Vår sandkasse er større enn deres!

So what? Kattene pisser i den og. «Like barn leker best?» Pøh! «Like barn leker minst utviklende» – men like voksne derimot, like sjeler.. «Roma ble ikke bygget på 99 dager forstår dere».  «Si meg heller hvorfor du tror vi er idioter?» «Pål sine høner på haugen..» – nå kommer du deg, men er du sikker på at det ikke var Sivert sine høner? «Høh? Er du nuts?» Glem det – du ikke forstå mine ugh! Din baller går i last fordi du er for topptung. «Er du gått i fra forstanden helt nå?» Nei, ikke min feil at du ikke fatter. Hva er vår største felles multiplomme? «Wasser?» Hva snakker du om? Glem det, skal vi ta en pils heller? Ok..

Verden er ful av nonsen – nei ikke full, men ful. «Jeg liker din gange frøken og da gjenstår bare the key, hvor mye veier din hjerne? Er den under 1325 gr kan jeg dessverre ikke la deg føde mine små.» Verden bruker mer penger på å liksom utforske et univers vi aldri kommer til enn det ville kostet å løfte verdens fattige til et nivå som gjorde at vi andre turde å se de i øynene. Hvem faen er de som beslutter å sulte de fattige for et stjerneskudd? Universet – vi er der i vår lille sandkasse. Det får holde. Verden styres av en håndfull egokødder, det er fakta. Og dessverre er den hånden belagt med dyrens konger – menn. Til og med Jesus var mann, sies det. Hvorfor kunne ikke han der oppe skape Jesuitta heller? Nei – han er jo mann han og – og ruler universet den gamle gubben. Så det måtte bli en jr. «Men hønene sloss stadig seg i mellom i ustabil hormonrus, kan de styre mener du?» Hm.. Du! Skal vi ta en pils til heller – og sjekke agnet, lenge siden napp nå..

Hvem gidder bry seg? Verden blir aldri rettferdig, likhet vil aldri få sine 100%. Og det gjelder og i sandkassen Golden Norway. Vi er verdensmestre i så mangt, også det å drukne oss selv i bekymringer som er ubetydelige på vekten med ekte livsverdier. Nåja – begrepet «livsverdier» er under justering her på navleberget. Samfunnets tapere – hvem er det? Og da med «egentlig» puttet på. Hva er en taper i den sammenhengen? Husk for en gang skyld at ikke alltid dreier alt seg om kontoen og kroppen. Jeg tror taperne er større i antall enn de som sorterer under fattighetsbegrepet. Jeg tror og at Lisa har bedre av å gå på skolen i dag og enn å sitte på i pappas SUV med suvvende stress.

Men hvem gidder bry seg? Hver sin sandkasse..

Er du fornøyd med «passe» så greit for meg – sjelen din, hva sier den til passe? Er du i et passe forhold – er det nok? Hva sier sjelen om å bli tørket ut? Sakte… tørrpining. Kanskje er passe behagelig til et passe nivå – men har sjelen det behagelig? Sjelen – det er den rå og ekte deg. Den nakne deg. Hvis den gråter når du smiler passe behagelig – er det ok? Om du har blomsterpyntet sandkassen din i 25 år og sjelen din visner fremdeles – er det ok? Ok at den visner i den sandkassen du tviholder på? Hvorfor?

Men hvem gidder bry seg om andres sandkasse? Egentlig?

Dine øyne røper deg – er du klar over det? De forteller sannheten. Noen ganger er det derfor best å la leppene hvile – og alle pokerfjes rakner før eller siden..

Samme hvor, samme når – to varme hender som ømt holder og formidler kjærlighet mellom to like sjeler – det er menneskets absolutte ekstasenivå – er ikke mulig å toppe den lykkefølelsen.

Og der kom solen frem – mon tro om jeg skal ut og lete etter første augustsolnedgang?

8 kommentar to “Vår sandkasse er større enn deres!”

 1. Tante Label Says:

  Det er så mye av innlegget ditt jeg kunne tenkt meg å kommentert, men da hadde jeg holdt på til langt på natt…😛

  Men jeg setter stooor pris på hvordan du får tankene mine til å vandre…i dag ble det nesten et helt dikt av det…i morgen blir det kanskje fullført….

  Tittelen er «Eg ser deg»…

  Takk for «inspirerende» lesning! Go nattaklem! (x2)

  • Tor Vidle Says:

   Alltid ekstra koselig å få besøk av deg Tante Label, håper du snart begynner å skrive selv og igjen.

   Ikke uvanlig tenker jeg etter slike innlegg som mitt her at, nei – nå må jeg slutte å skrive innlegg som dette, er ingen som fatter noe av det som er bak, skjult mellom linjene, uansett. Men da glemmer jeg Tante Label, du har alltid forstått – også det som ikke står der i klartekst.

   Venter med spenning på «Eg ser deg» (og der minnet du meg på at det er lenge siden jeg har skrevet dialekt, det må jeg ikke glemme.

   Go nattaklem sendes fra flateland og over fjorden..

   Tor

 2. Perlen Says:

  Er du fornøyd med passe ? Virker som at du skriver spørsmåla til deg selv men dem er kanskje både til deg selv og til andre ? Sånn spørsmål er tøffe å svare ærlig på og kanskje det også er vanskelig å vite hva som er perfekt i et forhold ? Ikke alle vet helt hva dem kan forvente å få tilfredsstilt i et forhold på det planet du snakker om her tror jeg.
  Alikevel har jeg følelsen av at du også snakker om deg selv der ? Er du fornøyd sånn du lever ?
  Siden du selv er så krystall tydelig på det du har som tema så går jeg utifra at det også angår deg ? Er lov å spørre håper jeg ? Du skriver at mye er skjult bakom linjene og at mange kanskje ikke skjønner no ?
  Opplys oss ?

  • Tor Vidle Says:

   (beklager at jeg ikke så denne kommentaren tidligere)

   Det er ingen mal for lykkefølelse. Den er individuell og kun enkeltmennesket selv vet når den er der, eller når det føler mangler eller ikke er der det håpet å komme. Det nytter heller ikke å lyve for seg selv. Følelsene, sjelen – sier tydelig i fra, begge veier. Slik samfunnet vårt er formet, tar normene vi selv tillalter å vokse og ta kontrollen over vårt liv lite hensyn til sjelene.

   Mennesker generelt redde for å være nakne – sjelsnakne, for da er de grusomt sårbare. Men samtidig er det ikke til å skjule at mange vet at om de fortsetter på samme veien vil manglene være der og om 10, 20 år. Hvorfor? Hvorfor la sjelene visne helt bevisst? Av bekvemmelighetsårsaker? Eller – redsel for det ukjente? Eller andres dom? Hvorfor plante inne en sjel som tørker inn samme hvor mange fasadeblomster man planter? Hvorfor ikke pleie den dyrbareste blomsten heller? Sjelsblomsten.

   Tor

 3. Navn Says:

  Er du fornøyd med “passe” så greit for meg – sjelen din, hva sier den til passe? Er du i et passe forhold – er det nok? Hva sier sjelen om å bli tørket ut? Sakte… tørrpining. Kanskje er passe behagelig til et passe nivå – men har sjelen det behagelig? Sjelen – det er den rå og ekte deg. Den nakne deg. Hvis den gråter når du smiler passe behagelig – er det ok? Om du har blomsterpyntet sandkassen din i 25 år og sjelen din visner fremdeles – er det ok? Ok at den visner i den sandkassen du tviholder på? Hvorfor?

  Men hvem gidder bry seg om andres sandkasse? Egentlig?

  Dine øyne røper deg – er du klar over det? De forteller sannheten. Noen ganger er det derfor best å la leppene hvile – og alle pokerfjes rakner før eller siden..
  Sitat slutt.

  Snakker du til deg selv og om deg selv her sånn?? Kan si meg enig med Perlen i at du mener deg selv om detta? Ser ikke no svar på spørsmåla Perlen stilte men det ble kanskje ubehagelig å være ærlig på din egne usagn?? På mange måter så syns jeg at det kan være rett å utfordre folk som stiller slike spørsmål eller har sterke meninger om et eller anna og kan virke upresis. Tror egentlig at du er presis men at du pakker tinga litt inn og prøver å tåkelegge tema?
  Du sier også no om at ingen andre fatter det som er bakom orda dine og da lurer jeg på hva du mener med det og hvorfor du er upresis i svar på hvems sjel som har det lite bra eller hva en skal kalle det???
  Dersom du har det så bedrøvelig er det på tide å ta rev i seila vell??

  • Tor Vidle Says:

   Nei – jeg er alltid ærlig ovenfor meg selv – noe annet ville vært å svikte meg selv. Dessuten lurer ingen sjelen – seg selv uansett – og en urett innrømmelse ville blitt møtt med umiddelbar reaksjon fra sjelen – en selv. Men det er forskjell på å vite – og prøve å fornekte, glemme og gjemme – og det å innse og innrømme ærlig at det man føler er reelt og at man er på feil sted.

   Føler sjelen at den er på feil sted, nytter det ikke å pakke den inn i blomster og prøve å lure den til å føle noe annet og se bort i fra manglene. Sjelen, ens ekte og nakne indre følelser – lar seg aldri blinde av fasader. Fasader og blomster kommer i mange utgaver – både metaforiske og synbare..

   Ordene i innlegget får hver enkelt lese som de evner å tolke – noen vil kanskje og føle noe et ømt sted dypt inni seg..

   Tor

 4. Perlen Says:

  Tåkefyrste

  Du har fortsatt ikke svart på spørsmålet men bare snakka runt grøten. Tror forresten at mange er gode på snakk men mindre bra på å omsette teori til praksis. Ingenting er enklere enn å snakke idealer.
  Når orda dine leses kan det virke som om du kan være bitter på et eller anna.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg svarte over at: «Ordene i innlegget får hver enkelt lese som de evner å tolke». «Bitter» kan nok alle være, enten det er på andre eller seg selv. Og det er du som drar inn «bitter» via din tolkning. Andre vil tolke ordene annerledes, slik vil det alltid være.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: