Brrr!

Kompene trekker i lettsaltet vann, en time står det på pakken. Fyttirakkern så kaldt det ble i ettermiddag, har vært på taket og mekket hele dagen. Måtte ha patronene med asfaltllim i en bøtte varmt vann for å klare å få presset limet ut. Og jeg ble ikke ferdig, får håpe jeg rekker resten før jeg må inn på sykehuset rett etter lunsj i morgen. Div sjekk, blodprøver etc som må være klar før de skal ned i lungene på fredag.

Det er et nydelig vær, men i ettermiddag kom det en kald isvind fra nord, den hadde jeg ikke beregnet og ble tatt med buksa nede, eller for tynn kjeledress er mer rett, så da ble det å finne pelsen og lua og capsen fikk ligge i varmen inne. Men nordavinden drar gjennom både hus og pels, så det ble kjølig samme hvor mye jeg kledde på meg. Men jeg bare må bli ferdig ellers renner det bøtter med vann inn når regnet kommer tilbake. Satser på at kjølen frisker opp i lungene, men tror jeg holder kjeft om det i morgen. De trenger ikke vite alt heller.

Forbasket at jeg måtte bruke det fine været til å fikse tak, ville mye heller vært på turer rundt forbi. Men man må holde vedlikeholdet i sjakk når man har kåk, blir aldri arbeidsledig. Dog kunne jeg hyret folk, men å fikse alt selv er enda for inngrodd i meg, en slags gammel vane uten «u» først tror jeg. Å bare se på at andre jobber og ikke gjøre noe selv er en uvant greie for meg. Men jeg kjenner at jeg har vært for lite aktiv i det siste, div muskler sutrer litt når de ble vekket brutalt til live igjen. Utrolig hvor kjapt musklene går i dvale når man ikke bruker de alle.

Jeg skal være glad når denne uka er til endes, men gruer meg til resultatene som vel er klar i neste uke en gang, kan liksom ikke slå fra meg tanken om at det er noe mer alvorlig enn foreløpig antatt. Det er ikke noe som forundrer meg lenger, men lite jeg kan gjøre med det hva det enn skulle komme utav prøvene. Jeg har alltid sett for meg at jeg skulle ende med å falle utfor et fjell eller ned av ei gran, og ikke av noe langvarig innvendig. Men jeg prøver å ikke ta noe på forskudd.

Nå er snart kompene klar ser jeg på klokka.

Får ta med en sang som avslutning, en jeg nettopp hadde i et annet innlegg og, nemlig Enigma med «Following The Sun». Utrolig hvor mange nydelig sanger Enigma har, jeg oppdager stadig nye.

.

53 kommentar to “Brrr!”

 1. luxcat Says:

  På posen?? POSEN?!

 2. Først og sist Says:

  Siste liten å fixe kåken, Tor..
  Taktekking hører til sommerhalvåret, vettu..
  Og med den friske nordavinden som kom i dag…steike for en villmann🙄
  Lykke til med resultatene…trenger en Tor i form..

  • Tor Vidle Says:

   Ja er det, men ble oppdaget etter noen frostnetter med påfølgende bråtining, frosten sprengte endel av pappen som etterpå lekket som en tesil, dvs den trakk vann. Det største problemet på denne årstiden og taktekking er limingen, men kjøpte meg en gassgreie som jeg sveiser og former pappen med, pluss oppvarmet lim.

   Ble vel kaldt i ettermiddag, hadde det ikke vært for at jeg må bli ferdig ville jeg neppe blitt der oppe frivillig.

   Takk, krysser alle fingre og tær, selv om jeg har en bad feeling, men må uansett komme til en konklusjon nå, kan ikke holde på i måneder uten.

   Tor

 3. veversken Says:

  Komper det er nammis.
  Vil ha det jeg også🙂

  • Tor Vidle Says:

   Hei veversken, koselig å se deg innom, håper det går bedre med deg nå🙂

   Ja komper er godt, sørlandskomper med masse kjøtt inni er skikkelig nam.

   Tor

 4. Doltå =) Says:

  Er det noe forskjell på komper og komler?
  «Kompen» på boka ferjå sist gang, var iallefall ikke gode.

  • Tor Vidle Says:

   De jeg kaller komper Doltå, er store som en liten håndball og er fyllt med kjøtt i midten, de er mestere på å lage slike på Sørlandet.

   Tor

   • Doltå =) Says:

    Blir sånn så på bokna ferjå då.
    Men neste gang jeg er på sørlandet skal jeg smake om de er bedre.
    De ser iallefall uhyre godt ut.
    Men kan de slå komlå? 😉

    • Tor Vidle Says:

     Ferjemat er som regel nødmat synes jeg. Ja det er dyktige på de der på Sørlandet så det må du prøve Doltå, som regel blir du mett av en kompe pga størrelsen. Jeg synes de er bedre enn vanlige komler, kan være alt kjøttet inni som setter ekstra smak🙂

     Tor

 5. Tante Bø Says:

  Næmmen Tor.
  Du er meg ei fin flis. Fly på taket å bli iskald nå som du skal inn å ta de prøvene😯
  Håper du ikke drar på deg no nå da.
  Flott at det ser ut til at det nærmer seg no svar nå da.
  Gubben her går fortsatt å venter på brev fra sjukhuset han. Han skulle vært inne i oktober.
  Regner med at det er i orden me’n ettersom det står til liv :mrgreen:
  Hvertfall i mesteparten av Gubben:mrgreen:

  • Tor Vidle Says:

   Ja, jo tante, men jeg måtte fikse det. Etter endel frost tidligere sprengte den noe av den gamle pappen slik at det lekket etterpå, men når jeg rev av så fant jeg ut at det hadde lekket før og da var det frem med motorsagen og kort prosess. Det største minuset å rote med denslags nå er at det går senere å legge pappen, forme den og lime i kjølen.

   Det er nok ikke helt gunstig for min del akkurat nå i den kjølen, men det får stå sin prøve. Jeg må prøve å gjøre som normalt for å døyve noe av tankene. Regner med svar i løpet av neste uke, og det gruer jeg meg til.

   Har han ikke kommet inn enda? Huff. Det er skammelig at folk i dette rike landet må vente så lenge, du må få han til å mase og mase, det pleier hjelpe må du si til han🙂

   Tor

 6. Penselsvingeren Says:

  Du…ikke rart at du bruker lang tid på å bli frisk, slik som du holder på.
  Heter det kompe i Skaldeland? Troode det het kole.
  Komla me dott i, å suppa me snått i.😆

 7. Tante Bø Says:

  Raspeball. Det er vel hva fatter kalte det. Om det er østlands eller nord fra veit jeg ikke.
  Når fettera mine kom fra sjø’n så hendte det de ville ha raspeball.
  Gjett hvem de satte til å skrelle potet ??😕

  • Tor Vidle Says:

   Raspeball, der er vel bergensk tante?

   Skrelle poteter er jo gøy – jeg mener det er morsomt å se når maskinen barberer av de skrellet :angel:

   Tor

   • Tante Bø Says:

    Gud veit hvor det navnet egentlig hører hjemme.
    potetskrellemaskin ?? Jo’o du … det var meg det. 10-11 år gammal og tusen ting å finne på ute heller. Det var jo som husarrest å regne nesten å måtte sitte der med potetpåsan.
    Det går med MYE poteter til raspeball 😥

 8. mirapisani Says:

  Skal du på sykehus nå igjen..!!! 😥
  Svarte faen til gjøk, tynnkledd og jævlig. 😕 På taket..!
  Blir helt satt ut av deg noen ganger… 😦

  • Tor Vidle Says:

   Ja, blir visst aldri ferdig mira, men håper de snart kan finne ut hva det er.

   Hadde pelsen på senere, men jeg er jo herda villgubbe så jeg tåler jo noe :nerd:

   Sov godt🙂 , jeg må opp tidlig så jeg får prøve å få noen timer i drømmeland..

   Tor

 9. Doltå =) Says:

  God natt Tor :sleep:

 10. m-l Says:

  Veldig til natterangling her da 😯 Koselig raspeballesnikksnakk mens jeg hadde sovnet for lengst da :sleep: as usual 😀 Fjellflettebudeielapper? Budeieflettefjelllapper? Lappeflettebudeielapper? 😯 Eller ganske enkelt lapper lagd av en pen budeie fra fjelltrakter? 😳 😆
  Utrolig lenge siden jeg ha smakt komler, men jeg erindrer de som veldig gode, type hjemmelaget selvsagt. Når det er sagt så noteres det at skalden er utålmodig med egen matlaging men helt tydelig foretrekker «slow food», dvs. slik mat som tar tid å lage.:mrgreen: Typisk mannfolk. 😕

  Ja, så er det sovetid for denne b….., eh, damen.. :angel:

  Pass godt på deg selv!

  • Tor Vidle Says:

   Pleier ikke natterangle særlig jeg :nerd: , men det var vel en slags avreagering på situasjonen jeg er i, tror jeg🙂

   Hehe, måtte le av dine forslag til budeielapper:mrgreen: Men konklusjonen du kom frem til er jo den rette🙂

   Har komler og komper rett som det er, synes det er snadder i begge formater. Jo, hjemmelagete vi alltid være best, men så var det dette med tiden da. Blir litt som hjemmelaget karamellpudding, den kjøpte er en slapp utgave i sammenligning.

   Takk🙂 , jeg prøver, men vet ikke om jeg er særlig flink på det området.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: