Hvorfor..

Hvorfor feirer vi nyttår? Egentlig. At vi endelig har brukt opp et år til? At vi får en ny kalender? Nyttår er i grunnen bare en praktisk sak som f.eks en dato for et nytt regnskapsår, men ingen med vettet i behold feierer vel skattefuten? Og hva som er nyttår varierer rundt om i verden. Eller er det bare en grunn for å bli dritas og avhengsle? Jeg har aldri vært dritas. Jeg husker den ene gangen, da våknet jeg i feil hotellrom, alene selvsagt. Jeg har da kustus på meg selv også med litt promille. Den ante gangen våknet jeg opp med en fremmed ved siden av meg, men det var ikke meg som hadde lagt henne der, det hadde hun gjort selv – og uten å spørre. Utrolig hvor frekke enkelte kan være? Jeg vet at jeg ikke rørte henne, jeg har jo selvkustus, hva hun gjorde er ikke mitt ansvar? Hun var fra Trondheims fineste strøk med premieutsikt til Nidelven og en pappa som bar flosshatt for å skille seg ut fra allmuen uten utsikt og st. Olav, så man kan kanskje unnskylde henne med den bakgrunnen, antar jeg. Ville skalder uten flosshatt er sjelden vare, selv der oppe..

Hvorfor kaller vi de røde dagene som ikke er søndager for noe annet enn de egentlig er? De er jo bare fridager. Det er små prosent av oss som personlig kristne, de fleste bruker de fasiliteten til kun dåp, konfirmasjon og lagring etter siste pust. Men vi verner om de røde dagene, så hvorfor ikke bare kalle de for det de er? Ekstra fridager – og ikke som dagens humbugaktige praksis.

Hvorfor må noen absolutt ha sin epistel i avisen når de fyller f.eks 50? Stivt bilde i dress og med alt det man er viktig for under, det man har praktisert inntil man ble 50. Er de redd for at noen skal glemme de eller ikke forstå deres storhet som nå fyller rundt tall? Ser stadig noen jeg kjenner som uten skam ramser opp deres overopphøyde viktighet og med et pudderbilde som slettes ikke ligner. For noen fjompenisser! Latterlig! Hm… faen – jeg stod der visst jeg og når de grå får komme frem… Men det var ikke jeg som hadde fått det inn! Bare så det er sagt! Vel, over til neste, tror jeg..

Hvorfor er det bare menn som blir tynne på toppen? Hårgreiene mener jeg, det er jo pokker ikke likestilling! Bruker vi feil sjampo? Vi er jo de sterke dyrene, vi menn, så noe må være feil. Hm.. det minner meg på at jeg snart  bør klippe meg.. Forresten, hvorfor bør jeg det? Jeg er jo en villmann og pokker ikke en ordinær nyfrisert byfant! Hvorfor har noen misforstått og barberer hodet og? Lengter de etter å bli tynn i skalpen? Jeg møtte en kjenning her forleden, først trodde jeg han var blitt syk, jo han så virkelig alvorlig syk ut – men så hadde han bare barbert bort håret. Hvorfor barberer ikke kvinner av seg håret hvis det er så at de liker snauskaller og pusher på? Er det bare enkel kvinnelist for å få ha gubben i fred? Nei, jeg trives med strå på travelt og i alle retninger samt å følge naturens gang. Balsam, det kan det være? Er jo bare kvinner som bruker balsam, tror jeg?

Hvorfor må plent folk svømme og plaske rundt i havet? Tåpelig øvelse, hadde det vært ment at vi skulle svømme ville vi fått finner eller svømmehud. Bare se i lufta, du finner ingen mennesker som flakser rundt der. Derfor bruker vi fly, og jeg holder meg til det rette angående havet, nemlig båt – parallellen til flyet. Man kan jo heller ikke nyte vind i håret i 30 knop når man ligger der og plasker som en annen dust. Våt blir man jo og. Håpløst! Må jo være vanskelig å kose når man holder på å drukne, og å pilke blir aldri et tema. Nei, takke meg til en passe båt i speed over eggende bølger og fønvind med varmt og mykt koseskinn å kjenne på fremfor en dassblaut kald kropp med gåsehud..

Hvorfor må man søke om tillatelse til å ha helikopteret i hagen? Idiotisk og typisk norsk! I Alaska kjører de rundt i gatene med sine fly som ellers står parkert i hagen eller garasjen. Og tar handleturer med flyet som den naturligste ting. Nei, jeg har ikke helikopter, ikke enda. Men man kan aldri vite om man har en gullrik onkel i Amerika  – eller kemneren endelig overvinnes og man får tilbake alt det sleipe og grådige vesenet har i mange år urettmessig grafset til seg. Er det rart man må ha mange steiner i hagen for å ikke bli ranet totalt?

Hvorfor er det så mange arter poteter i butikken? Man blir jo helt rådvill – og leter etter sine pimperneller eller hva de nå het, blant et hav av merkelige navn. Jeg liker beste melne poteter, de seige kan de ha for meg, en potet som er korrekt behandlet skal selv gi beskjed når den er ferdig kokt ved å åpne seg som en blomst. Noen poteter har så stramt skinn at man må spikke det av med tollekniven eller høvelen, og innmaten er seig som gamle kalosjer selv om de er døgnkokte. Poteten er ikke lenger hva den var – før var det potet, og de andre grønnsakene..

Hvorfor sier noen av og til at den eller den ikke vet sitt eget beste? Vet de selv bedre? Hvordan vet de det? At de selv vet andres beste enn andre selv vet mener jeg. Hvordan kan andre vite hva som er best for andre? Tåpelig og ensporet. Noen har aldri forstått ordet «mangfold». Greit nok at det finnes mange verdensmestere, men verdensmestere i best for andre behøver vi ikke..

9 kommentar to “Hvorfor..”

 1. mirapisani Says:

  Hahaha.., den va søkke god dein dær Tor. 😆 😀 😆

 2. Tante Label Says:

  He,he…da jeg var liten drømte jeg ofte at jeg kunne fly….jeg så alt i fugleperspektiv…
  ..men så lurer jeg fælt på da hvordan jeg kunne vite allerede den gangen..(før jeg hadde vært oppe i fly) hvordan det var å fly? Rart det der…😕

  Du har kanskje en logisk forklaring? Det eneste jeg kan komme på er at jeg må ha ha levd før…
  og muligens hatt vinger… 😛

  Ellers så får jo spørsmålene dine meg til å lure litt også…😆

  *Klemz’

  • Tor Vidle Says:

   Hehe, nei si det Tante Label? Jeg så og ofte i fugleperspektiv siden jeg stadig var apekatt i tretoppene eller på høyeste fjellet. Herlig å gynge i tretoppene, er du sikker på at det ikke var det som gjaldt for deg og? At du flakset i tretoppene:mrgreen:

   Det er som alltid uendelig mange hvorfor i dette luftige hodet, hehe

   Klem tilbake..

   Tor

 3. skien_m Says:

  man feirer vel nyttårsaften for å ønske hverandre alt godt inn i det nye året 🙂
  omtrent som bønder ber om et velsignet år for avlingene sine 🙂

 4. Penselsvingeren Says:

  Alt du spør om… 😆
  For meg er nyttår tid for ettertanke over året som har gått. Jeg har alltid hodet fullt av planer, og er glad hvis halvparten blir gjennomført.

 5. Tjene penger Says:

  Er vel egentlig ikke så viktig å feire at et nytt år er brukt opp. Men det er jo en veldig kjekk kveld da. Spesielt for oss som aldri blir voksne og elsker raketter.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: