Svartelisting av kommentarord.

Tragisk at noen skal få herje på i det uendelige og ødelegge for andre. Kanskje på tide å ta i bruk svartelisting angående kommentarord – dessverre mener jeg, men ser ingen annen utvei snart så lenge ikke Sol makter å stoppe vendettaen til vedkommende. Den er i ferd med å bli en stor belastning for hele bloggsamfunnet føler jeg.

Hvordan svartelisting funker:

–>Gå inn på kontrollpanel

–>Velg «Innstillinger» helt nede

–>Velg så «Diskusjon»

Nesten helt nede på den siden er det et stort skrivefelt som heter «Svarteliste for kommentarer». Her kan man skrive inn ord som da vil kunne blokke kommentarer. Det er ihvertfall meningen at det skal funke slik (jeg garanterer ingenting). Man kan skrive inn de ordene man tror vil kunne stoppe – ha den effekten man ønsker.  F.eks skriver man jøde skal ikke kommentarer med dette ordet få komme frem. NB! Husk at kun 1 ord pr linje! F.eks slik:

jøde

wtc

JE

Det er fritt frem å fylle på i det uendelige, bare husk at samme hvem som skriver en kommentar med et av ordene på listen vil da få kommentaren blokket – så man må vurdere med omhu. Man kan selvsagt fjerne ord fra svartelisten igjen når som helst. Husk å lagre nederst etterpå enten man fyller på eller fjerner.

Det er trist at man skal måtte vurdere å begynne med å svarteliste bare pga antatt en persons aktiviteter. Men for de som føler seg plaget kan det være et hjelpetiltak som kan lette litt inntil personen selv tar til fornuft eller Sol løser saken. Jeg velger å tro at personen selv har såpass mellom ørene at vedkommende snart klarer å fatte at h*n ikke kan fortsette å bruke utenforståendes blogger til sin agenda og dermed ødelegge deres blogglyst.

Edit: Legg og i tillegg inn de samme sperreordene i feltet over, dvs i skrivefeltet «Moderering av kommentarer». Dermed får man en ekstra sikring. Husk å lagre endringene!

Edit 2: Et tips er å finne nøkkelord som vedkommende stadig bruker om og om igjen, og da ord som sjeldent eller aldri andre vil antatt bruke. Jeg fyller selv på lista stadig vekk. Om det ikke stopper alt så begrenser det vedkommendes muligheter mer og mer. Jeg kan se på kommentarer som er stoppet at vedkommende prøver seg, men filteret har stoppet kommentarene fra å komme ut.

Jeg jekker opp dette innlegget igjen og anbefaler sterkt at de som føler seg plaget prøver denne løsningen. Videre kan man sette at kun regga får kommentere inntil en annen og fast løsning er på plass, vedkommendes aktiviteter her er nå såpass at Sol bør ta kontakt med politiet for å få noe gjort. H*n er enkel å spore ser jeg nå, så det burde ikke være et problem å reagere for politiet ved å ta et besøk og konfiskere pc’utstyret samt gi eventuell arbeidsgiver beskjed. Påtalemyndighetene har oppjustert nivået for denne typen kriminell adferd.

De som føler seg plaget bør og umiddelbart sende en klage til Sol kundeservice slik at Sol får mest mulig tyngde med i en anmeldelse. Hos meg ser jeg at personen og har lagt inn en kommentar med Sol’s egen avatar, noe som er alvorlig nok bare det.

Edit 3: Jeg har nå og lagt inn en anmodning hos Sol i deres blogg om å ta affære, men ser at selv Sol har nå lagt kommentarer inn på moderering/godkjenning før de vises. Det må være et nederlag for Sol å måtte gå til det skrittet. Men det viser vel alvoret i situasjonen.

10 kommentar to “Svartelisting av kommentarord.”

 1. mirapisani Says:

  Takk Tor. Jeg har sett denne muligheten, men jeg forsto den ikke 100% før nå. Trenger alt inn med teskje.
  Noen er bare ikke rett navla, så da… 🙄

 2. Tor Vidle Says:

  Ikke alle som vet om den muligheten mira. Men håper vi slipper å bruke den i stor stil. Etter at jeg i en kommentar i går kveld ba vedkommende om å vennligst bruke vett og ta hensyn til andre her, ble hele det angjeldende innlegget slettet få minutter etterpå. Jeg velger å tro (og håper) på at vedkommende selv nå forstår og avslutter sin evige agenda som ikke kan gagne h*n selv heller i lengden og dessuten ødelegger for andre her som ikke har noen med de sakene å gjøre.

  Håper inderlig ting nå roer seg – Sol er og aktive og skal ha ros for det.

  Tor

 3. etrealtrotehue Says:

  Hei Tor🙂
  Jeg aner ikke hva det er snakk om,jeg henger jo ikke med i svingene for tida,he he
  MEn jeg er som Mira da,må ha ting inn med t-sje🙂
  Så det var ett eller annet hos Tante Bø,
  er det det du mener?
  Uansett,godt du gidder lære oss andre litt også,he he
  Ha en fin kveld.

  • Tor Vidle Says:

   Det er problembarnet vårt som av og til utgir seg for andre, også tante BØ. Jeg prøver ut måter å bremse vedkommende inntil andre løsninger kommer.

   Ha en fin kveld du og.

   Tor

 4. Anonym Says:

  Er det mulig at Sol enda videreformidler epostadr.? Ser slik ut av din kommentar til SOL?

  Dette er fra Sol 8.juni – ligger nederst på forsida.

  IP-/e-postadresser fjernet
  08/06/2010
  Vi har nå fjernet alle brukernes e-post- og IP-adresser fra kommentarene. Verken e-post- eller IP-adresse vil være synlig for bloggeieren dersom man kommenterer i en annens blogg. Av samme grunn er det foreløpig ikke mulig å redigere kommentarer i egen blogg, men dette vil bli rettet etter hvert.

  + at der står at e-post ikke vil publiseres i kommentarfeltet for hver kommentar som legges inn.

  Sol må jo ønske det slik som det er nå med mye skitt og ID-tyveri siden de ikke gjør noe med det.

  Denne kommentaren prøver jeg å legge inn med epostadr. «Per@spillemann.no» Så får man se – hehe

  Jade

  • Tor Vidle Says:

   Det vet jeg ikke enda Jade da jeg ikke har avmerket for å motta beskjed via mail når noen kommenterer, men trodde det var løst nå. Dvs at de regga’s mailadresser ikke følger med i automeldingen. Vi får se hva Sol svarer på den saken.

   Den fake mailadressen du prøvde med her viser ikke hos meg under kommentarer i kontrollpanelet, så det stemmer at den saken funker som den skal.

   Tor

 5. luxcat Says:

  Tor: Da det ble slettet så var det ikke JE, men SOL som slettet hele bloggen hans. Det vil si – den bloggen, han har flere.
  Ellers tror jeg en anmeldelse er dødfødt. Muligens kan SOL kjøre på tapte inntekter, og da blir ID-tyveriene på f.eks. med og tante Bø et økonomisk annliggende og dermed alvorligere i strafferettslig forstand, men med Halvorsens forhistorie, så tror jeg ikke noe som helst skjer. Og det er jo ikke bare på SOL han opptrer som en pest og en plage heller.

  • Tor Vidle Says:

   (nå ble du stoppet auto av programmet siden du skrev vedkommendes nick, og dermed havnet i useriøse kommentarer og ikke viste før jeg forandret statusen)

   Jeg har sett at det kommer og går kjappe blogger hvor vedkommende så diskuterer med seg selv, så slettes de senere. Jeg forstår både kattepinen og hodepinen dette gir Sol. På den annen side kan man ikke sitte med hendene i fanget og bare la det suse.

   Mulig det finnes datatekniske løsninger som kan mekkes inn i bloggsystemet, det er foreløpig rimelig nytt terreng for Sol og. Uansett må noe gjøres.

   Tor

   • luxcat Says:

    Skjønte det🙂 Hadde selv lagt inn en del ord i svartelista og unngikk «vår venn» da.

    Ikke vet jeg hva som kan gjøres, men vet at om dette fortsetter stort lengre, så kan de bare legge ned. Så det så godt med Norsk Politikk, innen SOL tok grep (og mulig det var feil grep å stenge for anonyme) så var det ikke folk igjen. Jeg, og mange andre, fant oss til rette på andre debattfora mens SOL tenkte ut hva de skulle gjøre.

    I den bloggen hans her om dagen (Kalle Kanin) så var det jeg som diskuterte med ham, ikke han selv med mitt nick. Jeg forsøkte å finne ut hva han egentlig vil, men endte like forvirret som jeg var. Virket som at det han vil diskutere er gamle debatt-brukere. Jaja!

    • Tor Vidle Says:

     Og der brukte du nok et ord eller to som jeg hadde lagt inn, så det funker, hehe

     Jeg leste den bloggen du nevner, og la inn en kommentar hvor jeg ba han snart ta hensyn til andre her, rett etterpå ble det innlegget borte såvidt jeg fikk med meg.

     Selv ønsker jeg å ha en åpen blogg slik at alle kan få kommentere, men dette som er mer som spam og slitsomt for alle, ønsker jeg ikke.

     Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: