Rett på: Den norske grønne svindelen.

Verden skriker etter energi, energi er nåtiden og fremtidens gullgruve. Vi har en regjering i Norge som kaller seg «De Rødgrønne» – og  hvor det grønne er av typen «svindelgrønn». De virkelig grønne i dette spillet er faktisk de røde. Det som betyr mest i Norge er kroner, man kommer ikke utenom fakta når oppgjørets time kommer. Jens & Co driver Norge som en forretning hvor profitt står over alt annet, også grønne verdier. Dette århundrets største APbløff er «Grønn Kraft» – og da av en karakter som burde buret inne hele Apstyret for rovdriften på Norge og norsk natur. Det som foregår er nesten utilgivelig og vil garantert skape stormer fra fremtidens barn av Norge. Dagens barn av Norge er blindet av kronene og gir stort sett faen i fremtidens barn og hva de får i arv.

Det hele  er både enkelt og komplisert på samme tid, komplisert fordi styrende myndigheter skjuler agendaen bak krumspring og polert svada av Fløtejens. Og folk biter på, stort sett gidder de ikke bry seg, dvs sålenge ikke man ødelegger Aker Bryggepilsen deres med vindmøller og kraftkabler i alle retninger. Norge er nå som før Oslogryta – alt utenfor er villmark hvor nullproduksjonen råder og bør derfor aktiveres slik at man får om ikke annet lys i lampettene på Aker Brygge – og påfyll i Sparegrisen Norge, den de pilsdrikkende på brygga skal leve fett av når de blir pensjonister.

Energi, det er virkelig energi i det ordet – det som betydningen er i all galskapen. Det nye er fremtidens energi, den «Grønne Kraften» og da omsatt i praksis som vindmøller. Som kjent er hoveddelen av norske vassdrag i rør for lenge siden, de få som ikke er i rør sliter stadig med kronetrollets uendelige matlyst. Bløffen er mangehodet:

1. Norge produserer i normalår nok energi til å dekke eget behov. Men ved hjelp av samrøret Nord Pool og dets kraftbørs er det enkelt å manipulere sannheten om Norges reelle kraftbehov og produksjon. Dette er et politisk vedtak som har tjent sin dobbelte hensikt. En hensikt som skulle omgjøre frostlandets energiproduksjon til en ny gullgruve for staten.

2. Å bygge vindmøller i gasslandet Norge er som å pisse i Stadthavet. Men siden all energi i form av strøm er overpriset og utenlandskablene går på kryss og tvers i havet ut i fra Norge, er det på sikt regningsvarende for staten å tillate forsøplingen, som kjent kan man bare skrue opp strømprisene til fortjenestenivå – og skylde på Nord Pool. Finurlig anvarsfraskrivelse. Om noen tanter og onkler fryser ihjel driter man i – «Alt for Norge» er i realiteten «Alle kroner for Norge».

Man skjuler sin agenda bak den fine grønne kraftens bokstaver, og ikke minst skremselen om global oppvarming og havnivåøkning – det ville rammet Aker Brygge må vite! Og perlen i svindelen: Norge må ta sitt globale ansvar og støtte opp med mer og mer grønn kraft. Alt er som begynnelsen, kun et spill og en historisk bløff av uante dimensjoner. Og de «Rødgrønne» følger stadig opp via sin talsperson Svindeljens som nå lover enda mer støtte til den grønne kraften, les: Vindmøller. Men: Disse vindmøllene kommer ikke pga vårt eget behov, nei deres kraft er beregnet på utlandet. Så: Hvorfor skal vi tillate at politikerkjeltringer forsøpler Norge? Det vi ser i dag er kun den spede starten. Den største og viktigste arven vi kan etterlate er mest mulig uberørt norsk natur, den er unik og vil bety mer og mer i fremtiden.

Men den grønne bløffen er rett og slett råfrekk: Vindmøller må sees på som mobile kraftverk, vind finnes over hele kloden. Og vindmøller kan settes opp over hele kloden, det finnes faktisk og vertikale vindmøller som kan settes opp i byer – også på Aker Brygge. Så hvorfor kan man ikke heller kle Oslogryta med vindmøller? Der er ingenting å verne og området er regnet som det styggeste i Norge, så kanskje ville vindmøllene pyntet opp? Men – nei de forstyrrer jo utepilsen på Aker Brygge.

Poenget er enkelt: Verden behøver mer energi – strøm. Vindmøller er å anse som mobile kraftverk og kan da settes opp lokalt der behovet er, og det er ikke i det norske landskapet. Det er lite miljøvennlig på mange måter å sette opp vindmøller langt utenfor områdene som har behov for mer strøm for så å måtte legge hundrevis av mil med kabler for å få strømmen frem til de som behøver den. Behøver landene i Europa mer strøm, ja så er det gunstigste og mest miljøvennlige å sette opp vindmøllene i Europa, og der de behøves helt konkret. Men – da får jo ikke Norges Spargris påfyll av vindmøllekraften? klager straks grisens styre. Fuck you and the grådige gris! svarer jeg.

En gedigen bløff. Var de rødgrønne virkelig uskyldsgrønne, satset man heller på å gå inn og støtte/drive vindmøllekraftverkene der de behøvdes, og lot Norges restnatur nå få endelig få fred fra grådige politikere. Det hele er en så alvorlig bløff at de ansvarlige burde dingle i fra halen til deres elskede feite kronegris..

4 kommentar to “Rett på: Den norske grønne svindelen.”

 1. Ronja Says:

  At Norge har energi nok og at alle vindmølleprosjektene er ment mest til inntekt for utbyggerne og for statskassa er der vel liten vil om. At disse «monstermastene» flere steder er tenkt plassert i uberørt natur er trist mener jeg, men som alltid bak slike prosjekter står der noen og gnir seg i nevene og tenker arbeidsplasser og egen fortjeneste.

  Dagens vindmøller er morgendagens søppel, og den morgendagen er ikke langt unna tror jeg.

  Utviklingen går fort og om ikke lenge er vindmøller helt avlegs og umoderne, og hvilket søppelbjerg de da blir…

  • Tor Vidle Says:

   Ja, det å plassere de i uberørt natur er et overgrep av politikerne som er utilgivelig, det er kun grådighetskulturen som styrer. Argumentene lekker som den største sil, og man bør spørre seg hvor alvorlige inngrep vi som velgere og innbyggere har egentlig gitt tillatelse til i politikernes mandat. Grenser bør absolutt finnes.

   Tor

 2. oldis Says:

  Siden jeg nå først er her:
  Tror du har en del poenger her, men akkurat den med vindmøller på Aker Brygge blir litt lettvindt synes jeg. Det er vel litt få vinddager der vel? 😉

  Forøvrig så er jeg ikke så sikker på om vidnmøllene er så stygge alltid. På turer i Danmark reagerer jeg ikke så mye på dem. Muligens fordi jeg er blitt vant til dem? De blir ofte på en måte forankringspunkter og perspektivskapere i ett ellers flatt landskap. I Norge er vi jo mer forsynt med naturlige forankringspunkter, så det blir vel litt annerledes….

  På den andre siden sett: I Sveits går det nesten ikke an å få tatt et eneste bilde uten å får med en strømkabel, høyspentlinje eller mast. Synes det er verre med dem…

  Men ellers så kan jeg jo godt forstå at midtnorge ikke syntes så all verdens om strømprisene de hadde på det verste. Men det er vel et resultat av uhemmet eksport av kraft, samt uhemmet industriutbygging uten å ta hensyn til kraftforsyningen.
  Hm, ble mye fram og tilbake her. Ingen ekspert på området, så det blir jo mest synsing..

  • Tor Vidle Says:

   Tja, er vel nok rapevind og egopust til å få noe fart i vingene? Poenget der er nettopp det at alle vindmøllene kommer ikke til å bli synlige fra Oslogryta – forsøple og ødelegge deres miljø. Vind er det ellers nok av i Oslofjorden, det finnes ingen annen fjord med så høy tetthet av seilbåter.

   I Danmark er det lang tradisjon i vindmøllebruk, og deres landskap er annerledes. Og ikke minst: Danskene har lite ren kraft, vi har nok fra før til eget bruk ved fornuftig forvaltning, men den fornuftige linjen er forlatt til fordel for større fortjeneste.

   Et gjentagende problem i Norge er og at alle naturverdiene ligger langt unna Oslogryta, samtidig er det i Østlandsområdet behovet er størst for å bruke energien og få inn kronene i disse verdiene. Dermed blir det en skjev belastning hvor resten av Norge alltid må ta ulempene. Ta gasskraftverket, ingen tekniske problemer med å legge det til Østlandet, vi har allerede gassrør på kryss og tvers over Nordsjøen – men det ville blitt så mange protester at ingen regjering hadde våget en slik plassering.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: