Før paracetene..

Lader alle batteriene til kameraene, rasler med fiskestengene, føler suget sige inn – sjekker værmeldingen en gang til. Joda, men bommer de igjen? Er rimelig rastløs for tiden, føler det snart er høst igjen. Våren kom aldri, ikke som den våren jeg elsker og kjenner. Sommeren kommer nok, men den er ikke våren..

Det er håp i hengende værsol – denne gangen skal jeg jammen ta med en campingstol, glemte det sist. Og mer kaffe, og mer sjokko, og – søren og, jeg glemte å grave makk i dag! Vel, får ta det i morgen, hvis det blir tur da, kommer an på været – og natten. De helvetes ribbeina skaper ingen skjønnhetssøvn, eller ordinær søvn. 45 minutters kjøretur er det bare, med lovlig fart.

Vi nærmer oss midtsommernatten, så rulles sakte gardinet andre veien – føler det har gått med stormskritt og at det ikke var lenge siden jeg rant på akebrett – eller måket kjerra ut av dens hus..

Det må vel bli noe vær i denne uka? Ikke det, jeg bryr meg ikke så mye når jeg skal fiske, men det er koseligere å sitte der ved bredden eller rusle langs bekkene i deilig vær i t-skjorte og fuglesang enn å balsamere seg inn i regnklær og surkle seg rundt omkring mens vannet med en temp på 5 grader før eller siden renner nedover nakken og finner den nakne skalden..

Fisken blir alltid mer lunefull i godvær, og ikke minst i sommertider, eller forresten, det gjelder jo bare for andre – noen fordeler har man som født rar, hehe..

Men fiske, der er vi og forskjellige vi mennesker, mange stresser rundt både her og der, andre som meg slapper av og nyter – og får som regel og mest fisk. Tror ikke fisken liker stress? Fornuftig av den.

Nei, jeg får teste ribbeina i senga..

10 kommentar to “Før paracetene..”

 1. Anonym Says:

  🙂 enig ! fisker liker ikke stress. Gleder meg til neste fisketur, napp eller ei, det er en deilig årstid. God bedring🙂

 2. skien_m Says:

  Jærskalden

  sitte langs bredden i ruskevær under egenlaga løvtak med en god kopp kaffe(bål) og fiskestanga..da koser jeg meg

  stille og rolig..fisken vaker i vannflata og like etter
   

 3. m-l Says:

  Jeg husker fisketurene Jeg husker fisketurene sammen med far, i båt der jeg rodde mens han satte ut garn, jeg husker oterfiske og sakte fart, ispilking på kalde vinterdager, og jeg minnes koselige stunder ved et nydelig fjellvann der jeg lærte å tre på makk og kaste snøret perfekt. Det var noe helt ekstra over de stundene sammen med far, tålmodige pappa som tok den tiden ei lita jente trengte til å stille spørsmål om alt og ingenting og fikk lov å prøve så godt hun kunne, og der «ingenting» var mye men ikke det viktigste av det viktige i lys av den store verden utenfor dette. Roen i samværet, stillheten i naturen, kun brutt av dens lyder. Mennesker i vater…… Bål, der kaffe ble kokt, og av og til nystekt aure med rømme, namm!
  Kanskje det er sånt man først forstår verdien av i ettertid? Jeg er dypt takknemlig, og tar vare på de gode minnene.

  Skitt fiske!🙂

 4. Lise L. Says:

  Ønsker en god tur, leeerr, Ønsker en god tur, leeerr, er visst ingen tvil om at Skalden skal avsted, men pass på ribbeina, de er sikkert ikke grodd sammen ennå.Men undrer meg  over at du fisker med mark, trodde storfiskerne brukte sluk eller flue..  helst flue. Nyt dagen, får du ingen fisk, så får du sikkert mange angre gode opplevelser.

  Lise L.

 5. mirapisani Says:

  Skitt fiske Tor. ;)) Og god bedring.
  Mira  ;))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei fiske skal være kos og Nei fiske skal være kos og ikke stress Anonym 01:46. Synes mange i dag og stresser med det som skal være det motsatte. Ja er en fin årstid, og man får samle litt i batteriet..

  Takk for bedringsønsket..

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du har skjønt det skien_m. Du har skjønt det skien_m. Og takk for det flotte bildet..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du er inne på noe vesentlig Du er inne på noe vesentlig i oss mennesker m-l, dette vi bærer med oss fra barneårene og som er lagret inni oss resten av livet. Barneårene er mye viktigere for resten av livet enn mange evner å forstå, både gode og vonde minner sitter der og kan ikke viskes ut.

  Jeg har skrevet flere innlegg om dette forholdet tidligere, også om mine minner – pregingen min, som er der enda som godt voksen. Som barn er man ekstra mottagelig, og særlig inntrykk skapt av voksne sitter dypt.

  Mye av det du skriver kjenner jeg meg igjen i, og slike minner er dyrebare og man verner om de som de skattene de er. De vil for alltid være der, og ingen kan "stjele" de, eller har lov å prøve å redusere deres verdi for den som bærer de innerst i sin sjels dypeste kammer..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Lise, det ble en Takk Lise, det ble en vellykket tur med tusener av nye gode inntrykk som ingen annen medisin kan bringe. Jeg fisker opprinnelig mest med flue og fluestang, men om våren kan auren være vanskelig å få på flue – dessuten pga ribbeina (og skulderen) er det ikke lett å fiske med fluestang siden man bruker hele kroppen i hvert kast. Makkafisket er mer skånsomt, man agner og kaster ut, setter stanga mot en stein og venter på napp mens man slapper av eller rusler rundt og kikker.

  Det viktigste er å nyte og slappe av, dessverre er det mange som stresser rundt selv når de fisker, og ikke uvanlig får de minst fisk og, men så blir de ekstra stressa når de ser andre får, hehe.

  Fikk noen fisker, ikke så mange som de forrige gangene, været var rett og slett for fint. Men det gjør ikke noe, for meg er det summen av opplevelsene som er turen..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk mira – og det ble en Takk mira – og det ble en flott tur..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: