Pressen fra helvete.

Norsk presse bør snart gå i seg selv, og det grundig. Deres rovdrift på enkeltmennesker er grenseløs. Siste offer er den russiske jenta vi kjenner som «Marie Amelie». Maken til pressedekning skal man lete lenge etter. Og folk reagerer på overdekningen med å til slutt få nok – og taperen blir pressens offer som så får folket mot seg. Et paradoks av de største, og som bør nå få pressen til å jobbe med seg selv på kammerset. Lite visste nok offeret selv «Marie Amelie» om hva norsk presse er i stand til dersom man gir de lillefingeren. Norsk presse-etikk er noe som er like utvannet som en råtten bjørkerot på bunnen av Glomma.

Dette handler ikke om for eller i mot å sende «Marie Amelie» ut – på det området må det være en ryddig politikk og alle behandles likt. Men som ikke uvanlig setter norsk presse seg nærmest over allmenn rettferd i slike saker, enten den ene eller den andre veien. Og nå i de siste dagene når ingen annen løsning enn den som opprinnelig er konkludert kommer, oppfører pressen seg nærmest som om de er fornærmet og skal hevne seg. Men dette er et demokrati og det er ikke en uansvarlig presse som skal styre landet og lovverket. I midten står offeret som i bunn og grunn kun brukes av pressen for å selge.

Man ser lignende tendenser i mange saker hvor pressen går inn og enkeltmennesker blir deres agenda. Det er rått parti, og man skal være usedvanlig psykisk sterk for å takle et slikt kjør. I Norge har det utviklet seg et mønster over tid hvor enkeltmennesker blir av pressen oppfattet som fritt vilt for deres bruk og deres mål som er enkelt: Å tjene penger. Pressen driver ikke med veldedighet – hvis noen var så naive og trodde det..

9 kommentar to “Pressen fra helvete.”

 1. Hufserufsa Says:

  To sider av samme sak det der tror jeg – ei som brukte media for det de er verdt og så som du sier media som vil tjene penger på saken.

  • Tor Vidle Says:

   Problemet er at når man slipper til media i noe de kan utnytte så suger de ut siste dråpen av deg, og gjerne døgnet rundt. De er såkalte «proffe» og burde vite selv når de driver med forfølgelsesvanvidd.

   Tor

 2. luxcat Says:

  Pressen går for langt mange ganger, men gjorde de det i denne saken? Russerinnen var den som initierte det hele, inviterte pressen inn så og si, og hun ville ha oppstyret. Kan man da etterpå si at de gikk for langt?

  • Tor Vidle Says:

   Vel, vi vet ikke om det var advokaten eller vennene hennes som kontaktet pressen, eller henne selv. Men det unnskylder ikke media og deres håndtering etterpå. Som jeg skrev skal man være rimelig robust for å takle det mediakjøret, og jeg tviler sterkt på at det er gjeldende her i denne saken.

   Media har nærmest fotfulgt henne døgnet rundt, og sikkert campet med døgnvakter både utenfor jailen og leiligheten, politihuset og flyplassen mm. Det er et vanvidd dersom man tenker nøkternt etter. I tillegg har de sikkert brukt hundre journalister til å mase både på politikere og andre døgnet rundt.

   Når folket går fra sympati til det motsatte er det å takke media og deres sykelige måte å bruke saken på i en uendelig strøm av artikler. Og som jeg skrev: Det er hun som taper på dette til slutt når media går for langt..

   Tor

 3. virre509 Says:

  Det papirløse har fått en ny vår no.Takket være Marie Amalie, men når pressen fyller avisen om Petter Northug, hva han har spist i dag, eller hva han tenker på, så blir det feil. Det sitter 2 gutter i Kongo, fdet er sult og kriser i Afrika, våre glemte skjebner Takket være den norske presse.

  • Tor Vidle Says:

   Northug, som du nevner, er et annet eksempel på misbruk og forfølgelse av media, og som kan ende katastrofalt til slutt dersom det går for langt, han er og ung og et lett bytte for pressen.

   Kongosaken, den er og typisk norsk presse, først overforbruk, så ble folket lei av overdosene – og media stilnet og «glemte» byttene, for så i neste sekund å lete etter nye de kan bruke til lysene dør ut..

   Tor

 4. Hufserufsa Says:

  Hvorfor tror dere at hun skrev ei bok og apellerte til å syns synd i seg ? Tror faktisk at russerinna er iskald og kalkulerende når det gjelder bruke av presse for å fremme sin sak i media og dem har latt seg lure ?
  Ikke noe naivitet fra den kanten nei. Når vi har fulgt med i så lang tid så er det ting som blir så tydelig i hele bildet. Rart ikke fler ser det.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg har ikke lest boka, men den er underordnet det som skjedde etter at pressen gikk beserk. Hva tror du ei jente på 25(?) ante hva konsekvenser det ville få å la pressen overta regien og styre dagsorden? Når et enslig individ plutselig blir skapt om av pressen til storpolitikk og blir fotfulgt av ulvene døgnet rundt, er kontrollen, selvstendigheten og friheten lost for lenge siden..

   Tor

 5. Hufserufsa Says:

  Ser du er halveis blind på dama. Hun sørger for så mye mediaoppstyr som mulig og siste nå er at hu blogger også med klaginga si. For dem som ikke har fått det med seg så sendte Norge ut en russisk familie samme dagen som Madina Salamova. En hel familie med små unger ble sent tilbake.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: