Kungens nakenhet.

Svenskekongen strever med å holde boxeren på, verden – dvs pressen, elsker nakenhet enten den er frivillig eller med tvang. Det er ikke en dag uten at en eller annen kjendis kler av seg, som oftest frivillig. Og som oftest er det kvinner som kaster klærene. Hvorfor ønsker vi oss tilbake til Adam og Evas tid? Eller gjør vi nå det, er det ikke pressen som markedsfører denne nye nakenheten? Hvorfor? Det gamle utsagnet om at nakne kropper og sex selger vil kun holdes ved like dersom pressen ønsker. Og det er det tydelig at de gjør.

Verden har aldri hatt så mange kjendiser som i dag – de finnes i alle formater fra bortskjemte fotballspillere til pornoskuespillere som tas inn i varmen og dansen. Kronedansen til media må det leses som. Media driver ikke med veldedighet eller rent trav i melposen, nei media bruker mennesker for å tjene penger – og som regel uten å føle ansvar overhodet. Svenskekongen er i en ekstra utsatt posisjon, media har den oppfatningen av at kongehus ikke har rett på privatliv, det er en velkjent sak som de stadig henger med som et vedlegg for å gi deres handlinger legitimitet. Men man ser en utvikling hvor media tøyer grensene for hvem som skal ha rett på et privatliv – innerst inne er det antagelig ingen foruten de selv, de ansatte som spyr ut dritten om andre mennesker, eller bruker andre mennesker til deres formål.

Når det gjelder svenskekongen og eventuelle mer eller mindre kjente «damevenner» tror jeg at jeg ikke vil mene noe sterkt. Kanskje er han ulykkelig og lever i et iskaldt ekteskap, å skille seg som konge er antagelig ikke en enkel øvelse. Kanskje sliter han med å komme ut av puberteten som mange andre gutter. Kanskje er det ingen busker i krattet og hans damevenner er kun venner, mens andre ønsker at de er noe mer. Hvem vet. Og mange ønsker nok å tjene penger på å dra kongen ned i krattet, alle kjendiser er jaktobjekter for andre mennesker. Målet er alltid det samme: Tjene penger på en eller annen måte. Det er et usselt samfunn vi lever i.

Men alle disse som kler av seg frivilig – hva trigger de til å foreta det stuntet?

Telefonen ringer i VG-redaksjonen: «Hallo, det er Tor Vidle, jeg vil i dag kle meg naken.» Og ut ramler hele redaksjonen og leier et privatfly med adresse Jæren for å ta bilder av en naken skald, en sensasjon! Men vent nå litt… jeg er ikke kvinne? Ei heller kongen. Hm..

Vi prøver på nytt:

Telefonen ringer i VG-redaksjonen: «Hallo, det er Guri Barmfagerli Flettfina, jeg vil i dag kle meg naken.» Redaksjonen: «Javel? – Et øyeblikk (så søker han opp i kjendisarkivet og i arkivet med personer de kan skape en kjendis av i fremtiden, men finner ingen med det navnet) – beklager, men det er ikke av interesse for oss.» Klikk..

Det hele handler selvsagt ikke kun om et naken skinn, men hvem sitt skinn det er, hvem sin pupp som nesten skled ut av den løse BH’en. I det minste må man fylle div kriterier i følge pressen/media, dvs være i et av kjendisarkivene som i dag går  fra A-Å. Men hvorfor ønsker folket å se kjendis X naken, eller den nesten utsklidde hengepupp? Fetisj? Det er jo bare en kropp som uten hode kunne tilhørt nesten hvem som helst?

Men tilbake til dette «hvorfor de frivillig kler seg nakne» (eller frivillig lar puppen nesten skli ut). Det er en rimelig ny trend, så hva er hensikten til vedkommende? Fordi den eller den gjorde det i går? Er ikke det en rimelig skikkelig korttenkt blond tanke? Betalingen, kan den være årsaken? Neppe.. Så hvorfor? Jeg biter ikke på det tåpelige omkring alt vås som går på utsagn om «trygg på sin kropp» og annet blabla. Dessverre tror jeg det er noe som heter «oppmerksomhetsbehov» som ligger bak. Det er ikke ukjent at endel mennesker som har vært i rampelyset får kick av det, og ønsker mer og mer, som narko. Men det er og kjent at kjendiser som holder på å gå i glemmeboksen kan få nevroser av å komme i bakgrunnen – og å da ta en telefon til VG om å kle av seg kan få kjendisen frem fra glemselen igjen, for en stund om ikke annet. Det kan og synes som om det er en viss konkurranse inne i bildet, kler A av seg, så går det kort tid før B og C gjør det samme. Latterlig, og man kan lure på hvor de mistet gangsynet.

Kan det være at svenskekongen kan få ny sympati hvis han nå står frem nude og innrømmer at han er en misforstått playboy inni sitt arvete royale klesskap og har levd hele livet med å måtte undertrykke sitt egentlige selv? Det er jo på moten å stå frem som forskjellig i dag og så oppnå samfunnets aksept og sympati. Kanskje har han over lang tid måtte underkaste seg en kongefrue med sterke dominante tendenser ala daglig lær og pisk på ymse steder? Og at han har pga dette opparbeidet seg sterke behov for samkvem med kvinner som er mer som hans mamma var? Kjærlige? Hvem vet, det som er sikkert er at selv svenskekongen er kun et vanlig menneske bak gardinene..

8 kommentar to “Kungens nakenhet.”

 1. Ronja Says:

  Så senest i dag et bilde, på Sols forside, av en kvinne – med overskriften . . .

  hun forteller ALT om sitt vennskap med Svenskekongen.

  Jeg forstår ikke hva som er så interessant med å «grafse» i denne Kongens privatliv i ukevis, meg interesserer det ikke – og måtte Vårherre fri meg fra slike «vennskap»

  Forresten har Svenskekongen både kone og barn, men hvem tenker på hva de måtte tenke og føle tro? Ikke media ihvertfall, og heller ikke dem av oss som «gasser» oss med Se & Hør, eller andre sladderblader/aviser.

  Sier meg enig i ordene du selv skriver, «det er et usselt samfunn vi lever i»

  • Tor Vidle Says:

   Ja, media bryr seg ikke om at det er mennesker bak når de grafser med sine grådige hender. Det ligger mange lik i kjølvannet av deres behandling av enkeltmennesker. Men råskapen avspeiler kanskje noe av dagens samfunn, dessverre.

   Tor

  • Inga Says:

   Så enig så enig med Ronja!!!!!!!!!!!!

 2. Tante Label Says:

  Nakenhet selger…så enkelt er det…
  Kulekjører Kari Traa mener nakenbildene hun stilte opp på i bladet Ultrasport har betydd mer for karrieren enn OL-medaljene… ( http://www.onlinemagasinet.no/artikkel.php?KatID=1&ArtID=2784 )

  Om man er konge eller prinsesse, så er vel ikke de heller så mye annerledes enn alle andre….men tabloidpressen får mye mer valuta for pengene når disse «storhetene» finner på noe utenom «normalen». Og så lenge folk elsker å lese om sladder, så vil det også fortsette…

  Det er ikke så stor forskjell på Kong Salamo og Jørgen Hattemaker….( nar det kommer til stykket) men det er bare førstnevnte som blir skrevet om i Se & Hør…😀

  • Tor Vidle Says:

   Tydeligvis Tante Label, hvorfor har jeg aldri forstått, det er bare kropper som våre egne. Ja idretten følger inn i samme spor etter hvert, og undringen der er om de føler noe slags press eller bare tror det er normalen nå.

   Men det er media som styrer utviklingen, skaper bilder i hodet på folk som lar seg påvirke. Jeg har ikke noe mot nakenhet, men hvorfor folk må brettes ut enten kroppsnakne eller deres private sfære for hele verden har jeg problemer med å forstå hensikten med. Og ikke minst problemer med å akseptere at media skal få kjøre på uten grenser.

   Tor

 3. Ronja Says:

  Mitt poeng var vel at venner utleverer ikke hverandre, uansett tilbudt beløp fra media – da er det ikke vennskap. Både Kongen og alle andre bør vel bare være glad til for å blir kvitt slike mennesker i vennekretsen.

  Kari Traa – tja, hele artikkel med tilbehør forteller vel mest om hva hun selv står for – skuffende synes jeg.

 4. woff Says:

  Synes ikke det er noen skandale at Kungen har hatt sitt på sidelinjen…det har visst flertallet jo. Linselusene, som f.eks avdanka sangstjerner, popper frem og forteller sin historie mot honorar..og skribenter blir forfattere og skal tjene på sladrebøker..æsj.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: