UGH!

Hva i….? Snø? Drikker en halvliter kaffe til og gnir litt grut inn i øynene, kikker ut igjen – nei det går ikke bort – snø.. Næh… må drømme enda, kalenderen er bare i oktober og kåken står fremdeles i Skaldeland, Norges svar på Syden. Vasker de progressive lesebrillene med Jif – nei, det er jaggu snø som daler ned, og ikke popcorn som hos Donald. Sukk… Verden er sannelig gal. Urettferdig..

Det må være noe seriøst feil med været, noen misforstår et eller annet. Værgudenes kompass må være i uorden, eller batteriet i GPS’s deres er tomt. Kan det være at noen sniktapper Golfstrømmen for energi og tjener seg grapsrike på kraftbørsen? Jeg tror jeg bør ta meg en tur ned til havet og måle tempen, den er jo like i land her, Golfstrømmen altså – Tarald mener bestemt at den til og med beveger seg opp elva forbi gården hans på Undheim og at det er Golfstrømmen som gjør at hans poteter har et snev av orientalsk kryddersmak.

Snø i Skaldeland, og kun 21. oktober, verden er virkelig nuts. Og jeg har som vanlig på denne tiden sumardekk på kjerra. Snø.. Hm… Pokker! Gå vekk! Smelt! Forsvinn til fjells! Sukk..

2010 blir samlet et år som ikke får noen fanfare. Global oppvarming? For noe sludder! Global nedvarming! Nedkjøling – mente jeg. Bare en bløff hele greia, jeg tror jeg skrinlegger planene om å erstatte østhekken med bananhekk, legger det på is, snø..

Hvor parkerte jeg skiene mon tro? Kjelken? Hesten? Nei, forresten, den har jeg glemt å kjøpe.. Når i året er det tilbud på hester?

Blir rent deppa av dette her jo! I dag hadde jeg planlagt å slå plenen, ikke måke snø! Hurra! Der stoppet det hvite å drysse ned! Nei… der kom det mer.. Slutt! Hører dere?! Sukk..

Jeg tar en morgenbolle til, og mer kaffe..

15 kommentar to “UGH!”

 1. Tante Bø Says:

  Jøye vårsj … Er det snø hos deg ??
  Her er det heldigvis sol, men kaldt. Masse kaldt😦 Jeg hadde mange potter stående ute enda for jeg har ikke orka å bære de inn. De ser ganske tragiske ut😦
  Min egen feil, men …
  At frosten kom nå er jo ikke no overaskelse da. Den første frosta pleier å komme rundt 25 september den her, men at det snør hos deg 😯 Det var drøyt.

  Ha en fin dag like vel Tor : ))

  • Tor Vidle Says:

   God morgen tante!

   Jepp, hvite tak og plener. Men nå har det slutta, og smelter, ihvertfall på bakken. Minus 2 og isvind, men håper at sola skal snart bryte igjennom og skape pluss om ikke annet. Men jeg må vel få på piggdekkene uansett med dette ustabile og unormale været som rir Jæren for tiden.

   Uffda, har det blitt massedød i pottene dine nå? Kan du ikke legge noe over de, striesekk og svart plast som samler solvarme? Her kan det nok komme noe nattefrost på disse tider, småfrost i klare netter, men sjeldent om dagen og veldig sjeldent når det er overskyet, da er det som regel minst 10 pluss.

   Mor fikk 2 favner ved nettopp som jeg burde vært med å lødd inn, men jeg bør vel ikke friste skjebnen enda ved å styre på ute i denne kalde vinden. Får lytte til de hvite frakkene og bruke vett. Heldigvis er det dekke over veden så den lider ingen nød. Og mor er ei sprek dame som er vant med å både lø ved og klare seg selv, dog er hun noe vel sta, synes jeg, hehe

   Ha en fin dag du og tante, og håper plantene dine klarer seg best mulig🙂

   Tor

   • Tante Bø Says:

    Ja du får være litt fornuftig nå Tor og ikke gå ut å fryse.
    Jeg har hvertfall lært meg å kle på meg. Her er det superundertøy og «vintett» treningbukse uttapå som gjelder. Jeg blir stiv som en pinne i kulda ellers.
    Var ute å sjekka pottene. Det var frossent. Mulig jeg kan redde pelargoniene hvis jeg klipper de ned. Det er jo ikke frossent nede i potta. Ellers så får jeg kjøpe nye til neste år.
    Tårene er nok åsså tatt kvelden. Jeg får tigge avleggere av henne borte i sverige …
    hun har avleggere av mine : )) Vi bytter på : ))

    • Tor Vidle Says:

     Ja jeg må jo det, venter og (noe nervøst) på resultatene fra ct-undersøkelsen. Nå har gradene vippet såvidt over null igjen. Ser på artsobservasjonene at det er nå observert noen flokker med sidensvanser her i distriktet, de er Norges vakreste fugler og jeg kunne tenkt meg å fått noen bilder før de forlater Jæren. Får se om jeg tar en tur i bilen og sjekker litt rundt, men det er dårlig fotolys nå med tjukt vær som det drypper av. Her er en som har knipset noen av de vakre et sted ved Larvik:

     http://www.artsobservasjoner.no/artportalen/gallery/Image.aspx?rappsyst=1&obsid=7999007&imageID=157007

     Trist med blomstene dine, håper du klarer å redde noen🙂 Potteplanter ryker kjapt når nattefrosten kommer, har mistet endel selv og når jeg er for treg, eller glemmer å følge med på været.

     Håper og du begynner med ditt morrarabbel igjen, her er sannelig rimelig tomt for tiden på bloggen.

     Tor

     • Tante Bø Says:

      Sidensvansen er bare nydelig : )) den pleier å være innom her på Lambertseter på vintern.
      Vi har noen Svenskeasal stående utenfor blokkene her og de er vanligvis fulle av bær
      som de kommer for å fråtse i. Titta på de nå, og det var ikke ett bær der.
      Da blir det ingen Sidensvansbesøk i år her.
      Du får ut å jakte på de. Du får kle deg godt. Ingen ser at vi er «pingler» under ytterklærne : ))
      Så får vi håpe at du får komme inn til ct snart. Det er bare grusomt å gå å vente sånn.
      Gubben går åsså å venter på ny undersøkelse av «stasen» på Tønsberg sjukhus. Det tar på humøret å gå sånn.
      Morrarabbelet hadde jeg planer om å fortsette med, men hvem skal jeg skrive for lissom …
      alle de kjente er jo borte. Vi får se : )) Jeg blir jo ikke helt borte da : ))

      • Tor Vidle Says:

       Den er som et flygende smykke tante – og man lurer på om den er på feil sted siden den ser så eksotisk ut. Lyden er og som fra en annen verden, som et trillende vakkert klokkespill.

       Er lite bær her og i år, i fjor hang trær og busker med tunge greiner og selv fuglene klarte ikke å spise alt. Akkurat nå er vi innvadert av troster i tusentall som henger som klaser og spiser rogn-og hyllebær.

       Det ble ingen tur, for med ett åpnet slusene seg der oppe og sikten ble som å kikke i dusjstrålen, hehe

       Jeg vet ikke om du misforstod, men jeg har vært inne på ct-undersøkelse, var der på tirsdag, men det tar visst tid før de kloke hodene rekker å prøve å bli enige om noe resultat. Forstår veldig godt gubben dins «venteproblemer» og hva det gjør med både tanker og humør.

       Vi får håpe de gamle dukker opp igjen på bloggen med tiden, det vil aldri bli som før, men samtidig er det vi selv som må skape et nytt «gammelt» miljø hvis vi ønsker. Selv går det i rykk og napp, nå prøver jeg å skrive noe for også å la tankene få noe annet å rote med. Prøve å opprettholde en slags «normal» hverdag på en måte..

       Tor

 2. Doltå =) Says:

  Rein spikka galskap.
  Her begynte snøen i går, og 30 min etter på var første bilen i grøfta.
  Den nye istiden/snøtiden har tydeligvis lagt sin elsk over Rogaland. Til min store fortvilelse. Har dansa vekk med snødansen i hele natt, men lurer på om det kan være feil dans siden det ikke gir seg.
  Er nok ingen annen utvei enn å få på piggsko. Har en stygg magefølelse som sier at det vil bli snø til ut mars her 😥

  • Tor Vidle Says:

   Tipper snøen kom som en stor overraskelse på de fleste. Men nå er det over til «bare» regn igjen, hehe

   Vi får håpe det snur igjen tilbake til normalen og mildheten.

   Tor

   • Doltå =) Says:

    På denne siden av boknafjorden har mildværet kommet.
    Men har vært temmelig sleipt på veiene de siste dagene 😥
    Håper vi slipper snøen allerede. Kan ennå vente ett par mnd for min del🙂

 3. trultemor Says:

  Joda, det laver ned her også! Spørs om vi ikke må utom på jobben ikveld og sette på vinterhjula. Skal jo hente frøkena ikveld, hun har fått blir med en veninne hjem…og det er et stykke å kjøre. Hm.
  Begynner å legge seg også nå…
  Litt VEL tidlig, jeg er ikke mentalt forberedt. Men bare jeg får vinterhjula på, så skal jeg iallefall ikke klage;)

  Bhr…nå kom en pusejente med iiiiskalde poter hoppende.

  Og alt dette maset om global oppvarming og klimaendringer….jeg tror fortsatt det er sånn at det går i sykluser…gjerne på flere tiår eller hundre år for den del. Det er ikke noe nytt, det har skjedd før.
  Og jada…is smelter. Hva er problemet?? En gang var landet vårt dekket av is…

  Håper de prøvene din viser resultat av god art.
  klem

  • Tor Vidle Says:

   Er vel like greit å bare hoppe i det trultemor, vi kommer ikke utenom uansett. Men jeg liker bedre når de «må» av igjen og sommerdekkene børstes støv av. Enkelte vintre her på Jæren kunne man bare latt piggsvina være og kjøre på sommerdekk året rundt. Men man vet aldri, og særlig om morgenen og kveldene kan det skifte kjapt. Jeg skifter med det første (tror jeg:mrgreen: ), dog er det noe vel tidlig enda.

   Min katt må helst jages ut for tiden, straks gradestokken er under 10 blir den plutselig veldig gammel og trøtt, hehe

   Jeg tror og at det meste av tempforandringene er naturlige og noe vi mennesker ikke kan gjøre noe som helst med. Og noe vi bare må leve med. Når det er sagt så behøver vi heller ikke forpeste og søple ned hele kloden.

   Ventiden mellom alt er slitsom, alt tar så lang tid, og det er blitt slik at jeg nesten ikke stoler på noen av de, føler de forandrer meninger hele tiden og egentlig tar litt for lett på alt, særlig tidsmessig og at de har dårlig kvalitetssikring av diagnoser.

   Klem tilbake..

   Tor

 4. mirapisani Says:

  Det var overraskende å høre Tor. Men tåler ikke en slik villmann som deg en tynn og hvit dyne? Hehe, får vi enda en slik vinter som i fjord, så vet jeg ikke hva jeg gjør. Da skal jeg hvertfall ikke være i Selbu eller på Snåsa, det bra sikkert.
  Sender varme tanker til Skaldeland. ;))

  • Tor Vidle Says:

   Joda, jeg tåler det meste, men om jeg liker det meste er en annen sak mira :nerd: Snø er vakkert og kjekt, men passer liksom ikke her på den eviggrønne flekk. Hadde jeg bodd på fjellet ville jeg nok ikke klaget, for der er snø endel av normalen og det naturlige.

   Det er tidlig å si noe om vinteren enda, ihvertfall her, plutselig er det 10-15 grader igjen og nye blomster – og surrende plenklippere..

   Tor

 5. Trultus Says:

  Det snør det snør, tiddelibom… 😀

  Slusene er åpne, det ramler ned her også. Hvitt og vakkert over hele fjøla. Trærne henger snøtunge med greiner som nesten knekker under vekta.

  Man kan ikke unngå å like det, da!
  Lyst og rent. Ungene er ute hele dagen, herjer og leker, kommer inn søkk våte og med knallråde kinn.

  Nei, vinter og snø er en fabelaktig kombinasjon. I oktober. Og november, og helt frem til og med mars. Men så er det slutt. All snø etter 31. mars er helvetesmakt! Da er man lei av elendigheta! 😆
  Ha en herlig fredag, da Tor! 😀

  • Tor Vidle Says:

   Virker som om det meste av landet har fått seg en dose hvitt trultus. Her er det smeltet og borte igjen, og ville vært veldig uvanlig dersom det ble liggende så tidlig som nå.

   Joda, er selvfølgelig mye positivt med snø og vinter og, men på de rette stedene, og det er ikke her, hehe. Vi får ta det som det kommer, jeg har kjelken klar:mrgreen:

   Ha en fin fredag du og🙂

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: