Noen ganger blir Lotto slått..

Noen ganger er tilfeldigheten så store at Lotto blir utklasset. Og så utrolige at man nesten må klype seg i armen, men selv da… Jeg var på en tur sent i ettermiddag i min nye urskog. Den overrasker alltid med nye elementer som er med på å vise dens fantastiske verden. Men i dag skulle den overgå alt, og det som skjedde er så utrolig at jeg nesten ikke tror det helt selv enda, men det skjedde og «bevisene» ligger vitterlig på pc’en i form av en haug bilder. Det som skjedde vil aldri skje igjen, garantert – ikke om jeg levde i 1000 år.

Jeg hadde ruslet (og krøpet) rundt inni jungelen og tatt bilder, så ble minnekortet fullt og måtte skiftes ut. Jeg setter meg på en mosevokst stein under noen lave greiner for å bytte ut minnekortet. I det jeg setter meg ned, slår en av greinene capsen av hodet og den flyr bak meg. Ikke noe nytt i denne tette jungelen. Så skifter jeg kortet og snur meg for å finne capsen og møter dette vanvittig utrolige synet:

Ja nettopp, jeg måtte nesten gni meg i øynene og dunke meg i hodet. Men den lå der og kikket på meg samme hvor mye jeg trodde jeg så syner. Riktignok så jeg ikke bak steinen når jeg satt meg ned – for øynene fulgte en fugl som jeg tenkte jeg skulle snike meg innpå når jeg hadde byttet kortet, og når den ligger mustille innimellom all vegetasjonen er det veldig lett å la blikket ikke oppfatte den kamuflerte. Men, det er en ting, men 100% treff av den flygende capsen er toppen på tilfeldighetens altert..

Fuglen ble selvsagt glemt, og da jeg var sluttet å måpe og blitt passelig meg selv igjen – måtte jeg jo ta noen bilder av den skjønne. Først snakket jeg rolig med den som til en baby, den er jo en baby og. Og forsiktig fjernet capsen. Deretter satt jeg meg tilbake på steinen som man ser her med skoene i bildet. Hele tiden fulgte den rolig med og reagerte ikke når jeg knipset og knipset.

Det ble som sagt mange bilder, bedre med «for mange» enn for få – dette skjer neppe en gang til. Her er et portrett:

Er den ikke søt? Jeg vet ikke hvor gammel den er, men neppe mange ukene. Hele tiden lå den i ro uten en lyd, men fulgte meg rolig med blikket. Hele seansen varte knapt 5 minutter for jeg ville ikke bli for lenge, moren var nok i nærheten og nervøs. Her er jeg på vei videre, den følger meg med blikket, noe den gjorde helt til jeg ikke så den mer.

Det ble juvelen på den turen ute konkurranse over hodet, dog holdt jeg på å få en tjeld i hodet ved en myr hvor den hadde egg eller unger. Den fulgte etter meg og kom i 500 langs bakken for så å sneie hodet mitt, gang på gang. Jeg prøved å ta noen bilder av den, men det var vanskelig, den fløy så kjapt at kameraet ikke klarte å følge med. Men noen bilder ble ikke så verst. Og ja, den er så og si så nærme som det føles.

Her er en flekk av urskogen, veldig tett noen steder, men et pardis for en nysgjerrig skald.

Flere steder klarte sollyset å finne seg noen gliper i det tette taket og lyste opp små flekker som fra en spotlight, ofte lyste det ekstra i disse små lommene av blomsterfloraen som strekte seg mot lysstrålene.

En flott tur som ga mye, og det utrolige med rådyrkalven. Eneste minuset er at med de brukne ribbeina så forplanter hele vondstasen seg til ryggen når jeg beveger meg rundt i terrenget, og med en viss styrke som jeg ikke kan unngå å merke. Men det vil sikkert bedre seg når beina er limt sammen igjen, når enn det blir..

48 kommentar to “Noen ganger blir Lotto slått..”

 1. Først og sist Says:

  «Syge meg»..utrolig, Tor.
  Den må du «bare» dele med Aftenbladet..
  Vannvittigt..
  …og resten av foto`s..
  KONGE!!!

 2. mirapisani Says:

  Helt utrolig Tor… Jeg ble sittende her å holde pusten så jeg ikke skulle skremme den. ;D

 3. Tante Sofie Says:

  Det er det flotteste jeg har sett !!!
  Hilsen Tante Sofie

 4. Først og sist Says:

  Hei Mira..en stille rolig kar fra vest..dit gikk også parketten..ett år gammel…og krympet..
  Må legge ny..😦

 5. Tante Bø Says:

  Stakkar så liten og fin😀
  Noen ganger skjer ting som ingen vil tro på. dette er en sånn historie.
  da er det fint å ha kamera for hånden.
  Helt utrolig.

  • Tor Vidle Says:

   Ja nydelig tante, herlig og naturlig.

   Det er nesten som om jeg ikke tror det selv, men det er jo sant så da må jeg jo tro. Men snakk om tilfeldiger, og aner ikke hvor mange tusen mosegrodde steiner det er å sitte på i den skogen..

   Tor

 6. W e b - L i n n . n o Says:

  Så søt liten tass. Hva kamera bruker du?

  • Tor Vidle Says:

   Jeg har 2 kamera webb-linn, et Canon 7D og et Canon 5DII (som er fullformat og regnet som det beste fullformathuset pr i dag). Disse er tatt med 5DII’n og et Canonobjektiv (70-300 IS).
   (EXIF har jeg ribba siden jeg oppdaget at jeg hadde lagt inn navnet mitt som copyrights da jeg tok en serie for noen andre nettopp – men ser jeg må fjerne det igjen, kan jo ikke gjøre det så enkelt å finne navnet mitt, hehe)

   Foto er en inspirerende hobby som jeg anbefaler alle.

   Tor

 7. veversken Says:

  Bare nydelig, flink fotograf🙂

 8. jorun60 Says:

  For noen nydelige bilder du tar, og det med rådyret var jo en fullkklaff. Slik er vel bare noe en opplever en gang i livet

 9. trultemor Says:

  Nåke så nydelig! Og for en fantastisk opplevelse:)

  • Tor Vidle Says:

   Bambi er alltid nydelig trultemor, det var veldig fristende å klappe den litt på hodet, men jeg ville ikke skremme den, var sannelig nok at den fikk en flygende caps over seg, hehe.

   Tor

 10. Trultus Says:

  Herregud noe så utolig nydelig!🙂

 11. tussa Says:

  Wooh! Er heilt stum her. For eit blinkskudd!

 12. luxcat Says:

  Blinkskudd, ja🙂 Selg det til Villmarksliv eller noe slikt.

 13. Tor Vidle Says:

  Takk luxcat, nei tviler på at det blir noe salg (selv om jeg lett kunne), behøver ikke pengene slik sett, for et salg inneholder og økt fokus på meg som person i tillegg, og det ønsker jeg ikke.

  Tor

  • luxcat Says:

   Du som går så mye i skogen og er flink å skrive i tillegg – du kunne blitt Norges nye… (her skulle det stått et navn på en flink og kjent naturfotograf, men jeg kom ikke på noen :(). Trenger ikke pengene er jo greit, men nå er det bare folk på sol som får sjansen til å se de flotte bildene, og lese tekstene (så vidt jeg vet da), og det er nærmest urettferdig mot verden når du får slike blinkskudd som dette – ikke bare av kalven, men av tjelden også🙂

   Uansett: Dette var FLOTT – særlig den hvor ungen hadde caps på😀

   • Tor Vidle Says:

    Tja, jeg ønsker ikke så mye fokus på meg selv, har i grunnen hatt nok offentlig fokus i jobbsammenheng før – og fått en smule noia av suppen, og glad jeg slipper det styret mer. Men har for lenge siden fått forespørsel fra forlag om å skrive bøker (natur) etter at jeg kom på andre plass i en stor forfatterkonkurranse på landsbasis (merkelig for jeg bare slengte inn noe for spøk nesten), men jeg takket nei. Er heller ikke så mange kroner i å skrive bok som mange tror, dvs får du en toppselger er det noe annet, men da må du helst være kjendis eller kjent forfatter som har strevet deg opp – eller hatt mye flaks og fronting av forlagskroner. Norge er et bittelite marked.

    Men bildene går ingen steder, og jeg har mange mange flere, også av bambi her. Og kanskje en dag ombestemmer jeg meg, jeg har aldri sett noen fornuft i å livsbinde seg til utsagn fra den eller den datoen. Selv om jeg er stamester.

    (du burde heller prøve selv å få perm på du som ellers vel og skriver ord for bladfolket?)

    Tor

    • luxcat Says:

     Jeg tjener såpass bra på å skrive artikler/reportasjer og noveller, at tro det eller ei: Jeg gidder ikke. Har en bok liggende, som Damm vil ha (ikke lenge siden sist de kontaktet meg om det, enda det er flere år siden jeg sendte inn manuskriptet), men med noen endringer. Og jeg orker ikke det en gang… Både fordi man skal ha flaks for å tjene noe særlig, og fordi jeg selv føler meg ferdig med den boka. Den er sånn jeg ville ha den, så kan Damm mene det de vil.

     Men klart, og som du sier, man er ikke bundet til noe for alltid, takk og pris🙂

 14. Mico & Web-Linn Says:

  Aha bruker Nikon D9 jeg med vanlige linser som man fikk kjøpt med. har en macro linse også da som ikke blir produsert lenger. Digger å ta bilder selv. Kjøpte meg printer i dag som jeg er super fornøyd med.

  • Tor Vidle Says:

   Du mener sikkert D90, men nullen spiste Sol sier vi, hehe. D90 er jo et bra kamera og tar flotte bilder. Fotografen har som regel mest å si i dag med så mange gode digitale speilrefleks. Men objektivene kan bety endel, der svarer det seg å studere tester osv før man kjøper, minuset med gode objektiver er prisen. Men objektivene tar man jo med seg til neste kamera (dersom man kjøper samme merke) så de kan sees på som engangsinvesteringer og varer livet ut, noe ikke kameraene gjør. Macro er spennende, mange som driver med det. Selv er det ikke så mye macro jeg driver med akkurat nå, men det kan jo forandre seg.

   Gratulerer med ny printer. Selv har jeg en Canon A3+ fotoprinter som begynner å trekke på årene og vurderer å kanskje kjøpe en A2+ senere, men de koster litt mye synes jeg.

   Tor

   • Mico & Web-Linn Says:

    Ja det var nok sol som spiste den 0’n der ja.😛 Ja fotografen har mye å si. Jeg har fått meg Canon iP4700 printer. Veldig fornøyd blir veldig bra med glossy papir.😀

    Har skrevet om alt av utstyr jeg har på denne siden http://web-linn.no/blogg/?page_id=3881
    Minus at jeg ikke har skrevet opp macro linsa da siden det er gubben sin.😛 Men det er en Kikon linse AF MICRO NIKKOR 55mm 1:2.8 den blir vist ikke produsert lenger og jeg er super fornøyd med bildene som jeg får av den.😀 Har ikke lagt ut så mange bilder under macro men dette har jeg i alle fall tatt med den. http://web-linn.no/blogg/?cat=281

    Foresten har du noen tips for hva jeg kan gjøre med en liste som har begynt å bli litt sliten. Virker om om den har blitt litt tørr.😛 Akuratt som om den trenger smøring. Burde jeg levere et sted eller kan jeg gjøre noe med det selv?

    • Tor Vidle Says:

     Vet ikke om du bruker RAW-filene eller bare jpg? Jeg setter kameraet til å ta RAW+jpg for det er ofte mye å hente ut av råfilene med egen programware. Men de tar endel plass og det tar litt tid å lære seg å behandle råfilene fra kameraet, men det svarer seg for det er mye mer justeringer man kan gjøre da. Her er en test av D90 http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/ og da fra et av de nettstedene som mange regner som et av de mest seriøse, her finner du tester av de fleste kameraer. Finnes og flere testsider for objektiver.

     Ja fotografen er uten tvil viktigst og en blir aldri ferdig med å lære, og det er ens egne kreative evner som setter begrensningene og ikke kameraet. Kikket kjapt inn, tror du har linket til det tidligere? Men du har jo komplett utstyr og et godt utstyr som kan gi deg mye tilbake og sammen med dine evner på websider og lignende kan du skape mye med bildene. Er du flink med photoshop osv hjelper det og mye. De fleste (jpg)bildene bør etterpå justeres for kontrast, lys og skarphet som regel som et minimum, men det vet du sikkert selv.

     Er en bra printer du har fått, jeg har hatt mange, men synes Canons gir best resultater, og er kjappest. Epson er og blitt bra i de siste årene. Du får mye glede av å printe selv fremfor å få de utprintet av en fotosjappe, som regel får du bedre kvalitet selv, særlig hvis du bruker et godt fotopapir og helst originale selv om de er litt dyrere.

     Mener du et objektiv (linse) som er blitt størt i ringene? Vanskelig å si, kan være flere ting som gjør det, f.eks støv og skitt, sand osv som er kommet under selve justeringsringene. Prøv og se om du klarer se noen antydninger til skitt. Normalt skal det ikke bety så mye, og går seg ofte til hvis du vrir de kjapt frem og tilbake noen ganger. Men er du sikker på at de ikke skal være støre? Er veldig forskjell på justeringsringene på forskjellige objektiver, noen er teite og litt strie, andre helt løse. Tror ikke du bør prøve med noe smørespray før du har sjekke at de er tette og tåler det. Kommer det olje inn på glassene er det helst ødelagt og kan kastes ofte.

     Tor

 15. fropa Says:

  Flotte bilder! Kanskje litt flere kommentarer.

 16. bese Says:

  Wow! Fantastisk bra.🙂

  • Tor Vidle Says:

   Mange takk bese, men det er mest flaks bak de bildene.

   Tor

   • bese Says:

    Ja, bildene er jo bra, men det er modellen som jeg synes er helt fantastisk. Jeg ser ofte rådyr og annet vilt i skogen, men dette var jo bare et herlig sammentreff.

    • Tor Vidle Says:

     Jo enig bese, modellen er jo bare helt utrolig nydelig og hjerteknusende. Er veldig sjeldent man finner/ser en så liten rådyrkalv, de er sannelig ikke lette å oppdage i terrenget, ligger musestille uten en lyd, og moren har alltid flyttet seg unna lenge før man nærmer seg.

     Tor

 17. Inga & Svein Says:

  Hei!
  Nydelig! Heldiggris…
  Vi bor i Oslo og har en flokk på 7 rådyr (en stor bukk og resten jenter) rett utenfor husveggen hele vinteren. Vi forer dem med epler, gulrøtter og brød. I vinter, da det var så kaldt, gikk det med 305 brød og 311 kg grøntfor, – det blir mange biter å skjære. Vi synes det er utrolig vakre dyr og koser oss veldig med det. Men vi har aldri hatt lykken av å se en liten kalv. På våren trekker de inn i skogen, men kommer på sporadiske besøk året rundt.

  • Tor Vidle Says:

   Takk Inga & Svein for hyggelig kommentar. Ser rett som det er voksne dyr her og, men så små kalver har jeg bare sett en gang før. Denne vinteren var ekstra kald og lang, og dere kan sikkert regne med at dere har hjulpet noen av de med å overleve med den betydelige foringen som jammen ikke var småtterier.

   Rådyr er vakre og stilfulle, grasiøse når en ser de i sine naturlige omgivelser og beriker våre nærområder mange steder i landet.

   Tor

 18. kariknapp Says:

  Fantastiske bilder! Og så gøy å få fanget caps-rådyret til film! Takk for at du tok oss med på tur!🙂

  • Tor Vidle Says:

   Takk kariknapp (er det du som jobber hos Sol? Synes å huske det nicket..) Ja var utrolig heldig der, skjer neppe flere ganger i mitt liv tror jeg bestemt.

   Tor

 19. Krokoline Says:

  For noen blinkskudd!🙂

 20. susann Says:

  vil bare si att det var noen utrolig flotte bilder.. du klarte virkelig å fange ett øyeblikk med magi.. hehe og nå tilbake til virkeligheten for meg.. male tak.. men takk for ett øyeblikk med magi..🙂

 21. susann Says:

  hehe maler inne, liker ikke så godt høyder..🙂

 22. Mormor Says:

  Du allstyrendes, for en serie.
  Vakkert🙂

  Takk for titten og ha en vakker kveld.
  Ps. håper ribbena er ok nå 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: