Le Mans – The Big Thing..

Le Mans – begivenheten fotball, piker, vin og bang-bang kommer til kort mot. Le Mans – hvor menn er menn og kvinner er blitt kvinner igjen. Le Mans – døgnet menn ikke lar seg forføre – og hvor millioner av kvinner ikke får sex samme hva kvinnelist de utøver. Le Mans – verden mest berømte og mest sette billøp – og hvor tradisjonene er unike og endeløse. Selv folket på planeten Nvarkasus kjenner Le Mans sin historie og at det visst er vann på jorden etter beregningene.  I morgen går starten på Le Mans for 78. gang og vinneren flagges av først 24 timer etterpå.

I morgen ettermiddag, inntar freshe skinnende menn sine polerte vidundere for å så stige ut igjen på søndag med skjeggstubber, svettelukt og tåfis – og for å bli omsvermet av haugevis av piker shampis og snuske-snuske. Kvinner har alltid falt som skjørtene for vinneres glorie i håp om å komme med på bildet selv – og ikke bare som linselus. Fjorårets vinner er out for årets utgave. De tapre brave menn sloss som gentlemenn på gummisko i 24 timer – for deretter å kjempe seg til en pust i en parfymert jungel av skjørt og jekka barmer. Som en sa et år: «Nei Gudbedre meg! Jeg tar heller en runde til!»

Men Le mans er først og fremst historie, tradisjoner hvor dressete menn med utsøkte titler flagger av på sekundet og flagger inn på sekundet. Det er historie i hver meter av den over 13 km lange banen og hvor deler av den i dag brukes som motorvei resten av året, men ikke denne uka, for Le Mans er ikke bare en helg, men en uke – ja for teamene er det årsverk, hele året går til testing og utvikling av bilene. Le Mans er og tradisjonsrike team, og navn som Aston Martin, Lamborghini og Jaguar. I nyere tid er det Audi som er stjernen alle skal slå.  Audi har de siste 10 årene vunnet hele 8 ganger og de fleste av årene i rekkefølge etterhverandre. Peugeot har i flere år prøvd å vriste Audi ned fra tronen, og  i fjor klarte de det endelig. I år er Peugeot favoritten, men Audi stiller med forbedret bil og har ikke tenkt å gi seg.

Audi og Peugeot stiller i den såkalte LMP1 gruppen, prototyper – og den raskeste klassen, og begge med dieselmotorer. Ellers finner man alle de kjente og typiske sportsbilene som stiller i GT-klassene. Le Mans er hvert år the big greie for produsentene av sportsbiler og er elsket av millioner over hele verden.

Her er fra starten i 2009:

Og den offisielle nettsiden:

http://www.lemans.org/en/courses/24h-du-mans.html

13 kommentar to “Le Mans – The Big Thing..”

 1. Først og sist Says:

  Skjønner ingen ting.. he he..eller, jo..🙂

 2. lillesøster Says:

  Bil… Prima Veras sang «Piker, vin og sang…» er jo litt gøy, men det er kanskje ikke så lurt å kombinere de tre med hverandre samtidig?

  God helg, Tor!

  • Tor Vidle Says:

   Bil og sang går jo lillesøster, også en kvinne i baksetet – sorry, mente forsetet, hehe. Men ja, gøy er det..

   Godt helg til deg og lillesøster..

   Tor

 3. luxcat Says:

  Prøver på nytt og på nytt å lese teksten, men faller ut😉
  Hva ER det med menn og raske bilder?

  • Tor Vidle Says:

   Faller du ut luxcat av linjene? Blir ordene tåkete? Kanskje lesebriller? Følger med årene det, hehe

   Vel, faktisk kan det av og til finnes mer interessante saker for menn enn kvinner er.

   Tor

 4. mirapisani Says:

  Jeg fikk helt vegring Tor. ;D Jeg har så sportsblokkering at jeg ble helt nervøs jeg. Jeg syntes det gikk fortere og fortere i bokstavene. Jeg skjønner ikke hva som feiler meg, men det meste av sportslyder utløser panikk angst hos meg. Bjelleklang og massesugesjon får meg til å flippe helt ut.
  Billøp så tar jeg svingene i sofaen. Jeg skal ikke se den videoen hvis jeg ikke bestemmer meg for en øl i helga. Men det blir det neppe.
  Sjampis, pupper og tåfis kan i ha for meg.
  Jeg må lese meg til resten etterpå.., nå må jeg få ut fingeren her.
  Ha en fin helg. ;))

  • Tor Vidle Says:

   Dette er noe helt annet enn vanlig kjedelig sport mira, dette er the real sport..

   Tor

   • mirapisani Says:

    Jeg digger å se på billøp ja. ;D Men hvis du ser nøyere på teksten din og tenker taktstokk, så ser du farten og den sugererende rytmen i den. Det var det som kastet meg rett inn i sportsverdenen.
    Åssen du har klart det skjønner jeg ikke. Men jeg hørte fader med sauebjeller og gauling fra skisporet.

    Rally og Skanke blir jeg helt vill av.
    Og fortball når Brasil spiller.
    Fine kvelden. ;))

    • Tor Vidle Says:

     Jeg ser lite tv, og særdeles lite sport – men litt billøp må til, skjønt det blir ikke mye det heller. Le Mans bare må en få med seg, det er kun 1 gang i året, men ofte meget spennende og det skjer alltid noe.

     Teksten? Den er jo bare kjapp plain ordinary skaldebrødtekst? Bolletekst – eller vaffelrøre med noe på.

     Ha en fin kveld du og..

     Tor

     • mirapisani Says:

      Jeg lever meg så inn i de løpa at jeg sitter med hjerte i halsen når jeg ser på flatbil-løp. Hender jeg må en tur på kjøkkenet og roe meg.
      Nei, den teksten er ikke plain en plass. Om 2 mnd. ser du selv hva det er du har gjort her.
      Ofte skriver jeg bare helt tullerundt og syntes det er bare ord i ord. Når jeg har tatt opp etter mnd. eller år ser jeg at du verden… Jøss, er detta for no’ ?
      Du får ha en fin kveld i natten. ;))

 5. Tante Bø Says:

  Det var her da … hvor man kunne ha trengt å legge med en youtubesnutt av en annen type billøp.
  Der hvor de bruker biler med reale støtstangmotorer … ikke sånne moderne maskiner.

  • Tor Vidle Says:

   Jeg ser selv at det ville vært veldig greit med den muligheten tante, tror vi får mase mer på Sol. Er mange slike biler du nevner og bakover i tid i Le Mans sin historie. Men det er med både Corvette og Ford GT nå i år også tror jeg.

   Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: