Ørkenspøkelset..

Hvorfor øker ikke antallet bloggere her? Hvem gjør hva galt? Nå er Solbloggen topp moderne og Sol selv like stor som nettportal i dag som i går, noe er feil med et eller annet når bloggen føles som en ørken fremfor et levende mangfoldssamfunn med stabilt økende antall innbyggere. Er det et eller annet spøkelse som holder krampetak over bloggen og skjuler den for verden? Jeg fatter det ikke, etter min forståelse burde Solbloggen nå ha alle forutsetninger på plass for å oppnå en økt interesse både fra lesere og nye bloggere. Jeg godtar ikke den gamle visa om oss gamle bloggerne som skal liksom være et hinder, det er bare nonsens. Nå som før er det stort sett de gamle bloggerne som gjør at bloggen beveger seg og ikke ruster fast.

Hvorfor klarer ikke Sol som betydelig nettportal å øke interessen for deres egen blogg? Det er betimelig å spørre seg om det forholdet, det er ikke bloggerne som skal eller kan promotere bloggen. Vi kan bare gjøre en ting reelt sett, nemlig å skrive våre innlegg. Bloggen sorterer under «Community-paraplyen» eller «aktivebruker-delen» som og Alias og Debatt gjør. Jeg ønsker ikke å direkte kritisere Lill som er ansvarlig for Community-delen, hun har gjort en fabelaktig  jobb med den nye bloggen. Men samtidig er det noe, et eller annet som gjøres feil siden man får en negativ utvikling over tid angående antallet bloggere. Det burde heller vært en vekst av betydning nå som bloggsystemet er topp moderne og de fleste bugs rettet.

Jeg kjenner ikke til utviklingen for Aliassystemet og Debatt, men alle deler under «Community-paraplyen» er brikker i sluttregnskapet som gir den totale utviklingen for gruppen aktive brukere av Sol. Forsvinner brukere fra deler av dette vil det i endel tilfeller og gå ut over andre deler. F.eks la Sol ned sitt Chat-tilbud – personlig mener jeg at det var en tabbe sett over tid. Sol Chat var en tradisjonsrik traver i den gruppen aktiviteter med lang fartstid. Selvfølgelig ser jeg at en slik sak kan skape problemer og stjele ressurser som man ikke direkte kan forsvare enkelt, samtidig var den en del av heltheten i Sol Community og som genererte aktive brukere – og muligens burde Sol sett etter andre løsninger enn å bare kaste inn hånkleet. Skal man ha et Community-samfunn må man ha aktive brukere ellers dør det hele ut.

Hva tanker/planer de ansvarlige i Sol har om fremtiden til Community-delen er ukjent. Men som aktiv blogger her over lang tid må jeg si at jeg føler en viss bekymring når jeg ser utviklingen på bloggen. Og igjen spør jeg meg om hva som gjøres feil – eller ikke gjøres. Og ikke minst hva fremtiden vil bringe, var nedleggelsen av Sol Chat en pekepinne? Sol signaliserer at de nå plutselig «ikke har ressurser til å gjøre mer på bloggen» – hvordan skal man tolke dette? Jeg forstår at de nok har brukt mer tid på bloggen i år enn planlagt – selv om dette i hovedsak var selvforskyldt og kunne vært unngått dersom de gjorde et bedre forarbeide. Men å sende slike signaler er ikke akkurat gunstig politikk, skal man tolke det videre kan en lett dra paralleller til Sol Chats siste år hvor den stort sett fikk seile sin egen sjø uten annet enn ren nødhjelp før man avsluttet saken.

Det minst lure Sol kan gjøre er å sette seg på gjerdet. Positiv utvikling skjer sjeldent ved at de ansvarlige for utvikling går inn i nonaktiv-modus. Man må stadig braine aktivt inn i fremtiden, utvikle pga blant annet konkurransen. Og jo flere bein et Community-samfunn har å stå på, jo mer robust blir det hele. Det er noe i dette at «mange bekker små blir en stor å» – noe som og gjelder veldig ofte i mange deler av næringslivet. For hver «bekk» man avskjærer jo mindre blir «å’a» der summen til slutt kan høstes. Og motsatt: Jo bedre man skjøtter bekkene eller øker antallet, jo større blir å’en. Man må søke størst mulig nedslagsfelt, og ikke motsatt, for da blir det lett en ørken til slutt..

13 kommentar to “Ørkenspøkelset..”

 1. Bamse Says:

  Mulig sol-bloggen er blitt topp moderne, men upersonlig og neddynget med spam.
  Nå som alle ikke lenger har en Alias-profil i stedet vet vi jo ikke lengre hva slags folk vi legger inn kommentarer til.
  Er jo greit at alle legger ut kjønn, alder og hvor i landet de hører hjemme.
  Ikke kan en heller se hvor mange som er innom bloggen (mange som bruker det som motivasjon) hvis en da ikke på egen hånd har lagt til en teller.

  Og på forsiden er jo bloggen nokså godt gjemt. Tror ikke det er så alt for mange som vet at SOL har en blogg, til og med ikke de som har vært innom SOL-forsiden.

  • Tor Vidle Says:

   Tror spam er noe vi må leve med i varierende mengde i dagens nettverden. Og den er nok ikke bare tilstede her i Sol’s blogg. Jeg bare stapper alt stille i «useriøskassen» og bryr meg ikke særlig lenger. Når man ser hva man kan få i løpet av et døgn av spam i mailen er det ikke rart at noe og kommer her.

   Angående Alias er det for de som er med der enkelt å legge inn en link til profilen, andre alternativer finnes og. Man kan f.eks lage en side om seg selv her i bloggen og legge den inn som fast sak. Mulighetene er der som før, men man må og tenke på forholdet at ikke alle er interessert i å legge ut for mye info om seg selv i RL, dette er noe man må forholde seg til samme hvor man har blogg.

   Teller burde være «montert» som i den gamle bloggen, dog er jeg redd den ville vært nedslående lesing slik det er nå for tiden. Men man kan legge til teller selv, det finnes sikkert mange utgaver av den arten.

   Punktene over her tror jeg ikke er store i denne sammenhengen, men det siste du nevner er nok av større betydning, dvs hvordan Sol viser frem for verden at de har en blogg.

   Tor

 2. Tante Label Says:

  Tror ikke vi kan skylde alt på Sol, men Facebook har blitt den nye møteplassen for mange. Ser også at det har dukket om en del av de «gamle» bloggerne i det siste og det er jo ekstra hyggelig..😀

  Jeg har selv sett at innlegg som havner på førstesiden hos Sol kan få flere tusen treff, mens innlegg som bare blir vist her inne bare blir lest av noen få…veldig lite folk innom her…med andre ord.

  Jeg savner den tiden da de siste blogginleggene ble linket automatisk på forsiden….Da var det jo virkelig gøy og engasjerende å skrive blogg….

  • Tor Vidle Says:

   Nei du har rett i at vi kan ikke skylde alt på Sol, noe jeg heller ikke mente – men de har et ansvar i å få vist frem bloggen på en god nok måte. Jo, en og annen av de gamle bloggerne er innom av og til ser jeg, men hvor blir de nye av?

   Det du sier videre er noe av paradokset, dette hvorfor den ubalansen i antall lesere, altså hvorfor så få klikker seg direkte inn i bloggen kontra de som klikker seg inn via linkingen til kun det ene innlegget. Burde man linket annerledes slik at man f.eks ble adressert til bloggens hovedside og ikke direkte til innlegget, og ved trikset om at det promoterte innlegget ble fremlagt som «et av innleggene på bloggen i dag»? Dermed ville kanskje flere oppdaget også andre innlegg samt å bli bedre kjent med at Solbloggen er mer enn dagens innlegg.

   Ja, tidligere var det en bloggrull på forsiden, i tillegg fikk man den servert i midten av bildet på forsiden, i dag må man scrolle nedover for å finne link til innlegg. Kanskje en kombi av både promotert innlegg og bloggrull ville vært bedre, dog med forbehold om at det jeg nevner over og blir en tanke å se på.

   Tor

 3. Davyen Says:

  Jeg blogger ikke lenger, men jeg er jo inne dann og vann og leser det som er av interesse for meg og det skal sies at det ikke er mye. For det første så synes jeg at Sol blogg femstår som et diskusjonforum og ikke en blogg. Et nettsted hvor gamle blogg venner diskuterer høyst trivielle temaer.På en ny og entusiastisk blogger kan dette virke litt sånn at .»Den klikken kommer nok ikke jeg inn i «Derfor så mange «Here today, Gone tomorrow » bloggere tror jeg.Jeg merket bare hvordan min interesse for bloggen forsvant sakte men sikkert. Gå i dere selv så vil dere nok finne ut av det. jeg er også så enig med sindige gode » Bamse » i at sol blogg tildels virker upersonlig og Ingen varme lenger.
  Jeg ønsker dere alt godt og en god jul.og til dere som lurer på hvordan jeg har det (Dersom der er noen hahaha.)Så har jeg det flott og på sett og vis er jeg glad at jeg ikke lenger er en del av sol blogg.
  Jule klemmer fra Davyen

  • Doltå =) Says:

   Davyen
   Godt å høre at du har det bra.
   Selv om jeg helst ville hatt deg tilbake på bloggen igjen,
   så er det iallefall godt å vite at du sniker i kulissene🙂
   Ha en fantastisk jul :rose:
   Juleklem

  • Tor Vidle Says:

   Takk for sist davyen!

   Endel av det du nevner kan vi selvfølgelig ikke bare overse, det er viktig å snu alle steiner nå synes jeg. Et bloggsamfunn vil alltid og inneholde elementer av debattformatet, folk har meninger, både bloggeren og leserne. Engasjeres ikke leserne vil de lett miste interessen tror jeg.

   Nå er det svært få gamle bloggere igjen her, men jeg tror flere av oss kanskje over tid har blitt merket av for mye «engangsbloggere» – dvs slike som kun slenger inn et innlegg for så å aldri mer høre fra seg. Samt dette med at enkelte aldri svarte på kommentarer eller kommenterte andres innlegg. Man må selv bidra med noe for å inkluderes, man kan ikke inkluderes kun en vei.

   Men dette går på stort sett detaljforhold innad i bloggsamfunnet, det betyr ikke noe for å få flere lesere. Ei heller tror jeg noe av dette har en «skremmefaktor» for eventuelle nye som ønsker å blogge her.

   Noe av vårt «ansvar» i helheten er nok heller å skrive innlegg som folk finner lesbare og engasjerende over tid, tror jeg. Samtidig skal et bloggsamfunn avspeile det samfunnet og mangfoldet vi alle er en del av, dermed vil man ha og stort sprang i forskjellene mellom våre blogger og innlegg. Og slik må det være, her bør være plass til alle.

   Ha en god jul du og🙂

   Tor

 4. Tante Bø Says:

  Jeg ønsker meg noe av det vi hadde på gammelbloggen. Der vi så antall kommentarer under inlegget og at det vistes antall nye kommentarer.
  Nå finner jeg lissom ikke igjen innlegget. Jeg ser ikke hvor jeg har vært lissom. Må jo huske det nå og DET klarer ikke jeg hvertfall : ))
  Jeg mener den oversikten over kommentarer burde fjernes.
  Der er det så mye tull noen ganger at jeg mister helt gnista. Og for all del … jeg skjønner at andre kan reagere på alt tullet og fanteri jeg kan finne på.
  Før kunne man velge hvilke blogger og kommentarer man ville lese. Nå får man det mitt i fleisen samme om du vil eller ikke. I lengden går man lei.

  • Tor Vidle Says:

   Tror vi har tatt opp det ønsket med Sol tidligere tante, og da skulle de vel se på dette? Men nå har de tydeligvis måtte stramme inn tidsbruken deres på bloggen. Vi får håpe det blir annerledes over nyttår og med nye ferske budsjett.

   Kommentaroversikten har jeg ingen sterke meninger om lenger, men ser at det du sier kan være et problem for andre, dog med god aktivitet her så ruller jo den oversikten kjapt videre avgårde. Hvorfor skulle noen reagere på det du nevner om deg (hva du da mener med dette?)? Toleransen her bør takle det uten problemer. Bloggen uten tante blir ikke den samme, du er en del av den du og vet du.

   For egen del dersom man snakker om motivasjon, er det klart at den daler når man får en følelse av at man er i et bortgjemt nesten øde sted på nettet hvor nye lesere og nye bloggere blir såpass sjelden vare at man nesten bør åpne en kork hver gang det skjer. Når de leserne man får er nært 100% basert på ens medbloggere, da bør et varselsignal ringe om at noe er galt med et eller annet, eller flere deler.

   Tor

 5. Davyen Says:

  Bare et lite apropos.Tor og dere andre
  Jeg har stor respekt for dere som har troen på bloggen i behold.Det er et sunnhetstegn tror jeg.Skulle det vise seg å ha positiv virkning .skulle jeg
  også overveie å prøve på nytt.Lykke til.
  Davyen

 6. virre509 Says:

  velkommen back:))Vi trenger flere stemmer fra Vestlandet:)😉

 7. engodgrunn Says:

  Jeg tror en liten årsak er Facebook, men også den store mengden selvstendige blogger som en linker til facebook og som leses av de vennene en har der. Altså en blogg «oss venner imellom»…..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: