Oh jeees..

Jeg mener er det merkelig at vi blir som vi blir når en tenker på alt vi tømmer i oss? Tenk på hva du trør ned i snakkehullet i løpet av et år, gang det så med din alder. Allslags mat og drikke, medisiner.. det blir litt av en brokete haug på noen tiår. Det sunneste (og sikkert eneste sunne) jeg spiser er sardiner in oil, resten av lista er kun en nedtur mot minus vil de uvitende mene. Er det rart vi blir stadig rarere og rarere med årene og f.eks utvikler ekstrem kosesjuke? Forresten, den siste gjelder ikke meg siden ekstrem kosing er medfødt her, en slags naturgave i bruk kan man kanskje si.. eh, for de som har sansen for eksklusiv kos var det ment som.

Alt det vi gumler i oss må da påvirke hjernen? Og kan nok være årsaken til at dere glemmer igjen nøkkelen i ytterdøra, eller glemmer hele ytterdøra kanskje. Eller hvor bilen var parkert, eller hva farge den hadde. For å ikke snakke om å huske hva dere snakket om de siste 3 minuttene. Eller sekundene. For dere som ikke har kjerre er det slettes ikke merkelig at dere går på feil buss, eller glemte å dra i snora. Og når dere kommer hjem med matposen og glemte 90%. For å ikke snakke om det håpløse å huske hvem som var født i dag, i går og i morgen, der sliter vi. Ja nå er det «vi» – det over gjelder selvsagt ikke meg, jeg spiser jo sardiner. Og glemmer kun 50% i matbutikken, og ikke 90% som dere. Og bilen min gir lyd hvis jeg ikke finner den:nerd: , derfor glemmer jeg den ikke. Buss sluttet jeg med da jeg begynte med moped i tidlig pubertet.

Men tenk den haugen, tenk hvis vi fikk den servert på et fat og kunne rusle rundt i stablene for å se på hva vi hadde stappet i oss de siste 10-20-30-40 årene. Og kanskje bli sjokkedoris. Ikke det, jeg bryr meg lite – det er mange år siden jeg tok med i regnestykket at jeg skulle bli enda rarere etterhvert. Det passer meg ypperlig. Når det er sagt, folk jeg kjenner som har levet superdeluxe sunt er minst like rare, kanskje mer når en tenker etter hva de daglig går glipp av, og den stadige redselen for å få i seg noe usunt de bærer på. Og trim? Pøh! Hjernen blir like rar av å stadig måtte stresse og holde seg fast der oppe, ja antagelig blir den bare mer løs i strikken av all tøy og bøy – og sjøsyk. De fantomatiske treningsekstremistene jeg kjenner er rimelig sprø, og skrekkelig urolige. Samtidig løper jeg fra de alle hvis jeg gidder, og kjører lett forbi de når de blå i trynet starver i motvind på sine tohjulinger. Får de ikke sykle en dag så rammer skjelven og abstinensen tar de, dermed er det 1 stk valium og rett i seng.

Og så har en alle de som prøver å redde verden ved å spise opp all maten til dyrene. Veggisene (skal det være med 1 eller 2 g? Jeg har glemt det).  De spiser bare ting som vokser ut av jorda, hvor mye sprøytemidler de konsumerer i løpet av noen tiår aner jeg ikke, men de påstår at de lever sunt – og tenker på dyra og jordkloden. Stakkars hjerner som aldri får smake biff og pinnekjøtt, og ikke minst sardiner in oil, det sunneste som er på boks. Og som regel drikker ikke veggisene kaffe heller, og da må det bare gå en vei, alle vet jo at jo mer kaffe, jo klokere blir man. Men jeg har litt medynk med de, veggisene, de er sikkert en eller annen gang blitt forledet av noen. Kanskje hypnotisert. Jeg kjente en urveggis, en dame, ja kjente. Hun døde plutselig tidlig i førtiårene. Hjertet stoppet. Men alltid messet hun veggistroen, og dømte mine bensinpåfyllinger som noe som kom til å kverke meg i ung alder. Hun skulle jo bli den nye toppen over 100.

Jeg tar en Bounty til mens jeg ruger ut noe klokt til slutt, jeg liker at dagens Bounty kommer i 3 porsjoner, dvs 3 munnfull. Kokos er jo like sunt i dag som da den ble oppdaget, og sjoko er selve sunnhetssymbolet, ja sammen med sardiner in oil – tenk på det dere, er det rart dere blir som dere har blitt når dere ser på meg og glemte sardinene? Dere har glemt de i mange tiår, sardinene, selve grobunnen for opprettholdelse av en fersk og vitenekspanderende hjerne som nesten aldri glemmer noe som helst og som blir rar på en stilig måte heller..

Til slutt, man må… hm, hva pokker var det jeg med oljet klokskap skulle oppsummere med? Ja! Det var det:

Oh jeees..

5 kommentar to “Oh jeees..”

  1. Doltå =) Says:

    He he he 😆
    Herlig lesing🙂
    Takk for den oppmuntringå, den trengte eg i dag🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: