Hva skal man si til dette da?

Jeg prøver å se det positive i skiftet, men er det noen som får til å mekke på noe? Bakgrunnen? Ikke får jeg til å lage en liste over innleggene heller. Jeg prøvde å legge inn min gamle header, men det funket dårlig.  Ingen sted å laste opp avataren heller?  Og de gamle innleggene nekter å legges som normal venstremarg samme hva jeg prøver. Bilderedigeringen var var dog ok, man klikker på bildet og velger den ene lille boksen som dukker opp og  gjør at man kan tilpasse bildestørrelsen.  Men hvor er youtubeikonet på verktøylinja? Må man tilbake til html for å få inn embed video? Og bare usle 10mb lagringsplass for bilder? Det dekkes av knapt etpar bilder dersom jeg fikk inn originalstørrelsen. Og stavekontroll? Flott – men sikkert mest ønskelig på norsk for de fleste…

Joda, mye å sette seg inn i – eller ikke. Hvis vesentlige saker mangler og resten er disablet så minker det kjapt. Plutselig ble alle bloggene like, av utseende, var vel ikke det som var meningen? Eller muligens jeg har oversett noe..

Bra valg angående kommentarsettinger – men hvorfor finnes ikke de normale valg omkring fonttype og størrelse på verktøylinja?

Og forsiden, bloggforsiden, rotete på høyre side og masse stjerner, hva skal vi med de? Selv Youtube har gått bort fra det tullet… «Sist kommenterte» – antar det var mening at det skulle stå: «Siste kommentarer»…?  Og «meld.no» i minst dobbelutgave – jo forstår at den greia er viktig for sol, men dosen..? Og for å lete etter blogginnleggene, altså dersom man leter etter en viss blogger må man bruke lupe, bloggens navn står med museskrift under innlegget i vassengråfarge – og svært få har avataren ingen finner å kunne laste inn. Og ingen steder om det er kommentarer på innleggene? Dog fint at man har justert ned størrelsen på feltet hvert blogginnlegg opptar av plass… men? Stikkordsky…? Jo den er visst på mote enda, men… kommer den til å bli særlig brukt?  Hvorfor er det bare en side nå? Det må vel være feil? Og det er vel meningen at den skal være lenger? Antar man har nok plass nedover i uendeligheten..

Og hvorfor legger man ut det nye bloggsystemet på en ettermiddag og så låser døra og stikker hjem og overlater resten til bloggere med lange neser og som ikke var forberedt på at det skulle skje uten forvarsel og allerede? Jeg fikk i går en takk av Sol i en apost for at jeg ville være med og teste ut det nye bloggsystemet, men jeg fikk ikke startet engang – for skiftet skjedde før aposten var kjølet av..  Hvorfor sitter jeg nå med (nok  en gang) en følelse av at Sol har igjen klart å være raskere enn deres tanker? Som sist.

Nå er det noen år siden jeg brukte WordPress selv, men «skinny» er vel ikke å ta i for mye av denne utgaven her, dog som sagt.. vel..

WordPress er jo regnet som det ultimate bloggverktøy verden over, dvs den ordinære.. men ok, jeg forstår at Sol kanskje ikke (av en eller flere grunner jeg ikke kjenner) har mulighet til en ordinær utgave. Men, må beinet vise gjennom skinnet? Eller er det mening at det kommer mer påfyll, at den ikke er ferdig? Eller det er det vel ikke uansett dersom man tenker personifiseringen som var en av tankene?  

Men – jeg prøver å se positivt på det, for all del – dog har jeg muligens vært her for lenge og opplevd for mange oppgraderinger osv som utkommer delvis ferdig og hvor man bruker månedsvis med fix og trix for å få til det som burde vært der med en gang. Men.. hva er egentlig utprøvd foruten det å få over de gamle innleggene? Forresten forsvant alle Youtubevideoene ved overførelsen, men ikke bildene, og de er og fra en embed url, så hvorfor kun youtubevideoene? Virker ulogisk på meg. Eller dukker de opp igjen senere? Etter en omgang bugfix?

Som sagt – jeg prøve å se positivt på det – men hadde ikke tenkt å få en haug bug og mangler i hodet igjen, bruke tiden på det – og vente på fixene..

Men.. jaja..

Edit: sannelig, der dukket headingbildet mitt opp igjen, nå på venstre side i ingenmannsland, merkelig – hadde slettet det og lagret endringen minst 5 ganger? Muligens det forsvinner igjen – eller dukker opp hos tante BØ neste gang? Jøss, 720 ord forteller herligheten meg, joda, WordPress er suveren – eh den ordinære ja, men.. vel, glem det..

Edit 2: Hvorfor er det satt som standard med at første ord i hvert avsnitt begynner forskjøvet/med innrykk? Det viser ikke når jeg legger inn rundstykketeksten, kun i forhåndsvisning – og sannelig er det satt slik og på alle de gamle innleggene – hvorfor? Det er nemlig et valg som bør ikke være standard, ihvertfall ikke ved importeringen av nesten tusen innlegg som jeg har, bli mye å fikse det. Hvor forandrer man det valget? Jeg får lete..  Går det an å importere innleggene på nytt og uten innrykksvalget? Ja de snart 1000.. Kan det være det som kverket youtubevideoene? Høres snodig ut i såfall.

Edit 3: Og hvorfor.. nei glem det…

Edit 4: Hvorfor ble klokka plutselig forandret på det forrige innlegget mitt? Nå står det rundt klokka åtte i morges, men jeg postet det rundt lunsjtider.. Og det er latterlig med så få innlegg som viser på fremsiden – og enda ingen flere sider..

17 kommentar to “Hva skal man si til dette da?”

 1. Trultus Says:

  Ja, det er mange spørsmål og ikke like mange svar her nå…
  Men det ser ut til at det skal være muligheter til å gjøre endringer i bagrunner etc uten at man MÅ bruke de ferdige malene som ligger inne. Fikk et bilde smurt utover hele bakgrunnen i sted, så det bør være muligheter… Men har ikke tid eller hode til å bryne meg på dette for å finne ut av alt slikt…

  Forbaska heller – kunne de ikke ha lagt ut en lettforståelig oppskrift på hvordan og hvilken osv? :-p

 2. Jade Says:

  Har leita og prøvd i et par timer snart. Nå gir jeg opp, ikke lett å finne ut av for en amatør som meg ihvertfall.

  Litt fint å se jeg ikke er alene om å klø meg i hodet. «ler»

 3. Tor Vidle Says:

  Timingen til Sol var elendig når de legger ut det nye systemet på ettermiddagen og så bare rusler hjem Trultus, særlig når det er klart at flere vil få problemer bare med det å komme seg inn på det nye systemet.

  Vel, jeg har ikke prøvd og prøvd enda på bakgrunnene, men uansett er temaene veldig få. Ja, men WordPress er mer «avansert» å finne utav i starten, dog blir det ikke lettere dersom mye mangler – og ingen til å svare på noe.

  Tor

 4. trultemor- Says:

  bare surr dette ser det ut til, hvordan havna jeg her forresten??Hmmmmmmm

 5. Tor Vidle Says:

  Hehe Jade, jeg har brukt WordPress før, men det er noen år siden nå. Men selv da var det mye mer å velge mellom og dermed lettere å f.eks finne et tema osv som passet mer i oppbyggingen. Så var det bare å justere seg litt frem. Men her ser man og at noe så enkelt som avatarbilder er det visst umulig å få lastet inn, jeg finner ikke noe ihvertfall. Trultus drog visst sin med fra tidligere WordPressblogg.

  Tor

 6. Tor Vidle Says:

  Hehe trultemor, ja du kan så spørre. Men du har jo ferskvare-erfaring fra WordPress med din andre blogg vel?

  Tor

 7. annlaug Says:

  http://lorelle.wordpress.com/2007/12/31/adding-avatars-and-gravatars-to-your-wordpress-and-wordpresscom-blog/

  Bilder, finn en blogg som har masse plass bruk da url til bildene her inne…. ikke så vanskelig om man vil finne løsninger

 8. Tor Vidle Says:

  Takk for linken annlaug, men jeg er usikker på hva du mener? Kan ikke være meningen at alle bloggerne her må sitte og google opp alt de ikke finner på bloggen (eller som ikke funker). Denne utgaven av WordPress er og en veldig lightutgave og ser ut til å være godt ribbet.

  Hvis du mente mine bilder så bruker jeg picasa og ikke Sol når jeg skal ha plass til bloggbildene, dvs de blir her kun en del av bloggen via en embed url, som man gjør med Youtube. Mente du noe om avatarer så er problemet der at jeg finner ikke hvor jeg laster den inn.

  Tor

 9. trultemor- Says:

  joda, alt funker greit på sier.no;) Men det har visst ikke tenkt å sende meg nytt passord her da…. *grmpf* så jeg kommer ikke inn på bloggen min

  nattaklem!

 10. Trultus Says:

  Trultemor; du kommer inn på bloggen med gammelt passord og brukernavn via gammelbloggen.🙂

 11. annlaug Says:

  http://en.gravatar.com her kan du få en avatar, de leder deg frem hele veien, bare husk det gjelder for alle blogger du har under WP

 12. Tor Vidle Says:

  Annlaug, takk, men jeg hadde tenkt å bruke den jeg alltid har brukt, den orange greia på den gamle bloggen som jeg har mekka selv en gang. Dog kan linken din sikkert være til hjelp for andre som ikke har en avatar. Det burde jo være en mulighet her på profilsiden i den nye bloggen å få lastet inn en enkel sak som en avatar trodde jeg? Men jeg finner den ikke.

  Tor

 13. Tor Vidle Says:

  Trultemor: Trodde du kom inn med det gamle brukernavnet og det gamle passordet? Ettersom sol sier så er det kun vi som har mellomrom i det gamle brukernavnet som må regge nytt navn og da få nytt passord, men det kom på sekundet i min epost.

  Vi får se hva som nøster opp i morgen..

  Nattaklem og sov godt!

  Tor

 14. Trultus Says:

  Tor; nei, jeg måte også få nytt brukernavn og passord. Men dere med mellomrom i navnet måtte ta et ekstra trinn for å få konvertert de gamle bloggene.

  Det blir vel bra dette. Etter hvert. Håper jeg…

 15. labelwriter Says:

  Hei Tor! Ner jeg også inne! Måtte bruke det gamle brukernavnet «labelwriter» for å få laste over gamle bloggen.
  Men jeg fremdeles den samme Tante Label…😀

 16. Tor Vidle Says:

  Ble noe kluss der med noen av oss i starten Trultus, men når jeg først trødde til så gikk det kjapt og enkelt, var bare å tenke som en skulle regge på nytt.

  Går seg vel til, men endel kunne de jammen ha fikset på forhånd.

  Tor

 17. Tor Vidle Says:

  Kjempeflott at du og kom deg inn her Tante Label, det tror jeg mange satte pris på. Jeg måtte lage meg et nytt kjedelig brukernavn, men ok, det er bare brukernavnet.

  Ja, Tante Label vil nok alltid være den samme, heldigvis..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: