Sannelig..

Ved å åpne øynene fant jeg virkelig tegnene i ettermiddag – fatter ikke hvor jeg har vært i det siste, jeg burde jo oppdaget de tidligere. Riktignok har siste småfrostperiode stoppet utviklingen og svidd litt de ivrige som ønsker å se lyset. Uten denne siste frosten ville de kommet mye lenger og kanskje krokusfargene hadde lyst opp. Men en ny periode med mildvær så er de helt fremme. Ser jeg nærmere etter har ugresset og livnet til mange steder, det må bare bli oppdaget rundt den grønne plenen som markerer i samme farge.

Januar, og vårtegnene er her, likevel..

Beklageligvis har jeg fått fokusproblemer på mitt favorittobjektiv, det jeg bruker mest. Så bildene ble litt sløve. Må nok kjøpe meg et nytt, det er kommet en ny utgave av objektivet som er enda bedre, men hadde opprinnelig tenkt å vente til prisen gikk litt ned – nå koster det 12.000,- men pyttsann…øh og host:mrgreen:

Ikke spør hva den heter, men det er en staude..

Antagelig en krokus?

Nok en staude..

En til..

Krokuser?

Vårstaude igjen – og omkranset av nydelige brune farger fra høsten som var..

En blåbærbusk livner til..

Hm.. Påskeliljer, tror jeg..

Ukjent, men antagelig en staude som har jordspredd seg og vil ut i lyset..

Snøklokker – eller de små blå klokkene som det er endel av her..

Et smykke kom flygende, en grønnsisk-hann..

Og sjefen selv, Henrik, var selvfølgelig på plass i dag og..

Hm.. lurer på det er på tide å modusere seg over på våryr – og det som er et hakk over? Selv med stilongsen på? Få de frittgående budeiene innomhus straks! :nerd: JubaJuba & myk duftende vårlyng i sørvendte lier..

10 kommentar to “Sannelig..”

 1. Tante Bø Says:

  Samma hva de heter … det er tegn til nytt liv : ))
  Jeg har sett ørsmå tegn jeg og i helga. Og enkelte steder i solhellinga var snøen borte og fjorårets gress sto der tørt, sånn at det frista å sette seg der å lukte på gammelt gress og barmark. Fikk meg til å tenke på sol og forstørrelsesglass : )) Lukta av bråtabrenning : ))
  Jo da … de er der de små tegna, og hos deg er de enda tydligere : ))
  Det er «vår» vår Tor : ))

  • Tor Vidle Says:

   Ja samme det tante, men jeg liker endel blomsternavn fordi de er vakre i seg selv.

   Du har sett noen vårtegn du og altså? Det er alltid godt å se at livet spirer igjen etter en lang mørketid🙂

   Våren pleier å dukke opp veldig tidlig her, og det skal ikke mange mildværsdagene før det skjer mye. Jeg bruker å si at når nissen er tilbake hos nissemor og rakettene er utbrente, er det på tide å begynne å lete etter våren.

   Men det kan jo komme tilbakeslag med hard barfrost som kan stoppe utviklingen, får håpe det ikke skjer.

   Tor

 2. Tante Label Says:

  Herlig at våren nærmer seg. Det er nesten så jeg kan kjenne duften av vår når jeg ser på bildene dine… :rose:
  Vi har gått tur i skogen i dag i nesten 4 timer og det var skjønt!
  Tok med oss kakao på termos og satte oss ved et islagt vann langt inne i skogen…
  Jeg så merkelig nok ingen vårtegn, men så var jeg ikke på jakt etter annet enn guttungen…😛
  Han ville bare gå og gå….og nekta plent å snu…så det ble mye lengre enn vi hadde tenkt.
  Da vi kom hjem ble det kyllingwok til middag og nystekte vafler til kaffen. En herlig søndag!

  *klem*

  • Tor Vidle Says:

   «vårduftene» kommer som regel når bøndene sprer årsgangsmøkk:mrgreen:

   Koselig med skogstur, det må jeg snart ha meg noen doser av selv og. På vinteren er jeg mest å finne enten i strandkanten eller på heia, men henger på «skog» på lista når det er godt i gang å spire igjen.

   Bra at han er ivrig på å gå, mange unger setter seg ned etter 10 meter hvis det ikke er f.eks et tivoli innen synsvidde:mrgreen:

   Kyllingwok? Hørtes vel sunt ut det, jeg liker best yppige bryst og formfulle vinger :nerd:

   Klem tilbake..

   Tor

 3. mirapisani Says:

  Jøss, har våren kommet til deg… Her er det bare is. Men fuglene synger vårtoner i 10 minus, så da er det vel noe på gang. ;))

 4. Penselsvingeren Says:

  Åååå, nå lengter jeg til våren.
  Kan ikke se at noe er uklart når det gjelder bildene dine, synes de er flotte.
  Nå må jeg ta meg en tur ut i hagen og se om jeg også finner noe. Tror ikke jeg har vært der siden i fjor.

  • Tor Vidle Says:

   Du må ut å lete Penselsvingeren så finner du nok noen tegn du og. Jeg er rimelig kresen på kvaliteten på bildene, og autofokusen må da funke 100% før jeg blir fornøyd.

   Tor

 5. lisel Says:

  Se der ja, det er da mange vårtegn hos deg. Tror nesten det er lengre fremme hos deg en her. det er så livsbekreftende å se små spirer som vil opp av jorden, «her kommer vi, vi vil leve » liksom.. leer. Kan ikke se dine bilder er uklare, men er sikkert riktig da du sier det, du er jo kritisk der. Og hva… de 12 000 er vel godt gitt ut, det er jo noe du bruker nesten hver dag, det er din hobby…og regner du prisen ut pr. tatt bilde, så er det billig… leer.

  Vel, tilbake til vårtegn.. det dine bilder viser er hva jeg vil si..»gratis gleder» . De første tegn på vår gjør et eller annet med oss, hva det er vet jeg ikke.. Jeg gleder meg også til denne tid hvor alt langsomt blir lysegrønt. Nye tider er på vei..

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Var flere enn jeg trodde når jeg bare fikk opp øynene, jeg har følt at de har vært der en stund etter forrige mildværsperiode, men så ble det noe frost igjen og jeg regnet med at de var full stopp. Men der tok jeg feil, og nå er det 7 grader og småsol.

   Jeg er kritisk til kvaliteten på endel ting, og foto er en av de. Objektiver er vanvittig kostbare, særlig dersom man skal ha topp kvalitet. Noen av de koster like mye som en passe ny familiebil, men så langt har jeg ikke dratt det:mrgreen:

   Du må ut å lete mer så finner du nok noen du og Lise🙂

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

«

»
%d bloggers like this: