En håndfull..

En håndfull bloggere holder rusten borte fra Sol Blogg & Tepperens, en håndfull mynter gir en rundstekt pølse med småfyll, en håndfull pupp i friluft, en håndfull løse tanker drar i vesterled, en håndfull dørpredikanter får tøffelsålemerke i baken, en håndfull røde roser belønnes med kyss, en håndfull fugleunger er klar for verden, en håndfull ord fikk en bombe til å drepe, en håndfull (sensur) gir vellyst med lyd fra eieren, en håndfull arabere er mer enn nok, en håndfull millioner gir tak over hodet, en håndfull kosehår, en håndfull diamanter og du lever farlig, en håndfull ord kan si mer enn tusen, men – en håndfull skalder går ikke, det finnes bare en.. (kremt)

Juli, eller ferietid – Norge stopper opp, man får ikke bevegelse i noe fordi det mangler alltid et ledd i prosessen, et menneske i kjeden som er på sin ferie. Så overlapper de hverandre i sånn ca 3 måneder hvor da det alltid mangler en i rekken for å få en avklaring – etterpå er det jul i 2 måneder og påske i ditto før neste sommerferietid. Den reelle effektive tid hvor alle i leddene er tilstede samtidig er sannelig kort – ja glemmes må ikke at noen stadig er på avspasering, permisjon, kurs, dill & dall, osv osv. Den effektive produksjonstiden til en lenke i Norge er kortere enn de fleste tror. Straks noe innvolverer mer enn en person – noe det ofte gjør, kan en beslutning ofte ta meget lang tid pga de overnevnte påvirkende elementer. Som en sa: I Norge er alt annet enn produksjon første prioritet.

Om man behøver en håndfull mennesker for å få en beslutning, en avgjørelse, må sannelig hånden ikke lekke. Man må holde fingrene tett sidesvis for å holde på den håndfulle. Noen vil alltid prøve å stikke av til privatsfæren straks de øyner en liten mulighet. Og da kan man like greit tømme hele hånden, de gjennværende er kun i veien for å få bruke hånden til noen nyttige håndfulle saker heller.

Men hva skriver man om i ferietider? Dvs juni, juli og august. Og for hvem? Man kan jo se på det som skrivetrening og støvtørking av tastatutta. De håndfulle skriver, og er samtidig hele leserskaren. Holder fortet som det kalles. Og all ære til den håndfulle staben, uten ville hele suppen stivnet. I Skaldeland forgår det alltid mye, selv om sommeren når vi drukner pga den lekke dusjen til Himmelfaren og hans undersotter og reservebakeren svir både brød og Bolla. Ja selv i hodet skjer det saker og ting, noe som er unytt forsåvidt, men hodet tar ikke ferie selv når det er dryppende. Men skrive blogg? Tja.. Kanskje man bør støtte de håndfulle.

Nå er bloggen alltid rimelig slakk og trøtt i ferietider, men denne gangen er det uvanlig liten bevegelse å spore. Hvor er påfyllet av friske takter og nytt blod? Tidsmessig taktisk var ikke omleggingen: «Få byttet bloggen før vi stikker på ferie! Resten tar vi til høsten!» Noen som kjenner det hele igjen fra tidligere? (Eller truffet?) Det synkende – det er så mye som kan synke, også et bloggsamfunn. Samme hvor godt korken fløt tidligere. Men man får håpe at den vil flyte og ikke bli en fortsettelse av da de 75 ble 50, så 30 og nå en håndfull. Forresten: Når går man ut på dato i et bloggsamfunn? Mulig jeg har vært her på overtid en stund allerede, mulig ikke. Jeg klarer bare ikke skrive om syltestrikken som nå er mindre tøyelig enn i går og da: HJELP! og GRRR!

Det er jo agurkisk tid i følge kalenderen, så… mja. Agurken er jo bare en oppkomling, tar man hull på huden faller den sammen til en flau sak man kan til nøds tørke og bruke som bokmerke.

Nei – nå er det leggetid i følge den evige runddansen..

Ja det var sant; her er en håndfull bilder fra en dag på Høgjæren i mai – noe som gir tusen håndfulle minner tilbake..

10 kommentar to “En håndfull..”

 1. mirapisani Says:

  Her var det mye som minnet meg på meg selv Tor. ;)) Sauer, geiter og flyktig vann bl.a. Ikke minst trær som vokser opp bratte fjellveggen og klamrer seg til livet og fast grunn.🙂
  Flotte bilder. Håper du får en fin søndag. ;))

  • Tor Vidle Says:

   Er en hel verden for seg selv her mira, et mininorge med alt. Ja og selve flatelandet som er helt unikt uten sin like noe sted, men disse bildene var glimt i fra toppen av Jæren.

   Ha en fin søndag du og..

   Tor

 2. Tante Sofie Says:

  Himmel og hav så nydelige bilder og vakker musikk! Måtte se alt selv om det tok lang tid. Hos meg stopper nemlig både musikk og bilde opp ca hvert fjerde sekund, så dukker den «snurrebassen» opp midt i bildet og tar seg tre-fire-fem runder før bilde og musikk starter igjen. Veldig irriterende og jeg skjønner ikke hvorfor!
  Jammen er du en mester i å se flotte motiver der du ferdes i Skaldalandet! Jeg er spesielt fascinert av alle de flotte steingjerdene der nede. De bildene med steingjerder i relieff mot himmelen er så betagende!!
  Takk skal du ha for en herlig stund ved PC’n, Tor🙂
  Søndagsklem fra Tante Sofie

  • Tor Vidle Says:

   Takk Tante Sofie. Her er motiver på hver meter når en ser de, og man kan knipse noe overalt. Ja vi er velsignet med talløse mil med steingarder – rene kunstverkene som nå heldigvis er fredet. Og hver steingard har sin egen personlighet etter vedkommende som er mesteren.

   Yotube har diverse problemer med linjene for tiden, men prøv å sette ned speeden. Det gjør du der det står 720, prøv 480, men da blir kvaliteten lavere. Eller man kan pause den for å la den lastes ned først, eller prøve senere. Dessverre lite å gjøre med det problemet.

   Musikken er det Enya som står for.

   Søndagsklem tilbake..

 3. Et liv å leve Says:

  SOL blogg og tepperens, hehe! Man kan lure..
  Fine bilder og fin musikk. Noen av fjellbildene oppleves som litt eksotisk for en som er født skåning, og de formidler en god og rolig stemning. Enya har jo skapt mye avslappende og meditativ musikk.

  • Tor Vidle Says:

   Ja noen ganger kan man det Et liv å leve, hehe.

   Her er veldig variert natur, mange landskapstyper – og om våren trekkes jeg lett fra flaten og opp mot høyden. Er mye ro å finne i naturen, fred. Den er seg selv alltid heldigvis. Ja Enya har mange nydelige og rolige toner..

   Tor

 4. Annaps (uinnlogga) Says:

  Herlige bilder, spesielt de med vann som er omkranset av skog og musikken, nydelig:-)

 5. davyen Says:

  Jeg ønsker deg og dine en fin sommer..jeg skulle avstå fra kommentering,men med skam må jeg tilstå at DET,,,,,greide jeg ikke

  • Tor Vidle Says:

   Nei se det! Davyen – det var koselig å se ord fra deg igjen. Kan skjønne du må kommentere, og lyster du er det kjapt gjort å starte en blogg igjen når som helst. Håper alt er bra med deg og dine..

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: