Alle Bushene i sitronbåten..

Møkklei nyheter, vi drukner i nyheter som er rene tvillingene! Hver dag, hvert sekund. Jeg gir vel pokker i hva Bush gjør i dag, i morgen – hva? Obama? Samme greia, de er alle Busher! Samme om og om igjen! Busher hele gjengen! Nei ikke Kate, det er noe heeelt annet! De andre Bushene er gørr kjedelige, men ikke Kate – musikk for intelligente og avanserte drømmesjeler.

Kate Bush, et musikalsk geni ifølge eksperter, og her i en sjelden gammel sak fra når hun var 18-19 år.

Hva skal vi med de andre Bushene? Ja selv Obama Bush. Nei Clinton, der var det mer action – og damer på badet. USA er i ferd med bli en gallionsfigur uten gallion. Kjedelig.

Sitting on the worlds potet and looking for… life?

Det verden behøver er flere Rowan Atkinson – og Kate’r. Her er de sammen som perler i humorens alter med ekte personligheter som gir pokker i fadeser og fasader.

Cute? hehe – Jupp and Jepp.

Verden har for mange menn i nyrensete dresser. Og mullahskjegg – fuck the not skaldestilige skjegg! Og – tenk på all dritten og gamle kebabrester  som finnes i jordsmonnet til deres skjeggjungel, Grøss and Æsj!

Hvor ble det av Flower Power? Og VW busser med parafinvarme og blomstergardiner? Og kos and sex on the plen? Nå er det Girlpower som the big stupide kulten, selv kvinnene taper på det stempelet, og mennene går ikke i deres tempel med bind for øyne samme hva de tror. Girlpower? Haha – sludder and NoNo-Mama!

Skaldepower! Yeah-Yeah and Hypp-Hypp Budeia!

Verden er en sitronbåt i ubalanse.

Der glemte jeg nesten Moby – men bare nesten – og berget dermed ryktet som kun smulesenil..

Vakkert – ikke sant?

Hvorfor slites musene ut så pokkers kjapt hos meg? Datamusene, best å nevne det med en gang så ingen får vibber and griller. Måtte kjøpe en ny i dag, tok med det gamle liket og sa jeg skulle ha en lik for den var jeg vant med nå, endelig innkjørt så streiket den. Selvfølgelig var den utgått nå, og det etter under ett år. Så måtte jeg velge en av de andre 111. Til slutt falt valget på en svart sak som ligner på en polert skilpadde. Nå håper jeg den varer lenger enn til den er innkjørt.

I’m the best! And you’re the rest! Husker ikke hvem som sa det, men jeg var i en annen verden når jeg serverte sluggeren de ordene. Hm… er noe feil med den setningen? Vel – neste!

NB! Notislapp til skalden:

Husk ALMS og Petit Le Mans i morgen!

R..z..!! (beklager kraftsalven) Det er noe feil med den nye mulattmusa, den scroller i hytte og Ikea!  Typisk sløv nullkvalitetskontroll i østen! Pokker, det betyr en ny runde til butikken med de hjelpesløse i. One momento-pause-break etc – må bytte ut nymusa med en gammel og grå skuffemus med lang hale.

Pausetrening: En godkjent kyssers kriterier: Ta 1 stk klesklemme av bjørk og sett på nesen min, kyss! Klarer du få meg blå i ansiktet er du habil og godkjent.

Back! Noen som savnet meg? Neivel..

TankThink: Kemneren – burde ikke det vesenet utføre dobbeltspill? Stillingens råskinn skal betjene staten, og vi er staten. Vi er felleskapet – og ikke en etat underlagt Løvehaugens sandkasse.

«Meningsfull» – hva og for hvem og hva da og hvorfor akkurat – og hvorfor ikke Ole og ikke minst å forstå om hvorfor ikke Karin og forskjellene og hvordan likemøterlike og hvorfor motsatt ble standard? Hvorfor har sitronbåten den grønneste enden høyest mot himmelens skyverden?

Tenkte å levere et dikt her, men vil ikke ødelegge balansen og sentimalisere inntrykket som ligger i overdelen. Men skyggesidene er større enn solsiden til sitronen. Mennesker skal fremstå happy og bebo solsiden – fordi ingen liker å bli minnet på egen skyggetilværelse innomhus. På solsiden er det skralt med ledig land, de som bor der opprinnelig krever armslag og pusher på. Verden er full av spisse egoalbuer man burde slipt runde med orddrillen på evig batteri. Beklager, jeg falt av midt i denne saken, måtte svare på en sms. Jeg bruker en pinne til det. Den andre metoden er for det andre kjønnet.

Denne har jeg spilt før, men den er rett og slett udødelig vakker og storslagen og  fremført av en av verdens største kvinnelige artister, hør på den mens jeg roter frem et bilde:

Skal vi se – et HDR bilde blir det (var egentlig det dette innlegget skulle ta for seg, nemlig å skape HDR bilder osv). Det er et bilde som er satt sammen av 3 bilder av samme motiv, men med forskjellige EV-verdier. Kort sagt 1 bilde som er normalt eksponert, 1 som er undereksponert og 1 som er overeksponert. På en måte som om man kobler sammen alle de 3 bildene i en stor fil og kan da dra ut flere og dypere verdier i både farger, skygge og dybde.

Jeg bruker et program som heter Photomatix Pro som så kobler sammen de 3 bildenes info og skaper et råbilde som man så må justere seg frem i via en mengde parametere. Det krever ganske mye trening å få frem alle dataene som ligger i råbildet, og det er lett å kjøre verdiene for høyt, en typisk feil man ser hos mange i startfasen. Mange av de bildene man ser på nettet som virker helt eventyrlige er ofte HDR bilder. Enkelte er utrolige dyktige i å skape dybdeverdiene i slike bilder. Jeg kan lage et innlegg om dette senere, samt bruk av negativ EV som et middel/triks for å få frem fargene bedre i f.eks en solnedgang. Man bør bruke EV kompensering eller filter for å få frem alle fargene, et normalt eksponert bilde klarer ofte ikke den saken alene.

I dag faller eplene ved storbjørka’s stamme, vinden bærer fruktene som menneskesjeler på fremmede stier – og i natt gråter atter tusener alene i mørke kroker av deres ensomme verden, i morgen smiler de kanskje, utenpå – fordi de ikke vil bekymre deg, eller andre. Små store tapre mennesker er verdens skyggesider..

Men som i nattbildet over – fargene i deres sjeler er der bak og venter på å få blomstre i en mild og kjærlig fersk vår. Verden kan være et alenested under et evigt himmelvelv, selv om mennesket står der med tusen andre. Å forstå er å vite sannheten.. Og der er Bushene uten betydning, meningsløse marionetter..

Et rotete drøseinnlegg, men avspeiler tankene for tiden – hvis man klarer tolke helheten som er der sammensatt av bruddstykker uten tilsynelatende sammenheng. En sirkulær svevesofa av håndplukket fløyel med rosiner mellom putene av skyskum. Og store skjeve skaldetær..

10 kommentar to “Alle Bushene i sitronbåten..”

 1. Tante Label Says:

  Godt å se deg her igjen. Var redd jeg måtte reise til Skaldeland for å se hvordan det sto til….
  Jeg får ikke høre på musikken du har lagt ut for det mobile bredbåndet mitt er for tregt..😥

  Ønsker deg en god helg! *Nattaklem*

  • Tor Vidle Says:

   Takk tante🙂 Det står vel til som i innlegget, rotete og forvirret. Menneskelig på en måte som er min.

   Du må speede opp det såkalte bredbåndet ditt, det bør klare å løfte inn musikkperler til dine ører som nå går glipp av noe vakkert.

   Ha en god helg du og med nattaklem fra Skaldeland..

   Tor

 2. Gi meg en pie! » Boden Says:

  […] http://torvidle.blogg.sol.no/2010/10/01/alle-bushene-i-sitronbaten/ ✪✪✪✪✪ 0 har stemt | 2. oktober, 2010 12:01 | littleseasthere | Stikkord: Barry White, Bob Dylan | Ingen kommentarer » | Upassende? […]

 3. bramaputra Says:

  mac musen min inponerer- den har gått i gulvet og sprettet i stykker og blitt satt sammen igjen i 5 år- det er inponerende.
  men maskinen ble gratis reparert og gikk i stykker etter en uke igjen- men da får jeg vel den atter reparert gratis siden de må ha garanti på reprasjonen? det er nok noe som og er gått i strømforsyningen,vil jeg tro- det har vert lenge jeg ikke har hatt bruk for musen nå. jeg koser meg nå ellers storlig med jentepusen-

  • Tor Vidle Says:

   Ja det var imponerende bramaputra. Mine varer ikke særlig lenge, noe de aldri har gjort. Men så blir jeg kjapt irritert hvis de begynner å knirke og ender da uten nåde i søppeldunken.

   Antar at de må ta den saken på seg selv som en reklamasjon på utført garantiarbeide.

   Tor

 4. littleseasthere Says:

  Nei, hvorfor musene slites fort hos deg vet jeg ikke og Clinton, hvorfor er han så mye bedre enn sine søskenbarn? Er det fordi han har sexappeal – har ikke de andre det (?) – og fordi han spiller sax? For meg er ikke en statsleder mer enn en nikkedukke som følger programmet han får servert; som han er satt til å forsvare. Da har jeg mer sansen for han Benjamin som nå går over til å bli guvernør i Chicago. Han snakket fra levren og viste integritet. Sier ikke at Obama ikke har det, men igjen, som den kjente palestinske forfatteren som jeg ikke husker navnet på sa i et program jeg så en gang angående Yasir Arafat, fritt sitert; han sparket alle sine kritikere som kunne ha fått til fremgang og kanskje gode ting og ansatte og beholdt kun ryggslikkerne. Derfor fikk han holde på og misbruke enorme summer av penger som skulle ha gått til de fattige palestinerne og levde selv med sin familie og undersåtter fett på gullmyntene. Hvor mange har ikke blitt drept under korrupt voldelig styre i Palestina. Min Gud vet! En dag skal de heldigvis holdes til regnskap for det, de og resten som kun legger all skyld på Israel og jøder for all verdens elendighet. De kan kysse seg bak, jeg er så lei.

  • Tor Vidle Says:

   Tja, er vel noe med at jeg føler han hadde en mer tydelig personlighet enn de andre grå? Politikken var og er som alltid Bushaktig over der. Obama er intet unntak fra de andre grå utydlige dressene, og skaper neppe noen nye visjoner eller revolusjoner slik mange hadde håpet.

   Midtøstenkonflikten kjeder meg egentlig, synd å si det, men jeg tror om hundre år er det liten forskjell fra i dag. Hadde det ikke vært at 2 religionsretninger møttes i det krysset ville neppe saken engasjert verden særlig utover de andre konfliktene som det er mange av rundt på kloden.

   Tor

 5. lillesøster Says:

  Unnskyld, tror han heter Emmanuel, med en eller to m-er, ikke Benjamin.

 6. lillesøster Says:

  Og så var det ordfører han heller vil (ikke senator) i stedet for rådgiver og høyre hånd for Obama. Ikke rart at det er tøft å stå sammen med en mann som Obama som brydde seg om sitt eget «folk», de fargede, som kanskje alltid har vært og fortsatt er i flertall av dem som faller utenfor eller mellom to stoler? For eks. Alabama, New Orleans og «liknende steder» gir meg en mistanke om at kanskje USA fortsatt er temmelig rasistisk eller har fler helter blant de hvite enn blant de fargede? Jo lysere de er jo mer lettfordøyelige er de for de hvite velgerne? Det finnes selvsagt masse hvite fattige også og til og med dem kan nyte godt av det Emmanuel og Obama har prøvd å få til når det gjelder helseforsikringer. Det er vel like populært i «Ego-USA» å støtte ham/helseforsikring «til alle» som det er å støtte Israel? Man må ha ekstremt tykk hud for å stå på toppen av fjellet hvor vinden blåser sterkest!
  http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7317377

  • Tor Vidle Says:

   «Problemet USA» vs resten av verden er at når Amerikanerne ser utover sine landegrenser tar de solbriller med fargeblokk og skylapper på, og glemmer ikke at de tross alt er USA – «landet med frihet og farger» – resten av verden er enten i svart eller hvitt. Enten er de med «oss» eller mot «oss».

   Noen mener at om 5 generasjoner er USA verdens største bananstat – og med pigger som strutter foran skremte redde mennesker som ser resten av verden som en trussel mot deres McDonald-og høyehesttilværelse. Og alle deres tidligere «fiender» spøker og går igjen i alle gater, offentlige kontorer og i meningmanns hamburgere og skoskap.

   Andre mener USA sakte råtner fra innsiden og ut pga de mange innenriksproblemene de har, og som er uløslige pga at militærbudsjettet spiser opp de fattiges rett til å leve som likemennesker med resten av befolkningen.

   Uansett får en håpe at limet holder landet sammen også i fremtiden, og at de en eller annen gang tar av seg solbrillene.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: