Sunrise over Skaldeland..

-and the handsome vild man – where is he? Ah.. shit, he’s sitting in the dass.. Vel, skal ikke klage hvis det å måtte sitte 10 dager på dass gjør meg frisk. Får lest aviser etc nøye om ikke annet, og studert de utsøkte håndlagete flisene og totoms teakplankene rundt boblebadet. Hm.. ufattelig hvor mye skjult støv som oppdages bare en kikker lenge nok? Kan det være at når en sitter der lenge nok så tror støvet at man ikke er der lenger og tar av seg kamuflasjedraktene og fortsetter å parre seg i rene møljeorgier? Blir de født levende eller legger de egg? Kanskje finner jeg ut av det mysteriet og kan ta en doktorgrad i støvformering.

Jeg har tatt endel antibiotikakurer i mitt liv, men denne slår de alle. Dvs normalt reagerer ikke den herdete skaldemagen, eller så blir den bare litt småsur. Nå er det ingen bønn og toalettet blir hyppig besøkt. Om ikke annet så er det ihvertfall futt i den, og det bør kanskje tas som positivt? Eneste er at jeg i dag hadde tenkt å ta meg en tur i det vakre Skaldelandet og fotografert herlighetene, men siden jeg ikke har toalett i bilen må den planen forkastes – pokker at jeg solgte bobilen! Nok om det..

Morgensol og frosne leveggsvinduer – til sammen blir det vakker ærlig kunst.

Det handler om å se – se før det er for sent. Få meg seg minuttene, sekundene.. Naturen er fantastisk på alle måter. Og det kan skifte på minutter, ja sekunder noen ganger. Sommerens margeritter står der enda i sine hengekasser under vinduene med frosne små blomster. Frosten tar de vel denne gangen, andre vintre blomstrer de selv i juledagene. Og i milde vintre overlever de kanskje til våren atter viser seg i sin varme livgivende frodighet. Men ingen styrer tilfeldighetene.

Det er snart styggkaldt ute, nydelig vær, men kaldt. Hvorfor får ikke vi vår del av den globale oppvarmingen som er lovet? Om havet stiger litt så skal jeg overleve, kåken er da noen få meter over nivået. Er det ikke nok kan jeg alltids jekke den opp litt. Tenk å sitte på terrassen og pilke middagen?

En dag bare kom hun igjen, min fasandame, hun som var der i fjor vinter og. Hun rusler rundt og spiser frø på bakken, roter litt i bladene, eller som under hvor hun sitter i herlig morgenlys og pleier sine fjær, gjør seg vakker som kvinner flest.

Koselig å se henne igjen, og vite at hun har overlevd nok et år. Litt merkelig at ikke kattene tar henne, men antagelig er hun for stor. Henrik Spurvehauk har jeg og sett noen ganger, men han er for rask foreløpig så jeg rekker ikke ta bilde av han. Han er bare kjapt innom og henter seg en frokost eller lunsj, som regel en spurv siden det er minst 200 av de her rundt frømateren.

Frømateren har fått en ny sjef, en som misforstår noe. En svarttrost er ikke en frøspiser, men denne gumler frø dagen lang og er en skikkelig boss som jager alle som våger seg nær når hans høyhet spiser. Morsomt å se på, men hvorfor han tror han er en frøspiser er underlig – kanskje er det alderen på den gamle hannen? Vi blir vel alle noe smårare og hobbysenile med alderen :mrgreen:   Her er et bilde av sinnataggen, litt dårlig kvalitet pga jeg tok det i motlys gjennom saltkledde vinduer, men inntrykket blir det samme.

Snart desember, og alt julemaset. Jula er ikke som før, nei nå er den altfor lang og skaper ikke samme kosen og gleden. Ørene og øynene blir trøtte av alt styret i altfor lang tid og er slitne når jula selv endelig er her. Hvorfor må vi overdrive alt og ødelegge det enkle men gode som var? Ikke alt blir bedre av overdoser, snarer tvert om.

Men innerst i meg ligger tankene om våren, vårsuget. Mars, April, Mai…. Vinteren blir for meg bare en slags ventetid i den sammenhengen. Ikke noe kan måle seg med nye irrgrønne vårspirer og vårduftende Jærlandskap – og Jærheia for å ikke glemme. På tide med litt mimring, en tilbaketur til en av vårens fisketurer. En dag jeg levde..

Musikken passer og for meg i dag når jeg kikker ut på jærsola som leker mellom skyggene. Deilige toner som smyger seg inn i sjelen og får meg til å gynge med og leve meg inn i en drømmeverden en fortjent stund – og der fløy sannelig Henrik forbi i slalom mellom buskene..

I mitt neste liv skal jeg først jobbe som faen i fem år og så ikke mer, men leve resten av livet på alle millionene og tett inntil en fager smilende budeies barm mens jeg koser med fletta og bare smiler og elskekoser meg gjennom livet..

18 kommentar to “Sunrise over Skaldeland..”

 1. angel_dame Says:

  Hei Thor,
  Så flotte bilder – husk du må leve på vinteren også da, kan ikke utsette ting vet du. Ønsker deg lykke til med kur og alt. Maven har sikkert godt av litt biola melk nå. Det er hard for maven med slik kurer vet du. Ha en fin vinter & alt god til deg. Angel_D

  • Tor Vidle Says:

   Takk Angel🙂 Ja du har rett i at en må leve hele året, jeg prøver alltid, men denne høsten/vinteren har foreløpig vært vanskelig for meg. Men håper det går rette veien nå.

   Biola, urk, men får prøve senere, de sa at jeg helst ikke burde drikke for mye melk under kuren, tror det var noe i den leia.

   Ha en fin vinter du og – og håper livet smiler til deg🙂

   Tor

 2. Tante Bø Says:

  Fantastiske bilder Tor : )) (Jeg har ikke løfta kamera på evig lenge.)
  «Fasøsa» var fin da, åsså «resurantsjefen» 😆
  .
  Håper magen regulerer seg litt så du kan stole på den :mrgreen:
  Det er no dritt å sitte fanga innafor fire vegger.

  • Tor Vidle Says:

   Takk tante, har blitt lite fotografering her og i det siste, men håper det blir mer snart, særlig med det nydelige været som er nå om dagene🙂

   Ja han er virkelig en sjef:mrgreen: Herjer på nå og mens jeg skriver og titter ut vinduet.

   Det med magen kom som en liten overraskelse siden jeg ikke pleier å ha slike betydelige problemer med antibiotika, vet at andre kan slite med dette, men ikke jeg, ikke før denne gangen. Men skal la være å klage visst kuren og virker der den skal og ikke bare i magen.

   Tor

 3. mirapisani Says:

  Å gud så nydelig de to første bildene er Tor. Og den svart trosten ser ikke mye blid ut. 😆
  Jeg har ikke tid å lese nå, for jeg må rekke postmannen før han tar helg. Ut å gå noen km. nå…
  Tar bokstavene dine over en varm kopp urtete og dyner rundt meg når jeg kommer tilbake. 😛
  Ha en fin helg. ;))

  • Tor Vidle Says:

   Takk mira, nei han er ikke nådig og farer rundt og jager alle. Har aldri sett en så sinna svarttrost før.

   Nei ikke alltid en har tid å lese, kjenner det «problemet», får du tid så husk musikken og. Skulle gjerne tatt en tur ut jeg og, men våger ikke gå for langt unna toalettet for tiden😦

   Ha en fin helg du og🙂

   Tor

   • mirapisani Says:

    Men faen og da Tor. Er du sjuk nå igjen? Du holdt jo på å stryke med for en stund siden. 😥
    Hva pokker..? Dette godtar jeg rett og slett ikke fra di derre..! Jah, for tenk, jeg er overtroisk. Du får si hva du vil, for jeg vet at du ikke er det, men nå setter jeg alle kluter til. På søndag skal du være frisk. Så det..!

    Nydelig video. Jeg satt nesten over stolen i noen øyeblikk. Men har du ikke vett til å si hvem som spiller musikken? Tenkte at jeg kunne finne den og lukke øynene og se bildende om og om igjen mens jeg lå i sengen.
    Du vet det sikkert, men med å sette musikk til bildene, så innprenter du øyeblikkene vi ser så veldig mye klarere.

    Jah, også har jeg ikke vært sjøsyk etter at jeg var det i 4 døgn. Men jeg ble fader meg helt sjøsyk av de bølgebildene. Urkh, hater å spy. Men heldigvis varte de ikke lenge. Og det neste som kom opp, veiet opp for det som var.

    Den svart trosten er det rareste jeg har sett. Har flust av dem her, men de bryr seg ikke om frø. Hakker epler dem. De spurvene i samme bildet, ser ut for meg som om de spør om han vil danse.
    Er så rolig rundt nebbet så. 😆

    God bedring Tor. (søndag frisk..!!!)

    • Tor Vidle Says:

     Er den samme lungesaken enda mira, ikke noe nytt🙂

     Det er Enigma som spiller, dvs hvis jeg ikke husker feil er det 2 eller 3 sanger av Enigma som jeg har satt sammen slik at de dekker spilletiden til videoen. Jeg husker ikke i farten hva sangenes tittel er.

     Nei, vanligvis spiser svarttrostene lite frø, men denne er blitt rene frøspiseren, noe jeg aldri før har sett. Frukt liker de godt, og bær selvsagt.

     Takk for bedringsønsket..

     Tor

 4. lillesøster Says:

  Jeg lurte først på om du satt på utedoet når du skrev, men der er det vel ikke fliser og parkett, og dessuten er det vel en fordel å ha tak over hodet, selv om det hadde vært fint uten, for da slipper man å vaske doen og… nei, hybelkaninene blir våte, men «av jord er du kommet, og av jord skal du bli», så – under utedoet/-n kan mange flotte vekster gro, tror du ikke? Flotte bilder!

  • Tor Vidle Says:

   Jeg har satt mye på utedass i min tid – og da på div hytter og særlig en av mine onklers. Og har sannelig tømt uttalige av dunkene, noe som blir en naturlig vane. Og bladene er alltid mer interessante på utedasser:mrgreen:

   Men her skal jeg ikke klage med varme i flisgulvet og resten av tilbehøret i en modene dass. Men er litt kjedelig å liksom nesten bo der, hehe.

   Jo, bodde og vokste mye rart under utedassene:mrgreen:

   Tor

 5. Annaps Says:

  Så utrolig fine bilder:smile: Når du setter til den rette musikken til ,får du på en måte en helt annen opplevelse. Likte særlig den siste biten, hvor musikken gjør bildene overjordisk vakre.Håper kuren virker og magen blir bra etter hvert🙂

  • Tor Vidle Says:

   Takk Annaps, ja, blir en annen opplevelse med musikk til, et annet inntrykk av helheten.

   Magen er noe bedre, om kuren virker er en annen sak, jeg kjenner egentlig ingen særlig forskjell føler jeg, men det er noen dager igjen av den🙂

   Tor

 6. tanjazi Says:

  Kjempe flotte bilder:-)

 7. veversken Says:

  Så flotte bilder.
  Kaldt for småfuglene nå, her var 29 blå i dag.
  Håper du blir bra når du er ferdig med den kuren da.
  Du har slitt alt for lenge nå.

  • Tor Vidle Says:

   Mange takk veversken🙂

   I morges var det minus 12, noe som er 20-25 under normalen her. Men ser du har det verre, uff, nesten 30 minus er mye. Håper det ikke varer hele vinteren som i fjor.

   Takk for bedringsønske, håper du har det bra selv og🙂

   Tor

 8. skien_m Says:

  imponerende bilder du får til tor 🙂 fotografering er gøy 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: