Kveldsgrøt..

Risengrøt til kvelds – tankene er og litt grøtaktige. Kort strever jeg enda med å tilpasse meg denne nye bloggen – nei jeg elsker WordPress og er glad for å endelig ha fått et skikkelig verktøy. Dog er jeg ikke imponert at Sol’s bloggoversiktside, men det har vel de fleste fått med seg. Den betyr mer enn Sol synes å forstå, ihvertfall for meg. Det å ha det ryddig, lett å finne frem og at bloggerne er hovedfokuset og ikke et fjortissirkus som gir et håpløst rotete inntrykk – og fremmedgjør bloggen, kanskje særlig for oss som var vant med den gamle og dens ryddighet og gode oversikt. Nok om det.

Men jeg savner tante BØ’s morrarabbel, det ligger varme og hjemmefølelse i å hver dag kunne se hennes morgenord når man går inn på bloggen. Men nå er hun ikke her, og det er sterkt beklagelig synes jeg. Det er noe trygt og koselig med hennes morrarabbel – og hun var et samlingspunkt hver dag, en stor pilar i det gode bloggmiljøet i den gamle bloggen. Hovedårsaken til at morrarabbelet stoppet tror jeg bestemt at kan adresseres til en umenneskelig og lite taktisk uttalelse fra den Sol ansatte som kommenterte en sak, vedkommende må være en dårlig menneskekjenner. Nå har Sol fått min mening om den saken, og Lill hos Sol har og lovet at smileys og muligheter for å legge inn youtubevideoer og bilder i kommentarer etc vil komme på plass. Men den utaktiske hos Sol burde i det minste kommet med en beklagelse for sin uttalelse.

Jeg håper inderlig tante snart kommer tilbake med sitt morrarabbel som vi rett og slett trenger her på bloggen – hører du tante? Vi behøver deg for dine samlende positive egenskaper.

Ellers mangler det flere jeg kunne nevnt, foreløpig håper jeg at de etterhvert kommer tilbake når ferietiden er over og Sol har mekket ferdig det hele slik vi som bruker bloggen ønsker at det skal være – hva Sol ønsker bryr jeg meg ikke om, de blogger ikke her og evner ikke å forstå våre behov slik bare vi selv kan.

Grøten – meg, min. Faktisk sliter jeg med å være her. Som sagt er det herlig med WordPress – men det er så mange fremmede elementer jeg strever med å tilpasse meg og manglende bloggere. Og det meste skyldes Sol’s rot og lille vilje til å forstå poenget med å lære av den gamle bloggen. Jeg føler nesten at forsiden er blitt en lekegrind for en eller annen hos Sol som skal prøve ut allslags dilldall og vas som kun roter til alt og lar bloggene bli 2. prioritet. Bloggene er jo første prioritet på en oversiktsside, ikke motsatt som nå. Men kanskje det er håp dersom Lill nå har våknet og evner å forstå at egentlig vil vi kun det felles beste, også for Sol. Men jeg blir lei av å gjenta meg selv 100 ganger før de gjør noe med det, er ikke derfor jeg er her. Og det tapper min lyst til å skrive når ting ikke fungerer slik det burde. Andre har sikkert ikke samme problemet med det.

Men jeg er ikke andre, dessuten har jeg som snart syvende far her vært med på en slik omlegging før, og vet at uten å mase skjer ikke noe. Dessverre. Og forrige gang gikk og flere lei av rotet og forsvant i enten frustrasjon eller oppgitthet. Derfor er det litt ekstra denne gangen for meg, jeg ser samme tendenser som sist, noe jeg håpet vi skulle unngå – og at Sol hadde lært nå. Men vi får håpe at det snur snart. Jeg setter en femmer på Lill denne gangen. Forresten, det var jo nok om det nå. Jeg får skylde på grøten..

Noe ligger sikkert på meg personlig og – at jeg er bloggtrøtt. Kanskje – jeg vet ikke. Vet bare at dersom jeg tar en lang pause som forrige gang da jeg var borte for etpar år siden, så tviler jeg på at jeg denne gangen ville kommet tilbake. Derfor prøver jeg å holde meg flytende, selv om jeg og fyller på med stupide samfunnskritiske innlegg, noe jeg slettes ikke innerst inne liker å skrive særlig ofte. Det er ikke den «typen» blogger jeg er – dvs tilsynelatende en sur grinete gubbe som må ha ut sin galle og eder. Dog forsvarer jeg lett de svake i verden med hard lut. Selv om jeg har meninger om det meste, så er det ikke for disse jeg har opprettet min blogg. Dog ser jeg Sol er kjappe med å gripe de innleggene, men der må jeg nok si beklager Sol redaksjonen, men det kommer ikke til å bli en vane at dere får slike innlegg herfra – i tillegg gidder jeg ikke tusen anonyme diskusjonister som lett da dukker opp med sine kommentarer. Det finnes andre som liker å skrive slike innlegg, og sikkert bedre enn meg – det er slik bloggsamfunnet fungerer, vi er alle en del av mangfoldet.

Jeg liker bedre budeier i blomsterenger..

Over 1000 innlegg står det på oversikten min, og nesten 8000 kommentarer (og i tillegg ville den gamle bloggen ha kommet med sine nesten like mange tror jeg). Det blir noe ord til slutt. Men mest av alt mange mennesker. Mange mennesker på mine år her som har kommet og gått – noen ytterst få er her enda. Jeg husker de alle. Mange ganger tenker jeg at, nei nå må vel folk være møkklei den merkelige fyren med alle sine rare ord og både myke og sta meninger. Og budeiene. Og alle diktene – og alt ingen forstod. Ja og Sol har jo fått sine pass stemplet heavy mange ganger, så de er sikkert og lei den sta gubben. Selv om han dessverre ofte kanskje hadde rett allikevel.

Men bak alt sitter menneskene her, både de som er og de som var – og det som gjennomsyrer alt er hvor godt jeg føler de har alle mottatt meg, og det er jeg usigelig takknemlig for – og det er nok hovedårsaken til at jeg enda er her – så evig takk til alle, både kjente og ukjente..

5 kommentar to “Kveldsgrøt..”

 1. Anonym Says:

  Gamle Sol-bloggen var så trivelig, for det meste. . . Denne nye bloggen blir nok aldri det samme, om ikke Lill hører på deg og andre her inne da, det er jo godt mulig, det kan virke sånn hittil?

  Vi hadde våre diskusjoner, var uenige rett som det var, men for min del var det helt ok, håper og tror det var likeens fra din side?

  Har verdsatt høyt dine bidrag til bloggen og håper dette innlegget ditt ikke er en avskjed med Sol-bloggen? Da blir det ikke ofte jeg kommer innom her ihvertfall.

  Jeg ble jo sperra fordi jeg utbasunerte gang etter gang Sol`s slumsing med våre IP/epostadresser. En enkel beklagelse og en forsikring fra Sol om at det ikke skulle skje igjen hadde vært nok til at jeg hadde holdt kjeft og blogget rolig videre, men slik ble det ikke. Jeg brukte nok for store ord, det hadde jeg kunnet innrømme og beklage – om Sol hadde kunnet innrømme og beklage sine feil, og forsikre om at det ikke ville skje igjen. Jeg tror det MÅ TIL for at bloggere skal komme tilbake til Sol og trives her. Personvern og sikkerhet på nett er UTROLIG VIKTIG! (mener jeg)

  God natt og en fin dag i morra til deg.

  Jade

  • Tor Vidle Says:

   Det virker som om Sol via Lill nå prøver Jade, så det ser lysere ut synes jeg.

   Det er slik det fungerer når man diskuterer, og det er naturlig å være uenige i saker uten at man dermed blir «uvenner».

   Jeg teller på knappene, og har ikke bestemt noe endelig enda, men liker ikke utviklingen generelt akkurat nå.

   Ikke uvanlig får de som er blitt utestengt etter en tid åpning igjen, sjeldent at Sol stenger noen ute for evig og alltid. Jo det var en betydelig tabbe de gjorde der, og har fått på pukkelen for den, men nå skal det være ordnet heldigvis.

   En god natt til deg og, og håper du får en fin dag i morgen

   Tor

 2. JE Says:

  Hva er det den SOL ansatte har sagt for noe til tanten?

 3. Tante Sofie Says:

  Kjære Jærskalden!
  Jeg har fulgt med på bloggen din i årevis, det var faktisk ditt gamle nick som gjorde meg interessert i SOL-bloggen!
  En liten periode var jeg registrert selv, men etter noen ubehagelige opplevelser på A-post og mye rot og krangling på bloggen, fant jeg ut at dette var ikke noe for meg. Jeg ble så fed up med hele bloggen at jeg nesten ikke orket å gå inn for å lese engang.
  Når denne nye, forandrede bloggen dukket opp, tenkte jeg at NÅ er det slutt for min del. Man finner jo nesten ikke navnet på bloggeren lenger heller. Rotete og «vond» er bloggen blitt, slett ingen forbedring i mine gamle øyne! Jeg forstår jo at jeg slett ikke er i noen som helst målgruppe med mine «noen-og-sytti» år, men man har vel rett til å være nysgjerrig på alt som rører seg selv om man er over den første, for ikke å si den tredje ungdom?
  De fleste av de bloggerne jeg liker best å lese er forsvunnet, hvis du også blir borte Tor, da er det ikke mye vits i å gå inn på SOL-bloggen lenger.
  Takk skal du ha for alle de flotte innleggene dine, de nydelige bildene og den vakre musikken du har gledet meg og mange andre med i mange år !!!

  Nå skal jeg se om jeg treffer blink på de idiotiske bokstavene under her, – lurer på hva slags sikkerhet de representerer??

  Ha det godt, kjære Jærskalden !
  Klem fra Tante Sofie🙂

  • Tor Vidle Says:

   Mange takk selv for alltid hyggelige kommentarer Tante Sofie.

   Dessverre har det vært noen perioder vi kunne vært foruten på bloggen, men sett over hele min tid så er minnene helst positive og mange flotte og hyggelige mennesker.

   Nå ser det ut til at Sol endelig rydder litt og gjør det lettere å finne frem, til og med smileys er jo på plass ser jeg, så nå ser det lysere ut. Jeg tror at endel nok kommer tilbake når ting har ordnet seg, stabilisert seg – og ikke minst når ferietiden er over.

   «Noen og sytti»? Er jo bare ungdommen fremdeles du, hehe. Må ærlig talt si at jeg nesten ikke tror de tallene, du virker utrolig ungdommelig i ordene dine.

   Ha det bra Tante Sofie, og klem tilbake fra den rare..

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: