Vi menns kompliserte sjelsliv..

Den lille rødhårete pjokken pekte: «Hu har bollemus!» De andre to flyttet blikket fra Vi Menn rypa og til bladet han pekte på. Så nikket de – jo hun hadde bollemus. Jeg flirte, utrolig hvor langt verden har kommet når dagens 10-11 åringer kan spotte en bollemus gjennom en bukse. En gammel dame ved siden av meg i kassakøen ristet på hodet og likte tydeligvis ikke fremskrittet – eller hun var sjalu på damen med bollemusen. Hvem forstår seg alltid på kvinner? De tre små saumfarte alle forsidene hvor det var hunnkjønn på, men så kom de til bilbladene og glemte bollemusene. Gutter er enda gutter, heldigvis – dog kan ikke huske om jeg hadde lært om bollemus da jeg var 10? Men vi hadde ikke internett den gangen, eller hyllemetere kledd med perfekte halvkledde kvinner rett i fleisen ved siden av sjokolade og chips. En annen sak er at de små fremdeles nok er uskyldsblå i sin vandring mellom tøffe biler og bollemus med eller uten kløft, og blir nok mer imponert av brølende eksos enn for de; «gamle tanter» med stramme bukser og løse topper.

Kropper, vi er visst mer opptatt av de alle enn vi liker å vite om, sies det. Mon det da, men det er kanskje rett i at alle er mest opptatt av kvinnekroppene, også kvinnene. Kvinner er jo skapt med former her og der mens vi menn er.. tja, bare hode, skuldre, mage og bein uten særlig formfaktor. Men vi har kanskje fordelen av å forbli mer like oss selv hele livet mens kvinner strever med å prøve å ikke bli lik oss menn straks de runder 30. Tyngdekraften er nok mer påvirkelig på kvinner i det lange løp. Vi menn får kun lengre ører og nese. Mja..? Vi satt på en benk ved havet, en gjeng med gamle gubber, og meg – jeg er jo ikke gammel gubbe. Så sier den ene om en som ikke var tilstede: «Han er jo rene avlsoksen!» Det var snakk om en ikke så liten lokal playboy, men så svarer en annen rolig: «Det var før det – nå er han redusert til en slapp pungrotte..»  Dermed ble han avskrevet som årsak i fagre Maja’s nyoppdagete voksende mage.

Tilbake til de 3 småtassene i bladhyllene: «Hu ligner på læreren!» (er det slutt på «frøken» i dag?) Han pekte på kløfta til en dame på forsiden av Se og Hør. «Læreren har bollemus, eg har sett den!» kom det fra en av de andre. De kikket måpende på den heldige, «eg såg den når me hadde svømming! Den va grevligt svære!» Men nå hadde kassadamen fått nok av de småvokste menn og skysset de bort fra alle fristelsene. Kjønn er visst enda litt tabu, også bollemus – selv om denne episoden var mer av det morsomme slaget, ihvertfall etter min mening. Mon tro hva som ville skjedd dersom 3 satte dressherrer stillet seg opp ved bladhyllene og diskuterte bollemus, ville de og blitt skysset bort av kassadamen? Og hvis noen trodde at pene stive herrer i dress ikke hadde øye og tanke for bollemus så må dere revurdere den misforståelsen. Dere skulle bare visst hva som kan diskuteres i mellom slagene i endel styrerom.. Faktisk, noe av det mest vulgære jeg har hørt stammer fra et styrerom – og den som lo råest var en kvinne kledd i en prikkfri utgave av feminin dress..

Kvinnekroppen har gjennom hele historien blitt beundret, man ser det i gamle tegninger og de gamle mesteres malerier. Den gangen var det regnet som ekte kunst – i dag, vel det er nå både og i en tid hvor vi drukner i kropper som enten er naturlige eller skapt av timer i photoshop. På en måte blir det litt vulgært – jeg tror de fleste av oss menn ikke har et behov om å få se absolutt alle kvinner i nude format eller med kløft som rekker ned i skrittet. Vi menn er nok ikke så enkle, og antagelig misforstår mange kvinner menns kompliserte sjelsliv som strekker seg milelangt forbi enhver ekte eller uekte bollemus og antagelig dypere inn i eksospotta’s verden..

Edit:
Som seriøs mann må jeg jo avslutte standsmessig, noe havnært kan passe, dog her uten årer:

Hva dette har med saken å gjøre – et bilde av en hel litt yngre villmann og en tredjedels kairype med en halv sei og en hel b..? Tja, jo – villmannen har nettopp spist en fersk bolle, og flirer fordi rett bak den stolte fiskerypa sitter en ekte mus, og han venter på hylet..

2 kommentar to “Vi menns kompliserte sjelsliv..”

 1. mirapisani Says:

  Hihi, rare mann. Rett før jeg fleska inn et bilde hos deg. Men da hadde Sol sletta meg en gang for alle. Så.., jeg går på skaren ennå.
  Klemmer deg en god dag. ;))

  • Tor Vidle Says:

   Takk og pris for at jeg enda har det «rare» i behold mira :nerd: Jeg føler jeg har vært såpass overseriøs i det siste at det var på tide med noe annet kanskje.

   (Tror det er best du ikke la ut det bildet hvis Sol så hadde fjernet deg:mrgreen: Dog, og uten å ane hva bildet inneholder, så er det mye «kjøtt» de selv legger ut op på fremsiden og ellers rundt omkring – en viss takhøyde burde de ha. Men ikke verd å friste skjebnen.)

   Ha en god dag du og..

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: