Jantelovens store dag.

Tiden er inne, i dag er Jantelovens store dag – du kan nå lovlig med statens velsignelse bidra til at Janteloven får forbli inngrodd i det norske folk. Nå kan du sjekke hvem du skal la lovens hensikt få la din harme frese over. Vi er en gjeng patetiske kikketapere i dette landet. Det er og pressens store dag, de er vel forberedt til den årlige begivenheten, og vi får nå en måned hvor aviser og tv er (drita)fulle av hvem som tjente hva eller ikke i fjor. Og hvem som ble tapere, og hvem som nå er heltene man kan være enten avensyk på eller hate.

Skattelistene – og like merkverdig hvert år at det enda er tillatt å kjøre det løpet. Og like pikksnodig at folk gidder sjekke, tallene stemmer aldri allikevel. Selv en ultimat og stilig skald har syltet under steiner og kratt, og det har nok bestemor Aga Beate Ljosefinea og gjort. I dette landet må man sylte litt på si for at den grådige staten ikke skal komme med sine krevende og alltid like sultne fingre. Og der ligger det liksomaktige i unnskyldningen for at staten enda tillater gapestokken: De ønsker at du – siden du er i Jantelovens hånd, skal angi naboen eller bestemors nedsylting slik at staten kan banke på døra med spade og kjetting. For staten er Janteloven deres ultimate redskap som innbringer de millioner hvert år, millioner de ikke ville fått sine grådige hender i uten Janteloven – og deg..

Vi er blitt så ekkelt rike i dette landet nå at vi snart spyr penger. Vi er nå de rikeste i verden i gjennomsnitt dersom vi legger til sparegrisen til staten, og det må vi, for vi er og staten. Og rikere skal vi bli, målet er minst dobbelt så rike ifølge de som passer grisen. Hva vi skal med pengene? Jo – vise verden at vi nordmenn er sannelig noe å se opp til på vår trone. Ikke noe annet, pengene er blitt politikernes statussymbol som de vokter over med alle midler, om landet råtner på rot er uinteressant så lenge vi er rikest i verden.

Så sett i gang og la Janteloven få overta deg – det er årets dugnadstime!

4 kommentar to “Jantelovens store dag.”

 1. Tante Bø Says:

  :mrgreen: Det er ett par «kjeltringer» jeg kjenner som jeg antagelig kommer til å sjekke.
  Bare for å se i hvilken grad de juger :mrgreen:

  • Tor Vidle Says:

   Og da mener du selvsagt ovenfor «han» med spade og kjetting tante?:mrgreen:

   (du vet det er en kjær inngrodd hobby for oss nordmenn å sylte, og at endel av godsakene trives best i skjul i mørke kjelleren :angel: )

   Tor

 2. Tante Bø Says:

  Hehe … den ene er sjekka :mrgreen: Sto ikke no om inntekter fra lysskye foretak der nei:mrgreen:

  • Tor Vidle Says:

   Tenkte meg det :nerd:

   Jeg ser det litt annerledes enn nok mange; tar man statens sløserier på mange områder (som f.eks det grimme operabygget) er det vi småfolk putler med kun peanuts. Så statens bestyrere er neppe de rette til å heve pekefingre.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: