Early June..

Tidlig juni – forsommer hvor det yrer og kribler, også i mennesker. Og håp, håp om en sommer.. Tidlig juni hvor dufter fra blomsterenger får selv den mest kostbare parfyme til å rødme. Tidlig juni hvor man skulle vandre rundt i jomfruelig sommer hånd i hånd og kysse bak hver grein med ferske grønne sommerblad – og kose i hver duftende sørvarme li. Tidlig juni hvor man skulle være et lekende barn igjen – og kaste den voksne stive hammen. Tidlig juni hvor man skulle føle livet smyge seg inn i hver krok av en livstrøtt vintersjel.

Men hvor ble du av? Juni..

Juni med sine lokkende håp – å være juni forplikter. Kjærlighetsmåneden. Ungdomsmåneden hvor selv slitne brukte kropper får ungdomsglans og krevende lyster tilbake. Og følelser. Juni med ny tro på livet – og ny tro på at å elske ikke bare er en klisje, juni med ny tro på en selv – og at man kanskje allikevel er elskbar. Juni med sine farger hvor man selv får nye friske og levende. Juni med håp om evig sommer – den man klynget seg til i iskalde januar – håpet. Juni..

Men hvor ble du av? Juni..

Årstidene er som livet – men å sovne lykkelig i evig varm junifavns kjærlighet gir juni hele året – hele livet..

Juni – har du juni må du pleie det dyrebare hele året..

….

Noen inntrykk fra tidlig juni:

16 kommentar to “Early June..”

 1. Tante Bø Says:

  Juni ble forferdelig fort historie i år synes jeg.
  Snart er jammenmeg juli historie åsså.
  Jeg sitter med mange bilder fra skauturen vi hadde i mai. Kansje jeg bør legge ut de bildene : ))
  Da får vi hvertfall litt av sommern omigjen : ))

  • Tor Vidle Says:

   Jeg sitter enda og undrer meg på hvor juni ble av tante. Men når jeg ser i bildemappene mine så var visst juni der allikevel – også med opplevelser – men kanskje forhåpningene var for store?

   Hele dette året har vært total «ujærsk», 3 månedersvåren vi er vant med kom aldri, og før det en rekordvinter som og spiste opp de jærske vårmåneder, noe som ble veldig merkbart for et vårmenneske som meg.

   Juli har og hatt turbo i år, selv om den er like lang som alltid. Men følelsene om full speed er der. For egen del har nok det at jeg har vært rimelig innaktiv pga sykdom og helt klart satt sitt preg på dette. Men satser på august nå – og forhåpentligvis med ekte jærsk augustvær.

   Bilder er alltid koselig, jeg har og en svær haug fra i sommer jeg knapt enda har sett igjennom. Men det kommer nok noen av disse her og med tiden..

   Tor

 2. Tante Bø Says:

  Skulle jo tru at tiden gikk sakte og at vår og sommer skulle ha virka evig lang nå som vi har gått på halv fart og kansje mindre enn det, men sånn har det jo ikke virka.
  Men angående bilder nærmer jeg meg ett problem.
  Det samme som Knut Einar støtte på … Plassen er snart brukt opp.
  Jeg har brukt 70% av kapasiteten min. 40% – 50% bare nå siste uka. da holder det jo ikke lenge.
  Bekymringsverdig, for jeg kan ikke turne rundt og finne løsninger på det.
  til det er jeg for hjelpesløs på pc’n.

  • Tor Vidle Says:

   Ta å skriv en kommentar i Sol’s blogg om det punktet angående liten lagringsplass, jeg tipper det er noe de ikke er helt klar over er blitt et problem for enkelte (jeg bruker ikke Sol’s lagringsplass til bilder, der bruker jeg picasa nettalbum og legger inn en url fra bildet på samme måte som man gjør med Youtube).

   Tor

   • trultemor- Says:

    joda, det er SOL klar over om de bare leser mailene sine. Jeg skrev til dem om det da Knut Einar hadde brukt opp lagringsplassen sin.

    • Tor Vidle Says:

     Enig i at de burde lese mailene – om de gjør så burde de og både tilbakemelde og som i dette opplagte tilfellet, gjøre noe med saken.

     Tor

 3. luxcat Says:

  Godt skrevet og beskrevet🙂 Tror det er mai jeg har disse følelsene for, men sørgelig nok skuffer den stort sett hvert år, så jeg burde vel byttet den ut med juni. Eller slik sommeren har vært nordpå, med neste juni😦

  • Tor Vidle Says:

   Vi er kanskje noe utskjemte her på Jæren med milde grønne vintre og 3-måneders vår. For min del er vår og forsommer den tiden jeg trives best i. Men man tilpasser seg jo etter hvor man bor i landet vil jeg tro.

   Tor

 4. Penselsvingeren Says:

  Så flotte bilder…
  Juni er en fin måned, liker også mai, når det liksom er rett før alt skjer.
  Ha en fortsatt flott sommer, nå er jo nesten julien fordufta også.

 5. Tante Bø Says:

  Jammen fikk jeg fin flyt i framvisninga i kveld : ))
  Så flotte bilder : ))

 6. Lise L: Says:

  Så nydelig, du er fantastisk til foto, ser motivet, fanger nuet. Det er en nytelse å se på, kan nesten merke duften fra det man ser..
  Jeg har hatt med meg kamera de siste dagene ute i ødemarka, det eneste jeg fikk var bilder av en død grevling (jeg trodde den var levende, fordi den så på meg..🙂 ) og hvor jeg går ved åbredden på bare føtter i nattkjole..ha-ha-ha. Så kunne jeg ellers ha tatt bilder av den vakkreste uberørte natur.
  Men det er en nytelse hver gang man ser dine bilder.

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Mange takk Lise, noen ganger skulle jeg ønske at man kunne servere inntrykkene i 3D for å få de bedre frem.

   Går du langs breddene i bare nattkjolen? (fikk noen bilder i hodet her ala svevende nymfe, hehe). Men viktigste delen er å ha kameraet med seg, ellers blir det ingen bilder – f.eks er jeg blitt flinkere selv til å ta det med i bilen – ofte finner jeg på noe underveis som ikke var tenkt på i forveien, og som kanskje burde foreviges. Eller oppdager noen sjeldne fugler på en mark, eller ei ku på vidvanke, eller som deg med den døde grevlingen, man vet aldri.

   Det tok en tid før jeg «så» motivene bedre, senere kom de av seg selv, og jeg så verden litt fra andre vinkler enn før i tillegg. Spennende det.

   Tor

 7. mirapisani Says:

  Endelig gikk maskinen min med på å vise den videoen Tor. 😀 I går var det ikke mye den var villig til å gjøre. Var et dyr som satt inni det hullet i treet?
  Ja hvor ble juni av? Hele våren min ble stjålet fra meg av ganske så slitsomme følelser og kødding med mitt liv og fremtid. 🙄 De månedene vil jeg ha tilbake slik som de skulle være.

  Og der starta huseieren gressklipperen… Jaja, nei da får jeg kneppe på meg gode sko og pakke ryggsekken og gå en tur. Det der gidder jeg ikke høre på i dag nei.
  Ha en fin dag Tor og takk for titten. ;))

  • Tor Vidle Says:

   Er ikke uvanlig at Youtube er såpass tregt at det hele stopper eller hakker mira, så ikke sikkert det er din pc alltid.

   Hullet – det var et reir inni den hule stammen, men det jeg prøvde å ta bilde av var lyset inni, for det var et hull på andre siden og som lot sola lyse inn i stammen. Selv føler jeg at tiden etter at vinteren endelig slapp taket har forsvunnet i full speed. Men satser på at neste vår og forsommer blir normal igjen.

   Ha en fin helg.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: