Nei nå..

Vi må få inn flere folk her, men hvordan? Lurer på om jeg skal få meg en blogg på blogg.no og kapre noen derfra? Det er nok å ta av der, hvorfor er det så mange akkurat i det bloggsamfunnet? Dog – det er mye fjortisgreier der, så jeg får ta VG-bloggen etterpå for å få noe balanse. Men først blogg.no – tipper det blir sus i leiren når en villmann inntar parfymereiret med skaldeord og friske pust fra utkanten i råformat uten sensurita. Etterpå foretar jeg et sleipt sjakktrekk og «flytter» til Sol Blogg, og drar med noen lass frø. Men jeg må finne et passende vilt bilde fra i fjor, eller en tanke til bakover, de unge har sikkert en bestefar fra før av.

Hva med dette som er tatt av tante Frida når villmannen gjennomvåt har trasket over hei og vann for å nå hennes ferske vafler av andeegg og seterømme melket av en ekte budeie?

Riktignok er den blonde fargen skjult siden håret er gjennomvått etter et fall i en brun vassmyr, dessuten er jeg mer kommuneblond med mest vekt på sommerblond. Men er det for vilt? Mulig det skremmer de tamme som aldri har sett en villmann fra utkanten. Burde jeg heller ta et nybarbert med slips? Joda, tantes tapet er noe oldtime, men man kan jo og tenke seg at jeg ligger på ryggen og prøver en Ikeamadrass? De unge elsker jo det marerittet. Ikea. Capsen mangler dessverre, den henger til tørk over oljefyren til tante Frida.

Nå er jo kjæresten til Petter Northug og blitt blogger på blogg.no forteller VG (og delvis Sol siden artikkelen var frontet på Sol): 

http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/artikkel.php?artid=10017822 

Hvorfor havner de der alle og ikke på Solbloggen? Er det noe snusk i kulissene mon tro, eller det kvinnelige konkurranseinstinktet som slår til når de ser listen over mest leste? Hvorfor klarer ikke Sol lokke til seg flere bloggere? Nei, ikke skyld igjen på de få her, de kampene som foregår blant blondibloggerne får oss til å fremstå som en syklubb for engler. Og se på VG, vi er rett og slett for tamme for VGbloggen. Ja, ikke jeg da «passende og stilig kremt»..

Noen andre ideer? Best å ha noe i reserve i tilfelle en vill skald blir for sterk kost for blogg.no og VG. Og hva med Sol? I skrivende stund er bloggen blitt usynlig på fremsiden, alt som viser dens eksistens er en bitteliten klaff med «Blogg» på. Sol svikter nå – de burde fronte oss på toppen av siden – «oss» er og Sol.

Hm.. burde jeg heller finne et bilde hvor jeg ser tammere ut?

24 kommentar to “Nei nå..”

 1. Doltina =) Says:

  Syns d bilde va perfekt eg.. E d kje d dei unge jente trakte itte da? Litt sånn villmann/badguys🙂 Tror nok du drar mangen blondiner me deg me d bilde eg.
  Nå kan d jo vær at siden høsten og vinteren står for tur, at det komme rnoen nye skribenter inn her, så trenge å fylle fritida si. Og då må me alle var flinke til å få de til å være her.
  Til slutt: så må vi opp og frem. Tror ikke det er så mangen som vet om sol blogg i grunn. VG og blogg.no er så mye større, og mer fremme i media. Kanskje vi burde fått inn ein kjendis og komt frem i media vo også. D hadde nok hjulpet🙂

  • Tor Vidle Says:

   Kanskje det Doltina, dog med nærmere tankevirksomhet tror jeg at jeg står over blondibloggerne, for sikkerhetskyld, hehe. Men noen av dere andre kan jo drive bakgårdsvirksomhet i den hagen?

   Håper du har rett, men nå er vi nær siste kvarten av august, og kan ikke se noen oppblomstring av betydning. Egentlig bekymrer det meg som blogger her.

   Uten at Sol selv tar tak i deres andel av dette så ser det heller lite lyst ut.

   Tor

   • Doltina =) Says:

    Nå har eg vært inne å dreve spionasje på fjortisblondinene på blogg.no, og der ser eg at dei SKRIKE etter kommentarer, og truer med å slutte å blogge viss folk ikke kommenterer. Nå meine eg ikke at me ska sgjør som dei. Men kanskje me har noe å lære likevell. Viss vi alle tar vår del i kommenteringa så komme kanskje skriver gleden tilbake hos flere. Og vi kan dra inn nye ved å skryte over hvor kjekt d er her inne🙂 Fins ingen reklame som er bedre enn den som går på folkemunne😉

    Men Sol må også gjøre noe her. Få «oss» opp og frem på fremsiden vil vær en goooood start🙂

    • Tor Vidle Says:

     Hehe, har du spionert på fjortisene Doltina? Jeg har ikke studert de særlig, men synes det er snodig at de samler seg i en flokk et sted – muligens smitteeffekten og at deres konkurranseinstinkt angående mest oppmerksomhet slår til for fullt.

     Jo, selvsagt kan vi bli bedre på å kommentere hverandre, men Sol må ta sin del i å få bloggen frem i lyset, den delen kan ikke vi gjøre noe med.

     Tor

     • Doltina =) Says:

      😆 Eg måtte jo sjekka hvorfor d er så mange der inne. Men fant ut at d va fjortis nivå o da. Der de legger ut hva de har på seg, hva de kjøper på butikken av merke kler, sminke osv. Så for min del var det lite interresant.
      Men du har nok rett i at fjortisene er som regel flokkdyr, og drar nok hverandre med seg inn på forskjellige nettsteder.
      Håper de som er igjen her inne ikke sovner helt vekk da🙂

      • Tor Vidle Says:

       Nei, vi får satse på at det fortsetter med allsidighet her, å drukne i fjortisers klær og problemer ville blitt en liten nedtur. Men noen eksemplarer er jo ok, og endel av mangfoldet.

       Jo mer jeg tenker på det, jo klarere blir det viktige i at Sol fronter bloggen mer tydelig og agressivt. Hvis de da ønsker at den skal vokse betydelig.

       Tor

       • Doltina =) Says:

        Sant nok.
        Sol valgte å kutte ut chaten og satse på bloggen, og da må den komme frem på forsiden deres, slik at vi ikke ebber ut her inne. Og nye bloggere er allti kjekt🙂

        • Tor Vidle Says:

         Rent brukerantallmessig var det en åpenbar tabbe av Sol å kutte ut chatten, tror mange der var av de faste brukerne til Sol, også Alias. Samtidig var nok chatten slik den var oppbygget en tidstyv for Sol som krevde uforholdsmessig mye sett i ly av «viktigheten» for Sols Alias/brukergruppe totalt sett. Men ved andre løsninger kunne de antagelig dempet tidsbruken som gikk med til chattens problemer. Man bør se brukergruppen totalt som en helthet, mange ting og biter drar opp eller ned totalen. Chattens endelikt har nok tappet mer enn Sol ønsker å vite tror jeg.

         Forsiden er Sols port, hvor ting havner er nok forretningsmessig satt med sine faste grenser. Men skal de fronte bloggen, så må de fronte bloggen slik at den virkelig viser igjen bedre enn hittil.

         Tor

         Tor

 2. Tante Label Says:

  Jøje meg..du er som en kopi av min nest-eldste sønn…e d mulig? 😮 Ble helt satt ut eg…😯

  • Tor Vidle Says:

   Sier du det Tante Label, har du en så vill sønn? hehe. Nå er det noen år siden (minst) så jeg tviler på at likheten har holdt seg, hehe.

   Tor

 3. mirapisani Says:

  Jeg kjenner at jeg dør ut mer og mer for hver dag. Kommenterer nesten ikke lenger, og gidder rett og slett ikke svinge innom bloggen noen dager. 😐 Sukk..!

  • Tor Vidle Says:

   Mitt problem har vært at jeg har hatt veldig liten tid i sommer til å blogge mira, også å kommentere. Har som regel måtte velge mellom å kommentere eller å skrive innlegg. Spørsmålet blir som før om hvordan snu trenden.

   At Sol ikke fronter bloggen høyere oppe synes jeg er en tabbe dersom de ønsker at den skal blomstre nå etter omleggingen. Og som sagt: I dag er ikke bloggen frontet nede i kjelleren engang. Kun de vanlige rabalderinnleggene om stort sett de samme fjortistemaene som alltid fra debattkranglene. Kan ikke fatte at vi må skrive rølpeinnlegg ala fjortiser før Sol finner innleggene interessante? Hva med kvalitet og unikitet – selger ikke det lenger? Kanskje på tide å gresse grønnere.

   Tor

 4. Penselsvingeren Says:

  Kan du ikke bare vise vaskebrettmagen din, så kommer de.
  :mrgreen:

 5. trultemor Says:

  Søt villmann synes eg 😀

  • Tor Vidle Says:

   Tøff mener du vel Trultemor? hehe. Litt merkelig opplevelse å se seg selv fra bleiene og frem til i dag, alle stadiene og hva som forandres og hva som ikke forandres utvendig. Men innvendig forblir det samme pluss alle livserfaringene som og justerer og forandrer livsverdier og menneskeforståelsen.

   Tor

 6. lisel Says:

  Hmm….. fint bilde.

  Lise L.

 7. oldis Says:

  Tor,
  jeg tror du overser at fjesboka er der din målgruppe tilbringer mest tid. Tror SOL kan gjøre hva de vil, men de vil aldri klare å konkurrere med facebook. Selv har jeg ingen profil hverken på facebook eller SOL, gidder rett og slett ikke. Kommentarene/skribleriene/utropene dine om SOL (over tid) ang. diverse problemer viser at jeg vel har gjort riktig valg… 😉
  Selv så har jeg en blogg som jeg host-er selv, men den er av en litt annen karakter enn din, jeg skriver ikke så mye om samfunnsspørsmål, så for meg er det ikke så viktig med et «community» av følgere. Jeg har derfor slått av kommentar-funksjonen, siden det stort sett bare var spam som dukket opp uansett. Det sparer meg jo også for en del tid å slippe å svare på kommentarer.
  Min bruk av andre blogger er at jeg ender på dem enten fordi jeg
  A) bevisst søker info, f.eks. om de hotteste funksjonene på EOS 7D
  B) følger linker fra andre sider jeg er på
  C) snubler over det på ymse måter.

  De som viser seg interessante/gode får et bokmerke eller en plass bak i hodet, slik at jeg finner dem igjen.
  Men jeg gidder i utgangspunktet ikke å måtte registrere meg i et samfunn for å lese.

  Så derfor «driter» jeg i hva folk skriver på facebook, siden de da har tatt et valg om at de kun vil dele med andre facebook-brukere (altså ekskluderer meg). Synes dette er særlig dårlig gjort av «offentlige» fora som f.eks. NRK Lokalen, som reserverer noe av innholdet sitt for fjesbok-brukerne. Synes heller ikke at det offentlige (skoler, helsevesen for å nevne noen) har noe på facebook å gjøre. Det vil kun fremme «elitisme» (en av gutta).
  Men jeg sporer visst litt av….
  Tror ikke du er avhengig av SOL eller hvem det nå skal være. Skriver du interessant stoff som du i alle fall tidvis gjør 🙄 , så følger folk med på deg uansett om du er på sol.no, wordpress.com eller holder din egen webserver/tjeneste..

  Trur nå æg, då….

  • Tor Vidle Says:

   Hei oldis, syntes det var noe kjent med det nicket og finner ut i fra hvor når jeg leser kommentaren.

   Hvis du tenker på fjortisene som jeg nevnte her i dette innlegget, så er nok de sikkert mye på facebook som du nevner, dog er de ikke noen «målgruppe» for min del. Innlegget mitt var litt ment og som en spøk i alvoret. Selv er jeg ikke på facebook, for meg er det en helt fremmed tanke og fremmed arena.

   Jeg har selv og sikret meg med tanke på at noe skjer her eller med mitt forhold til Solbloggen, dvs sikret et eget «sted» som jeg delvis har bygget på over tid, særlig da det i en lang periode så ut til at Sol ikke kom til å skifte/oppgradere bloggplattformen allikevel. Men så skjedde det endelig, dog noe for kjapt slik at systemet ikke var nok utprøvd og feilrettet før lansering. Dermed ble det en nedtur for mange, og mange klageskriv. Nå er ting mer på skinner og troen større på at dette blir bra til slutt. Men man må ta et tak og få synliggjort Solbloggen bedre for omverden.

   Jeg har vært på Solbloggen i noe som føles som en evighet, i sum er det positivt ved alle menneskene man har lært å kjenne. Det er mange hyggelige mennesker her som har bidratt til å bygge det milljøet. Uten disse (og deres store toleranse for mine «sprell» ikke minst) ville jeg neppe vært her i dag. Hva fremtiden vil bli aner jeg ikke, bare tiden og utviklingen her vil gi det svaret.

   Tor

   • oldis Says:

    Tor,
    Jaudå, dæ æ nok same oldisen ja..
    Nei, kommentaren min om facebook gjaldt ikke fjortisene, som jeg definitivt ikke anser som målgruppa di. Men det viser seg jo at fler og fler godt voksne bruker timevis på facebook.
    Har jo sett noen kommentarer om at fjortisene «gir opp facebook» fordi de ikke lenger får ha den for seg selv. Om dette stemmer kan jeg ikke si så mye om.
    Selvfølgelig hyggelig med et miljø. Selv er jeg nok som mange andre, aktiv i perioder, andre ganger går jeg lei og tar en pause…
    Men det var interessant å finne bloggen din, lås deg nå for all del ikke inn på fjesboka i framtida heller, men la innholdet være åpent. Det fortjener det!
    Ser forøvrig ut som det kan brygge opp til foto-verdig himmel i kveld, med ville skyformasjoner i solnedgangen…

    • Tor Vidle Says:

     Jepp, fant kjapt ut at det var fra fotoforummene «oldis» kom.

     Joda er klar over at det er mange som bruker facebook, og sikkert og finner noe matnyttig med greia, men for meg er det en totalt fremmed arena som jeg ikke bruker – og vil nok forbli det.

     Har vært enkelte kvelder som ble fotografiske i det siste, men tiden er for min del ikke tilstrekkelig i omfang de kveldene som har vært nå i august. Håper på bedre tider snart.

     Tor

 8. Hedda Says:

  Fint bilde d der – men hvor lenge sida er d tatt da ???

  • Tor Vidle Says:

   Som du spør Hedda:mrgreen: ! Vel, det var ihvertfall ikke i dag, eller i går. Jeg tror jeg var 18 eller 19 der, så kan du regne selv, men det var oppfunnet fly den gangen om ikke annet, hehe

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: