livs viktig noen ganger. Men skal knytte neve politikken føres i fra deg, så må du regne med noen rett høyre noen ganger. i din kjeve ja, du kan jo møte deg sjøl i døra vet du.😉

  • Ronja Says:

   virrevirrevappvapp – det er vel du som snakker om knyttnever – ikke jeg.

   Jeg snakker om å si fra om urett – i et forsøk på å hindre at det skjer igjen og igjen og igjen – med andre.
   Noe du visst er toatalt likegyldig til ?

   Knyttnever er jeg nemlig ikke redd for lenger – ikke for å dø heller.

 8. qvinde Says:

  Hehe.. Her var det liv.🙂

  Heldigvis har man valg:
  1. Heve seg over og ikke synke ned på samme nivå.
  2. Vende det andre kinnet til, og tilgi.
  3. Gi igjen med samme mynt.
  4. Synke ned på samme nivå om ikke lavere.
  5. Overse og være likegyldig til det hele.

  Når det gjelder skit som skrives som f.eks i en blogg, er det beste å overse. Ingenting som provoserer mer enn det.🙂

  Selv kan jeg godt hevne meg og har ikke dårlig samvittighet for det. Kommer litt an på situasjonen. I noen tilfeller, kan jeg velge andre alternativer som nevnt ovenfor.🙂

  • Tor Vidle Says:

   Det er nok et tema som berører fleste av oss, så da blir det ofte mange meninger.

   «kommer litt an på sitausjonen», kan du utdype litt konkret hva du legger i det forholdet?

   Tor

   • qvinde Says:

    Når man går med hevntanker, så har man vel blitt såret og skuffet. Jeg blir skuffet når folk f.eks ikke holder avtaler og kanskje avlyser gang på gang, men jeg ville allikevel ikke gjort det samme mot dem.

    Jeg har mottatt stygge brev/mail, men har allikevel ikke sendt det samme tilbake.

    Her på bloggen var jeg utsatt for mye hets, stygge blogger direkte rettet mot meg med mitt nick som overskrift. Da tok jeg igjen med samme mynt, og det hadde jeg ikke dårlig samvittighet for. Men hadde jeg vært lur, hadde jeg bare hevet meg over det.

    Om noen hadde drept noen i familien min, ville jeg ikke akkurat ha gjort det samme mot hans/hennes familie. Blodhevn som man kalte i gamledager. Men jeg hadde nok gjort mitt for å ting fram i lyset.

    Klarte ikke å finne noen bedre eksempler.

    Noe jeg ville ha hevnet, ville kanskje andre syns ha vært en filleting. Er så individuelt hva folk legger i hevn også. Og hva slags situasjoner folk ville hevnet seg i.

 9. virre509 Says:

  ja jøss Ronja, vet av plenty folk æ som liksom rydder opp:))Men så blir saken innhentet av en annen vinkling, så opp rydderen blir som bråkbøtte og regne.

  • Ronja Says:

   Vil du forklare hva du mener virre, jeg forstår nemlig ikke ?

   Men sånn generelt, hvem ville du forsvare i en situasjon der noen sa fra om noe du visste var urett ?

   Den som blir beskyldt for å være bråkebøtte, fordi det ville passe deg og noen «maktmennesker» best ?

   Isåfall er vel feiging ditt mellomnavn ? Og isåfall, slapp av – du ville nok høre til flertallet da . . .

 10. qvinde Says:

  Hva har egentlig det med å si fra om urett med hevn å gjøre? Om det da ikke menes å sladre? Sladre om noe kan jo være en form for hevn, men kommer helt an på hva det gjelder…

  • Tor Vidle Says:

   Hvis den var til meg så snakker jeg ikke om sladder som i «sladder» – selv om som du er inne og korrekt at sladder og kan bli en hevn. Det er jo mange nivå på «sladder», helt fra mellom f.eks 2 venninner seg i mellom som snakker om en tredje, men ikke lar det gå videre og til å henge opp på en stolpe.

   Tor

 11. virre509 Says:

  Man sladdrer jo ikke til politiet, når sine egne barn er utsatt for overgrep, da tar man ansvar og ber samfunnet om hjelp.

 12. qvinde Says:

  Jærskalden: Den var til Ronja.

  • Ronja Says:

   Du må spørre Jærskalden om det Qvinde.

   Det er nemlig han som fremstiller det å si fra om urett, som en slags hevn.

   Og videre diskusjon med deg er fra min side helt uaktuelt.

 13. qvinde Says:

  Jærskalden: Den med sladder altså, var til Ronja. Men nå blir det så mange kommentarer her, at jeg snart detter av lasset.🙂

 14. Penselsvingeren Says:

  For å si det slik: spørs hva som hadde blitt begått. Hvis noen hadde begått en alvorlig forbrytelse mot mine barn tror jeg at hevntaker ikke hadde vært langt unna.
  Jeg er også litt barnslig og tatt igjen, vet ikke om det kan kalles hevn.
  Jeg har for eksempel i full forbannelse sendt en mail til en bedrift som ikke gadd å gi beskjed om jeg hadde fått jobben jeg søkte på. Jeg ba dem om å trekke søknaden, fordi jeg hadde bestemt meg for å drive på med mer kreative ting enn kontorjobben hos dem . Så håpet jeg at de fant en passende medarbeider og undertegnet med heldagskreativ penselsvinger.
  Jeg fikk aldri svar fra dem, fordi de trodde helt sikkert at jeg var sprøyte gal. men jeg lo godt når jeg skrev dette og følte meg strålende.

  • Tor Vidle Says:

   Kan vel ikke kalle den mailen for hevn, da ville min liste blitt «grevligt» lang hvis jeg skulle telle med alle «oppstramminger» til bedrifter, kommune, stat osv:mrgreen:

   Tor

 15. qvinde Says:

  Ronja. Videre diskusjon med MOI er helt uaktuelt???? Jøss.. Gjort deg a???🙂 Kjerringer med pms og hevnlyst altså.🙂

 16. qvinde Says:

  Hehe. Ble liv her hvert fall. Havner nok på Sol’s førstside dette innlegget nå. Men tar kvelden. Men tar kvelden. Dere får krangle videre her inne. Ronja vil jo ikke diskutere med meg. Furte.🙂

 17. Ronja Says:

  NB !

  En treffende tekst . .? ? :mrgreen:


  .

 18. qvinde Says:

  Kanke ta en blogg så alvorlig da.🙂 Sov godt alle kommentatorer.🙂

 19. lisel Says:

  Jeg personlig liker ikke hevn, uansett hva den gjelder. Synes det ikke har noe hensikt. Husker en som sa til meg engang.. meg er det ingen som sårer ustraffet, det ble hevnet. Da jeg spør inn ril det.. hvorfor, og hvilken glede har du av å gjøre den andre like vondt? Svarte var… ingen glede, men det kjenes bare så bra.. en god følelse. Slik tankegang forstår jeg ikke. Man kan si fra, sette foten ned, men hevn… nei.
  Ja, beklager ennå en kommentar, var så mange, men du behøver ikke svare.. 🙂

  God natt..🙂

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Det er vanskelig mange ganger for andre å forstå andres hevnmotiv og hvorfor, og hva de oppnår med å hevne seg.

   Hvis man peker på ytterlighetene som f.eks kan finnes i enkelte muslimske land hvor det foregår både drap og andre grusomheter som en hevngjerning for å opprette en eller annen såkalte «ære» blir spørsmålet på en måte hvor langt unna vi i det moderne vesten egentlig er angående dette å hevne seg. Ofte når æren skal (og man kunne sagt «må» fordi det i enkelte land er både legalt og nesten krevd at en mann skal hevne seg for å gjenopprette hans ære) hevnes er det for oss småting som ligger bak, mens hevnen i seg selv kan bli dødlig. Dermed er det heller ikke snakk om øye for øye, men mer et liv for et ord, altså en direkte avstraffelse som overhodet ikke står i forhold til årsaken for avstraffelsen.

   Og jeg nevnte litt av det som fikk meg til å skrive disse tankene: Nemlig at å si til ei at «buksa så blond ut», fikk konsekvenser i form av en hevn etterpå som jeg vurderer som totalt ute av proporsjoner og en ren avstraffelse – også i form av offentlig gapestokk. Men lignende skjer antagelig hele tiden selv her hvor vi liksom skal være erkesiviliserte og ikke primitive.

   Nei ikke beklag, min kommentar lenger oppe var kun fordi det begynte å bli vanskelig å vite hvem som svarte hvem når det ikke svares direkte i den konkrete kommentaren.

   Ha en flott dag🙂

   Tor

 20. mirapisani Says:

  Blåbær og fløte Tor. :heart: Yummi..!

 21. Ronja Says:

  Tror jeg brukte litt for store ord i mine kommentarer til ditt innlegg her, Tor.
  Jeg er av den bestemte mening, og den kan nok ikke endres, at jo mere, og jo flere, som sier fra om urett, jo bedre og tryggere vil samfunnet bli for oss alle. Som det er nå er det ofte de som sier fra om urett som blir «uglesett» og blir beskyldt for å være bråkmakere, kranglefanter . . .osv. osv. i det uendelige. Det burde vel heller vært de som hadde begått urett som ble klandret og som ble stilt til ansvar – og som dermed fikk en anledning til å ordne opp, og be om unnskyldning for sine feil – til beste for både seg selv og den det måtte ha gått ut over – og om dette ble vanlig – til beste for oss alle på sikt. Om urett stadig dekkes over, og de som begår urett, er de som også blir forsvart og får støtte – hvordan vil da samfunnet bli etterhvert ? ? (skriver kansje et eget innlegg om dette tamaet senere, istedet for en «milelang» kommentar på din blogg)

  Du har et litt annet syn på dette, men du har like mye rett til å ha din mening, som jeg til å ha min.

  Så jeg ber om unnskyldning for min ordbruk, Tor :rose:


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: