Til de med nettalbum.

Mange bruker nettalbum til sine bilder, jeg vet ikke hvor mange av dere her som gjør det, men av de som har – og har tenkt å bruke bilder her på bloggen fra nettalbum, ber jeg dere ta å teste at dere får til å la systemet her godta linking av bilder fra deres nettalbum.

Grunnen er at jeg oppdaget i går kveld at systemet nekter meg å få lagt inn bilder fra Picasa på normal måte, noe som kom som en stor overraskelse for meg. Millioner av mennesker bruker Picasa Nettalbum, og atter andre millioner bruker nettalbum fra andre tilbydere som f.eks flickr, smugmug osv osv. Jeg har skrevet om dette i Sol’s blogg, men det er kanskje best at andre som bruker nettalbum og sjekker slik at man kan se hvor utbredt dette problemet er. Jeg er nesten sikker på at det ikke bare gjelder Picasa.

Jeg vil anta at de nettalbum som kun leverer den ordinære url’n til bildene, og ikke en generert, eller embed utgave, muligens kan funke. Men tydeligvis er sikkerhetsnivået som er satt av WordPress altfor strengt etter dagens normaler i bloggverden.

Noe av det jeg hadde gledet meg til med det nye systemet var nettopp bedre muligheter til å vise bilder og Youtubevideoer, større størrelser. Men her nektes til og med å få lagt inn Youtube på en normal måte. Selv i den gamle bloggen kan man legge inn dette og bilder fra nettalbum på ordinære måter og selv bestemme størrelser osv uten problem. Dette er dessverre og et nytt eksempel på dårlig testing av Sol før de lanserte den nye bloggen, å teste ut at de helt basic tingene funket, burde være elementært.

For min del er begge de momentene viktige i sum og dette var en nedtur. Jeg antar at det kan løses ved at Sol installerer såkalte «plugins» for å skaffe støtte for elementene som ikke funker, men det burde vært sjekket og gjort før lansering. Nå er det å vente og vente, det er sikkert en lang liste som må fikses etterhvert. Og den ser ut til å vokse hver dag.

Jeg begynner å bli trøtt og  lei av å stadig møte problemer og feil – føler jeg ikke får komme i gang med normal blogging, men må bruke bloggtiden min til dette i stedenfor. Mulig jeg bør komme meg vekk herfra dersom det ikke minker og dersom ikke Sol får fingeren ut, for blogglysten minker faretruende.

9 kommentar to “Til de med nettalbum.”

 1. Tante Label Says:

  WordPress har plugins for det du trenger Tor. Jeg tok et raskt søk på Google og fant bl.a dette:
  http://wpmudev.org/project/Allow-Embedded-Videos

  Det finnes også en drøss med andre plugins som SOL kan legge til- hvis de vil.
  Så du må ikke gi opp ennå.
  Bl.a denne som fjerner alle begrensninger :
  http://wpmudev.org/project/All-text-allowed

  Å legge til en plugin er gjort på 1 min. Jeg har gjort det i årevis med egne blogger. Men her er det SOL som administrerer, så da må vi vente til de er på plass på mandag…😀

  • Tor Vidle Says:

   Takk skal du ha, jeg har sjekket litt selv i kveld, og det er såpass kjente problemstillinger og enkle løsninger – som er like kjente, og burde være kjent for de hos Sol som har jobbet med denne nye bloggen lenge før de lanserte.

   Det er som jeg sa til luxcat, forståelig at bugs og innkjøringsproblemer vil dukke opp, men de to sakene jeg nevner her er eksempler på kun dårlig/sløvt håndtverk av de ansvarlige. Så kan man mene noe om WordPress der, men det er ingen bugs, det er kjente saker – og som det finnes enkle løsninger til.

   Det vil antagelig dukke opp flere lignende saker som har rot i WordPress sin noe vel høye sikkerhetstanke. En jeg heller ikke var klar over var denne, det at automatisk la programmet din kommentar på godkjenning pga de to linkene. Og du er i tillegg en registret blogger her selv, så det er noe vel drøyt. Jeg antar Sol må kunne justere den saken/ta den bort, dvs hvis vi ikke kan det selv, noe jeg ikke har sjekka enda.

   Mandag? Optimist du tante, hehe

   Tor

   • Tante Label Says:

    Evig optimist..😉

    Hvis du går inn på instillinger>diskusjon så kan du fjerne det. Der kan du velge selv, det står:

    Hold en kommentar i køen hvis den inneholder 2 lenker eller flere. (et vanlig symptom på useriøse kommentarer er et stort antall hyperlenker.) Bare fjern 2 tallet!

    Jeg hadde en følelse av at jeg hadde sett det en plass og der var det..😀

    • Tor Vidle Says:

     Ja, er best det – å være optimist. I grunnen hater jeg å klage, også på Sol, for det er ikke derfor jeg er her på bloggen. Men av og til tøyer de min irritasjonsstrikk noe langt. Og dette var noe jeg hadde gledet meg til lenge, det å endelig få WordPress her og ikke minst kunne bruke bilder og video i mye større format enn i den gamle bloggen. Og så er noe av det første jeg oppdager at disse elementære ting ikke funker som de burde.

     Takk! Du kan dette og jeg er glad for at du er her. Nå skal det være fikset. Jeg har brukt WordPress før, men det er noen år siden så jeg husker ikke alle ting lenger, dessuten er det jo kommet flere oppgraderinger siden den gang.

     (Burde og vært mulig å redigere ens egne kommentarer hos andre for oss som er regga. Er lett å skrive feil og man kan ikke redigere etterpå når det er lagret)

     Tor

  • skien_m Says:

   Bl.a denne som fjerner alle begrensninger :
   http://wpmudev.org/project/All-text-allowed

   o Download link: http://scarblog.com/download/5/

   You do not have permission to download this file.
   ble resultatet av skulle laste ned den🙂

 2. luxcat(uinnlogget) Says:

  Det går seg til. Skjønner du blir irritert og mister lysta, men vi kan jo alltids håpe at de får gjort ting raskt denne gangen.
  Trask deg en tur i Jærlandskapet, ta masse fine bilder, og smør deg med tålmodighet🙂

  • Tor Vidle Says:

   Vi får se luxcat, min frustrasjon og irritasjon er som sagt før angående de opplagte ting som de selv burde sjekket før de lanserte. At det følger med bug’s ellers er mer normalt i en overgangsperiode og forståelig.

   Tor

 3. Anonym Says:

  Patience is the key.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: