Å kline i en rød Bel Air.

Frydfulle hyl fra baksetet når Kilebakkene tas lavflygende med brøl fra en trimma V8 – «Toooor! Du er gal!» Gliser og trør pedalen i gulvteppet når selve the big one er i sikte. Hylene fra 3 jenter i baksetet toppes når Bel Air’en mister bakkegrepet og flyr 15 meter i siste hopp. Kilebakkene lever opp til ryktet. Bremser ned litt før Galtesvingen og putter Bobby Bare i 8 spors kassettspilleren, et mys i speilet – det lange lyse håret til Karin kanin flagrer i sommervinden – og ingen lensmann i sikte. «En gang til!» roper de fra baksetet. Jentene elsker Kilebakkene – kikker bort på Jone, hvit som alltid i Kilebakkene. Han sukker et uhørlig sukk i vindsuset. Jentene har rosa kinn og krever mer. Snur capsen bakfrem og sladder rundt 180 grader i innkjøringen til Palle Garpen og legger igjen gummispor på vei opp Kilebakkene for en ny hyletur nedover.

Den som ikke har klinet i baksetet på en rød Bel Air når Tammy Wynette synger i bakgrunnen har null peiling. Eller følt magen vri seg i rus når Kilebakkenes dumper tas flygende i fart som kvalifiserer til jailen, but hvem brydde seg? Ungdommen må jo få leke seg litt – ihvertfall den gangen fikk vi, på bondelandet. Eller hatt hele dashbordet overfylt av feite deilige 8 spors kassetter. Eller en myk somerbrun arm med lyse hår på som legger seg rundt halsen bakfra – og kanskje kysser lett nakken. Eller kryper mykt inn i armkroken mens en cruiser mot solnedgangen der ute i Jærhavet. Eller parkerer Bel Air’en med utsikt over over havet og nyter – nyter småkos og utsikten til Paradis..

       

Friheten – den er dyrebar. Og ikke minst ungdomsfriheten, friheten til å få være ungdom den ene lille perioden i livet. Selv lavtflygende i en rød Bel Air nedover Kilebakkene. De som ikke har fått oppleve den formen for frihet har mistet noe verdifullt. Tidene forandrer seg, også samfunnets syn på det å være ungdom. Toleranser forandrer seg. Vel kunne vi gjøre sprell som samfunnet i dag ikke ville akseptert overhodet, men aldri gjorde vi noe vondskap eller faenskap slik man så ofte dessverre ser at samfunnet i dag er begrodd med. Nei – vi var fornøyd med å leke oss, slik ungdommer må få lov til – uskyldig lek, men med dyrebar ansvarsforståelse inngrodd fra barndommen. Og derfor ønsket heller ikke voksne å overvåke, bremse våre naturlige ungdomsleker – ei heller lovens lange arm. Da snudde han seg heller og kikket på solnedgangen når en Bel Air kom flygende forbi i Kilebakkene, og sikkert smilte og husket da han selv lot seg rive med av Kilebakkene..

Men, den som ikke har klinet i baksetet på en rød Bel Air når Tammy Wynette synger i bakgrunnen har null peiling. Og vil ikke forstå..

Den gangen med 8 spors kassetter var det Country og Western som dominerte utvalget. For å gjøre en mimre tur bakover lar jeg Heidi Hauge få stå for musikken i min siste video. Har vist noen få av bildene før fra en liten kveldstur i lange skygger tidlig i august.

(Youtube henger litt i dag, men håper det bedrer seg)

8 kommentar to “Å kline i en rød Bel Air.”

 1. Tor Vidle Says:

  Og glemte: YiiiippiaJaijeiiii! Full guffe på musikkpedalen og slå ut håret!!

  Tor Fullspeed

 2. Tante Bø Says:

  55 Chevrolet Bel Air … grønn og hvit. Holder det ??
  Men jeg var i grunnen «ferdig klina». Jeg gikk med guttungen da bilen ble ferdig restaurert : ))

  • Tor Vidle Says:

   Næh – må være en rød -57, hehe. Ferdig klina? Er det mulig? Jeg mener, blir en ferdig med å kline? hehe

   Tor

   • Tante Bø Says:

    Søren … Jeg har bare kjørt grønn : ))
    Å ja da … Det går helt klart å bli ferdig klina.
    Hvertfall med han jeg campa sammen med da :mrgreen: Han tar jeg ikke i med ildtang en gang👿
    😆

 3. taxie Says:

  Nydelig video! Takk for de fine bildene du deler med oss🙂

 4. Ronja Says:

  Da har jeg ingen peiling for jeg har aldri klint i baksetet til en rød Bel Air.

  Derimot til toner av Tammy Wynette . . . men har glemt hvor og med hvem😯 .

  Flotte bilder som vanlig.

  • Tor Vidle Says:

   Da har du gått glipp av noe veldig viktig Ronja, hehe. Har du glemt med hvem? Jøje meg, da kan det ikke ha vært særlig kvalitetsklining:mrgreen:

   Takk ellers..

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: