Spotlights..

Livet er litt som i den nye videoen min, som spotlights. Noen ganger lyses du opp i mørket hvor alle de usynlige bor – andre ganger er du en av de usynlige, en i mørket. Men noen ganger lyser du deg selv opp, og står der sammen med de i den synlige delen av verden. Når man selv har troen lyser en som en glødende refleks, et fyrtårn selv i svakt lys. Men livet er nå slik at det er ingen brytere å skru på for å finne troen på en selv – og få føle lysets varme i sjelen. Når en tusler der mellom spottene og mørket, og ser likheten i symbolet med menneskene, så finner en og ut at noen er alltid i lyset, og noen alltid i mørket uansett. Tilfeldighetene har bestemt hvem som skal få evig lys og hvem  som får evig mørke – tilsynelatende virker det slik ved første blikk. Men samtidig kan en varm fønvind få bladtaket til å åpne seg og lage nye spotter selv i de mørkeste kroker. Man vet aldri – det er så inderlig tilfeldig livet, og så inderlig lite vi kan påvirke tilfeldighetens makt – som og blomstene i den tette skogen med spotlights.

Som bladtaket forandrer seg og skaper nye lysåpninger over tid, vil de fleste mennesker og føle livets gang i forandringene over tid. Undrende, men og som hos menneskene – det forundret meg hvor mange vakre blomster som levet i mørket, de gir ikke opp, og kanskje en dag åpner taket seg og slipper lyset inn nok til at de overlever. Når man står i en så tett og ekte vill skog, urørt – er det tankefulle paralleller til menneskene over alt hvis en bare tar seg tid til å se, og ikke minst forstå. Her er unge nye spirer, her er sterke voksne – og gamle som takket for seg og bøyde nakken for aldri å reise seg igjen. Men oppi alt gjennomsyrer det vakre i detaljene og helhet – hvis man som sagt forstår og evner å se. Og perfekt blir det når urskogens fugler synger i bakgrunnen – man ser de nesten aldri i den tette skogen, men de er der, og synger livets ode. Å vandre i en skog som dette krever ro og fred i sinnet, og evner til å motta den magien som finnes der. Man haster ikke gjennom en livsskog.

Når en kommer ut igjen – er det forhåpentligvis med nok et blad i evnen til å forstå livet bedre, kanskje menneskene og – og ikke minst en selv. Så lenge man ikke gir opp håp og drømmer vil tilfeldighetenes uskrevne lover gjelde, og en vakker dag våkner en i lyset igjen. Og kanskje bør en bevege seg selv i nye retninger for å hjelpe tilfeldighetene – om det er mulig er ukjent, men å våge nye stier kan gi lys i en ellers mørk sjel. Livet – vi tar det kanskje for alvorlig og  gir for lett etter for normer vi føler oss fremmede til. Friheten ligger der for de som våger. Og hvem kan nekte andre friheten?

(Vet ikke om HD funker enda, Youtube har hatt endel problemer i det siste. Og den nye kodingen gjør at jeg mister ca 50% av kvaliteten på bildene, de blir mer blurete og uskarpe, men inntrykkene er de samme – og det er inntrykkene jeg søker å skape med å bruke Youtube – ikke kvaliteten på bildene)

18 kommentar to “Spotlights..”

 1. lilllesøster Says:

  Veldig fint! Takk skal du ha. Blomsten med små hvite «erter» på ved siden av de «tykke» grønne bladene var spesielt fine, synes jeg, men alt er flott. Musikken passet🙂

 2. Annaps(uinlogga Says:

  Fantastisk sanseopplevelse! Sånne gamle urskoger er noe av det vakreste som finnes.Det er jo et utrolig mangfold av blomster hos deg, blomster som ikke vokser her..men liljekonval er det mye av og de lukter nydelig…så du husket vel å lukte lenge og vel på dem:-)

  • Tor Vidle Says:

   Ja det er en fantastisk opplevelse for sansene Annaps. Floraen overrasket meg, det meste er rene ville planter, men noe er nok spredd via mennesker, dyr og fugler da de på en måte ikke helt hører til der. Å ja, det er umulig å ikke lukte på de hvite perlene..

   Tor

 3. lisel Says:

  Vakkert, veldig vakkert der inne i din «troldeskog» Tror at man blir helt forhekset der inne, stillheten, det uberørte, blomstene, ja alt. Da man sitter å ser bildene, kan en nesten kjenne duften, merke sola mellom trærne, jeg man fantaserer seg vekk.
  Dette var helt nydelig…. takk for at du deler..

  Lise L.

  • Tor Vidle Says:

   Trollskog er rette ordet Lise, med god fantasi er det mulig å omskape mange av de vridde og gamle trærene til litt av hvert, og jeg tror jeg har litt fantasi medfødt, hehe. Det er undrende å rusle rundt der inne når løvetaket dekker nesten alt og kun små sterke striper av lys trenger gjennom. Både natt og dag samtidig midt på høylys dag. Kontrastene er enorme og i skogbunnen yrer det av planter når en kikker etter og det blir nesten som en vegrer seg for å plante skoene ned..

   Tor

 4. medi Says:

  Forstod at jeg måtte ha tid til dette innlegget….ikke sånn klokke tid, men *hodet mitt* tid,
  altså koble ut annet og nyte dette….det er så fint og vakkert….

  • Tor Vidle Says:

   Tror vi trenger den typen tid i større doser og oftere enn vi gir oss selv medi. Livet er blitt så travelt. Håper du følte det var verd det..

   Tor

 5. Anonym Says:

  Så vakkert beskrevet.

  Ikke lett alltid når livets «støy og larm» blir så øredøvende at man delvis mister den roen og freden i sinnet som må til for at man skal kunne høre «urskogens fugler» synge livets pris.

  Men så fint at du minnet meg på at den finnes – og at man kan finne den igjen.

  Livets tilfeldigheter – eller skjebnen . .

  Ja . . om man bare hadde vært sterk nok til å vise mer av sin svakhet – og til å sette ord på hvor mye man verdsetter de livets tilfeldigheter som har betydd så uendelig mye . . . tatt imot den utstrakte handa . . vært litt flinkere til å si unnskyld . . . og litt flinkere til å takke . . .

  Min dag har vært så som så – din blogg i dag traff blink for min del . .

  Takk.

  Mvh Jade

  • Tor Vidle Says:

   Takk Jade, og mye sant dessverre i det du sier om livets støy og larm. Vi blir mer robotaktige for hver generasjon. Tilfeldighetene styrer mer enn mange vil innrømme, og man kan ikke styre den delen av livet – på godt og vondt.

   Ja, man skal være sterk for å være naken for verden, en verden som stadig øker kravene til perfeksjonisme og feilfrihet for å akseptere deg. Nei vi blir aldri for flinke i å si unnskyld, men vi kan prøve å bli bedre.

   Håper du får en fin kveld og natt..

   Tor

 6. Anonym Says:

  Er visst i det melankolske hjørnet i dag – men hva gjør vel det ?

  Sitat:

  Det skremmer meg ikke å forlate dette livet som insisterer på at vi bærer sorg etter sorg etter sorg – lenge etter at vi ikke kan tåle mer . . .
  Nei, jeg tror jeg skal forlate dette livet med glede når den tid kommer . . .

  Fra boka «Tusen strålende soler» av Khaled Hosseini

  Så får man bare stå på da – etter beste evne – alle har sitt å stri med ..

  Fin kveld videre ønskes.

  Mvh Jade

 7. mirapisani Says:

  Nå ble jeg helt satt ut her Tor…
  …bevege seg selv i nye retninger for å hjelpe tilfeldighetene-
  Nå følte jeg flathanda kom drefsene over trynet på meg og jeg blir sittende og lure på om jeg er så fjern at jeg ikke forstår det der selv helt på egenhånd.
  Når jeg ser denne teksten ser jeg meg selv i mengder av variasjoner som kan gjøre ufattelig vondt.
  Og så er svare så enkelt og opp i dagen at jeg ikke får øye på det før noen setter nesa mi rett opp i det.
  Jeg så til og med hullet i naturen som jeg smatt ut av og inn i lyset.

  Hvilke musikk var dette forresten?

  • Tor Vidle Says:

   Noen ganger er svarene som som det gamle å ikke se skogen for buskene mira, bevistheten nekter å se det åpenbare fordi det kan føles ubehagelig å innse.

   Musikken er Enigma.

   Tor

 8. lillsister Says:

  Du får det til🙂 Å finne musikk er noe av det koseligste jeg gjør. Det finnes et hav av rett musikk.

  • Tor Vidle Says:

   Joda lillesøster, men den skal passe, pares med bildene og inntrykkene, også lengden – ofte må jeg sette sammen både 2 og 3 musikkbiter for å få lengden.

   Tor

 9. lilllesøster Says:

  Ja, du har nok mye arbeid med dette, det forstår jeg. Du setter sammen mange kunstverk til ett.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: