Hvis jeg var kvinne..

Tanken kom fra ingensteds – hvis jeg var kvinne ville jeg nok vært som henne ja. Og da ment som The Budeie In The Red Mazda MX5 rett foran meg. Med taket ned på den lille røde sportsbilen og lang blond hestehale, langt flagrende skjerf og stilige solbriller stod hun parkert ved siden av meg utenforbi sjappa. Alderen vanskelig å tippe, men kanskje rundt min. Nå var det en perfekt soldag for å kjøre toppløs liten stilig sportbil, antagelig ventet hun på noen.

Jeg stappet bæreposer inn i kassen min som plutselig ble gammelmodig og kjedelig, hun kikket på meg – så kommer det: «Nei – er det ikke deg Tor?» Forbauset kikket jeg bort, kjente jeg en budeie av det utseende i rød sportsbil? «Joo…?» fikk jeg omsider ut – jeg het da Tor ja, men…? Så viste det seg at det var ei jeg hadde gått på skolen med, ungdomsskolen – og ei jeg hadde rosa i ansiktet holdt i hånden og… vel vi stopper der.. Noen husker ansikter som om de var evig innpreget i minnet og selv om mange tiår var gått. Nå hadde hun visst sett meg i avisene og tv av og til og antagelig fulgt med på utseendes justering med tidens evige gange. Men jeg husket henne ikke som en utpreget – ja budeietype? Men hva vet en når en er 15 om fremtiden..

Men det var tanken jeg undret meg mest over senere, min tanke om at hvis jeg var født som kvinne ville jeg sett ut som henne, dvs fresende rundt med flagrende hår, skjerf og stilige solbriller i en rød sportsbil. Mulig jeg hadde burnet starten og sladdet i svingene, noe hun ikke gjorde. Jeg er vel født mindre tam sikkert, og det måtte selvsagt og blitt endel av meg som kvinne – budeie, skald og småvill i en kropp? Ja og samme sjelen, tankene og…. 

Det er sant at det er noe spesielt med kvinner av den arten i en rød sportsbil på en vakker dag. Det er ikke bare en klisje – men hvorfor er de så få? Og menn i samme setting er totalt annerledes – kjedelig mer eller mindre? Ihvertfall sett med mine manneøyne. Men som sagt er de få kvinnene i rød sportsbil – nå er det SUV som er greia ser det ut til, men finnes det noe stilig med en SUV? En kasse på hjul, nei tvert om er en SUV så lite kvinnelig som mulig i bilenes verden.

Det hender en leser spørsmål om hva, hvem osv en ville vært dersom man var født som det motsatte kjønn. Men da ofte tenkt som personer med navn, politikere, skuespiller osv. Min tanke var på et annet nivå – straks jeg så henne kom tanken bare: Der har du meg som kvinne.. Merkelig. Men tror faktisk det ikke ville vært langt i fra sannheten dersom en tar med de nevnte tilleggene..

Er det bare meg som har hatt en slik opplevelse? Tankenedslag..

.

Siden jeg ikke pleier knabbe andres bilder fra nettet får jeg ta det eneste bildet jeg har tatt selv av en rød sportsbil, men med taket oppe – og ingen budeie i. Dog er den rød (tror jeg har vist det før?)..

8 kommentar to “Hvis jeg var kvinne..”

 1. m-l Says:

  Eh, – Makan!😉 Hehe!

 2. Tante Bø Says:

  Hehe … Du får tankene i sving hos den enkelte 😆

 3. gaien Says:

  Fin rød bil, selv om jeg ikke kunne ha tenkt meg å hatt en slik, men den er fin hvis man ønsker oppmerksomhet. Perfekt hvis man har et (rødt?) politisk budskap, for da kan man bare f.eks. bare skrive: «Stem på Jens» på bakruta og så kommer alle garantert til å få det med seg.🙂

 4. Anonym Says:

  Hei Tor.
  Du virker meget reflektert og jeg liker hvordan du forsvarer deg og måten du tenker på. Jeg er en kvinne og en dag skal jeg være eier av en stilig cabriolet, men den skal være rundere i formen, mer feminim og fortsatt utstråle eleganse.Før var jeg redd for å skille meg ut, og tenkt altfor mye på hva andre måtte mene og synes om meg. Dette er en av mine mange drømmer,og jo eldre jeg blir,jo mer forstår jeg hva jeg trenger å lære.Men nå er jeg ikke redd for å skille meg ut lenger,så Tor: i fremtiden vil det bli flere av oss sterke jenter/kvinner som er fryktløse.Jeg vil da være en av dem.

  • Tor Vidle Says:

   Å være 100% seg selv – man skal være rimelig tøff for å makte det, våge å leve sine drømmer ut. Samtidig slites man mellom det å ta hensyn til andre, f.eks mennesker nær seg. Det kreves så forbannet mye av et stakkars lite menneske i dag. Men det må få lov å være seg selv og – og ikke minst få respekt for det og valgene det tar. Samfunnets normer gjør det heller ikke enkelt, men mange ganger bør en gi pokker i normene, for ens egen skyld.

   Jeg håper inderlig du får din stilige cab med runde former – korrigert: selvsagt skal du ha din stilige cab med runde former og selvsagt skal håret ditt få fly i frihetens glede bak deg der du suser fri inn i fremtiden.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: