Hedda Lurestakkens nestenovermann..

Hva faen? Salte urgamle kråker griller vatrete kyllingvinger på et overfølsomt skvalpeskjær. I midten kvakker onde kullsvarte Hedda Lurestakken med krydderbørsa. «Kom her din heks!» roper jeg og viser min største skaldeneve mot ondskapens herskerinne. Hjernen banker på topplokket – den vil ut og tankekvele heksa. Men den kan ikke svømme, som dens sjef heller ikke kan, og det er ikke vassbart ut til den skvalpetrukne steinen. Jeg nekter den å selvdrukne seg.

Heksa danser hånlig mellom kråkegubbene og en kanelfarget flygekrabbe tramper takten og spiller poker med kråkene. «Hvis Jesus hadde vært her ville han nok gått ut og hentet heksa til oss» kommer det fra hjernen. «Hold snavla! Jeg er hedning vet du! Dessuten er det forskjell på oppdriften i ferskvann og saltvann!» «Ja nettopp, og saltvann har større oppdrift! Dermed ville Jesus kunne jogget ut til skjæret og ikke måtte gå med stille filtsokker som da han gikk på ferskvannet!» «Å ti stille..» Hm.. sannelig ikke dum den hjernen, men best å ikke si noe så den ikke blir innbilsk og eplehøy.

«Faens heks!» Hun hånler, og hiver innpå en ny hjemmebrygget snusbuse. «Hva skal vi gjøre hjerne?» «Aner ikke, er litt opptatt med å beregne pinolforskyvningen av Mars i år 9702. Husker du malikeeseformelens 4. fortrinnsforutsettning ved upolarisert tzsekvens?» «Hva? Ikke i farten, har annet å tenke på nå.» «Hvor mye oppdrift er det i en brennmanet med omtrent 25 cm diameter?» «Et øyeblikk – vanntemperaturen betyr litt, også om den er mett.» «Mett?» «Ja, men får det til å bli ca 103 gram oppdrift ved 18 grader og halvmett tilstand.» «Ok, hm.. hvor mange blir det i en klump for å holde skroget mitt flytende?» «Forresten, glem det, har ikke årene med.»

«Svuuusjhahahaha!» «Hva var det?» «Det var bare heksa som var bortom og ertet. Faens heks!» «Idiot! Hvorfor grabbet du henne ikke?!» » Arrgh! Hold snavla hjerne! Du vet godt at da må hun være jordfast, tar jeg henne i lufta er vi begge solgte.» «Hva med balltre, heksesmekke?» «Alltid lur du.» «Hm.. hun la igjen en grillet kyllingvinge.. er vi sultne?» «Ikke rør! Den er garantert forhekset!» «Pøh.. biter ikke på meg det der..» «Ikke rør! Da flytter jeg ut!» Den ser riktig god ut, hm…

«Du? Hvor pokker er vi nå?» «Aner ikke, skulle spørre deg, du sitter jo med hele vettet.» «Grrr! «Du bare måte røre agnet til heksa din hjernedøde homogene styltebeinte ekstremromantiske budeiefreak!» «Men jeg var litt sulten..» «Se hva du har rotet oss opp i nå! Igjen! Grrr! alltid er det noe du roter til!» «Jeg?» «Du ja!» «Jeg flytter ut straks vi er kommet oss ut av dette klissete greiene her!» «Hm.. det er visst en karamellpudding vi sitter på?» «Karamellpudding? Takke Gyda Cornelias intelligente yppighet for at vi ikke havnet i en av sardinboksene dine! Horribel tanke å ende druknet i olje sammen med fiskelik uten hoder!»

Hvor er Hedda? Helvetes heks! «Den gamle på fjellet – hva var det han sa om å kverke Heddas evner?» «Du må kysse henne på nestippen når solen er halvt over Midtre Bølgefjell.» «Takk hjerne – lurer på om vi våger smake på pudding?» «Neiii!! Ikke rør! Gudene vet hvor vi da havner!» «Ehh kremt…» «Ditt pokkers puddingvrak! Du har allerede smakt!» «Ehh.. bare med en finger..?» «Hjelpe meg! Jeg er for ubrukt og klok til ende mine dager i et heksespill! Hvorfor måtte jeg bo hos en villmann uten fornuftige grenser?» «Å ikke klag hjerne! Tenk på hvor kjedelig det ville blitt om du bodde hos en standard byråkrat!»

«Hva i…?» «Se nå hva du har stelt i stand!» «Ikke klag hjerne – bedre å sitte i en færing på Jærhavet enn i en pudding uten horisont.» «Kan du så ro meg til lands takk?!» «Ok pysa.. men, det er ingen årer? Ikke seil heller, bare en… svart ugle som sitter på akterstevnen.» «Svart ugle? Det er ingen ugler i verden som er svarte ifølge de dataene jeg har…» «Nei du sier noe der hjerne – men den er svart samme hva…» «Må være en ny art, eller en som er feilpigmentert.» «Svuuusjhohahoho!» «Hva var det?» «Bare ugla som satte seg på midtofta…» «Det er heksa som har forkledd seg!» «Hm.. du er inne på noe der hjerne, men…? Den gamle sa at hun måtte klare å plassere hodet mitt mellom puppene sine og la en flette av 3 farger gli ned langs ryggraden min og ende i bakken før hun eide oss.. Ser ingen pupper eller fletter på ugla..?»

«Bare vent du! – og vær klar, sola stiger over Bølgefjella!» «Jo.. men en ugle har ikke nese å kysse?» «Ikke kyss nebbet! Munnen! Husk hva han sa ville skje hvis du kysset munnen og ikke nesa!» «Hm.. han sa vel at sagnet bare nevnte at noe uant ville skje?» «Nettopp!! Jeg vil ikke oppleve noe uant! Ikke mer uant!» «Slapp av hjerne, tror du ikke jeg har kustus på mine lyster – høh!» «Nei, det vet vi begge at du ikke har!! Du! Hva gjør du nå?!» «Jeg bare satt ugla på fanget mitt.. må jo se om den har en nese..?» «Åhh hjelpes meg!» «Svuuusjhihihi kjekken!» «Hedda!» «Å nei! Jeg er fortapt..» «Hysj hjerne, nå har vi sjansen! Pass på sola du!» «Tor.. såå sterke armer du har… Tor.. så dype øyne du har…» «Å nei! Pass deg nå for smisket! Hører du?!!» Hmm.. egentlig er Hedda vakker, myk… ubegripelig at hun er en ond heks.. «Hallo! Nå får du skjerpe deg! Hun er livsfarlig!»

«Toor.. så møttes vi endelig…» «Hm.. jo Hedda..» «Jeg er ikke Hedda, jeg er Vårdalsbudeia, husker du ikke..?» «Vårdalsbudeia…?» «Hallo!!! Hun lurer deg! Det er heksa! Våkne opp! Se den lange trefargete fletta!» «Slapp av hjerne, kule ned litt nå.. Hele kontrollen her..» Hm.. åh.. de leppene minner meg om… «Vær klar! Sola er nå over Midtre Bølgefjellet! Kyss nesetippen nå!!» «Ja skal kysse nå hjerne…»

(sensurr & senkurr)

.
Hm….? «Ånei! Ånei! Du kysset munnen!!» «Eh… var hmm.. borti nesen og.. tror jeg..» «Hvor er vi nå?» «Aner ikke hjerne, må ut av skogen først…» «Hva? Vårdalen…?» «Hva sa du?» «Vi er i Vårdalen.» Merkelig, der sitter jo den gamle gubben i en gyngestol? «Velkommen til Vårdalen. Du klarte det nesten.» «Hva mener du gamlefar?» «Du kysset Hedda både på nesetippen og munnen.» «Vel, jo…men?» «Sagnene sier at ingen har klart å kysse Hedda på nesetippen, de som har prøvd har alle latt seg forføre av hennes lepper. Du brøt halve trolldommen til Hedda, men hun fikk halve taket på deg fordi du og kysset munnen etter nesetippen.»

«Halve taket?» «Vårdalen er nå omringet av ubestigelige fjell. Du er fanget i Vårlia for evig tid og Hedda er avhekset og forvandlet til Vårdalsbudeia.» «Ubestigelige fjell? Høh! Ingen fjell stopper meg, skal nok komme meg ut!» «Nei, det er nok umulig selv for deg, og alle fjellene ender i en omringende stor sjø. Du kan ikke svømme. Du må leve i Vårdalen og med Vårdalsbudeia. Når Hedda mistet de onde trolldomsevnene fikk hun overskudd av gode evner. Men ingen kan vite om du overlever når hun nå er blitt omgjort til en evig kosekrevende budeie.» «Kosekrevende?» Hm… Kanskje er de fjellene for bratte allikevel..

«Jaja, hva skal jeg gjøre nå? En stakkars hjerne som må tilbringe resten av livet med en evigt kosende sjef?» «Ikke min feil at du ikke kan klatre og svømme hjerne..» «Sukk..»

Hm.. merkelig… ? «Puh! det var bare en drøm!» «Sier du det hjerne.. er du sikker…?» «Med deg er aldri noe sikkert!» «Nettopp…» «Gjeeesp, du? Vi sover litt til, jeg er enda trøtt.» «Nei! Orker ikke flere av dine skremmende drømmer!» «Så så hjerne, her skal du få en Mobylåt til å sovne inn til….»

«Hjelp! Våkne opp!» «Hva er det nå da hjerne?» «Der er Hedda igjen!» Hvor…?» «I sangen! Det der er ikke Moby!» «Hm… nei er visst ikke det..» «Det er Hedda!» «Kutt ut, det er ikke Hedda!» «Jo! Er du blind?!» «Hm.. munnen ligner…? Argh! Kutt ut hjerne, du må lære deg å styre fantasien din!» «Hvem snakket nå? Og er det da pokker ikke rart jeg blir påvirket av å bo i sammen med deg!» «Så så.. sove nå… sove nå…sove….»

4 kommentar to “Hedda Lurestakkens nestenovermann..”

  1. Tante Bø Says:

    Hehe … Jeg lurte på om det var feberørske eller no,
    men drømmer kan jammen meg bli heftige nok : ))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: